Acana Puppy Large Breed

Ingredienten

16% verse kip, 15% gedroogd kippenvlees, 14% gedroogd kalkoenvlees, rode linzen, groene erwten, 6% verse kippenorganen (lever, hart en nier), 4 gedroogde haring, 4% verse hele eieren, 4% verse platvis, 3% haringolie, zongedroogde alfalfa, tuinbonen, groene linzen, gele erwten, erwtenvezels, 2% kippenvet, 2% vers kippenkraakbeen, gedroogd bruin zeewier, verse hele pompoen, verse hele muskaatpompoen, verse hele pastinaak, verse boerenkool, verse spinazie, verse mosterdplantblad, verse raapstelen, verse hele wortelen, verse red delicious appels, verse barlett peren, gevriesdroogde kippenlever, gevriesdroogde kalkoenlever, verse hele veenbessen, verse hele blauwe bessen, cichoreiwortel, kurkuma mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottels.

Toegevoegd per kg: 100 mg zinkchelaat, Enterococcus faecium (probiotica)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
33% 15% 23% 7% 5% 12% 1.4% 1% 3375 2.4% 1.2% 0.4% 0.4% 1400mg/kg 900mg/kg 25%

Beoordeling:

Acana Heritage Puppy Large breed vind ik goede puppybrokken qua samenstelling. Deze brok is beter afgestemd op pups van grote rassen dan Acana Puppy & Junior.

Waarom vind ik Acana Heritage Puppy Large Breed een goede brok?
Het bevat een goed vleesgehalte, waardoor de brok genoeg kwalitatief eiwit bevat voor pups.  Ook is het calciumgehalte  geschikt voor  groeiende honden, wat erg belangrijk is om skeletproblemen te voorkomen.

Het vetgehalte is aan de hoge kant, wat geen probleem is qua voedingswaardes, maar hierdoor moet je extra opletten dat je niet te veel geeft.

Waarom vind ik Acana een goed merk?
Ik ben enthousiast over Acana, omdat ze op een zo natuurlijk mogelijke manier brokken maken. Bijna alle voedingsstoffen worden uit de ingrediënten zelf gehaald. Alleen zink is toegevoegd als supplement, in een goed opneembare vorm.

Diervriendelijkheid
Ze geven aan alleen scharrelvlees te gebruiken, dus geen vlees uit de bio-industrie. Helaas mogen kippen en kalkoenen over het algemeen niet naar buiten in de scharrelhouderij, maar ze hebben meer ruimte dan dieren in de intensieve veehouderij.

Wat is het verschil tussen Acana Puppy Large Breed en Acana Puppy & Junior?
Acana Puppy Large Breed is iets beter afgestemd op pups van grote rassen, namelijk op de volgende aspecten

 • Er zit iets minder calcium in, waardoor het risico op groeipijn iets lager is. Voor pups die al groeipijn hebben of jonger zijn dan 14 weken, bevat ook Acana Puppy Large Breed teveel calcium.
 • Er zit een hoger gehalte aan omega 3-vetzuren in, wat het risico op klachten door laaggradige ontstekingen verkleint

Verder is de samenstelling hetzelfde.

Pro’s

 • Zuivere en diervriendelijkere ingrediënten
 • Genoeg kwalitatieve eiwitten voor een gezonde groei
 • Bijna geen supplementen nodig door een complete samenstelling, alleen gecheleerd zink (best opneembare vorm) is toegevoegd
 • Relatief lage bereidingstemperatuur (93 graden celsius)
 • Een geschikt calciumgehalte voor pups van grote rassen (vanaf 14 weken)
 • bevat probiotica

Verkoop informatie:

Acana Puppy Large Breed is verkrijgbaar in zakken van
11,4 kg voor €63,95 (€5,61/kg)
17 kg voor €88,95 (€5,23/kg)

Online te bestellen bij Medpets.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd peulvruchten kip, vis, kalkoen scharrelvlees probiotica, prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten visolie intl.acana.com/nl

66 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Voor pups tot 14 weken is Orijen Puppy Large Breed wel geschikt. Ik moet deze nog toevoegen aan Voerwijzer, maar dit zijn prima brokken. Voor sommige honden zal het eiwitgehalte te hoog zijn, wat je dan kunt merken aan zachte ontlasting.

   Je kunt hier een overzicht vinden met brokken voor pups van grote rassen: http://www.voerwijzer.com/calciumgehalte-te-berekenen-per-1000-kcal . De brokken met niet meer calcium dan 4 gram (per 1000 kcal) zijn geschikt.

 1. PauliThePatriot

  Wij gaan aankomende zaterdag onze Mechelse herder pup Thor halen.
  Hij krijgt daar Perro Gold sensitive Pup kip & rijst.
  Wij willen graag hem Acana puppy large breed gaan geven.
  Maar ik begrijp dus dat deze pas na 14 weken geadviseerd wordt. Maar is het wel goed voor de pup om twee keer te switchen tussen voer? Of moet ik die perro aanhouden tot 14 weken?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb geen ervaring met dat merk. Mijn advies om het de eerste weken te blijven geven is omdat de verhuizing al stressvol is voor een pup. Veranderen van voer is extra stress voor het lichaam en dat kan resulteren in een slechte reactie zoals diarree. Dus als je na twee of drie weken begint met overstappen, is de kans dat het goed gaat groter.

 2. Isabel de Pauw

  Beste, wij hebben een beauceron pup van 14 weken. We geven hem nu Edgard en Cooper. Indien we zouden overschakelen naar Acana, dienen we dan eerst nog te mengen met oud voer?

  Kent u het merk Bozita? Onze dierenwinkel raadt dit aan. Is een zweeds merk.

 3. TheRamoon

  Momenteel geef ik mijn chow chow Teddy sochtends Taste of the Wild high prairy puppy en savonds natvoer van Rocco – pure beef. Ze heeft echter vaak last van veel en ietswat dunne ontlasting. Ook heeft ze vaak jeuk.
  We zijn al een aantal keer gewisseld van brok (wel elke keer geleidelijk natuurlijk), van Eukanuba Growing Puppy Large Breed Kip naar Pro Plan Medium Puppy Optiderma – Zalm & Rijst naar totw + natvoer. Van alle brokken reageert ze op totw het best, maar nog steeds niet echt super. Teddy is 11,5 maand en ik twijfel wanneer ik moet overschakelen naar een volwassen brok of dat ik wellicht geen brok meer geef en alleen natvoer. Als ik nog een brok ga geven, lijkt Acana mij een goed alternatief. Wat is jouw advies hierin?

  1. Voerwijzer Meike

   Ten eerste, hier een artikel over wanneer over te stappen naar adult-brokken: https://www.voerwijzer.com/wanneer-overstappen-van-puppybrokken-naar-adult-brokken/

   Je zou heel goed een visbrok van Acana kunnen proberen, om te kijken of een allergie voor een diersoort de klachten veroorzaakt. Als je niet zeker weet of een hoger eiwitgehalte klachten geeft (kan slechte ontlasting veroorzaken), kun je voor de zekerheid de visbrok van Acana Classic proberen. Die heeft het laagste eiwitgehalte en is prima geschikt voor pups. Als je een visbrok gaat proberen, voer dan ook geen andere diersoorten via snacks of natvoer. Als na zes weken alleen vis als eiwitbron te voeren de klachten weg of sterk verminderd zijn, kun je je voerkeuze baseren op voedselallergie. Je kunt visbrokken blijven voeren, maar ik zou gaan uitzoeken welke diersoorten nog meer goed gaan.

 4. Tukster

  Beste Meike, We hebben een 13 maand oude mixed breed (American Stafford 50%, diverse terriers 37%, Colly 13%) van momenteel 42 kg. In het verleden last van groeipijn. Toen kreeg hij nog normaal Acana puppy voer. Nu dus voor larger breeed en geruime tijd geen last van groei pijn. Wat mij wel op valt is dat hij vaak zeer harde ontlasting heeft (valt soms uit elkaar) met ook dagen dat de ontlasting wat zachter is (veelal dag nadat hij uit een vieze sloot gedronken heeft) .
  Wat zou je advies zijn? De harde ontlasting lijkt mij niet goed, dus wellicht beter een andere brok kiezen en de zachtere ontlasting lijkt mij te komen door zijn drinken uit de vieze sloot.
  Zat zelf ook te denken om mogelijk over te gaan op Henne Kronch, maar zie hier geen info over. Reden van Henne Kronch is omdat dit ook gegeten wordt door de honden van de trainster van onze hondenschool en hij de proefzakjes lekker vind.

  1. Voerwijzer Meike

   Als de ontlasting te hard is, zou je inderdaad ander voer kunnen proberen, bijvoorbeeld Acana Classic. Je kunt ook kijken of het beter gaat als je elke dag wat gekookte of rauw geblenderde groente aan de maaltijd toevoegt, en/of een rauw eitje. Dat zijn sowieso gezonde toevoegingen. Harde ontlasting is in principe wel fijn, want dat houdt de anaalklieren goed, maar als het te hard is en het ontlasten zeer doet, is dat niet goed.

   Je kunt de brokken van Henne Kronch nakijken met deze zes stappen: https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen/.

 5. Peter Müller

  Beste Meike heb een americanse akita nu 8 maanden heb darf puppy brokken gegeven maar dat was nie best ben toen naar darf lam overgestapt maar daar kwam geen verandering in veel ontlasting 6 a 5 maal op 1 dag en beetje smeuïg. Nu heb ik sinds een week of 3 de brok casa fera junior. En hij doe het fantastisch op deze brok 3 maal ontlasting .weet jij iets van deze brok zit niet veel fosfor in en ook calcium. Hoor het graag van je

  1. Voerwijzer Meike

   Casa Vera Junior vind ik niet zo’n goede samenstelling hebben. Of eigenlijk best wel slecht. Het bevat erg weinig eiwit voor pups en minder calcium en fosfor dan wordt aanbevolen (Fediaf-richtlijnen) voor pups. (Het bevat ongeveer 56 gram eiwit, 1.96 gram calcium en 1.3 gram fosfor per 1000 kcal)

   Met deze richtlijnen kun je goede puppybrokken kiezen: https://www.voerwijzer.com/zo-kies-je-goede-puppybrokken. Gezien de klachten op de brokken van Darf zou ik geen geperste brokken kiezen en ongeveer 28% a 29% eiwit. Bijvoorbeeld Profine Puppy Lam of Grandorf Junior.

 6. Kimmie

  Hallo Meike,
  Ik heb een vraag over Acana Puppy Large Breed. Ik wil dit gaan voeren aan mijn nu 9 mnd oude Mechelse herder teef. Op dit moment krijgt ze nog Wolf of Wilderness junior, maar haar ontlasting is wisselend. In de ochtend vaak prima, later op de dag wat dunner. Giardia is uitgesloten. De pup groeit keurig volgens de groeicurve en ze wordt elke maand gecontroleerd op het “puppy-consultatie spreekuur” bij de dierenarts. Ze glimt als een spiegel en is zeer actief. Wordt getraind als speur (reddingshond). Het is een vrij grote teef en ze weegt op dit moment 32 kg, is overigens superslank en dat wil ik graag zo houden.
  Ik lees best wel wat berichten over dunne ontlasting op Acana. Ik wil heel langzaam over schakelen naar Acana omdat de brok in mijn ogen gewoon beter is en ik ook nog 1.5 zak Wolf heb staan. De eiwitten in Wolf zijn van mindere kwaliteit dan die van Acana. Hoe groot is de kans dat er toch diarree ontstaat op deze eiwitten? Verder zijn de calorieën bij Acana lager 3375 kcal per kilo dan bij Wolf 3820 kcal per kilo, maar bij Acana is het vetgehalte aan de hoge kant. Ze krijgt op dit moment 450 gr Wolf per dag en wat blikvoer (Wolf) hooguit 2 eetlepels per dag. Moet ik dezelfde hoeveelheid brokken aanhouden van de Acana? Bij voorbaat dank voor een reactie.
  Groet, Kim

 7. Kimmie

  graafie, bedankt voor je bericht.

  Ik weet eerlijk gezegd niet helemaal wat haar volwassen gewicht gaat worden. Ik gok zo’n 35 kg. De teef waar ze uit geboren is weegt ook zo’n 35 kg.

  Als dat mijn teef haar volwassen gewicht is zit ze nu op zo’n 90%

  1. graafie

   De eerste paar weken dat onze boef hier was kreeg hij nog brokken die we van de fokker hadden meegekregen. Toen hij ongeveer 3 maand oud was hebben we hem op de Acana Puppy Large Breed gezet. Het is iedere keer weer een feestje voor hem, altijd zijn bak schoon leeg. Hij krijgt nu 2x 280 gram per dag. En altijd een mooie stevige ontlasting.

 8. Wendywo

  Goh ik vind dat best veel wat hier genoemd wordt. Als ik dat bereken voor mijn flatcoated pup van 8 maanden (30 kg) kom ik op 532 gram per dag. Op de verpakking staat 400 gram per dag. Nogal groot verschil? Krijgt hij dan te weinig?

  Nog een vraagje: ik zag het product Tribal, ziet er interessant uit ook voor combi nat en droog voer, Meike heb je hier al eens naar gekeken?

  1. Voerwijzer Meike

   Elke fabrikant kijkt weer andere berekeningen te tebruiken voor de aanbevolen hoeveelheid per dag. Ik heb die van de Fediaf gebruikt. Het verschilt per hond hoeveel voeding hij of zij werkelijk nodig heeft, dat hangt van meer dingen af dan alleen het aantal kcal per kg.

   Ik heb Tribal laatst bekeken, volgens mij vond ik dat er wat weinig eiwit in zat voor pups.

 9. Andr

  Dat Orijen/Acana als diervriendelijk wordt gemarket terwijl het slechts scharrelvlees is vind ik niet echt meer geloofwaardig in 2020.. in Nederland zijn >90% van de kippen inmiddels scharrel of beter. Dus als je een willekeurig merk dat in west europa is gesourced neemt zal dat weinig verschil maken.

  Ik zoek ook naar een puppybrok voor middelgroot ras dat zo’n mooie samenstelling heeft als Acana. Weinig supplementen, complete samenstelling en juiste verhouding in mineralen, zowel gedroogd als vers vlees.
  Waarom het nodig is om hiervoor hondenbrokken helemaal in te vliegen uit de westkust van Canada blijft me een raadsel..

   1. Andr

    Leghennen, kon niet zo snel cijfers vinden voor vleeskuikens. Weet niet of het de bedoeling is om hier links naar bronnen te delen, maar omdat het een universiteitswebsite is kan het weinig kwaad lijkt me https://www.agrimatie.nl/ThemaResultaat.aspx?subpubID=2232&themaID=2270&indicatorID=2098

    Misschien maar verder kijken naar Europese merken als Essential, Wolfsblut, Carnilove, Applaws en Platinum ofzo, allemaal niet echt een volledig duidelijke herkomst van het vlees helaas. Lokaal in NL misschien toch Biofood.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja ik ben ook blij dat er steeds meer aandacht komt voor scharrelvlees. Ook al is scharrelvlees nog steeds niet zo diervriendelijk als vrije uitloop of biologisch (of vegetarisch natuurlijk), het is een stap in de goede richting. Jammer is wel dat er geen keurmerk op zit, dus je moet de fabrikant vertrouwen (of niet).

   Ik denk dat het merk Celtic Connection het dichtst in de buurt komt bij Acana, qua je wensen, alleen je moet goed opletten per variant voor pups geschikt is. Het wordt in Engeland gemaakt.

 10. Kimmie

  Bedankt voor de link. In mijn ogen geeft het een wat vertekend beeld. Gangbaar, Beter leven 1 en 2 sterren betekenen nog altijd 9 leghennen op per m2.

  Leghennen worden inderdaad in nog maar 10% van de gevallen in kooien gehouden, maar in mijn ogen is het niet zo dat 90% een fijn kippenleven leidt. Over vleeskuikens nog niet gesproken. Maar goed, dit is een heel andere discussie en niet op dit forum op zijn plaats.

  Ik heb in ieder geval een zak Acana puppy Large breed besteld en hoop dat mijn hond het er goed op gaat doen.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet niet of Acana Puppy meer vezels bevat dat de brokken die je nu voert, dit kun je zelf bekijken door het gehalte ruwe vezel of ruwe celstof (betekent allebei onoplosbare vezel) op de verpakking op te zoeken en deze te vergelijken. Je kunt ook zelf wat (geweekte) psylliumvezels toevoegen aan de maaltijd.

   Of Acana Puppy een goede keuze is, hangt van de oorzaak van de diarree af. Als er een voedselallergie meespeelt, zou je kip kunnen vermijden voor de zekerheid. Als de eiwitten niet goed verteerd worden, zal Acana Puppy ook niet ideaal zijn. Je zou eens aan Dogchef kunnen vragen of ze voeding hebben voor je pup, dat lijkt me nu een goede oplossing.

 11. Daisy VA

  Hallo,

  Wij zijn voor onze honden overgestapt op Acana. (Verschillende variaties) Volgens onze dierenarts is dit niet zo goed dat er peulvruchten en aardappelen inzitten. Volgens studie zou dit leiden naar DCM, dilatated cardiomyopathy, (volgens FDA) waarschijnlijk door Taurine(tekort).
  Ga ik best op zoek naar een ander voer zonder peulvruchten en aardappelen ?
  Mvg. Daisy

 12. Kevin Broekhuizen

  Goedemiddag,

  Wij krijgen in Februari onze American Bully XL pup, hij is nou 4 weekjes en al bijna 5 kilo, ik had veel over acana gelezen wat goed was, dus ik heb al een zak thuis staan van de 17 kg versie Puppy large breed, nou was mijn vraag, ken ik nu ook gewoon op een woensdag en zaterdag vers vlees voeren? Begreep dat er minimaal 8 uur tussen de brok en vers vlees moest zitten.

 13. Sinds kort hebben we een actieve boxerpup van bijna 10 weken. De afgelopen dagen hebben we haar van Royal Canin naar Acana Puppy Large Breed overgebracht. Via de tabel oude verpakking en de tool op deze website komen we op 210-240 gr per dag maar ze is 1-2 uur voor etenstijd uitgehongerd (bij 3 maaltijden per dag).
  We zouden haar wel meer willen geven maar gezien het hogere vetpercentage van deze brok twijfelen wat we het beste kunnen doen.
  Onze boxerreu van 5,5 jaar doet het (na veel maag- en darmproblemen) erg goed op Acana dus we hebben grote voorkeur voor dit merk. Deze website heeft ons een paar jaar geleden goed geholpen bij het oplossen van zijn problemen. Mooie gelegenheid om daarvoor te bedanken!

 14. Kimmie

  Sinds een maand of 3 krijgt mijn Mechelse herder teef dit voer. Gaat super!

  Ze is nu 1 jaar en ik vraag me af wat een logisch volgende voer zou zijn over een maand of 2/3. Ik wil graag Acana blijven voeren, maar zie door de bomen het bos niet meer.
  Sport and Agility spreekt mij wel aan. Het is een zeer actieve hond.

  Meike wat is jouw advies en mogelijk zijn er hier anderen die nog een soort kunnen adviseren? Bedankt alvast.

  Kim

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Kim, welke variant je het beste kunt kiezen hangt van je hond en de situatie af. Als je hond zeer actief is, zou je heel goed Sport and Agility kunnen proberen. Je zou daarna eventueel ook Acana Heritage Adult Dog kunnen proberen en kijken welke van de twee beter bevalt, om een goede keuze te maken

 15. Hes

  Hoi! Ik heb ondertussen deze brok aangeschaft voor mijn Zwitserse witte herder pup. Volgens de verpakking moet ik hem 350 gram per dag geven. Maar volgens jouw ‘hoeveel voer ik m’n pup’ berekening 475.
  Wat is de reden voor zo’n groot verschil?
  Omdat het vet gehalte hier wat hoger is wil ik hem niet teveel geven.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk dat zij een andere rekenmethode gebruiken. Het kan ook makkelijker ontstaan als je pup al bijna 50% van het verwachte volwassen gewicht is. Dan zou je voor de zekerheid toch de hoeveelheid voor 50%-80% van het eindgewicht kiezen in de calculator. Verder hangt de werkelijke behoefte ook af van o.a. hoe actief je hond is en het metabolisme (hoe snel calorieën omgezet worden in energie). Begin dus bijvoorbeeld met 400 gram en houd zijn lichaamsvorm en laagje op de ribben goed in de gaten.

 16. Lianne37

  Hoi,
  Wat een fijne site! Ik heb er nu aardig wat uurtjes doorgebracht maar hoe meer ik weet hoe meer ik twijfel waar ik goed aan doe.
  Ik heb een roemeense pup in huis, ze is nu ruim 6 maanden. Ik heb haar met 17 weken in huis genomen en ze had een flinke spoelwormenbesmetting en daarna nog giardia. In de eerste weken had ik haar op profine puppy chicken & potato en dat ging wel aardig, wel wat slappere ontlasting. Toen kwamen de wormen en giardia, dus toen ook de diarree. Van de dierenarts toen hills biome meegenomen en dat ging na een aantal dagen goed, zo goed dat ze flink harde keutels had. Aangezien dit geen puppybrok is moest ik er snel weer mee stoppen en heb ik op advies van iemand die veel weet van voeding haar op de prins protection croque junior performance, dat ging toen een paar dagen na opbouwen goed. Daarna weer diarree. Giardiatest deze x negatief en van dierenarts hills z/d meegenomen, echter verergerde dit het probleem finaal en ben ik na een week weer overgegaan op de prins brokken.
  Nu twijfel ik erg of ik eerst weer aand e hills biome zal gaan aangezien ze daar vorige keer wel van opknapte. Echter wil ik het liefst niet zoveel voedingswisselingen want die darmen hebben het al zwaar gehad. Ik zie dat deze brok van acana goed is echter twijfel ik aan het hoge eiwit of ik hiermee niet juist die darmen extra prikkel. Een andere optie is de profine weer proberen maar daar had ze ook niet hele harde keutels van.
  Ik gaf haar gister een paar kleine snacks van lam en toen was het helemaal mis.
  Oh en finidiar en norit doet ook weinig. De opvang raadde nog de geperste brokken van Darf aan maar daar lees ik hier op de site ook wat vraagtekens bij.
  Ik ga in ieder geval probiotica voor haar halen.
  Heb je een tip wat ik het best nu eerst kan proberen qua voer?

  1. Voerwijzer Meike

   He wat heftig voor dat beestje. Als het eiwit van de brok goed verteerd wordt, is dat geen extra belasting voor de darmen. Je kunt dat merken aan de ontlasting. Als deze goed is, dan wordt het eiwit goed verteerd. Je zou deze brok dus kunnen proberen. Voor de darmen is droogvoer niet de meest ideale voeding, en gekookt voer (zoals Dogchef), goed blikvoer of rauwvoer (als de darmen niet te kapot zijn) zou beter zijn.

 17. Rochelle.l

  Hi, ik ben sinds 2 weken overgestapt van darf puppy brokken naar Alcana large breed puppy, na het lezen van deze review. Onze golden doodle pup van 7 maanden vind de brokken lekker (lust eigenlijk alles wel) alleen zijn poep heeft nu licht bruinige, bijna mosterd gele kleur ipv donker bruin die hij bij Darf had. Is dit normaal? Zijn poep is wel mooi stevig.

  1. Voerwijzer Meike

   Dat vind ik lastig te zeggen, ik ken dit niet. Het klinkt niet als iets waar ik me zorgen over zou maken, zeker als de ontlasting wel gewoon stevig genoeg is. Bedankt Graafie, voor het delen van jouw ervaring hiermee, dat stelt ook gerust. Als de gele kleur wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld gal in de ontlasting, is dit geen goed teken, maar ik vermoed dat dit niet zo is.

 18. Hes

  Sorry voor nog een vraag. Mijn Zwitserse Witte Herder van 22 weken groeit niet super hard. Ik heb hem geswitched van Naturis persbrok naar Acana classic Poultry naar Acana puppy large breed (meer vet) en daar zit hij nu een maand op, maar hij groeit nog steeds niet super snel. Hij is nu 18 kilo.
  Nu hoeft hij van mij niet snel te groeien. Maar hij is best dun nog. Hij heeft ook veel ontlasting op dit voer. Meer voeren lijkt alleen meer ontlasting te geven. Niet meer gewicht. Heb je tips? Ik heb net een andere zak aangeschaft. Die wil ik natuurlijk graag opmaken. Maar ik vind het echt lastig om te bepalen wat hij moet eten en of ik hem weer moet switchen. Ik geef hem nu 450 gram per dag. Volgens de berekeningen hier moet hij 444 gram krijgen. Dus dat zit wel goed.

Geef een reactie