Acana Singles Yorkshire Pork


Laatst bijgewerkt: 26 mei, 2023

Ingredienten

16% Vers varkensvlees (zonder bot), 16% gedroogd varkensvlees, groene erwten, rode linzen, 6% verse varkenslever, 6% varkensvet, 4% verse varkensnier, 4% verse muskaatpompoen, kikkererwten, groene linzen, gele erwten, varkenskraakbeen, 2% linzenvezel, 1,2% zee-algen, verse pompoen, kelp, 0,1% gevriesdroogde varkenslever, zout, verse cranberry, verse bosbessen, Cichoreiwortel,
Kurkuma, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottel.

Toegevoegd: 500 IE vitamine D3, 100 IE vitamine E, 100 mg zinkchelaat, 10 mg koperchelaat, gemengde tocopherolen, Enterococcus faecium NCIMB10415: 600×10^6 CFU (probiotica)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
31% 15% 29.5% 7.5% 5% 12% 1.2% 0.9% 3393 2.6% 0.9% 0.15% 0.1% 600mg/kg 800mg/kg 25%

Beoordeling:

Acana Singles Yorkshire Pork is goed geschikt voor een eliminatiedieet bij (vermoeden van) voedselallergie voor andere diersoorten dan varken. Vergeleken met Acana Singles Lam & Apple bevat deze brok minder calcium, wat ik een pluspunt vind.

Bijzonder aan deze brok is dat er weinig supplementen aan zijn toegevoegd, omdat bijna alle vitamines en mineralen er al in voldoende hoeveelheden inzitten.

De brok bevat een mooie hoeveelheid vlees, zowel vers als gedroogd vlees. Er zit iets meer dan 1/3 deel aan koolhydraten in, wat in vergelijking met de meeste andere merken niet veel is.

Acana is vrij van allerlei (mogelijk) belastende toevoegingen die in veel andere merken wel zit, zoals menadion, en gehydrolyseerd eiwit (vrije glutamaat).

Bij voedselallergie
Acana Singles Yorkshire Pork lijkt me goed geschikt bij allergieproblemen, tenzij je hond voeding at met onbekende diersoorten. Bijvoorbeeld met als ingrediënt “vlees en dierlijke bijproducten”.

Mogelijk vergroot risico op taurine tekort en DCM
Enkele varianten van Acana lijken een groter risico te vormen op het ontstaan van taurinetekort en/of de hartaandoening DCM. Ook de Amerikaanse variant Acana Pork & Squash een vergroot risico te vormen, en de samenstelling hiervan lijkt erg op Acana Singles Yorkshire Pork. Het risico lijkt klein, maar groter dan op andere brokken. Vooral voor rassen met aanleg voor het ontwikkelen van DCM, zoals Golden Retrievers. Ik raad daarom aan om deze brok niet langdurig als enige voeding te voeren, maar bijvoorbeeld voor zes weken (als eliminatiedieet). 

Al eerder werd er door de Amerikaanse FDA gewaarschuwd dat graanvrije brokken mogelijk een vergroot risico geven hierop. Naar de exacte oorzaken, en of er werkelijk een verband is, wordt op dit moment onderzoek gedaan. Lees er meer over in het nieuwsbericht hierover.

Verkoop informatie:

Acana Singles Yorkshire Pork is verkrijgbaar in zakken van

2 kg voor €23,90 (€11,95/kg)
6 kg voor €50,90 (€8,48/kg)
11,4 kg voor €83,90 (€7,36/kg)

Acana bestellen
Acana hondenbrokken kun je online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Acana hondenvoer Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking peulvruchten varken vrije uitloop probiotica, prebiotica, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten - Acana.com

5 Comments

 1. Jeroen

  Beste Dilek,

  Ik heb zelf ook een hondje dat al zijn hele leven problemen heeft met zijn verteringsstelsel (hij is al 20!), soms vond ik weer een brok of zachtvoer waar hij het goed op leek te doen, maar na een aantal weken ging het dan vaak toch weer mis.

  Waar hij de laatste tijd erg stabiel op blijft is dit:
  Ik koop pakjes rauw vlees van Rodi, (‘hamburgers’) in de smaak rund / hart, maar ik geef het niet rauw; De (ontdooide) hamburgers gaan in een goed hete wok (of koekepan) zonder vet en ik rul het vlees tot al het rauwe weg is, je houdt dus een pan met een soort gehakt over.
  Het voordeel hiervan is dat deze variant al compleet is in samenstelling (qua toevoegingen) en dat door de korte verhitting de meeste voedingsstoffen en toevoegingen gewoon bewaard blijven.
  Dus niets ingewikkeld, je bakt het vlees (ik doe het voor twee dagen tegelijk) en je bent klaar.
  Even af laten koelen en dan in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.

  Een aantal aanvullende tips:
  Wat ook kan helpen om de darmen stabiel te houden is wat wortel fijn raspen en dat met het vlees meebakken, dan krijgt de hond wat meer vezels en andere positieve dingen binnen.

  Wat ook een belangrijk iets is om naar te kijken zijn de tussendoortjes die je voert, soms zijn juist die snacks funest voor de spijsvertering.

  Ik wens je in ieder geval veel succes en ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen.

  BELANGRIJK
  Dit bakken kun je niet met elk willekeurig rauwvoer doen, als er stukjes bot in zit kan het riskant zijn, kies dus voor een voer zonder bot.

 2. Marcel van Duinhoven

  Wij zijn al een tijdje bezig met een moeilijke eter maar deze brok lust ie eindelijk.
  Is het gebruik van varkensvlees niet slecht voor de hond? Waarom hebben de meeste merken geen varkensvlees in hun brok zitten als het geen kwaad kan?

  1. Voerwijzer Meike

   Opzich is varkensvlees niet slecht voor een hond, maar door de manier van afvalstoffen uit het lichaam werken zitten er wat meer afvalstoffen in het vlees heb ik begrepen. Ik moet me hier nog eens goed in verdiepen. Veel merken die “vlees en dierlijke bijproducten” in de brok hebben zitten gebruiken wel varkensproducten denk ik, het is een goedkope vleesbron. Maar de merken die het specificeren gebruiken het meestal niet, ik denk ten eerste omdat het niet aantrekkelijk klinkt. Ten tweede omdat het doordat het vaak wel in goedkope voeding zit, er misschien toch veel honden wel overgevoelig voor zijn geworden. Misschien dat ik een reden heb gemist voor. Zelf vind ik het ook geen ideale eiwitbron, voornamelijk door de bio-industrie, ze worden zo onprettig behandeld. Gelukkig kiest Acana voor varkens die een beter en gezonder leven hebben gehad, maar of ze ook buiten kwamen en natuurlijke voeding kregen weet ik niet.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter