Acana Grasslands

Ingredienten

Rauw graslam (8%), verse eend (8%), verse hele eieren (8%), lamsvleesmeel (8%), meel van hele haring (7%), kalkoenenmeel (7%), hele groene erwten, hele rode linzen, hele kikkererwten, verse, in het wild gevangen snoek (4%), rauwe lamslever (4%), verse eendenorganen (lever, hart, nier) (4%), vers kalkoenvlees (4%), lamsvet (4%), hele groene linzen, hele pintobonen, hele gele linzen, zongedroogde luzerne, koolvisolie (2%), linzenvezel, gedroogd lamskraakbeen (1%), rauwe lamspens (1%), gedroogd bruin zeewier, verse pompoen, verse muskaatpompoen, verse pastinaak, verse boerenkool, verse spinazie, verse sareptamosterd, vers knolraapblad, verse wortelen, verse red delicious-appel, verse bartlett-peer, gevriesdroogde lever (lam en eend) (0,1%), verse veenbes, verse blauwe bes, cichorei, kurkumawortel, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottel.

Toevoegingen: vitamine E, zink, koper.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
35% 17% 22% 8% 6% 12% 1.7% 1.2% 3810 2.3% 1% 0.2% 0.2% 600mg/kg 800mg/kg 30%

Beoordeling:

Acana Grasslands vind ik een hele goede samenstelling hebben. Een mooi vleesgehalte, door eem combinatie van vrij veel rauw toegevoegd vlees en gedroogd vlees.

Zetmeelbron
Acana Grasslands bevat peulvruchten als zetmeelbron, wat een lagere glycemische waarde heeft dan granen en aardappelen. Hierdoor ontstaat een minder grote schommeling van de bloedsuikerspiegel.

Vleesgehalte
De brok bevat een mooi vleesgehalte, wat een combinatie is van rauw toegevoegd vlees en gedroogd vlees. Rauw vlees heeft de minste bewerking ondergaan, maar het bevat veel vocht, waardoor tijdens de bewerking van de brok weinig van vers vlees overblijft. Een combinatie van vers vlees en gedroogd vlees is daarom optimaal. Acana bevat alleen vlees van vrije uitloop lam en scharrelgevogelte, dus geen dieren uit de bio-industrie.

Allergische honden
Doordat de brok geen kip bevat, is deze geschikt voor honden met kip-allergie. De eiwitbronnen in deze brok zijn: lam, eend, eieren, haring, kalkoen en snoekbaars..

Toevoegingen
Acana gebruikt geen schadelijke antioxidanten, maar tocopherolen en kruiden (ook wel natuurlijke antioxidanten genoemd) als antioxidantenbron. Ook de ingrediënten van de brokken bevatten geen schadelijke antioxidanten en dat is vrij uniek. Acana bevat weinig toegevoegde vitamines en mineralen, omdat bijna alle voedingstoffen al in de brok zitten door de ingrediënten.
Pro’s

 • Redelijk hoog vleesaandeel
 • Bevat weinig toevoegingen
 • Relatief lage bereidingstemperatuur (93 graden celcius)
 • Diervriendelijker vlees
 • Bevat alleen dierlijk vet
 • Goede verhouding omega 3/omega 6-vetzuren
 • Bevat probiotica
 • Vrij van chemische antioxidant en (bha/bht)
 • Volledig gespecificeerde ingrediëntenopgave

Con’s

 • Vrij hoog calciumgehalte, hierdoor niet geschikt voor pups.

Verkoop informatie:

Acana Grasslands is verkrijgbaar bij Eko4petz
340 gram voor €4,95
2 kilo voor €21,95
6 kilo voor €55,95 (€9,33/kg)
13 kilo voor €76,95(€6,75/kg)

Acana Grasslands bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
peulvruchten vis, lam/schaap, kalkoen, eend vrije uitloop, scharrelvlees probiotica, prebiotica, visolie, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten visolie www.championpetfoods.com

40 Comments

 1. Erna

  Een van mijn honden krijgt dit voer, omdat het granenvrij is en anti-allergeen (stond er eerst bijvermeld op de brokkenvergelijksite, nu staat er hypoallergeen).

  Echter, volgens onze dierenarts is dit voer niet hypoallergeen omdat er vis in zit en meer dan 1 vlees-eiwit. Een brok zou pas hypoallergeen genoemd mogen worden als er geen vis in zit en slechts 1 vlees-eiwit.

  Zegt dit jou zo iets?

  1. Voerwijzer Meike

   Hypoallergeen is geen term met een ‘officiële’ betekenis. Het wordt naar mijn weten op twee manieren gebruikt:
   1. Brokken met gehydrolyseerde eiwitten. Doordat de eiwitten gehydrolyseerd zijn, kunnen ze geen allergische reactie oproepen
   2. Brokken waar geen veel voorkomende allergenen inzitten. Kip, rund en tarwe worden over het algemeen gezien als veel voorkomende allergenen.

   Maar de term zegt dus eigenlijk niet zoveel, omdat ieder er zijn eigen interpretatie aan kan geven. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat er geen kip, rund en tarwe inzit.

   Zie voor meer informatie over de term hypoallergeen ook deze artikelenreeks: https://www.voerwijzer.com/wat-zijn-hypoallergene-brokken/

  2. Manon

   Hoi Meike, mijn hond van 5 jaar heeft altijd Carnibest gekregen. Echter de laatste tijd had hij last van misselijkheid en kwijlen. Op advies van de DA moest ik overstappen op brokken zodat mijn hond minder maagzuur hoeft te produceren. Ik heb nu sinds begin juni Acane gegeven maar zijn ontlasting is zacht (heeft wel vorm) en hij valt af. Ik geef hem 250 gram pd en hij is van 24 kg naar 22.4 kg gegaan. Dit kan net maar hij moet niet meer afvallen. Heb jij advies?

   1. Voerwijzer Meike

    Dat klinkt niet goed inderdaad. Heb je ook andere merken rauw voer geprobeerd? Ik raad je aan om eens te kijken of natvoer geen optie voor je is. En ik zou een dierenarts raadplegen die zich verdiept heeft in voeding, als je er zelf niet uitkomt.

   1. Voerwijzer Meike

    Ja welke het beste bevalt verschilt echt per hond, dus uitproberen is een goed idee. Een calciumgehalte van 2% is geen probleem voor volwassen honden, omdat die in tegenstelling tot pups het overschot aan calcium uitscheiden. Het betekent wel dat er mogelijk wat meer slechter verteerbare eiwitten inzitten (want meer bot).

    1. Sonja Heederik

     Hoi Meike,
     Bedankt voor je antwoord.
     Dan ga ik de andere smaken uitproberen voor de andere honden. 
     Heb wel het idee dat ze van Burbank iets meer en iets dunnere ontlasting hebben dan van lam/appel,komt misschien door de haver?
     Is het beter om te mengen als ik van Adult of Burbank overstap naar Wild Prairie of Grasslands,ivm het hogere vleesgehalte? Adult is 50%,Burbank is 55% en Wild Prairie en Grasslands beide 60%

     Dankjewel,
     Sonja

 2. yvette

  Mijn hondje kan niet tegen ei als ik die rauw geef (ook niet tegen kip o.a. waar een ei uiteindelijk uitkomt). Zou ik deze brok dan wel kunnen geven of geeft dit ook een risico. Ze is erg gevoelig maar kan met KVV wel tegen lam, eend en vis. Ze kan ook tegen Acana singles lam maar daarin staat mij het graan zo tegen.

  1. Voerwijzer Meike

   Als het echt om een ei-allergie gaat, dan is deze brok niet geschikt. Als Acana Singles Lam goed gaat, zou ik die blijven geven. Haver is een prima koolhydraatbron, en bovendien zit er niet zoveel van in, vergeleken met de gemiddelde brok. Ik raad je wel aan om de brok af te wisselen met kvv of een andere brok, om het risico op nieuwe allergieën, voor bijvoorbeeld lam, te verkleinen.

 3. Voerwijzer Meike

  Voor zover ik weet is het niet waar dat bietenpulp of koper verkleuring veroorzaakt. Ik heb me niet verdiept in welke brokken weinig koper bevatten.

   1. patterbolles
    Hoi hoi …Ik heb vandaag een zak Acana Grasslands binnen gekregen  ( via zooplus )
    Maar als ik bij hun analyse kijk zie ik oa Sodium, Chloride en Selenium staan .
    Dacht dat dit niet gezond was toch ???
     
    1. patterbolles
     Is er ergens een brok waar geen schadelijke stoffen in zitten ?????
     Ben al maanden aan t zoeken op internet .
     Hier voeren we al jaren prins geperst aan onze 6 honden . ( Nu de lam versie )
     En voor 2 de lam krokant versie  omdat geperst te zwaar in hun maag is en er oprispingen van krijgen )
     In t weekend krijgen ze altijd vlees ( van Haaksbarf ,Alaska , Alroda puur , of Oervoer )
     De graanvrije brok geef ik niet meer ivm veel meer ontlasting ivm de aardappel die erin zit .
     Wat ze nu krijgen bevat alleen maar rijst en bevat geen gluten .
     Groetjes
      
      
      
 4. SylviavE

  Mijn hond krijgt Acana Grasslands.
  Kan ik hem eens een andere brok van Acana geven (bv de ocean) voor de afwisseling?
  Moet ik dit dan eerst een week mengen met de grasslands of hoeft dit niet omdat het van hetzelfde merk is?

 5. Voerwijzer Meike

  Mengen geeft minder snel problemen, ook als het van hetzelfde merk is. Je kunt eventueel wel korter dan een week over doen.  Het verschilt echt per hond of het goed gaat bij in 1 keer overzetten, en of je het in 2 of 7 dagen kunt doen.

 6. Joyce

  Hallo Meike,

  Ik heb een Pup van 8,5 maand oud. Wij gaven acana Cobb & chicken omdat dit voor puppy’s mocht maar ik zie op hun site dat nu alles voor puppy’s mag mits dat alles nu recent vernieuwd is. Acana grasslands lijkt mij wel een goede om nu eens te geven, is dit ok of denk je toch beter van niet ? Ik weet niet of dit qua calcium nu beter is ?

  groetjes,
  Joyce

 7. Voerwijzer Meike

  Bedankt voor jullie reacties, ik had gemist dat de samenstelling veranderd was en heb het artikel nu aangepast. Ja, het is nu geschikt voor pups. Alleen voor pups met groter risico op groeipijn zou ik Acana Grasslands niet aanbevelen. Het calciumgehalte zit namelijk tegen de bovengrens voor pups van grote rassen.

 8. Anne-Marie

  Mijn hondje krijgt altijd acana small bread. Maar vandaag gaf de dierenarts als advies mee om grotere brokken te geven waar ze meer op moet kauwen. Ze had nl ernstige tandsteen en twee kiesjes moesten verwijderd worden.
  Nu is ze maar klein en weegt 4,5 kg. Welke brok van acana zou je dan adviseren?

  1. Voerwijzer Meike

   Acana Grasslands vind ik een prima brok, je kunt ook een andere uit de Regionals-lijn nemen. Ik weet niet hoe groot de brokjes zijn, maar ik neem aan dat ze groter zijn dan de Small breed. Ik vrees dat het niet het probleem gaat oplossen, kijk ook eens naar gezonde kauwkluiven en of tandenpoetsen of -schrapen een optie voor je is.

 9. K. de Witte

  Mijn hond krijgt al een paar jaar Acana, alle varianten van de Regionals, behalve de vis variant. Nu is de samenstelling iets veranderd, er schijnt meer vlees in te zitten. Duke heeft sindsdien wat meer voer nodig om op gewicht te blijven, terwijl er eigenlijk meer calorieën in zitten. Duke doet het verder heel goed is absoluut niet ziek of zo, en zijn vacht is mooier dan ooit. Meike heb jij een verklaring hiervoor? Zelf denk ik dat het kan liggen aan het feit dat er minder koolhydraten in de nieuwe versie zitten, aangezien koolhydraten in principe dikmakers zijn???

  1. Voerwijzer Meike

   Hm lastig te zeggen, als er meer eiwit inzit kan het ook zijn dat je hond dit minder goed verteerd en daar dus minder calorieën uit haalt. Koolhydraten kunnen inderdaad ook invloed hebben op het opslaan van vet in het lichaam, maar ook met iets minder koolhydraten zou je hond gewoon op gewicht moeten blijven lijkt me.

 10. Ans Polman

  Hallo, dit las ik vandaag op de site van de club, geld dit ook voor deze brok?
  Kom er niet achter of er voldoende taurine in zit. Wellicht weet jij meer? Alvast dank.

  It has come to my attention that with all the grain free foods out there, that many (mostly the more inexpensive foods), use pea protein as their main source of protein. This means the food is very low in Taurine and can lead to Heart Muscle Disease in Dogs. Dilated cardiomyopathy (DCM) is a disease of the heart muscle that is characterized by an enlarged heart that does not function properly. With DCM, both the upper and lower chambers of the heart become enlarged, with one side being more severely affected than the other.
  Many of the protein sources like Lamb are low in TAURINE which is needed by the heart. Make sure that your commercial food has added Taurine in it. Fromm and Merrick foods both supplement with it. If you make your own foods you need to know which meats are high in Taurine, like organ meats, or know how to supplement. Many dogs with Pancreatitis are on low fat foods which may lead to protein sources not high in Taurine. Please check you food. Hope this information keeps our precious dogs healthy for a long time to come. Sincerely,

  1. Voerwijzer Meike

   De meeste honden krijgen geen taurine-tekort, maar dat is inderdaad een stof die door de verhitting grotendeels uit het vlees verdwijnt. Net als andere stoffen zoals carnitine en carnosine. Dat is het nadeel van brokken. Sommige fabrikanten voegen het weer toe, maar de meesten niet. Honden worden er dus niet ziek van, maar ik denk dat het beter is als ze het wel binnenkrijgen. Dat kun je doen door elke week een maaltijd rauwe vleesvoeding te geven (of meer maaltijden).

   1. Ans Polman

    Dank voor je respons. Ze krijgen van mij iedere week 2 volledige rauw vlees dagen, wisselend qua eiwit, de rest van de week acana grasslands brokken. Is dit voldoende om eventuele tekorten aan te vullen?

    1. Voerwijzer Meike

     Dat weet ik niet Ans, daar is voor zover ik weet geen onderzoek naar gedaan. Er zal in ieder geval geen klinisch tekort ontstaan, dus een tekort waar je hond ziek van wordt, aan deze vlees-stoffen. Ik denk dat het heel goed is om twee dagen alleen vlees te geven en dat je je geen zorgen hoeft te maken over een taurinetekort.

 11. mads

  Ik heb een zeer energieke weimaraner die gemakkelijk overgestimuleerd geraakt. Is er een voeding die beter geschikt is voor deze soort hond en een kalmer resultaat kan geven ?
  Ik gebruik nu Hills lam en rijst en heb ook al Arden Grange zalm gebruikt. Ze lust alles en eet graag, het is enkel omdat ik hoorde dat sommige voedingsamenstellingen het energieniveau kunnen beinvloeden.

 12. Barbara

  Dag Meike, ik heb een chihuahua pup van 13 weken, ik ben nog steeds op zoek naar een goede brok en zou als afwisseling KVV gebruiken.
  Momenteel geef ik edgard en cooper maar ze is er niet zot op.
  Nu als ik lees spreekt acana puppy small breedt me aan of ziwipeak. Welke zou je aanraden? Ik zie ook,dat ziwipeak verschillende smaken heeft.
  Graag je mening 😊

  1. Voerwijzer Meike

   Dan heeft Ziwi Peak mijn voorkeur. Ik weet alleen niet zeker of die geschikt zijn voor pups. Ze zeggen zelf van wel. Ik heb er eentje nagerekend en ik geloof dat daar te weinig thiamine inzat. De andere varianten heb ik nog niet nagerekend.

 13. Patty

  Hi Meike,

  Ik gebruik dit voer al een tijdje voor onze Chihuahua. Hij had in het begin Royal Canin Chihuahua maar moest vaak overgeven, met dit voer van Acana is dat gestopt. Verwacht dat het een reactie op kip en/of granen was.
  Nu heeft hij cholesterol kristalletjes in zijn ogen en vroeg ik me af of dit voer goed is qua cholesterol/vetgehalte? Is dit voer normaal qua vet/cholesterol?

  Daarnaast krijgt hij iedere dag een halve staaf van verse eend en zag ik dat het vetgehalte 44.6% is, dus die zal ik in ieder geval weglaten.

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  1. Voerwijzer Meike

   Acana Grasslands heeft een prima vetpercentage en er zou ook niet veel cholesterol in moeten zitten, maar een cholesterolprobleem heeft te maken met de processen in het lichaam en niet met de hoeveelheid cholesterol die het lichaam via voeding binnenkrijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *