Acana Grass fed Lamb

Ingredienten

Acana Grass fed lamb is de opvolger van Acana Lamb & Okanagan Apple.

Vers grasgevoerd lamsvlees (18%), lamsvleesmeel (18%), groene erwten, rode linzen, verse lamslever (4%), lamsvet (4%), verse rode appels (4%), kikkererwten, groene linzen, gele erwten, verse lamspens (2%), verse lamsnier (2%), gedroogd lamskraakbeen (2%), linzenvezels, zeealgen (1,2%) (zuivere en duurzame bron DHA en EPA), verse pompoen, vers hele pompoen, gedroogde bruine kelp, gevriesdroogde lamslever (0,1%), zout, verse hele veenbessen, verse hele bosbessen, cichorei, kurkuma, maruadistel, kliswortel, lavendel, heemst, rozenbottels.

Supplementen: Vitamine D3, vitamine E, Zinkchelaat, Koperchelaat, Enterococcus faecium (probiotica)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
31% 15% 29.5% 7.5% 5% 12% 1.5% 1.1% 3393 1.8% 0.8% 0.15% 0.1% 600mg/kg 800mg/kg 24%

1400 mg choline/kg

Beoordeling:

Acana Grass Fed Lamb is de opvolger van Acana Lamb & Okanagan apple. De brok is nog steeds geschikt voor een eliminatiedieet bij (vermoeden van) voedselallergie voor andere diersoorten dan lam.

Bijzonder aan deze brok is dat er krill als omega 3 bron inzit. De meeste brokken bevatten te weinig omega 3 vetzuren, of visolie. Visolie oxideert snel, waardoor er ongezonde stoffen ontstaan. Krill is veel stabieler en naar mijn mening de beste bron van omega 3 in honden- en kattenbrokken. 

Ook bijzonder aan deze brok is dat er weinig vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. De andere voedingsstoffen zitten al in voldoende hoeveelheden in de brok door de ingrediënten. Wat me opvalt is dat er iets te weinig choline inzit. Ik heb de fabrikant gevraagd naar hun visie hierop, zodra ik antwoord heb plaats ik dat hier. Omdat er voor pups ook te weinig choline inzit, adviseer ik dit niet als enige voeding voor pups. Voor volwassen honden is het lage choline-gehalte te compenseren met een ei (of alleen het eigeel als je hond allergisch is voor ei-wit) per kilo voer.

De brok bevat een mooie hoeveelheid vlees, zowel vers als gedroogd vlees. Vers vlees heeft als voordeel dat het beter verteerbaar is dan vleesmeel, doordat het minder bewerkt is. Gedroogd vlees, oftewel vleesmeel, heeft als voordeel dat er geen vocht inzit die bij de bewerking verdwijnt. Een combinatie van deze twee is optimaal. Er zit minder dan 1/3 deel aan koolhydraten in, wat in vergelijking met de meeste andere merken niet veel is.

Acana is vrij van allerlei (mogelijk) belastende toevoegingen die in veel andere merken wel zit, zoals menadion, en gehydrolyseerd eiwit (vrije glutamaat).

Verkoop informatie:

Acana Lamb & Okanagan Apple is verkrijgbaar bij EKO4petz
340 gram voor €4,95
2 kg voor €19,95
6 kg voor €47,95
11,4 kg voor €72,95 (€6,40/kg)
17 kg voor €96,95 (€5,70/kg)

Acana Lamb and Okanagan Apple bestellen

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
peulvruchten lam/schaap vrije uitloop probiotica, prebiotica, chondroitine, vers vlees, chelaten www.acana.com

14 Comments

 1. Nina

  Ik voer deze brok.
  Mij werd eerst aangeraden omega 3 van doils skin bij te geven door de huidproblemen van mijn hond (door allergie).
  Maar nu lees ik dat de verhoudingen omega 6-3 goed in balans moeten zijn. Gooi ik dat dan niet in de war door het toevoegen van de visolie?
  Waar doe ik goed aan? Is deze verhouding van de brok al zo goed dat ik geen doils skin bij moet geven? Of moet ik het wel bijgeven en zo ja, hoe veel? De hond is 23 kilo en krijgt 300 gram acana grass fed lamb.

  mvg.

 2. Henk

  Ik ben heel erg tevreden over deze Acana Grass fed Lamb, hiervoor gaf ik Jarco Sensitive Lamb, maar hier zitten aardappels en rijst in als snelle koolkydraten en alleen lamsmeel.
  ’s avonds krijgt hij vers, Farmfood Hart en pens.
  Kan of mag ik Farmfood Hart en pens evt. mengen met de Acana brokken?
  Het zijn n.l geen geperste brokken.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb alle voedingsstoffen gecheckt en er blijkt te weinig choline in te zitten voor pups. (zie mijn aanvulling in de beoordeling) Ik zou het dus niet als hoofdvoeding of als enige voeding even aan je pup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *