Acana Regionals Grasslands

Ingredienten

Rauw graslam (8%), verse eend (8%), verse hele eieren (8%), lamsvleesmeel (8%), meel van hele haring (7%), kalkoenenmeel (7%), hele groene erwten, hele rode linzen, hele kikkererwten, verse in het wild gevangen snoek (4%), rauwe lamslever (4%), verse eendenorganen (lever, hart, nier) (4%), vers kalkoenvlees (4%), lamsvet (4%), hele groene linzen, hele pintobonen, hele gele linzen, zongedroogde luzerne, koolvisolie (2%), linzenvezel, gedroogd lamskraakbeen (1%), rauwe lamspens (1%), gedroogd bruin zeewier, verse pompoen, verse muskaatpompoen, verse pastinaak, verse boerenkool, verse spinazie, verse sareptamosterd, vers knolraapblad, verse wortelen, verse red delicious-appel, verse bartlett-peer, gevriesdroogde lever (lam en eend) (0,1%), verse veenbes, verse blauwe bes, cichorei, kurkumawortel, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottel.

Toevoegingen: Toevoegingen: vitamine E, 100mg zinkchelaat, 10 mg koperchelaat, Enterococcus faecium NCIMB10415: 600×10^6 CFU (probiotica)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
35% 17% 22% 8% 6% 12% 1.7% 1.2% 3810 2.3% 1% 0.2% 0.2% 600mg/kg 800mg/kg 30%

Beoordeling:

Acana Grasslands vind ik een goede samenstelling hebben. Een mooi vleesgehalte, welke bestaat uit een combinatie van vrij veel vers toegevoegd vlees en gedroogd vlees.

Zetmeelbron
Acana Grasslands bevat peulvruchten als zetmeelbron, wat een lagere glycemische waarde heeft dan granen en aardappelen. Hierdoor ontstaat een minder grote schommeling van de bloedsuikerspiegel.

Vleesgehalte
De brok bevat een mooi vleesgehalte, wat een combinatie is van rauw toegevoegd vlees en gedroogd vlees. Vers vlees heeft de minste bewerking ondergaan, maar het bevat veel vocht, waardoor tijdens de bewerking van de brok weinig van vers vlees overblijft. Een combinatie van vers vlees en gedroogd vlees is daarom optimaal. Acana bevat alleen vlees van vrije uitloop lam en scharrelgevogelte, dus geen dieren uit de bio-industrie.

Allergische honden
Doordat de brok geen kip bevat, is deze geschikt voor honden met kip-allergie. De eiwitbronnen in deze brok zijn: lam, eend, eieren, haring, kalkoen en snoekbaars.

Toevoegingen
Acana gebruikt geen schadelijke antioxidanten, maar tocopherolen en kruiden (ook wel natuurlijke antioxidanten genoemd) als antioxidantenbron. Ook de ingrediënten van de brokken bevatten geen schadelijke antioxidanten en dat is vrij uniek. Acana bevat weinig toegevoegde vitamines en mineralen, omdat bijna alle voedingstoffen al in de brok zitten door de ingrediënten.

Pro’s

 • Redelijk hoog vleesaandeel, hierdoor genoeg kwalitatief eiwit 
 • Bevat weinig toevoegingen
 • Relatief lage bereidingstemperatuur (93 graden celcius)
 • Diervriendelijker vlees
 • Genoeg efficiënte omega 3-vetzuren
 • Bevat probiotica
 • Vrij van chemische antioxidant en (bha/bht)
 • Volledig gespecificeerde ingrediëntenopgave

Con’s

 • Vrij hoog calciumgehalte, hierdoor niet geschikt voor pups.

Hoe zit het met het risico op DCM?
De graanvrije brokken van bepaalde merken, waaronder Acana, lijken een verhoogd risico te geven op de hartaandoening DCM (zie deze nieuwsberichten). Het risico is misschien groter, maar nog steeds wel heel erg klein (zie dit artikel), of zelfs niet vergroot (zie dit onderzoek). Zeker als je meerdere soorten voer voert, hoef je je geen zorgen te maken. Ik raad de voeding nog steeds aan, maar het is wel goed de symptomen te kennen, zodat je het op tijd kunt herkennen. Ik raad de graanvrije brokken van Acana af voor Golden Retrievers, omdat bij dit ras meer aanwijzingen zijn voor de gevoeligheid voor het ontwikkelen van voedingsgerelateerde DCM op graanvrije brokken.

Wil je het eventuele risico helemaal vermijden? De Acanabrokken met graan (haver) lijken geen risico te geven, dit is de Classic-lijn van Acana. Ook Farmina is een goed merk, waarbij ook de graanvrije brokken  nooit problemen geven voor zover bekend. Farmina heeft ook goede puppybrokken.

Verkoop informatie:

Acana Regionals Grasslands is verkrijgbaar in zakken van
2 kilo voor €22,90 (€11,45/kg)
6 kilo voor €52,50 (€8,75/kg)
11,4 kilo voor €77,50 (€6,80/kg)

Online bestellen
Acana hondenbrokken kun je online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Orijen hondenvoer Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
peulvruchten vis, lam/schaap, ei, kalkoen, eend vrije uitloop, scharrelvlees probiotica, prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten visolie www.championpetfoods.com

72 Comments

 1. Erna

  Een van mijn honden krijgt dit voer, omdat het granenvrij is en anti-allergeen (stond er eerst bijvermeld op de brokkenvergelijksite, nu staat er hypoallergeen).

  Echter, volgens onze dierenarts is dit voer niet hypoallergeen omdat er vis in zit en meer dan 1 vlees-eiwit. Een brok zou pas hypoallergeen genoemd mogen worden als er geen vis in zit en slechts 1 vlees-eiwit.

  Zegt dit jou zo iets?

  1. Voerwijzer Meike

   Hypoallergeen is geen term met een ‘officiële’ betekenis. Het wordt naar mijn weten op twee manieren gebruikt:
   1. Brokken met gehydrolyseerde eiwitten. Doordat de eiwitten gehydrolyseerd zijn, kunnen ze geen allergische reactie oproepen
   2. Brokken waar geen veel voorkomende allergenen inzitten. Kip, rund en tarwe worden over het algemeen gezien als veel voorkomende allergenen.

   Maar de term zegt dus eigenlijk niet zoveel, omdat ieder er zijn eigen interpretatie aan kan geven. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat er geen kip, rund en tarwe inzit.

   Zie voor meer informatie over de term hypoallergeen ook deze artikelenreeks: https://www.voerwijzer.com/wat-zijn-hypoallergene-brokken/

  2. Voerwijzer Meike

   Dat klinkt niet goed inderdaad. Heb je ook andere merken rauw voer geprobeerd? Ik raad je aan om eens te kijken of natvoer geen optie voor je is. En ik zou een dierenarts raadplegen die zich verdiept heeft in voeding, als je er zelf niet uitkomt.

  3. Super site! Heel veel nieuwe kennis opgemaakt ; ))
   Kunt u deze voeding acana grasslands aanraden voor een 9 jarige flatcoated retriever of toch beter de classic wild coast of de celtic connection lanmb and goat. Hij is met de jaren gevoeliger geworden en heeft verleden jaar een acute pancreas ontsteking gehad. Alvast dank en vriendelijke groeten

   1. Voerwijzer Meike

    Welke het meest geschikt is, hangt af van waar hij gevoelig voor is geworden. Als hij gevoelig is geworden voor het ontwikkelen van overgevoeligheid voor eiwitten/diersoorten, dan zou ik een brok met zo min mogelijk verschillende diersoorten kiezen en deze afwisselen met een andere brok met weinig diersoorten. Als je hond gevoelig is voor de hoeveelheid vet in de brok, dan zou ik zo min mogelijk vet kiezen en is een light brok misschien beter geschikt. Het is lastig om een kant en klaar antwoord te geven voor een hond met gevoeligheden.

   1. Sonja Heederik

    Hoi Meike,
    Bedankt voor je antwoord.
    Dan ga ik de andere smaken uitproberen voor de andere honden. 
    Heb wel het idee dat ze van Burbank iets meer en iets dunnere ontlasting hebben dan van lam/appel,komt misschien door de haver?
    Is het beter om te mengen als ik van Adult of Burbank overstap naar Wild Prairie of Grasslands,ivm het hogere vleesgehalte? Adult is 50%,Burbank is 55% en Wild Prairie en Grasslands beide 60%

    Dankjewel,
    Sonja

 2. yvette

  Mijn hondje kan niet tegen ei als ik die rauw geef (ook niet tegen kip o.a. waar een ei uiteindelijk uitkomt). Zou ik deze brok dan wel kunnen geven of geeft dit ook een risico. Ze is erg gevoelig maar kan met KVV wel tegen lam, eend en vis. Ze kan ook tegen Acana singles lam maar daarin staat mij het graan zo tegen.

  1. Voerwijzer Meike

   Als het echt om een ei-allergie gaat, dan is deze brok niet geschikt. Als Acana Singles Lam goed gaat, zou ik die blijven geven. Haver is een prima koolhydraatbron, en bovendien zit er niet zoveel van in, vergeleken met de gemiddelde brok. Ik raad je wel aan om de brok af te wisselen met kvv of een andere brok, om het risico op nieuwe allergieën, voor bijvoorbeeld lam, te verkleinen.

    1. patterbolles
     Is er ergens een brok waar geen schadelijke stoffen in zitten ?????
     Ben al maanden aan t zoeken op internet .
     Hier voeren we al jaren prins geperst aan onze 6 honden . ( Nu de lam versie )
     En voor 2 de lam krokant versie  omdat geperst te zwaar in hun maag is en er oprispingen van krijgen )
     In t weekend krijgen ze altijd vlees ( van Haaksbarf ,Alaska , Alroda puur , of Oervoer )
     De graanvrije brok geef ik niet meer ivm veel meer ontlasting ivm de aardappel die erin zit .
     Wat ze nu krijgen bevat alleen maar rijst en bevat geen gluten .
     Groetjes
      
      
      
 3. Voerwijzer Meike

  Mengen geeft minder snel problemen, ook als het van hetzelfde merk is. Je kunt eventueel wel korter dan een week over doen.  Het verschilt echt per hond of het goed gaat bij in 1 keer overzetten, en of je het in 2 of 7 dagen kunt doen.

 4. Joyce

  Hallo Meike,

  Ik heb een Pup van 8,5 maand oud. Wij gaven acana Cobb & chicken omdat dit voor puppy’s mocht maar ik zie op hun site dat nu alles voor puppy’s mag mits dat alles nu recent vernieuwd is. Acana grasslands lijkt mij wel een goede om nu eens te geven, is dit ok of denk je toch beter van niet ? Ik weet niet of dit qua calcium nu beter is ?

  groetjes,
  Joyce

 5. Voerwijzer Meike

  Bedankt voor jullie reacties, ik had gemist dat de samenstelling veranderd was en heb het artikel nu aangepast. Ja, het is nu geschikt voor pups. Alleen voor pups met groter risico op groeipijn zou ik Acana Grasslands niet aanbevelen. Het calciumgehalte zit namelijk tegen de bovengrens voor pups van grote rassen.

 6. Anne-Marie

  Mijn hondje krijgt altijd acana small bread. Maar vandaag gaf de dierenarts als advies mee om grotere brokken te geven waar ze meer op moet kauwen. Ze had nl ernstige tandsteen en twee kiesjes moesten verwijderd worden.
  Nu is ze maar klein en weegt 4,5 kg. Welke brok van acana zou je dan adviseren?

  1. Voerwijzer Meike

   Acana Grasslands vind ik een prima brok, je kunt ook een andere uit de Regionals-lijn nemen. Ik weet niet hoe groot de brokjes zijn, maar ik neem aan dat ze groter zijn dan de Small breed. Ik vrees dat het niet het probleem gaat oplossen, kijk ook eens naar gezonde kauwkluiven en of tandenpoetsen of -schrapen een optie voor je is.

 7. K. de Witte

  Mijn hond krijgt al een paar jaar Acana, alle varianten van de Regionals, behalve de vis variant. Nu is de samenstelling iets veranderd, er schijnt meer vlees in te zitten. Duke heeft sindsdien wat meer voer nodig om op gewicht te blijven, terwijl er eigenlijk meer calorieën in zitten. Duke doet het verder heel goed is absoluut niet ziek of zo, en zijn vacht is mooier dan ooit. Meike heb jij een verklaring hiervoor? Zelf denk ik dat het kan liggen aan het feit dat er minder koolhydraten in de nieuwe versie zitten, aangezien koolhydraten in principe dikmakers zijn???

  1. Voerwijzer Meike

   Hm lastig te zeggen, als er meer eiwit inzit kan het ook zijn dat je hond dit minder goed verteerd en daar dus minder calorieën uit haalt. Koolhydraten kunnen inderdaad ook invloed hebben op het opslaan van vet in het lichaam, maar ook met iets minder koolhydraten zou je hond gewoon op gewicht moeten blijven lijkt me.

 8. Ans Polman

  Hallo, dit las ik vandaag op de site van de club, geld dit ook voor deze brok?
  Kom er niet achter of er voldoende taurine in zit. Wellicht weet jij meer? Alvast dank.

  It has come to my attention that with all the grain free foods out there, that many (mostly the more inexpensive foods), use pea protein as their main source of protein. This means the food is very low in Taurine and can lead to Heart Muscle Disease in Dogs. Dilated cardiomyopathy (DCM) is a disease of the heart muscle that is characterized by an enlarged heart that does not function properly. With DCM, both the upper and lower chambers of the heart become enlarged, with one side being more severely affected than the other.
  Many of the protein sources like Lamb are low in TAURINE which is needed by the heart. Make sure that your commercial food has added Taurine in it. Fromm and Merrick foods both supplement with it. If you make your own foods you need to know which meats are high in Taurine, like organ meats, or know how to supplement. Many dogs with Pancreatitis are on low fat foods which may lead to protein sources not high in Taurine. Please check you food. Hope this information keeps our precious dogs healthy for a long time to come. Sincerely,

  1. Voerwijzer Meike

   De meeste honden krijgen geen taurine-tekort, maar dat is inderdaad een stof die door de verhitting grotendeels uit het vlees verdwijnt. Net als andere stoffen zoals carnitine en carnosine. Dat is het nadeel van brokken. Sommige fabrikanten voegen het weer toe, maar de meesten niet. Honden worden er dus niet ziek van, maar ik denk dat het beter is als ze het wel binnenkrijgen. Dat kun je doen door elke week een maaltijd rauwe vleesvoeding te geven (of meer maaltijden).

    1. Voerwijzer Meike

     Dat weet ik niet Ans, daar is voor zover ik weet geen onderzoek naar gedaan. Er zal in ieder geval geen klinisch tekort ontstaan, dus een tekort waar je hond ziek van wordt, aan deze vlees-stoffen. Ik denk dat het heel goed is om twee dagen alleen vlees te geven en dat je je geen zorgen hoeft te maken over een taurinetekort.

 9. mads

  Ik heb een zeer energieke weimaraner die gemakkelijk overgestimuleerd geraakt. Is er een voeding die beter geschikt is voor deze soort hond en een kalmer resultaat kan geven ?
  Ik gebruik nu Hills lam en rijst en heb ook al Arden Grange zalm gebruikt. Ze lust alles en eet graag, het is enkel omdat ik hoorde dat sommige voedingsamenstellingen het energieniveau kunnen beinvloeden.

 10. Barbara

  Dag Meike, ik heb een chihuahua pup van 13 weken, ik ben nog steeds op zoek naar een goede brok en zou als afwisseling KVV gebruiken.
  Momenteel geef ik edgard en cooper maar ze is er niet zot op.
  Nu als ik lees spreekt acana puppy small breedt me aan of ziwipeak. Welke zou je aanraden? Ik zie ook,dat ziwipeak verschillende smaken heeft.
  Graag je mening 😊

  1. Voerwijzer Meike

   Dan heeft Ziwi Peak mijn voorkeur. Ik weet alleen niet zeker of die geschikt zijn voor pups. Ze zeggen zelf van wel. Ik heb er eentje nagerekend en ik geloof dat daar te weinig thiamine inzat. De andere varianten heb ik nog niet nagerekend.

 11. Patty

  Hi Meike,

  Ik gebruik dit voer al een tijdje voor onze Chihuahua. Hij had in het begin Royal Canin Chihuahua maar moest vaak overgeven, met dit voer van Acana is dat gestopt. Verwacht dat het een reactie op kip en/of granen was.
  Nu heeft hij cholesterol kristalletjes in zijn ogen en vroeg ik me af of dit voer goed is qua cholesterol/vetgehalte? Is dit voer normaal qua vet/cholesterol?

  Daarnaast krijgt hij iedere dag een halve staaf van verse eend en zag ik dat het vetgehalte 44.6% is, dus die zal ik in ieder geval weglaten.

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  1. Voerwijzer Meike

   Acana Grasslands heeft een prima vetpercentage en er zou ook niet veel cholesterol in moeten zitten, maar een cholesterolprobleem heeft te maken met de processen in het lichaam en niet met de hoeveelheid cholesterol die het lichaam via voeding binnenkrijgt.

 12. EliseK23

  Hoi Meike,
  Misschien dat jij wil meedenken met mijn vraag. Ik geef mijn hondjes ’s ochtends brokken van Acana en ’s avonds KVV van DARF, maar nu lees ik daar wisselende verhalen over. Klopt het dat je brokken en KVV beter niet kan combineren omdat het verteringssysteem van beide anders werkt? En als ik brok en vlees wel zou willen combineren, wat is dan een goede brok die ik kan kiezen die goed combineert met de KVV? Alvast enorm dank voor het antwoord! Je site heeft me al een heel eind op weg geholpen!

  1. Voerwijzer Meike

   Sommige honden reageren niet goed op de combinatie rauw en brok. Als jouw hond geen problemen heeft, kun je het gewoon blijven voeren. Er zijn geen brokken die per definitie beter of minder goed te combineren zijn met rauwe vleesvoeding.

 13. Patty

  Hoi Meike,

  Sinds de laatst gekochte zak van Acana Grasslands heeft onze chihuahua er geen trek meer in, het ruikt ook meer naar vis en hij drinkt iets meer dus ik vermoed dat er in deze zak net iets meer vis zit dan normaal. Zijn maag knort wel maar soms eet hij het gewoon niet. Terwijl dit voorheen wel zo was. Mochten we toch willen overstappen naar een ander soort (ook zonder kip en zonder graan) raadt u dan de Ranchlands versie aan of toch een geperste brok?

  Alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Wat vervelend! Kan het zijn dat er een klein gaatje in de zak zat? Als de vetten in aanraking komen met zuurstof (en/of warmte en/of licht) gaan de vetten sneller oxideren. Dit ruikt niet lekker en smaakt niet lekker en is ongezond. Het lijkt me prima om eens Ranchlands te proberen. Een geperste brok vind ik niet beter dan krokante brokken.

   1. Patty

    Helaas weet ik dat niet want ik gooi het voer altijd in een ton om afgesloten te houden. Maar mijn moeder gebruikt hetzelfde voer en daar wil mn hond het ook niet van. Toevallig net alles weer uitgebraakt.. ik hoor morgen of er iets aan het voer veranderd is, ik zal het u laten weten. Anders moet ik denk ik maar de Ranchlands eens proberen?!

 14. sara

  Hoi,
  Mijn hond (kruising labrador-duitse staander) is nu bijna 11 maanden en dus wou ik stilaan overschakelen van puppy-voer naar volwassen voer. Ik gebruik nu de acana puppy large breed en wou graag overschakelen naar deze acana grasslands. Maar ik las dat het niet geschikt is voor puppy’s. Is het dan al te snel om hierop over te schakelen? Of is 11 maanden geen puppy meer? 🙂 alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou in ieder geval zolang je pup nog de hoogte in groeit een voeding kiezen die voor pups geschikt is. Voor de zekerheid kun je prima nog een paar maanden de puppy-brokken blijven geven, ook voor volwassen honden zijn deze geschikt.

 15. Paul

  Hey Meike!

  Ik ben momenteel aan het twijfelen tussen Acana Grasslands en Orijen Original voor mijn mopshond. Qua ingrediënten neig ik meer naar Acana Grasslands aangezien hij het op lam altijd goed doet. Echter zie ik dat de concentratie glucosamine/chondroitine lager ligt in Grasslands (600/800) t.o.v. Orijen Original (1400/1200). Zijn de waarden in Grasslands wel gewoon hoog genoeg, of zou je toch eerder Orijen Original aanraden?

  Alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Ik raad je aan om beide varianten te proberen en te kijken welke beter bevalt. En als ze beiden bevallen, dan kun je ze blijven afwisselen. Merken afwisselen is sowieso aan te bevelen om tekorten te voorkomen, mag ook met een ander merk.

   Er zit genoeg chondroitine en glucosamine in Acana Grasslands.

 16. Patty

  Hoi Meike,

  Ik zou nog laten weten of er iets veranderd is aan het voer maar ik heb helemaal niks meer gehoord. Ik geef nu de Ranchlands en deze gaat er goed in. Ik zag alleen het nieuwsbericht over de graanvrije brokken en hartaandoeningen.. zit er in Ranchlands ook te weinig taurine?

  1. Voerwijzer Meike

   Dat is onduidelijk. Als ik het goed begrijp wordt er in Amerika vanuit de FDA nu onderzoek gedaan naar de oorzaak. Als dat een taurine-tekort is, gaan ze neem ik aan achterhalen waardoor dat komt. Honden kunnen zelf taurine aanmaken, maar hebben hiervoor wel de juiste bouwstoffen nodig. In brokken met lam en rijst is bekend dat er problemen kunnen optreden, omdat de taurine-bouwstoffen in lam niet goed beschikbaar zijn. Ik denk dat brokken met genoeg vlees en niet veel peulvruchten of aardappel, niet snel problemen zal geven. Acana Ranchlands heeft een prima vleesgehalte, maar er zit wel een groot deel lam in en het eiwit lijkt niet optimaal verteerbaar. Ik zou brokken afwisselen en aanvullen voor de zekerheid.

 17. Lut

  Beste, ik ben al een tijdje op zoek naar geschikte voeding voor onze hond en poezen. Zelf volg ik dierzorg en welzijn en heb ik ook al wat lessen diervoeding achter de rug (vast niet zoveel als jij 😊) ik wil graag een combinatie van brokken met kvv uitproberen voor beide. Ik heb er geen problemen mee wat meer te betalen maar gezien ik 14 dieren in huis heb, vind ik 35€ de kilo toch net iets te veel vzn het goede. Ik ben dus op zoek naar een kwalitatieve en betaalbare voeding voor men harige vriendjes. Kan u mij iets aanraden of kan u mij mss doorverwijzen voor advies? Alvast bedankt. Grtjs

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt in de brokkenvergelijker de brokken sorteren op prijs per dag, door op de kolomtitel te klikken. Kies dan de brokken met het hoogst aantal sterren om te proberen. Ook in het kvv-overzicht kun je sorteren op prijs, voor de beoordeling moet je doorklikken op het merk

 18. missyorks

  Dag Meike, zes mnd geleden ook gepost. Ik ben toen overgegaan van farmfood naar orijen brok. Ben tevreden. Hij doet het hier goed op. Ik heb het idee dat mijn hond allergisch is geworden voor farmfood rawhide. Kan een hond allergisch worden door langdurig gebruik? Is het daarom bijvoorbeeld verstandig om om het half jaar van voer te veranderen? Of juist niet? Wordt een hond juist wel of niet allergisch of intolerant door langdurig gebruik van een product? Ik wil eigenlijk om het half jaar gaan wisselen met Acana brok. Ik geef mijn hond een Shiba reu van bijna twee jaar nu 5 dagen brok en twee dagen vers van bandit maar merk dat hij de dag erna als ik weer overga op brok erg winderig is en extreem smakt. Als hij allergisch lijkt te zijn voor rawhide mag hij dan helemaal geen rund in zijn dieet? Dus ook geen rund vers? Ik hoor het graag en dan met name of het verstandig is om halfjaarlijks te wisselen. Dank en groet, Monique

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Monique,

   Ja de kans op het ontwikkelen van een intolerantie of allergie is groter bij langdurig hetzelfde eten. Het kan dus inderdaad zo zijn dat je hond niet meer goed tegen rundereiwit kan. Als je merkt dat de rawhide niet goed gaat, zou ik daar sowieso mee stoppen. Je kunt kijken of rauw rundvlees wel goed gaat, maar in enkele gevallen is het probleem alleen op verhit eiwit.

   Elk half jaar afwisselen lijkt me prima, het mag ook eerder. Dr Karen Becker raadt aan om ongeveer elke zes weken te wisselen. Het scheelt wel als je niet elke dag brokken geeft, en af en toe rauwe vleesvoeding met andere diersoorten.

 19. missyorks

  Dank je wel! De rawhide van farmfood was wel ideaal voor z’n tanden. Wat zou ik als alternatief kunnen gebruiken? Hij krijgt ook hertengewei van farmfood. Zowel de halve als hele. Ik had altijd het idee dat de ff rawhide fijn voor hem was om ook z’n tandvlees te reinigen. Misschien 1x in de week geven? Hij had het namelijk dagelijks tot z’n beschikking. Nog ook iets anders. Hij heeft ooit in puppy tijd giardia gehad. Door het farmfood rauw dieet toe te passen twee weken lang, zijn zijn darmen gelukkig hersteld. Ik heb begrepen dat vuile pens goed is om de darmen gezond te houden. Farmfood heeft een variant. Je review hierop is niet optimaal. Raad je deze 1x per week aan voor gezonde darmen of is er een andere variant dat beter is qua samenstelling? Biofood heeft het jammer genoeg niet. Naar dat merk gaat mijn voorkeur. Dank je wel weer vast voor je reactie.

   1. Voerwijzer Meike

    Ja pens is een goede aanvulling, maar als je hond allergisch is voor rund kun je beter voor lamspens kiezen. Het merk Alroda heeft dit. Voor het gebit kun je ook gedroogde vleesrepen (en dan dus liever niet van rund) of gedroogde lamspens gebruiken. Veel dierenwinkels en online shops verkopen dit. Een hertengewei is ook prima!

 20. Hoi Meike,

  Ik heb een kruising Jack Russel van 5 kg die van pups af aan Acana krijgt. Ik wissel af met de grasslands en de heritage adult, en in het weekend krijgt hij 2 dagen vers vlees. Omdat hij qua brokken een lastige eter is ben ik nu het verse vlees aan het mengen met zijn brokken en dat gaat super, en zijn ontlasting is ook goed. Mijn vraag is: is het erg dat er verschillend vlees door de brokken gaat, dus de ene dag rund, de andere dag eend, pens enz?

  Bedank en groet,
  Barbara

 21. BarryEnPaula

  Onze mopshond krijgt deze brok al een dik jaar.

  Onlangs hebben we allergietesten laten uitvoeren, omdat hij begon te krabben. Wat blijkt: hij heeft heel veel rund en zuivel antistoffen in zijn bloed (respectievelijk 1657 en 1946, terwijl de normale waarden rond de 100 liggen). Ik ben hier erg over verbaasd, aangezien deze producten niet in de ingrediëntenlijst worden vermeld (voor zuivel ging het specifiek over melkeiwit).
  De dierenarts zei dat het misschien “verborgen” ingrediënten zijn, bijvoorbeeld een rundscoating over een ander product… Ik heb Acana reeds een mail gestuurd hierover, maar tot nu toe nog geen antwoord gekregen.

  Ik wil nog vermelden dat het niet mogelijk is dat onze mopshond deze ingrediënten langs een andere weg krijg, aangezien wijzelf geen vlees eten.

  Hebt u een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt voor het delen van je ervaring. Ik heb dit nog niet eerder gehoord bij Acana. Het kan zijn dat er verborgen ingrediënten inzitten, het kan zijn dat er “besmetting” heeft plaatsgevonden (komt vrij vaak voor volgend onderzoeken), en het kan zijn dat de test niet helemaal betrouwbaar is (komt ook vrij vaak voor volgend onderzoeken). In dat laatste geval kan het zo zijn dat je hond ook voor lam allergisch is (en de andere allergieën al eerder opdeed).

   Ik zou een andere brok proberen voor de zekerheid, of even zelf koken als test, zodat je zeker weet dat er geen besmetting heeft plaatsgevonden.

 22. Robin Rietveld

  Hoi Meike,

  Mijn engelse stafford pup is 6 maanden oud. Ze krijgt Acana puppy/junior. Nu heeft ze ineens erg last van dunne ontlasting en ze laat veel scheten. Aangezien ze nu al op 12 kilo lichaamsgewicht zit, kan ik dan al overstappen op Acana Grasslands?

Geef een antwoord