Acana Heritage Puppy & Junior

Ingredienten

Verse gefileerde kip (16%), gedroogd kippenvlees (13%), gedroogd kalkoenvlees (13%), rode linzen, groene erwten, vers kippen-orgaanvlees (lever, hart en nier) (6%), kippenvet (6%), verse eieren (4%), verse gefileerde platvis (4%), gedroogde haring (3%), haringolie (3%), alfalfa, groene linzen, tuinbonen, gele erwten, erwtenvezels, vers kippenkraakbeen (2%), bruin zeewier, verse hele pompoen, verse hele muskaatpompoen, verse hele pastinaak, verse boerenkool, verse spinazie, verse mosterdplantblad, verse raapstelen, verse wortelen, verse red delicious apples, verse barlett peren, gevriesdroogde kippenlever, gevriesdroogde kalkoenlever, verse hele veenbessen, verse hele blauwe bessen, cichoreiwortel, kurkuma, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottels.

Toegevoegd per kg: 100 mg zinkchelaat, Enterococcus faecium (prebiotica)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Linolzuur (min.) Dierlijk eiwit
33% 20% 23% 7% 5% 12% 1.5% 1.1% 3660 2.7% 1% 0.3% 0.3% 1400mg/kg 900mg/kg 2.5% 23%

Beoordeling:

Acana Heritage Puppy & Junior vind ik goede puppybrokken qua samenstelling.

Waarom vind ik Acana Heritage Puppy & Junior een goede puppybrok?
Het bevat een goed vleesgehalte, waardoor de brok genoeg kwalitatief eiwit bevat voor pups.  Ook is het calciumgehalte  geschikt voor  groeiende honden, wat erg belangrijk is om skeletproblemen te voorkomen. Voor pups die heel makkelijk groeipijn krijgen, is deze brok niet ideaal. Voor deze honden is een lager calciumgehalte nodig.

Het vetgehalte is aan de hoge kant, wat geen probleem is qua voedingswaardes, maar hierdoor moet je extra opletten dat je niet te veel geeft.

Waarom vind ik Acana een goed merk?
Ik ben enthousiast over Acana, omdat ze op een zo natuurlijk mogelijke manier brokken maken. Bijna alle voedingsstoffen worden uit de ingrediënten zelf gehaald. Alleen zink is toegevoegd als supplement, in een goed opneembare vorm. Ze hebben ook uitgebreide analyses op hun website staan. Zo kun je zien hoeveel er in zit van alle essentiële vitamines, mineralen en aminozuren. Bij de meeste brokken is alleen bekend hoeveel er is toegevoegd, en niet hoeveel er werkelijk in de brok zit.

Diervriendelijkheid
Ze geven aan alleen scharrelvlees te gebruiken, dus geen vlees uit de bio-industrie. Helaas mogen kippen en kalkoenen over het algemeen niet naar buiten in de scharrelhouderij, maar ze hebben meer ruimte dan dieren in de intensieve veehouderij.

Pro’s

 •  Zuivere en diervriendelijkere ingrediënten
 • Bijna geen supplementen nodig door een complete samenstelling, alleen gecheleerd zink (best opneembare vorm) is toegevoegd
 • Relatief lage bereidingstemperatuur (93 graden celsius)
 • bevat probiotica

Verkoop informatie:

Acana Heritage Puppy & Junior bestellen
Acana Heritage Puppy & Junior is voor de laagste prijs verkrijgbaar bij EKO4petz in zakken van
340 gram voor €3,99
2 kg voor €18,95 (€9,48/kg)
6 kg voor €39,95 (€6,66/kg)
11,4 kg voor €62,50 (€5,48/kg)
17 kg voor €84,95 (€5/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
peulvruchten kip, vis, kalkoen scharrelvlees, wild (vis) probiotica, prebiotica, visolie, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten visolie acana.com

18 Comments

 1. Petra-Lilly

  Ik heb Acana Puppy & junior gevoerd aan Lilly. Tot haar loopsheid 3 maanden geleden at ze dit prima. Ze heeft ook last gehad van schijnzwangerschap. Sinds haar loopsheid eet ze het eigenlijk niet meer. Ik geef haar de brokken in de ochtend en Runner puppy als vers vlees in de avond. Dit eet ze wel goed.

