Acana Regionals Ranchlands

Ingredienten

Vers rundvlees (8%), rauw grasgevoerd lam, (7%), vers varkensvlees (7%), rundvleesmeel (7%), lamsvleesmeel (7%), varkensvleesmeel (7%), groene erwten, rode linzen, kikkererwt, rundvet (5%), verse runderlever (4%), verse varkenslever (4%), verse bizon (4%), verse breedbekbaars (4%), groene linzen, pintobonen, gele erwten, alfalfa, verse rundernier(2%), koolvisolie (2%), linzenvezel, runderkraakbeen (1%), rauwe lamspens (1%), kelp, pompoen, flespompoen, pastinaak, boerenkool, spinazie, mosterdblad, meiraap, wortel, appel, peer, gevriesdroogde lever (rund, lam, varken) (0.1%), cranberry’s, blauwe bessen, chicorei-wortel, verse kurkuma, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottel.

Toegevoegd per kg
Vitamine E: 100IU, zinkchelaat: 100 mg, koperchelaat: 10 mg, taurine: 500 mg, Enterococcus faecium NCIMB10415: 600×10^6 CFU, tocopherol-rich extract of natural origin

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
35% 17% 21.5% 8.5% 6% 12% 1.8% 1.3% 3790 2% 1% 0.2% 0.2% 600mg/kg 800mg/kg 32%

Over de hoeveelheid dierlijk eiwit zegt de fabrikant dit: “With a focus on meat, almost all of the protein in ACANA is from animal source, over 97% in ACANA Regionals.

Beoordeling:

Acana Regionals Ranchlands bevat peulvruchten als zetmeelbron, wat een lagere glycemische waarde heeft en dus minder effect op de schommeling van de bloedsuikerspiegel. De brok bevat een mooi vleesgehalte, wat een combinatie is van ‘vers’ vlees en gespecifieerd diermeel (rundermeel, lamsmeel, vismeel). Het calciumgehalte is aan de hoge kant, waardoor dit niet een van mijn favoriete Acana-varianten is, maar voor volwassen honden is het prima.

Niet geschikt voor pups
Acana Ranchlands is niet geschikt voor pups, hiervoor is het calciumgehalte te hoog.

Pro’s

 • Redelijk hoog vleesaandeel
 • Bevat weinig synthetische toevoegingen
 • Relatief lage bereidingstemperatuur (93 graden celcius)
 • Scharrelvlees
 • Bevat alleen dierlijk vet

Verkoop informatie:

Acana Regionals Ranchlands is verkrijgbaar in zakken van

340 gram voor €4,95
2 kilo voor €24,95 (€12,25/kg)
6 kilo voor €56,49 (€9,42/kg)
11,4 kilo voor €82,50 (€7,24/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd peulvruchten vis, lam/schaap, rund, bizon scharrelvlees, wild (vis) probiotica, visolie, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten visolie www.championpetfoods.com

12 Comments

 1. Linda

  Ik wil mijn pembroke pup van 6.5 maand graag Acana gaan voeren. Nu vind ik de puppybrokken op de foto’s die ik daarvan gezien heb te klein van formaat. Daarom wil ik graag een van de andere varianten gaan voeren. Mijn voorkeur gaat uit naar de Regionals lijn vanwege de 4 varianten. Zijn alle varianten uit deze lijn geschikt voor pups of kan ik beter voor Classics, Singles of Heritage kiezen?

   1. Voerwijzer Meike

    De fabrikant geeft aan dat de Classics ook geschikt zijn voor pups. Ik heb dit niet gecheckt met de richtlijnen, maar qua eiwit, vet en calcium/fosfor is het prima. Wel heb ik Acana Regionals Wild Prairie gecheckt en die is sowieso geschikt. Ja afwisselen is heel goed, en afwisselen tussen de drie Classics varianten is vast voldoende inderdaad.

   1. Voerwijzer Meike

    Dat hangt er vanaf hoe je hond reageert op een overgang en of je ook nog andere voeding voert (bijvoorbeeld rauwe vleesvoeding). Als je niet weet of je hond goed tegen een plotselinge overgang kan, kan het geen kwaad om de overgang te doen door een paar dagen te mengen.

 2. Joël

  Hallo.

  Wij hebben een Sint Bernard van nu 10maanden en weegt ruim 75 kg is nog in de groei. krijgt vanuit de Fokker Royal canin puppy giant.

  Nu willen wij zo rond de leeftijd van 12 maanden overstappen op volwassen brokken.
  Zelf zat ik te denken aan Acana brokken.
  Liefst de regionals ivm afwisselbaar in smaken.
  Of de adult large breed.

  Ik zie werkelijk door de bomen het bos niet meer wat nou echt een goede brok is. Als je een beetje dierenwinkel in loop dan zie je hele wanden vol met zakken brokken van allerlei verschillende merken/soorten/maten. Personeel wat er werkt heeft vaak weinig tot geen kennis over brokken. En als je dan vraagt wat een goede uitgebalanceerde brok. Dan kijken ze je vaak aan alsof ze water zien branden. Of ze zeggen ja dat is goed en dat is ook goed. Met andere woorden. Zo kom je dus nog geen steek verder.

  Hopend dat jullie me kunnen helpen…?

  Ik ben dus op zoek naar een kwalitatief goede brok voor mijn sint bernard. Let wel… en sint bernard groeid tot ruim 3 jaar oud. Ik zoek dus naar een brok die goed is voor zijn algehele gestel en zeker voor een optimale ontwikkeling van gewrichten etc. Wat ik ook belangrijk vind is dat het een smaakvolle brok is. Dus hoge acceptatie is een must. (Soms wat lastige eter).

  Zelf zat ik te denken aan Acana Regionals.

  Kan ik deze gewoon afwisselen en is dit een goede keuze voor een hond van dit formaat?

  Graag zie ik jullie reactie tegemoet.

  Mvg,

  Joël

 3. sasja

  Ons cavaliertje kreeg orijen originals maar heeft toch vaak slappe ontlasting en af en toe echt diarree. Misschien toch een reactie op de hoge eiwitten ? Nu vroeg ik me af of dit een betere brok zou kunnen zijn qua eiwitten. Hij is net 1 jaar geworden dus is het calciumgehalte een probleem ? Heb jij anders een idee voor een goede brok?

Geef een reactie