Acana Classic Wild Coast


Laatst bijgewerkt: 20 februari, 2024

Ingredienten

Rauwe zalm (22%), haringmeel (19%), parelgort, hele erwten, havergrutten, varkensvet (8%), hele haver, kikkererwtenvezel, visolie (1%), calciumcarbonaat, kaliumchloride, gedroogde kelp, zout, gedroogde cichoreiwortel, verse hele pompoen, verse hele pompoen, verse hele wortelen, verse hele appels, verse hele peren, verse hele courgette, verse boerenkool, verse spinazie, verse raapstelen, verse bietengranen, heel veenbessen, hele bosbessen, hele saskatoonbessen, kurkuma, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottels.

Toegevoegd per kg: 350 mh cholinechloride (choline) mg, 400 mg taurine, 80 mg zinkproteïnaat, 11 mg koperproteïnaat, 100 mg vitamine B1, 20 mg vitamine B2, 200 mg vitamine B3, 60 mg vitamine B5, 35 mg vitamine B6, 7 mg vitamine B9, 200 McG vitamine B12, 6000 IE vitamine A, 800 IE Vitamine D3, 330 IE Vitamine E, 0,15 mg Vitamine C, Enterococcus faecium DSM 10663/NCIMB 10415 (probiotica): 1×10^9 CFU.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Dierlijk eiwit
27% 16% 33% 7.5% 5% 12% 1.2% 0.9% 3443 2.6% 1.1% 0.4% 0.3% 23%

Beoordeling:

Ik vind Acana Classics Wild Coast een brok met een goede samenstelling. Het is alleen opvallend en jammer dat er sinds de overname meer klachten over binnenkomen.

Geschikt bij allergie?
Deze is geschikt voor honden met een allergie voor kip en rund. Door de toevoeging van varkensvet en tarwe zou ik deze brok niet als eerste aanbevelen voor allergische honden. Vet zorgt over het algemeen niet voor een allergische reactie, en niet veel honden zijn allergisch voor varken, maar een reactie is wel mogelijk.

Een brok met veel vis
Veel vis in brokken heeft als nadeel dat er ook hogere hoeveelheden zware metalen in zit. Ik leg dit verder uit in het artikel Is een vis-brok gezond? Acana Classics Wild Coast bevat vergeleken met andere visbrokken van Acana (en Orijen) minder vis. Om deze reden raadt ik het niet als eerste aan voor gezonde honden. Voor honden met allergie, of ter afwisseling, is het wel een goede optie.

Pro’s

 • Bevat eiwit van goede kwaliteit (verse en gedroogde vis)
 • De toegevoegde mineralen zijn in de best opneembare vorm toegevoegd
 • Volledig gespecificeerde ingrediënten-opgave
 • Genoeg omega 3
 • Vrij van ongewenste synthetische toevoegingen. Het bevat in tegenstelling tot veel andere merken ook geen BHT of BHA in het vleesmeel.
 • Vis uit de oceaan, dit is meestal schoner dan kweekvis

Verkoop informatie:

Acana Classics Wild Coast is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €19,90 (€9,95/kg)
6 kg voor €44,90 (€7,48/kg)
9,7 kg voor €65,90 (€6,79/kg)
14,5 kg voor €89,90 (€6,20/kg)

Acana bestellen
Acana hondenbrokken kun je online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Acana hondenvoer Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, puppy, puppy groot ras, alle leeftijden-brok, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking tarwe, haver, peulvruchten vis wild (vis) probiotica, prebiotica, taurine, visolie, vers vlees, chelaten visolie www.acana.com

Eén reactie

 1. Eugenie

  Hoi Meike,

  Wij hebben ‘n Cobberdog pup 4 mnd. Maand geleden gestart en ging goed. Wk geleden nieuwe zak gekocht, blijkt ‘n andere samenstelling te hebben! Ze is alleen maar aan de dunne.
  Het blijkt niet de Wild Coast with raw salmon and herring te zijn (waar jij volgens mij jouw review op hebt gebaseerd) maar de Made with raw whole herring & hake and whole oats.
  Ingred: Haringmeel21% gepelde haver21% rauwe hele haring10% rauwe hele heek8% visolie6% varkensvet5% enz. 1e 2 ingred. toch niet echt ideaal wel? Wat de slechte ontlasting verklaart?
  Ben benieuwd naar jouw mening hierover.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet niet waar je hond op reageert, maar helaas hoor ik deze klacht vaker sinds de verandering. Het zou het varkensvet kunnen zijn of de hele hoge hoeveelheid visolie (is die echt 6%? Veel!), maar ook ingrediënten die er al in zaten maar die nu van slechtere kwaliteit zijn, of andere veranderingen die niet aan de ingrediënten-opgave te zien zijn. Vervelend.

   1. Eugenie

    Dankjewel voor je reactie. Op de site van Acana zelf staat alleen maar de Wild Coast Classic met zalm. In sommige winkels worden nog de brokken met Haring verkocht. Onze pup zit nu weer op de brokken met zalm en het lijkt goed te gaan gelukkig. Deze zit ook lager in eiwit 27%, rauwe zalm 22%, gedr. haring 19%, visolie 1% maar wel varkensvet 8%. Denk wel dat we na een tijd nog overstappen naar een andere hondenbrok.

  2. janine

   Ik geef al jaren vol tevredenheid acana wild coast,ook ivm allergie kip.
   De laatste weken is 1 van mijn honden er niet blij meer mee,eet het met lange tanden ,heeft allemaal jeukende plekken op zijn buik gekregen ,met korsten,ook rode liezen.

   Ben nu gestopt met Acana
   Je ziet de plekken op zijn buik na enkele
   dagen al rustiger worden

 2. Bella

  Hoi Meike,
  Wij hebben kruising Newfoundlander-Golden/Retriever.
  Heeft eerst op Hills xxl puppy gehad.

  Op Heritage Acana over gegaan maar kreeg jeuk aan oren,rode ogen en jeuk pootjes.
  Heb het sterke idee dat zij allergisch is voor kip .(beiden merken kip en Acana hoog gehalte)

  Zag hier staan dat Acana wild coast goed werd aanbevolen!

  Zou jij misschien kunnen zeggen wat onze hond per dag als opgroeiende hond mag hebben?
  Mix Golden Retriever-Newfoundlander.
  36 weken
  Gewicht 36.7 kg
  Zij is nog volop in de groei.
  Hoop dat je ons een beetje op weg kunt helpen met advies.

 3. sabineelsjan

  Dag,

  Momenteel krijgt onze Friese stabij x kooiker van 3 jaar oud de Acana red meat. Ze at eerder slecht en had tekenen van buikpijn waarna is gebleken dat ze allergisch is voor kip, konijn, ei en kalkoen.
  Sinds 1 – 1,5 weken wil ze eigenlijk de brokken niet meer en lijkt ze erop uitgekeken. Ze ruikt eraan en loopt weer weg (tenzij we er bv een plakje kaas in doen maar dat is natuurlijk niet de bedoeling). Zou deze versie van acana een vervanger zijn? Of gemixt kunnen worden?

  Alvast dank!

  1. Voerwijzer Meike

   Ja het is zeker het proberen waard. Ik zou dan niet mixen. Dat kun je de eerste dagen doen om de overstap voor de darmen makkelijker te maken, maar ik denk dat je hond de nieuwe brokjes eruit gaat pikken. Als ze de brokken lust kun je een andere brok zoeken om mee af te wisselen, om de kans te verkleinen dat ze weer raakt uitgekeken (of opnieuw een allergie ontwikkelt).

     1. sabineelsjan

      Top dankjewel. Ik zag dat in de duck/millet kippenvet zit (zit in veel), maar twijfel of dat bij een kippen allergie erg is. Wellicht toch weer een vis brok kiezen dan.

     2. Voerwijzer Meike

      Dat verschilt per hond, de ene verdraagt kippenvet niet en de ander wel. Daarnaast verschilt het mogelijk ook per kippenvet, hoe zuiver deze is (of er nog eiwitdeeltjes in kunnen zittten). Voor de zekerheid kun je inderdaad eerst de visbrok proberen en in een later stadium eventueel kijken of kippenvet problemen geeft.

 4. LauraWE

  Hoi Meike, ik geef ons Welsh Corgi Cardigan teefje van 1,5 jaar nu al +- 8 maanden deze brokken. Van pup af aan ben ik zelf op zoek gegaan naar een goede brok en kwam zo uit bij ACANA classics red meat. Dit ging goed tot ze het niet meer wilde eten en echt dagen weigerde. Hierop heb ik de ACANA prairie poultry geprobeerd maar hier begon ze enorme scheten van te laten en had ze slechte ontlasting. Hierop ben ik opzoek gegaan naar een brok zonder kip en ben ik uitgekomen bij deze brok. Maar ook deze wilt ze nu niet meer eten. Help?

 5. Merel Van de Velde

  Dag Meike
  Mijn hondjes staan momenteel volledig op KVV. Door omstandigheden moeten ze volgend jaar 4 maanden lang brokken krijgen. Ik ben al een tijd op zoek naar welke brokken een goede vervanging zouden zijn. In onze dierenspeciaalzaak zag ik een vrij onbekend merk staan: Amanova. Volgens mij ziet de samenstelling er vrij goed uit maar wou even jou mening hierover. Is deze brok een goede, tijdelijke vervanging voor hun KVV? Of ga ik toch beter naar een merk zoals Acana, Orijen, Farmina of geperste brok? Ik zou graag Ziwi Peak geven als vervanging maar het is iets te duur.
  Alvast bedankt

 6. moniquewermer

  Hoi Mieke
  Volgens mij is deze ingrediënten lijst van de Amerikaanse variant er staat nml geen varkensvet in jou overzicht
  Maar het zit er wel in dit is wat acana.nl beschrijft en zo staat het ook op de zak
  Heel anders dan ingrediënten beschrijving op acana.com

  Haring meel (21%), gepelde haver (21%), rauwe hele haring (10%), rauwe hele heek (8%), visolie (6%), varkensvet (5%), hele rode linzen, hele haver (4%), hele erwten, hele groene linzen, erwtenzetmeel, hele kikkererwten, alfalfa, linzen vezel, calciumcarbonaat, gedroogd zeewier, verse hele pompoen, verse hele muskaat pompoen, verse hele wortels, verse hele appels, verse hele peren, verse hele courgette, gedroogde cichoreiwortel, verse boerenkool, verse spinazie, verse raapstelen, vers bieten loof, hele veenbessen, hele bosbessen, hele Saskatoon bessen, kurkuma, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottels.

  1. sabine

   Even een aanvulling op dat vele drinken. Ze is zichzelf aan het bijten ( jeuk) ik vermoed de haver die erin zin. Ze at een andere visbrok zonder graan, maar met zoete aardappel en had nergens last van. Maar had veel ontlasting en er zaten heel veel koolhydraten en weinig eiwitten in, vandaar dat ik de overstap naar acana aan het maken ben. Doe het heel langzaam om problemen te voorkomen, maar nu begon ze dus ineens meer te drinken en te bijten. Ik wilde eigenlijk acana gaan voeren en dan over een tijdje overstappen naar een andere smaak om van de visbrok af te stappen. Want altijd vis lijkt me niet goed. Ik ben daar op advies van dierenwinkel 2 maanden terug mee begonnen, omdat ze zo’n wisselende ontlasting had. Bleek achteraf giardia te zijn, maar toen dachten we allergie van vlees. Zal ik nu gewoon komende weken langzaam overstappen op acana en kan ik dan over een aantal weken van vis naar andere smaak zonder graan gaan? Het bijten en drinken valt me laatste 2 dagen op, dis wil dat eigenlijk gewoon even aankijken of dat doorzet. De samenstelling vd acana brokken vind ik gewoon beter vandaar. Help

   1. Voerwijzer Meike

    Dat klinkt niet goed. In sommige gevallen is het een soort ontgiften, maar dat lijkt me niet waarschijnlijk in dit geval. Als je een brok wilt voeren zou ik eentje zonder kip (of rund of lam) proberen, bijvoorbeeld eentje van Celtic Connection. Na Giardia zijn de darmen soms zo beschadigd dat brokken niet geschikt zijn, omdat de darmen zich dan niet goed kunnen herstellen. Dan is rauwvoer (niet in alle gevallen), gekookt voer, of eventueel blikvoer/gestoomd voer beter geschikt.

 7. miertjet77

  Onze Springer Spaniel heeft van Acana de classic Prairie Poultry en de Heritage gehad en we dachten we wisselen het af en hebben een zak Wild Coast gekocht, dit krijgt ze nu een ruime maand en sinds 2 weken heeft ze scheurtjes in haar voetzolen, mede door knagen, maar wij vroegen ons af of dit een allergische jeuk reactie aan haar voetjes kan zijn door deze variant van het Acana voer. Verder is er nl niets veranderd in haar dagelijkse leven…
  Mvg Mireille

 8. Lima

  Hoi Meike, eerst even de complimenten voor deze erg informatieve site! Heb al uren zitten puzzelen om mijn 1.5 jaar oude teef het beste voer voor te schotelen. 😉 uiteindelijk dacht ik met Acana een goed voer gevonden te hebben, maar haar ontlasting is niet altijd even goed hiervan en ze eet het niet echt graag . Liefst eet ze natvoer of kvv maar ik vind natvoer sowieso niet echt hondenvoer en al die blikken ook niet heel prettig of hygiënisch. Kvv heb ik een tijdje afgewisseld met brok maar daar werd ze erg winderig van en kreeg ook dunne ontlasting. Bovendien is ze regelmatig bij mijn ouders en leek het makkelijk haar op hetzelfde voer te zetten als de (extreem gevoelige) reu van mijn ouders. Die kreeg altijd belcando mastercraft salmon en daar deed Lima het ook goed op, alleen eet ze ook dit vaak pas bij de 4e poging en dan nog zonder enige vreugde…de reu van mijn ouders zit nu op een vissoort van Acana gewoon omdat dit nog beter is van samenstelling dan Belcando en veel makkelijker te bestellen. Maargoed Lima eet nog steeds niet graag brokjes. Soms meng ik er joghurt bij dan gaat het redelijk, leng ik het alleen aan met water of een topping wordt het meestal niet of zeer selectief gegeten. Het is een zeer actieve hond, ze is mooi op gewicht (9.5kg) maar met eten dus best lastig. Zat nu al naar ziwipeak of orijen freeze dried te kijken maar is haast onbetaalbaar als volledig voer…heb jij nog een idee?

 9. Rob

  Beste
  Mijn Border collies kregen last van harde stoel gang bij Tast of the Wild , nu ben ik van plan om over te schakelen op Acana , zou ook vlees en vis willen afwisselen voor een gezonde blinkende vacht. Welke zouden jullie aanraden.

 10. Cindy

  Onze pup at Acana Small Breed (kleine keeshond) alles goed aan deze brok alleen maakt ze veel stoelgang (wel goede vorm) zeker 4x per dag. En ze heeft nog een grote eetlust, ook al krijgt ze al 100 gram per dag en weegt 3.5kg. Ze zit goed in haar vel, dus is nog niet te dik, maar zeker ook niet mager.
  Nu raden de winkelier Classic Wild Coast aan omdat deze haver bevat en volgens hem een meer voldaan gevoel zou geven en iets minder eiwitten dus ook mss minder stoelgang. Nu kijk ik thuis even de verpakking na en is dit allemaal vis. Wat uiteraard niet echt perfect lijkt denk ik. Is de Classic Prairie Poultry niet een beter alternatief? hier zit ook de haver in heb ik gezien. En waarvoor is Glucosamine goed? dit zit nu veel minder in deze brok. Dank je wel alvast.

 11. Kim

  Beste Meike,

  Mijn shih tzu pup van 5 maanden krijgt al van zijn 8 weken Acana Puppy Small Breed. Hij blijft echter last hebben van een zeer schilferige huid en bijgevolg veel jeuk.
  Waaraan zou dit kunnen liggen, want dit is toch een zeer goeie brok?
  Ik overweeg nu om Acana Wild Coast te proberen, om te zien of hij beter reageert op de visvariant. Zou dit een goed idee zijn? Of beter een totaal andere brok proberen?

 12. Demelza

  Hallo Meike,

  Onze honden krijgen sinds 3 maanden acana, ik heb 2* een classic wild coast en daarna 1* classic Red gevoerd, nu ik vorige week een nieuwe zak wild coast opende (eerst gemengd met red) wil mijn ene hond niet meer eten. Hij pakt ze in zijn bek en gooit ze uit zijn pan, eet wel de red, alsof hij de brok niet meer lekker vindt. Met veel moeite eet hij een paar happen wild coast terwijl hij ze voor de zak red graag at. Kan het zijn dat deze brok zwaarder op de maag ligt dan classic red?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk eerder dat een ingrediënt of de geur niet goed bevalt. Misschien dat hij er buikpijn van krijgt. Het kan zijn dat er een overgevoeligheid ontwikkeld is op een ingrediënt tijdens de eerdere keren dat je het voerde. Het kan ook zijn dat er een klein gaatje in de zak zat waardoor de vetten meer zijn gaan oxideren, wat een vieze geur geeft. Dat verschil hoeven we zelf niet te kunnen ruiken, aangezien de neus van een hond zover beter is.

 13. Kim

  Ik voer nu inmiddels 1,5 maanden acana puppy&junior, maar merk toch dat mijn pup zachtere ontlasting blijft hebben.
  Ik heb voor Acana gekozen omdat ze graanvrij zijn én de beste ingrediënten gebruiken. Ik wil dus het meest gezonde voer voor mijn pup.

  Ik denk er nu aan om over te schakelen en smorgens classics prairie poultry te geven en savonds wild coast (voor de omega 3). Graag jouw advies of dit een goed idee is..

  1. Voerwijzer Meike

   Vitamine K is geen essentiële vitamine voor honden, omdat deze door darmbacteriën wordt gemaakt in voldoende hoeveelheden. In deze brok zal wel wat vitamine K zitten, spinazie en boerenkool is rijk aan vitamine K, maar Acana heeft de hoeveelheid niet laten meten.

   Het probleem met toegevoegde vitamine K is dat het eigenlijk altijd als menadion wordt toegevoegd en daar worden allerlei schadelijke effecten aan toegeschreven. Ik heb zelf dus de voorkeur voor een brok waar geen vitamine K aan toegevoegd is.

   1. Demelza

    Oké, heel erg bedankt voor de uitleg. Ik ben deze brok vorige week gaan voeren naar aanleiding van uw analyse.

    Mijn beide honden (14 en 3 jaar) stonden op proplan (senior en adult) zien er top uit lekker zachte vacht, maar ik ben benieuwd of ik nu nog beter wordt. Ze eten het erg graag. Hun darmen moeten nog wel een beetje wennen aan deze brok.

    Echt fijn de analyses

 14. Nina

  Ik geef deze brok sinds half december aan mijn honden, heel tevreden!
  Hiervoor gaf ik acana Singles lamb. Op die brok had een van mijn honden veel slappere ontlasting, maar had hij ook rode poten(onderkant) en een oranje traanstreep.
  Sinds 12 december voer ik deze brok (wild coast) en zijn traanstreep is verdwenen, onderkant pootjes weer wit ipv rood. Je zou dus zeggen dat dit positieve door de brok komt.
  Sinds 1,5 week klappert hij wat met zijn oor (wat met puur oor onder controle lijkt) en krijgt nu ook rood tussen zijn tenen met op 2 pootjes een kleine tussenteenontsteking.
  Waar doe ik goed aan? Is dit misschien ontgiften van de lam wat eruit komt via zijn zwakke plekken (hij heeft ook atopie)? Of is de kans groot dat het toch een reactie op zijn nieuwe voer is? Weet nu namelijk niet of ik dit nog een tijd moet blijven voeren om te zien of de klachten verdwijnen of dat ik toch weer terug moet of moet overschakelen(en zo ja naar wat… hij kan bijna nergens tegen)? Zijn ontlasting is wel goed en oog niet rood en traant ook niet meer.

 15. Stephanie Kurvers

  Hoi Meike,

  Graag had ik geweten wat het verschil is tussen Acana Wild Coast en Pacifica en welke van de twee een betere keuze zou zijn voor een gezonde volwassen hond.
  Welke variant van Acana is het beste alternatief als je niet continu visbrokken wilt voeren?

  Alvast dank!

  1. Voerwijzer Meike

   Acana Classic Wild Coast bevat vergeleken met Acana Pacifica:
   – minder vis (23% vs 30% dierlijk eiwit)
   – een kleiner gedeelte vers toegevoegde vis (versus vismeel)
   – iets meer koolhydraten, en in de vorm van haver in plaats van peulvruchten
   – een minder ideale verhouding tussen vitamine D en A
   – minder omega 3

   Mijn voorkeur gaat uit naar Acana Pacifica, alhoewel meer vis natuurlijk ook betekent dat er mogelijk meer belastende stoffen inzitten. Als je niet continu visbrokken wilt voeren, wat me een goed idee lijkt, dan vind ik Acana Wild Prairie denk ik een van de beste Acana-varianten om te nemen.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een reactie