Wolf’s Menu

Datum: 29 juli, 2017
Laatst bijgewerkt: 28 december, 2019

Wolf’s Menu is een kvv van dezelfde makers als Jolipet. Het zijn nuggets van 50 gram die compleet zijn door toegevoegde vitamines en mineralen.

Ingrediënten Wolfs Menu
Ingrediënten Eiwit Vet Calc Fosfor Koolh €/kg
Wolf’s menu Essential 42,5% runderhart
42,5% runderpens
en- lever
Groente en fruit (erwten, wortelen, appel), aardappel
plantaardige oliën en vetten, mineralen en vitaminen
14,3% 12,9% 0,24% 0,18% 4, 4% €4,94
Wolf’s menu Active 53% rund (pens, hart en lever)
32% kippenvlees,
groente en fruit (erwten, wortelen, aalbessen),
aardappel,
plantaardige oliën en vetten, mineralen en vitaminen
14,2% 13, 6% 0,24% 0,16% 4,2% €4,69
Wolf’s menu Sensitive 70% lam (keelvlees, pens, hart, lever, long), groente (erwten, wortelen), aardappel,
plantaardige oliën en vetten,
mineralen en vitaminen
10,9% 10,9% 0,33% 0,22% 6,7% €5,44
Wolf’s menu Therapy 40% paardenvlees
40% paardenorganen (tong, lever, long)
Groente en fruit (erwten, wortelen, aalbessen), aardappel,
plantaardige oliën en vetten, mineralen en vitaminen
15, 8% 10, 1% 0,24% 0,19% 4,2% €5,81
Wolf’s menu Vitality 55% kalkoenvlees, 20% zalmvlees, 5% kalkoenlever, groente en fruit (erwten, wortelen, aalbessen), aardappel, plantaardige oliën en vetten, mineralen en vitaminen 13,6% 10,8% 0,3% 0,25% 4,4% €5,94
Wolf’s menu Whelp 41,5% runderhart
41,5% rundermaag en -lever, groente en fruit (erwten, wortelen, appel), aardappel,
plantaardige oliën en vetten, mineralen en vitaminen
13, 9% 13, 7% 0,68% 0,48% 4,7% €4,85

Er zit maximaal 5% lever in alle mixen van Wolf’s Menu

Plantaardige oliën
Er zit maïsolie en/of raapzaadolie in, afhankelijk van wat ze toe moeten voegen voor een balans van 1:2,5 tot 1:5 tussen de plantaardige omega 6- en omega 3-vetzuren

Is Wolf’s Menu Compleet?
Ja, de voeding is compleet gemaakt met de toevoeging van een premix. Het is wel goed om smaken af te wisselen.

Lokale slachterij
Wolf’s Menu bevat paarden-, rund- en lamsvlees uit lokale slachterijen.

Verpakking en portiegrootte
Wolf’s Menu is verkrijgbaar in zakken van 800 gram, met daarin kleine hamburgertjes van 50 gram.

Wolf's Menu Nuggets
Wolf’s Menu Nuggets

Beoordeling:

Wolf’s Menu is een complete voeding, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor tekorten. Ook kiezen ze bewust voor niet meer dan 5% lever, wat ik een goed punt vind. Maar er zijn ook dingen die ik niet optimaal vind aan deze voeding. Wat ik niet optimaal aan Wolf’s Menu vind:

Geen bot maar calciumsupplement
Het bevat geen bot, maar een supplement als calciumbron. Zij kiezen hier bewust voor, om verteringsproblemen met bot te voorkomen. Er zijn inderdaad honden die bot niet goed verteren en dan is een calciumsupplement beter geschikt. Maar voor de meeste honden vind ik bot een betere calciumbron, omdat het een natuurlijke calciumbron is en daarnaast ook andere essentiële voedingsstoffen bevat, in natuurlijke verhoudingen.

Weinig spiervlees
Het bevat weinig spiervlees, en sommige mixen zelfs geen spiervlees. Ik vind spiervlees een belangrijk onderdeel van complete voeding. Spiervlees heeft bepaalde verhoudingen en hoeveelheden van aminozuren en andere voedingsstoffen en van nature wet een carnivoor ook een groot gedeelte spiervlees (een prooidier bestaat voor het grootste gedeelte uit spiervlees). Organen zijn ook belangrijk en het is goed dat die er inzitten, maar spiervlees is naar mijn mening ook een belangrijk onderdeel. In Wolf’s Menu zitten als het goed is alle aminozuren in voldoende hoeveelheden in, maar ik denk dat de natuurlijke verhoudingen altijd het beste zijn.

Plantaardige oliën 
Het bevat maïsolie en/of raapzaadolie. Deze oliën hebben als nadeel dat ze snel oxideren als ze in contact komen met licht of lucht. Vaak is het ook een probleem dat er teveel omega 6 inzit, maar in Wolf’s Menu hebben ze gezorgd voor een juiste hoeveelheden van en verhouding tussen omega 3 en 6. Ze hebben dit berekend en het lijkt me ook nodig om een voeding met alleen rund lam of paard als diersoort aan te vullen met omega 3 en 6. Maar mijn visie hierop is dat je dat beter op een natuurlijkere manier kunt doen: met gevogelte en vette vis. Kortom: bij deze samenstelling is het goed dat de vetzuren zijn aangevuld, maar dit met vlees doen is naar mijn idee beter dan plantaardige oliën toevoegen.

Een lang verhaal, maar ik wil graag de nuances overbrengen. Ik vind Wolf’s Menu niet slecht, maar ik had zelf voor andere oplossingen gekozen.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix supplement hond www.wolfsmenu.com

37 Comments

 1. Collette Sabrina

  5 weken staat onze gevoelige lhasz op paard v Wolfs menu. Eerder gaf ik raw4dogs rauw en carnibest rauw. Op een gegeven moment besloot meneer het niet meer rauw te willen eten. Uit ellende overgestapt naar Wolfs menu omdat je dit kan “roestbakken”. T gaat er heel goed in maar hij heeft zo een dunne platte ontlasting erop ? Teveel orgaanvlees in deze variant ? Ik kan het niet oprapen bijna de poep.. is het bagger voer of moet ik het nog paar weken blijven geven ter gewenning ?…

  1. Voerwijzer Meike

   Nee dat klinkt niet goed inderdaad. Het kan inderdaad komen door het hogere gehalte orgaan, het kan komen doordat er geen bot inzit, of het kan komen door een ingrediënt wat niet goed gaat. Als je het al 5 weken geeft en zeker als je daarvoor al rauw voerde, zal het niet met gewenning te maken hebben. Ik zou toch een ander merk gaan proberen.

   1. Collette Sabrina

    Jammer van de paard variant .. dat hij het daar slecht op doet. Ben aan t kijken wat de lam variant teweeg brengt nu. Welke variant zou ik het beste geven buiten paard voor mijn gevoelige lhasa ? Enkel de ontlasting op de paard variant merken we dat het niet goed is. Hij ziet er voor de rest mooi en glanzend uit … ik weet niet of ik enkel naar de ontlasting moet kijken bij keuze van het voer of alles ?..Kan ik dan misschien ook beter overgaan naar jolipet? Hij wilt geen rauw meer eten en enkel met dit soort kvv’s wat kan gebakken worden krijg ik eten in em. En geloof me heb hem al eerder dagen laten vasten als hij zijn rauw voer niet wou (haaksbarf ) ook op raw4dogs en carnivoer heeft hij het qua ontlasting nooit goed gedaan.
    Kan hij Mss niet tegen rauw voer ? Beter de KVV blijven geven dan die ik kan bakken ?.. brok en nat gaan er ook niet in… om moedeloos van te worden …
    Graag je advies. Ps klopt het dat honden met gevoelige magen en darmstelsel beter af zijn met best wat licht verteerbaar rijst in de voeding ?

     1. Voerwijzer Meike

      Het klinkt alsof een zelf gekookte vleesmaaltijd de beste oplossing zal zijn. Je kunt Jolipet proberen, dat bevat grotendeels gekookte ingredienten. Je kunt hen ook om advies vragen, ook wat betreft het verhitten van de voeding. Het kan inderdaad zijn dat rauw niet goed bevalt en gekookt vlees wel. Ik zou wel met de dierenarts uitzoeken of er een aandoening aan ten grondslag ligt.

     2. Collette Sabrina

      Hebben hem binnenste buiten gedraaid gehad , niks te vinden. Buiten giardia wat te laat door hun werd ontdekt. Behandelt en nog steeds vaak puur probiotica bij aan het geven. Heeft nu ook atopie, en daarom wou ik hem ook op rauw houden. Maae als hij het niet meer wilt eten en zijn ontlasting was enkel goed op haaks Barf dan heb ik niet veel keuze in KVV meer. Als ik het bak eet hij wel. En dat kan ik enkel met jolipet en of Wolfs menu. Maar op de paard variant van Wolfs doet hij het niet goed qua ontlasting dan.
      Welke variant van Wolfs lijkt jou de beste qua samenstelling en welke van jolipet ? Zou ik beiden in 1 maaltijd kunne geven zodat hij ook orgaanvlees binnen krijgt Ipv spiervlees en rijst enkel via jolipet …

 2. SABRINA

  hoe kan ik het koken dan het best doen als ik overstap ? het vlees haal ik gewoon uit de supermarkt? lapje kalkoen bijvoorbeeld, moet ik dat in water laten koken dan?
  en dan kook ik wat aardappelen of rijst, deze pureer ik dan, zonder zout, en moet er van bot ook iets bij ?..
  Moet ik ook orgaan erbij voeren.. moet dit perse? wil het gewoon simpel houden, want zelf koken word al moeilijk door weinig tijd en te weinig plaats op het vuur 🙂 🙂

   1. SABRINA

    zal ik sowieso doen! 🙂
    maar kan ik mss nog een antwoord krijgen over mijn vragen mbt jolipet 🙂 dank je!
    ik denk er ook aan om anders over te gaan op volledig gestoomde worsten. Ik denk aan Juna, of Runner 100%, deze zijn makkelijk te verkrijgen en heeft hij al eens gegeten. Welke van de twee raad je me aan? Dikke merci voor je hulp!!! 🙂

    1. Voerwijzer Meike

     Of een hond gebaat is bij zoveel rijst? Nee een gezonde hond heeft het niet nodig en bij gezondheidsproblemen kan het juist tegenwerken. Maar als een hond weinig eiwit kan/mag hebben door een aandoening, dan kan het goed zijn om vleesvoeding aan te vullen met plantaardige ingredienten. Of rijst dan de beste keuze is, is een tweede.

     1. SABRINA

      ik denk eraan om over te gaan op runner gestoomde worst dan, lijkt dit een goed idee? runner 100 procent konijn/eend/.. of beter Jana vleesworsten?
      is mijn laatste vraag, dank je voor alle hulp!! 🙂

     1. Voerwijzer Meike

      Er zit genoeg calcium in de mixen, dus ik denk niet dat het probleem daar vandaan komt. Het toevoegen van kalkoenkarkas kan werken als “symptoombestrijding” , maar zal waarschijnlijk het onderliggende probleem niet oplossen. Ik zou liever een ander merk proberen dan allerlei aanpassingen doen. Tenzij je weet waar de oorzaak ligt en deze daarmee kunt oplossen zonder de voeding uit balans te halen.

      Wat je ook kunt doen is even contact opnemen met de fabrikant en je probleem uitleggen, en hen vragen om hulp bij het zorgen voor een compleet menu bestaande uit gebakken Wolfs Menu-varianten.

 3. Collette Sabrina'

  Ontlasting is nog half half. Moet ontgiften nog van dat bagger voer lijkt me 🙂 ik geef lam eend konijn van HB en nu ook Alaska dezelfde varianten ingeslagen. Grotere diersoorten kan
  Ik niet geven wegens te groot bot wat hij daarvan niet verteert. Alsook mag hij geen kip wegens intolerantie. Fazant geit enz eet hij niet wegens te straffe smaak .. ik heb ook product van de lijn PUUR om tekorten aan te vullen maar ook dat eet hij niet als ik dit over t vlees doe. Vis voer ik ook niet omdat hij daarvan diarree kreeg telkens en ook niet goed at.. hopelijk voer ik voldoende nu .. meer zal niet lukken. Groetjes !

  1. Voerwijzer Meike

   Ah je bent goed bezig. Misschien kun je kijken of visolie lukt? Ik ben anders bang dat er te weinig vitamine D en omega 3 in je menu zit. Alhoewel de symptomen erop wijzen dat hij niet goed tegen vis kan… Een los vitamine D-supplement kan ook, maar bereken dan wel heel goed wat de juiste hoeveelheid is, of laat het berekenen. En dan krillolie voor de omega 3.

   1. Collette Sabrina'

    Heb je bepaalde merken v visolie en vitamine D wat je aan kan raden ? Heeft de lijn puur ook iets voor vit D en dergelijke ? Voorlopig heb ik enkel Puur multivitaminen. Straffe geur. Zou dit ook voldoende kunnen zijn voor omega’s op te vangen en andere tekorten ? Want het diende juist om tekorten op te vangen. Dan moet hij het ook maar leren eten op zijn eten he. Heb het meegekregen waar ik Toby zijn voeding haal. Zij zijn heel gespescialeerd en volgen constant opleidingen erbij. Ikzelf ben ook al drie j bezig met de voedingsleer van de hond en help mensen hier en daar met hun hond 🙂
    Moet ik die multivitaminen dagelijks bij geven eigenlijk en hoe weet ik wel zeker dat hij deze ook opneemt in zijn lichaam?

    1. Voerwijzer Meike

     Nee in Puur Multivitamine voor de hond zit niet genoeg vitamine D. Daarvoor kun je een goede multi voor mensen hebben, of eventueel visolie. Leuk dat je je zelf ook zo verdiept in voeding, misschien een leuke praktijkopdracht om te berekenen hoeveel vitamine D je hond nodig heeft volgens de Fediaf-richtlijnen 🙂

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt beginnen met twee nuggets per dag als je verder geen andere voeding geeft, dat lijkt me een goede hoeveelheid. Als het een volwassen hondje is die elke dag uitgelaten wordt. Hoeveel een hond precies nodig heeft, verschilt per hond. Houd dus zelf in de gaten of je hond goed op gewicht blijft en niet te zwaar wordt.

 4. Marjanne

  Hier in de dierenwinkel verkopen ze sinds kort Barf Buffet, ik heb de groentenburgers, kalkoen karkas burgers en rund pens burgers. Verder vind ik er geen informatie over, weten jullie iets over de samenstelling en kwaliteit? Het zou van de makers van Wolfs Menu zijn.

   1. Marjanne

    Er staat weinig op de verpakking, bijv bij Rund pens, staat er; samenstelling rund pens 100% Vocht; 70,2% Ruw eiwit; 19,1% Ruw vet; 8,9% anorganische stof; 0,8% , ruwe celstof; 0 Ik gebruik het enkel af en toe als extra wanneer ik bijv worsten van 800 gram heb, om dan in hoeveelheid voor mijn 2 Border Collies op het juiste grammen te komen. Volgens de dierenwinkel is het een complete voeding, maar dat lijkt me niet te kloppen, ik vul sowieso altijd aan met groenten, olie en een wekelijks eitje. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat de rund pens of kalkoen karkas ( =100% kalkoen karkas staat erop), ook een zinvolle aanvulling voor mijn honden is. Ik wissel veel merken en diersoorten af ( Alaska, Raw4Dogs, Degomeat, Darf, Tammenga, Kivo).

    1. Voerwijzer Meike

     Of het complete voeding is, zou op de verpakking moeten staan. Als het compleet heet en er bij de ingredienten “premix” of “mineralen en vitamines” staat, dan is het compleet. Maar als er alleen rundpens en kalkoenkarkas op staat, zal het aanvullende voeding zijn. Prima om te gebruiken om een maaltijd mee aan te vullen, pens heeft gezonde eigenschappen en zit niet altijd in kvv.

Geef een reactie