  Nu wordt ze bijna 1 jaar en wil ik overstappen op andere brokken, omdat ze deze niet meer eet en omdat ze bijna 1 jaar is.
  Wat is dan wijsheid? Overstappen op een volwassen brok van acana of een heel ander merk kiezen?
  En dan gelijk over op een andere brok of mengen?
  En een nieuwe brok eerst uitproberen met kleinere verpakkingen/proefverpakkingen? Of wel een tijdje laten eten?

  Lilly is een Cockapoo van 8 kg.

  Ik hoor het graag,

  Petra

 2. Voerwijzer Meike

  Hoi Petra, ik denk dat je prima een andere smaak van Acana kunt proberen, maar neem dan niet eentje op basis van kip. Het is natuurlijk ook geen probleem om een ander merk te proberen. Een kleine verpakking proberen lijkt me een goed idee.

  Ik zou het voor de zekerheid een paar dagen mengen, maar de kans is groot dat ze toch de nieuwe brokjes er uit gaat pikken. Dat is niet erg, waarschijnlijk zijn de darmen wel bestand tegen een wat plotselinge overgang, doordat je ook vers vlees voert.

  1. Petra-Lilly

   Ben aan het rondkijken in de jungle van hondenvoer… Ik vind het wel lastig hoor. Bij Acana lees ik toch wat vaker over DCM en taurinewaardes?!

   Ik heb eerder al eens gekeken naar platinum? Of Naturea verkopen ze bij de dierenwinkel, ook makkelijk? Ik vind het best lastig welke kant ik op moet…

     1. Voerwijzer Meike

      Ik zou beginnen met één soort, maar uiteindelijk wel twee of drie smaken afwisselen. Dat verkleint ook het risico op iets niet meer willen eten. Acana heeft smaken met rund en lam, Grasslands is daar een goed voorbeeld van, alleen vind ik deze niet geschikt voor pups door het hoge calciumgehalte. Als je niet graanvrij durft te voeren, dan kun je Classics Red proberen. Tenslotte nog over graanvrije brokken en het risico op hartproblemen: https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/acana-grasslands/

   1. Petra-Lilly

    Hoi Meike,

    Nu inmiddels een week of 3 verder. Lilly eet de Acana Classic red bijna niet. Zo ook Naturea laat ze staan. Ik dacht misschien het warme weer??? Bij een dierenwinkel in de buurt nu Darf vol bites geprobeerd en nu staat ze te springen om eten. Deze eet ze wel graag. Haar ontlasting is minder en wat harder. Dit is volgens mij een geperste brok en heb net je stukje over geperste brokken gelezen.

    Slechte ervaringen

    Veel tandplak
    Meer drinken
    Te harde ontlasting
    Minder smakelijk
    Anaalklierproblemen
    Slechte vacht

    Dan misschien toch zoeken naar een krokante brok? (Zo jammer dat ze Acana laat staan) Of is dit prima? En dan verschillende geperste brokken proberen? of kan ik ook wisselen met een krokante brok?

    1. Voerwijzer Meike

     Als deze brok goed bevalt, kun je dat gerust blijven geven. Het verschilt erg per hond wat de ervaringen zijn. Sommige honden zijn gezonder op een geperste brok en sommige honden juist niet. En voor veel honden maakt het geen verschil. Het blijft dus een kwestie van uitproberen en zo te lezen heb je iets gevonden wat goed bevalt. Ik zou het wel blijven afwisselen met iets anders, om het risico te verkleinen dat ze er op uitgekeken raakt en je weer op zoek moet. Dat “iets anders” mag ook een krokante brok zijn als dat goed gaat, maar dat hoeft niet.

 3. katelijne

  Ik geef mijn Jack russel puppy van 10 weken deze brokken sinds ze bij ons is, vanaf 8 weken. Ze doet het er goed op, echter zag ik dat dit een brok is voor puppies van middel- grote rassen en dat er ook een brok is voor ‘small puppies’. Ik vraag me af of ik beter kan overstappen of niet. Zijn die 2 brokken qua samenstelling zo goed als hetzelfde met bijv een kleinere brok voor small of zit er echt verschil tussen ?

Geef een reactie