Acana Regionals Ranchlands

Ingredienten

Vers rundvlees, rundermeel, doperwten, vers lamsvlees, lamsmeel, witvismeel, haringolie, tuinbonen, rode linzen, zammeel, vers bisonvlees, runderlever, lamslever, zongedroogde alfalfa, erwtenvezel, appelen, peren, pompoen, muskaatpompoen, pastinaken, wortelen, spinazie, veenbessen, blauwe bessen, kelp, cichoreiwortel, jeneverbessen, engelwortel, goudsbloem, zoete venkel, pepermuntblad, lavendel, rozemarijn.

Vitamine A, vitamine D3, vitamine E, zinkchelaat, ijzerchelaat, Enterococcus faecium fermentation product.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
35% 17% 21.5% 8.5% 6% 12% 1.8% 1.3% 3790 2% 1% 0.2% 0.2% 600mg/kg 800mg/kg 32%

Koolhydraatgehalte 21,5%

Over de hoeveelheid dierlijk eiwit zegt de fabrikant dit: “With a focus on meat, almost all of the protein in ACANA is from animal source, over 97% in ACANA Regionals.

 

 

Beoordeling:

Acana Regionals Ranchlands bevat peulvruchten als zetmeelbron, wat een lagere glycemische waarde heeft en dus minder effect op de schommeling van de bloedsuikerspiegel. De brok bevat een mooi vleesgehalte, wat een combinatie is van ‘vers’ vlees en gespecifieerd diermeel (rundermeel, lamsmeel, vismeel). Het calciumgehalte is aan de hoge kant, waardoor dit niet een van mijn favoriete Acana-varianten is, maar voor volwassen honden is het prima.

Niet geschikt voor pups
Acana Ranchlands is niet geschikt voor pups, hiervoor is het calciumgehalte te hoog.

Pro’s

 • Redelijk hoog vleesaandeel
 • Bevat weinig synthetische toevoegingen
 • Relatief lage bereidingstemperatuur (93 graden celcius)
 • Scharrelvlees
 • Bevat alleen dierlijk vet

Verkoop informatie:

Acana Ranchlands is online verkrijgbaar bij onder andere EKO4petz.

340 gram voor €4,95
2 kilo voor €22,95
6 kilo voor €53,95 (€8,99/kg)
11,4 kilo voor €80,95 (€7,10/kg)

Acana Wild Prairie goedkoopst

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
peulvruchten vis, lam/schaap, rund, bizon scharrelvlees, wild (vis) probiotica, visolie, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten visolie www.championpetfoods.com

8 Comments

 1. Linda

  Ik wil mijn pembroke pup van 6.5 maand graag Acana gaan voeren. Nu vind ik de puppybrokken op de foto’s die ik daarvan gezien heb te klein van formaat. Daarom wil ik graag een van de andere varianten gaan voeren. Mijn voorkeur gaat uit naar de Regionals lijn vanwege de 4 varianten. Zijn alle varianten uit deze lijn geschikt voor pups of kan ik beter voor Classics, Singles of Heritage kiezen?

   1. Linda

    Hoi Meike,

    Bedankt voor je reactie. Ivm het calcium gehalte vallen er inderdaad al 2 van de 4 varianten van de Regionals af.
    Zijn er nog andere voedingswaarden die voor een pup belangrijk zijn?
    Klopt het dan dat Acana Classic Red, Wild Coast, Prairie Poultry wel allen geschikt zijn voor een pup?
    Ik las in een van de artikelen dat het goed is om te wisselen qua brok. Is wisselen tussen de 3 acana classic varianten voldoende?

    1. Voerwijzer Meike

     De fabrikant geeft aan dat de Classics ook geschikt zijn voor pups. Ik heb dit niet gecheckt met de richtlijnen, maar qua eiwit, vet en calcium/fosfor is het prima. Wel heb ik Acana Regionals Wild Prairie gecheckt en die is sowieso geschikt. Ja afwisselen is heel goed, en afwisselen tussen de drie Classics varianten is vast voldoende inderdaad.

     1. Linda

      Op welke manier is wisselen tussen de 3 varianten dan het meest effectief? Zodra een zak van variant 1 op is over naar variant 2 of al sneller wisselen, zoals om de week, om de dag of zelfs per maaltijd?

 2. Voerwijzer Meike

  Ja, wisselen per zak vind ik het beste, omdat je dan de zak zo kort mogelijk open hoeft te hebben. Hoe langer je de brokken bewaard na opening, hoe slechter.

 3. Hanne Pauwels

  Ik zag op de site van acana dat het percentage calcium verandert is naar 1,8 procent. klopt dit? maakt dit de brok nu wel meer geschikt of overschrijdt ze nog steeds de maximum toegelaten waarden voor een volwassen hond

  Wij wisselen deze brok af met grasslands: Zak om zak. heeft een hond hier last van ? ookal is het van het zelfde merk of kunnen we beter 1 variant blijven geven: Ik heb eigenlijk niet goed op zijn stoelgang gelet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *