Acana Classic Wild Coast

Ingredienten

24% haringmeel, 23% gebroken haver, 10% verse Pacific haring, 6% bot (vis), 6% haringolie,  koudgeperste canola-olie, 4% verse zilverheek, rode linzen, groene erwten, groene linzen, kikkererwten, gele erwten, haver, alfalfa, linzenvezel, kelp, verse pompoen, verse muskaatpompoen, verse pastinaak, verse boerenkool, verse spinazie, verse wortels, verse red delicious appels, verse peer, gevriesdroogde haring (0,1%), verse cranberry’s, verse bosbessen, chicorei, kurkumawortel, mariadistel, kliswortel, heemstwortel, rozenbottel.

Toegevoegd: vitamine E, cholinechloride, zinkchelaat, vitamine B5, koperchelaat

Gemeten: 16.000 IU/kg vitamine A, 1800 IU/kg vitamine D, 205 mg/kg zink, 35 mg/kg koper, 0,4% natrium, 3,5 mg/kg jodium

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
29% 17% 29.5% 7.5% 2% 12% 1.2% 1.1% 3493 2.4% 1.4% 0.4% 0.3% 700mg/kg 900mg/kg 23%

Beoordeling:

Ik vind Acana Classics Wild Coast een brok met een goede samenstelling. Het bevat een mooie balans van eiwitten en vet en deze zijn ook van goede kwaliteit. Bijzonder aan Acana is dat bijna alle voedingsstoffen uit de ingrediënten gehaald kunnen worden, er zijn maar enkele vitamines en mineralen toegevoegd, en wel in goed opneembare vorm.

Koolhydraatbronnen
Deze brok bevat haver, linzen en kikkererwten als koolhydraatbronnen. Dit is erg geschikt omdat het voor een minder sterke suikerspiegelschommeling zorgt, vergeleken met veel andere koolhydraatbronnen.

Canola-olie
In Acana Wild Coast zit canola-olie. Canola-olie heeft een negatieve reputatie, omdat het:
– soms van GMO-gewassen is
– vaak verhit en bewerkt is
– veel Omega 6-vetzuren bevat

Acana gebruikt deze olie voor het Omega 6- gehalte. In de meeste brokken zit vet van gevogelte voor genoeg omega 6, maar dat is bij voedselallergie niet altijd geschikt. De canola-olie in Acana Classics Wild Coast is GMO-vrij koudgeperst. Het grootste probleem met deze olie vind ik dat het erg gevoelig is voor hitte en zuurstof, het oxideert snel en er ontstaan dan ongezonde stoffen. Ook visolie oxideert snel. Deze brok is dus minder lang goed na openen van de zak dan brokken zonder visolie en plantaardige olie. Ik zou de brok maximaal 2 weken bewaren na openen, en de zak in een goed afsluitbare ton zetten.

Veel vis in brokken heeft als nadeel dat er ook hogere hoeveelheden zware metalen in zit. Ik leg dit verder uit in het artikel Is een vis-brok gezond? Acana Classics Wild Coast bevat vergeleken met andere visbrokken van Acana (en Orijen) minder vis.

Pro’s

 • Bevat eiwit van goede kwaliteit (verse en gedroogde vis)
 • Meeste voedingsstoffen komen uit de ingrediënten, weinig toegevoegde voedingsstoffen nodig
 • De toegevoegde mineralen zijn in de best opneembare vorm toegevoegd 
 • Volledig gespecificeerde ingrediënten-opgave 
 • Genoeg omega 3
 • Vrij van ongewenste synthetische toevoegingen. Het bevat in tegenstelling tot veel andere merken ook geen BHT of BHA in het vleesmeel.
 • Vis uit de oceaan, dit is meestal schoner dan kweekvis

Verkoop informatie:

Acana Classics Wild Coast is verkrijgbaar in zakken van
340 gram voor €3,70
2 kg voor €18,25 (€9,13/kg)
6 kg voor €40,50 (€6,75/kg)
11,4 kg voor €57,50 (€5,04/kg)
17 kg voor €79,90 (€4,70/kg)

Acana bestellen
Acana hondenbrokken kun je online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Acana hondenvoer Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
haver, peulvruchten vis wild (vis) prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten plantaardige olie, visolie www.acana.com

32 Comments

 1. Stephanie Kurvers

  Hoi Meike,

  Graag had ik geweten wat het verschil is tussen Acana Wild Coast en Pacifica en welke van de twee een betere keuze zou zijn voor een gezonde volwassen hond.
  Welke variant van Acana is het beste alternatief als je niet continu visbrokken wilt voeren?

  Alvast dank!

  1. Voerwijzer Meike

   Acana Classic Wild Coast bevat vergeleken met Acana Pacifica:
   – minder vis (23% vs 30% dierlijk eiwit)
   – een kleiner gedeelte vers toegevoegde vis (versus vismeel)
   – iets meer koolhydraten, en in de vorm van haver in plaats van peulvruchten
   – een minder ideale verhouding tussen vitamine D en A
   – minder omega 3

   Mijn voorkeur gaat uit naar Acana Pacifica, alhoewel meer vis natuurlijk ook betekent dat er mogelijk meer belastende stoffen inzitten. Als je niet continu visbrokken wilt voeren, wat me een goed idee lijkt, dan vind ik Acana Wild Prairie denk ik een van de beste Acana-varianten om te nemen.

 2. Nina

  Ik geef deze brok sinds half december aan mijn honden, heel tevreden!
  Hiervoor gaf ik acana Singles lamb. Op die brok had een van mijn honden veel slappere ontlasting, maar had hij ook rode poten(onderkant) en een oranje traanstreep.
  Sinds 12 december voer ik deze brok (wild coast) en zijn traanstreep is verdwenen, onderkant pootjes weer wit ipv rood. Je zou dus zeggen dat dit positieve door de brok komt.
  Sinds 1,5 week klappert hij wat met zijn oor (wat met puur oor onder controle lijkt) en krijgt nu ook rood tussen zijn tenen met op 2 pootjes een kleine tussenteenontsteking.
  Waar doe ik goed aan? Is dit misschien ontgiften van de lam wat eruit komt via zijn zwakke plekken (hij heeft ook atopie)? Of is de kans groot dat het toch een reactie op zijn nieuwe voer is? Weet nu namelijk niet of ik dit nog een tijd moet blijven voeren om te zien of de klachten verdwijnen of dat ik toch weer terug moet of moet overschakelen(en zo ja naar wat… hij kan bijna nergens tegen)? Zijn ontlasting is wel goed en oog niet rood en traant ook niet meer.

  1. Voerwijzer Meike

   Vitamine K is geen essentiële vitamine voor honden, omdat deze door darmbacteriën wordt gemaakt in voldoende hoeveelheden. In deze brok zal wel wat vitamine K zitten, spinazie en boerenkool is rijk aan vitamine K, maar Acana heeft de hoeveelheid niet laten meten.

   Het probleem met toegevoegde vitamine K is dat het eigenlijk altijd als menadion wordt toegevoegd en daar worden allerlei schadelijke effecten aan toegeschreven. Ik heb zelf dus de voorkeur voor een brok waar geen vitamine K aan toegevoegd is.

   1. Demelza

    Oké, heel erg bedankt voor de uitleg. Ik ben deze brok vorige week gaan voeren naar aanleiding van uw analyse.

    Mijn beide honden (14 en 3 jaar) stonden op proplan (senior en adult) zien er top uit lekker zachte vacht, maar ik ben benieuwd of ik nu nog beter wordt. Ze eten het erg graag. Hun darmen moeten nog wel een beetje wennen aan deze brok.

    Echt fijn de analyses

 3. Kim

  Ik voer nu inmiddels 1,5 maanden acana puppy&junior, maar merk toch dat mijn pup zachtere ontlasting blijft hebben.
  Ik heb voor Acana gekozen omdat ze graanvrij zijn én de beste ingrediënten gebruiken. Ik wil dus het meest gezonde voer voor mijn pup.

  Ik denk er nu aan om over te schakelen en smorgens classics prairie poultry te geven en savonds wild coast (voor de omega 3). Graag jouw advies of dit een goed idee is..

 4. Demelza

  Hallo Meike,

  Onze honden krijgen sinds 3 maanden acana, ik heb 2* een classic wild coast en daarna 1* classic Red gevoerd, nu ik vorige week een nieuwe zak wild coast opende (eerst gemengd met red) wil mijn ene hond niet meer eten. Hij pakt ze in zijn bek en gooit ze uit zijn pan, eet wel de red, alsof hij de brok niet meer lekker vindt. Met veel moeite eet hij een paar happen wild coast terwijl hij ze voor de zak red graag at. Kan het zijn dat deze brok zwaarder op de maag ligt dan classic red?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk eerder dat een ingrediënt of de geur niet goed bevalt. Misschien dat hij er buikpijn van krijgt. Het kan zijn dat er een overgevoeligheid ontwikkeld is op een ingrediënt tijdens de eerdere keren dat je het voerde. Het kan ook zijn dat er een klein gaatje in de zak zat waardoor de vetten meer zijn gaan oxideren, wat een vieze geur geeft. Dat verschil hoeven we zelf niet te kunnen ruiken, aangezien de neus van een hond zover beter is.

 5. Kim

  Beste Meike,

  Mijn shih tzu pup van 5 maanden krijgt al van zijn 8 weken Acana Puppy Small Breed. Hij blijft echter last hebben van een zeer schilferige huid en bijgevolg veel jeuk.
  Waaraan zou dit kunnen liggen, want dit is toch een zeer goeie brok?
  Ik overweeg nu om Acana Wild Coast te proberen, om te zien of hij beter reageert op de visvariant. Zou dit een goed idee zijn? Of beter een totaal andere brok proberen?

 6. Cindy

  Onze pup at Acana Small Breed (kleine keeshond) alles goed aan deze brok alleen maakt ze veel stoelgang (wel goede vorm) zeker 4x per dag. En ze heeft nog een grote eetlust, ook al krijgt ze al 100 gram per dag en weegt 3.5kg. Ze zit goed in haar vel, dus is nog niet te dik, maar zeker ook niet mager.
  Nu raden de winkelier Classic Wild Coast aan omdat deze haver bevat en volgens hem een meer voldaan gevoel zou geven en iets minder eiwitten dus ook mss minder stoelgang. Nu kijk ik thuis even de verpakking na en is dit allemaal vis. Wat uiteraard niet echt perfect lijkt denk ik. Is de Classic Prairie Poultry niet een beter alternatief? hier zit ook de haver in heb ik gezien. En waarvoor is Glucosamine goed? dit zit nu veel minder in deze brok. Dank je wel alvast.

 7. Rob

  Beste
  Mijn Border collies kregen last van harde stoel gang bij Tast of the Wild , nu ben ik van plan om over te schakelen op Acana , zou ook vlees en vis willen afwisselen voor een gezonde blinkende vacht. Welke zouden jullie aanraden.

 8. Lima

  Hoi Meike, eerst even de complimenten voor deze erg informatieve site! Heb al uren zitten puzzelen om mijn 1.5 jaar oude teef het beste voer voor te schotelen. 😉 uiteindelijk dacht ik met Acana een goed voer gevonden te hebben, maar haar ontlasting is niet altijd even goed hiervan en ze eet het niet echt graag . Liefst eet ze natvoer of kvv maar ik vind natvoer sowieso niet echt hondenvoer en al die blikken ook niet heel prettig of hygiënisch. Kvv heb ik een tijdje afgewisseld met brok maar daar werd ze erg winderig van en kreeg ook dunne ontlasting. Bovendien is ze regelmatig bij mijn ouders en leek het makkelijk haar op hetzelfde voer te zetten als de (extreem gevoelige) reu van mijn ouders. Die kreeg altijd belcando mastercraft salmon en daar deed Lima het ook goed op, alleen eet ze ook dit vaak pas bij de 4e poging en dan nog zonder enige vreugde…de reu van mijn ouders zit nu op een vissoort van Acana gewoon omdat dit nog beter is van samenstelling dan Belcando en veel makkelijker te bestellen. Maargoed Lima eet nog steeds niet graag brokjes. Soms meng ik er joghurt bij dan gaat het redelijk, leng ik het alleen aan met water of een topping wordt het meestal niet of zeer selectief gegeten. Het is een zeer actieve hond, ze is mooi op gewicht (9.5kg) maar met eten dus best lastig. Zat nu al naar ziwipeak of orijen freeze dried te kijken maar is haast onbetaalbaar als volledig voer…heb jij nog een idee?

 9. miertjet77

  Onze Springer Spaniel heeft van Acana de classic Prairie Poultry en de Heritage gehad en we dachten we wisselen het af en hebben een zak Wild Coast gekocht, dit krijgt ze nu een ruime maand en sinds 2 weken heeft ze scheurtjes in haar voetzolen, mede door knagen, maar wij vroegen ons af of dit een allergische jeuk reactie aan haar voetjes kan zijn door deze variant van het Acana voer. Verder is er nl niets veranderd in haar dagelijkse leven…
  Mvg Mireille

Geef een antwoord