Acana Singles Yorkshire Pork

Ingredienten

16% Vers varkensvlees (zonder bot), 16% varkensmeel, groene linzen, rode linzen, 6% verse varkenslever, 6% varkensvet, 4% verse varkensnier, 4% verse muskaatpompoen, kikkererwten, groene linzen, gele erwten, varkenskraakbeen, 1,2% zee-algen, verse pompoen, kelp, 0,1% gevriesdroogde varkenslever, zout, verse cranberry, cichorei, kurkuma, mariadistel, grote klit, lavendel, heemstwortel, rozenbottels, Enterococcus faecium.

Toegevoegd: vitamine D3, vitamine E, zinkchelaat, koperchelaat. Gemengde tocopherolen.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
31% 15% 22% % 6.5% 12% 1.2% 0.9% 3393 2.6% 0.9% 0.15% 0.1% 600mg/kg 800mg/kg 25%

15000 IE vitamine A
800 IE vitamine D3
250 IE vitamine E
0,3% natrium
0,11% magnesium
180 mg/kg ijzer
200 mg/kg zink
15 mg/kg koper

Voor meer vitamines, mineralen en aminozuren zie de Website van Acana

Beoordeling:

Acana Singles Yorkshire Pork is goed geschikt voor een eliminatiedieet bij (vermoeden van) voedselallergie voor andere diersoorten dan varken. Vergeleken met Acana Singles Lam & Apple bevat deze brok minder calcium, wat ik een pluspunt vind.

Bijzonder aan deze brok is dat er weinig supplementen aan zijn toegevoegd, omdat bijna alle vitamines en mineralen er al in voldoende hoeveelheden inzitten.

De brok bevat een mooie hoeveelheid vlees, zowel vers als gedroogd vlees. Vers vlees heeft als voordeel dat het beter verteerbaar is dan vleesmeel, doordat het minder bewerkt is. Gedroogd vlees, oftewel vleesmeel, heeft als voordeel dat er geen vocht inzit die bij de bewerking verdwijnt. Een combinatie van deze twee vind ik optimaal. Er zit iets meer dan 1/3 deel aan koolhydraten in, wat in vergelijking met de meeste andere merken niet veel is.

Acana is vrij van allerlei (mogelijk) belastende toevoegingen die in veel andere merken wel zit, zoals menadion, en gehydrolyseerd eiwit (vrije glutamaat).

Bij voedselallergie
Acana Singles Yorkshire Pork lijkt me goed geschikt bij allergieproblemen, tenzij je hond voeding at met onbekende diersoorten. Bijvoorbeeld met als ingrediënt “vlees en dierlijke bijproducten”.

Verkoop informatie:

Acana Singles Yorkshire Pork is verkrijgbaar bij Medpets

340 gram voor €4,95
2 kg voor €19,95
6 kg voor €46,50 (€7,75/kg)
11,4 kg voor €80,95 (€7,10/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
peulvruchten varken vrije uitloop probiotica, prebiotica, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten Acana.com

2 Comments

  1. Marcel van Duinhoven

    Wij zijn al een tijdje bezig met een moeilijke eter maar deze brok lust ie eindelijk.
    Is het gebruik van varkensvlees niet slecht voor de hond? Waarom hebben de meeste merken geen varkensvlees in hun brok zitten als het geen kwaad kan?

    1. Voerwijzer Meike

      Opzich is varkensvlees niet slecht voor een hond, maar door de manier van afvalstoffen uit het lichaam werken zitten er wat meer afvalstoffen in het vlees heb ik begrepen. Ik moet me hier nog eens goed in verdiepen. Veel merken die “vlees en dierlijke bijproducten” in de brok hebben zitten gebruiken wel varkensproducten denk ik, het is een goedkope vleesbron. Maar de merken die het specificeren gebruiken het meestal niet, ik denk ten eerste omdat het niet aantrekkelijk klinkt. Ten tweede omdat het doordat het vaak wel in goedkope voeding zit, er misschien toch veel honden wel overgevoelig voor zijn geworden. Misschien dat ik een reden heb gemist voor. Zelf vind ik het ook geen ideale eiwitbron, voornamelijk door de bio-industrie, ze worden zo onprettig behandeld. Gelukkig kiest Acana voor varkens die een beter en gezonder leven hebben gehad, maar of ze ook buiten kwamen en natuurlijke voeding kregen weet ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *