Wolf’s Menu

Datum: 29 juli, 2017
Laatst bijgewerkt: 27 juli, 2023

Wolf’s Menu is een kvv van dezelfde makers als Jolipet. Het zijn nuggets van 50 gram die compleet zijn door toegevoegde vitamines en mineralen.

Ingrediënten Wolfs Menu
Ingrediënten Eiwit Vet Calc Fosfor Koolh €/kg
Wolf’s menu Essential 51% runderhart, 30% runderpens, 4% lever, 9% groente en fruit (erwten, wortel,  appel), 4% aardappel, 1% oliën, mineralen en vitaminen 14,3% 12,9% 0,24% 0,18% 4, 4% €6,49
Wolf’s menu Active 53% rund (20% long, 15% pens, 13% hart en 5% lever), 35% kippenvlees, 24% groente en fruit (erwten, wortel, aalbes), 4% aardappel, 1% oliën, mineralen en vitaminen 14,2% 13, 6% 0,24% 0,16% 4,2% €6,24
Wolf’s menu Sensitive 70% lam (20% long, 15% keelvlees, 15% hart, 15% pens, 10% long, 5% lever), 9% groente (erwten, wortel), 4% aardappel,1% oliën, mineralen en vitaminen 10,9% 10,9% 0,33% 0,22% 6,7% €5,69
Wolf’s menu Therapy 45% paardenvlees, 40% paardenorganen (20% long, 10% tong, 5% lever), 13% groente en fruit (erwten, wortel, aalbes), 4% aardappel, 2% oliën, mineralen en vitaminen 15, 8% 10, 1% 0,24% 0,19% 4,2% €8,11
Wolf’s menu Vitality 55% kalkoenvlees, 20% zalmvlees, 5% kalkoenlever, 13% groente en fruit (erwten, wortel, aalbes), 4% aardappel,  1% oliën, mineralen en vitaminen 13,6% 10,8% 0,3% 0,25% 4,4% €7,11
Wolf’s menu Joy 71% zwarte soldaatvlieg-larven*, 21% groente (erwten, wortel, spinazie, rode biet), 4% aardappel,
3% oliën,
mineralen en vitaminen
10% 9,5% 0,33% 0,22% 5,8% €6,75
Wolf’s menu Whelp 48% runderhart, 30% runderpens, 9% groente en fruit (erwten, wortel, appel), 5% runderpens, 4% aardappel, 2% oliën, mineralen en vitaminen 13, 9% 13, 7% 0,68% 0,48% 4,7% €6,74

* De larven zijn gepasteuriseerd omdat het risico op salmonella anders groot is bij soldaatvlieglarven

Oliën
Er zit maïsolie en/of raapzaadolie in, afhankelijk van wat ze toe moeten voegen voor een balans van 1:2,5 tot 1:5 tussen de plantaardige omega 6- en omega 3-vetzuren

Is Wolf’s Menu Compleet?
Ja, de voeding is compleet gemaakt met de toevoeging van een premix. Het is wel goed om smaken af te wisselen.

Lokale slachterij
Wolf’s Menu bevat paarden-, rund- en lamsvlees uit lokale slachterijen.

Verpakking en portiegrootte
Wolf’s Menu is verkrijgbaar in zakken van 800 gram, met daarin kleine hamburgertjes van 50 gram.

Verkrijgbaarheid
Wolfs Menu is verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaken zoals Pets Place en Boerenbond. Kijk bij de verkooppunten.

Wolf's Menu Nuggets
Wolf’s Menu Nuggets

Beoordeling:

Wolf’s Menu is een complete voeding, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor tekorten. Ook kiezen ze bewust voor niet meer dan 5% lever, wat ik een goed punt vind.

Geen bot maar calciumsupplement
Het bevat geen bot, maar een supplement als calciumbron. Zij kiezen hier bewust voor, om verteringsproblemen met bot te voorkomen. Er zijn inderdaad honden die bot niet goed verteren en dan is een calciumsupplement beter geschikt. Voor de meeste honden vind ik bot een betere calciumbron, omdat het een natuurlijke calciumbron is en daarnaast ook andere essentiële voedingsstoffen bevat, in natuurlijke verhoudingen.

Plantaardige oliën 
Het bevat maïsolie en/of raapzaadolie. Deze oliën hebben als nadeel dat ze snel oxideren als ze in contact komen met licht of lucht. Vaak is het ook een probleem dat er teveel omega 6 inzit, maar in Wolf’s Menu hebben ze gezorgd voor een juiste hoeveelheden van en verhouding tussen omega 3 en 6. Ze hebben dit berekend en het lijkt me ook nodig om een voeding met alleen rund lam of paard als diersoort aan te vullen met omega 3 en 6.  Vette vis is een natuurlijkere manier om te zorgen voor genoeg omega 3, maar dit heeft als nadeel dat het dan voor sommige allergische honden niet geschikt is, en ik vermoed dat het duurder is.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix supplement hond www.wolfsmenu.com

38 Comments

 1. Veronique25

  Beste,Ik heb binnenkort een Golden Retriever puppy van 8 weken.
  Volgens wat ik hier lees is Wolf’s perfect te geven.
  Ze wordt op brokken (Delcon) gezet bijde fokker, hoe schakel ik het best over naar versvoer?
  Als ze bij ons toekomt is ze 8 weken en een 2,5 à 3 kg wegen.
  Graag hulp in menu, de overschakeling en daarna het volle KVV-menu, met hoeveelheden.
  Dit is nieuw voor mij, dus compleetvoer is het makkelijkste, ik ben me al aan het inlezen wat echt wel nodig is.
  Alvast bedankt! Groetjes, Veronique

  1. Voerwijzer Meike

   Wolfs Menu lijkt me een prima keuze voor een Golden Retriever puppy. Het overschakelen kan je het beste doen als je pup een beetje gewend is bij je thuis, bijvoorbeeld na 1 a 2 weken. Meestal gaat 1x overstappen goed, maar je kunt het voor de zekerheid geleidelijker doen door wat rauwvoer bij de brokkenmaaltijd te doen en in een paar dagen steeds wat minder brokken en meer rauwvoer. In het boekje Rauwvoer voor de hond vind je antwoorden op alle vragen die de beginnende rauwvoerder heeft: http://www.voerwijzer.com/reviews-boek-rauwvoer-voor-de-hond/

 2. NVerx

  Wij overwegen over te stappen naar KVV voor onze Australian Labradoodle van 2 jaar.
  Hij is geen enthousiaste eter, als het zijn brokken zijn. Dikwijls laat hij zijn brokken staan, waardoor hij uiteindelijk maar de halve hoeveelheid eet van wat hij op een dag mag hebben.
  Maar als wij aan tafel zitten, komt hij wel bedelen terwijl zijn brokken onaangeroerd blijven staan (hij krijgt niets van aan tafel).
  Hij heeft ook geregeld last van zijn oren, maar de dierenarts vindt er dikwijls niets in wat op een ontsteking wijst, het is eerder een te veel aan oorsmeer.
  We vermoeden eigenlijk geen voedselallergie, al zijn we wel voorzichtig met kip en rund (op aanraden van dierenarts). Hij bijt ook op zijn poten door verveling? Of frustratie? Of gewoonte? We weten het eigenlijk niet.
  Misschien dat KVV hem beter laat eten en rust biedt aan zijn oren en poten.
  Ik overweeg om hem Wolf’s Menu te geven, maar nu lees ik geregeld tegenovergestelde berichten. De ene zegt dat dit geen complete maaltijd is, ergens anders lees ik dan weer dat het wel een complete maaltijd is.
  Ik zie door het bos de bomen niet meer.
  Wat is dan wel een goede complete KVV maaltijd?

   1. NVerx

    Wij zijn overgestapt naar Wolf’s menu.
    Om de overstap niet te bruusk te maken, hebben we eerst zijn brokken nog gemengd met het KVV.
    Nu zijn we sinds maandag overgestapt op volledige maaltijden KVV.
    Maar vanmorgen wilde hij niet eten en horen we zijn buik bijna continu borrelen.
    Is dit een ontgiftingsproces? Of moet ik mij zorgen maken. Hij heeft voorlopig nog geen diarree.

    1. Voerwijzer Meike

     Het is lastig te zeggen wat de oorzaak is van het niet willen eten en de borrelende buik. Wil hij niks eten, of alleen het nieuwe voer niet? Drinkt hij wel? Lijkt hij buikpijn te hebben? Antwoorden op die vraag kunnen je helpen bij het inschatten van de situatie. Ik denk in ieder geval niet aan een ontgiftingsproces, maar meer in de richting van wennen qua geur en/of vertering. En inderdaad de ontlasting afwachten, die geeft ook goede aanwijzingen. Je kunt ook altijd Wolfs Menu vragen stellen, ik vermoed dat ze wel een goede voedingsdeskundige in dienst hebben.

 3. JoW

  Bij de meeste commerciële merken van hondenvoer ontbreken de omega 3-vetzuren. Indien toch aanwezig dan
  gaat het om plantaardige lijnzaad- of koolzaadolie. Maar net als mensen kunnen honden de plantaardige omega 3 (alfa- linoleenzuur) nauwelijks omzetten naar EPA en DHA. Bovendien kan hondenvoer veel omega 6-vetzuren (zonnebloem- of maïsolie) bevatten. Als gevolg hiervan kan de vetzuurbalans van uw hond te onevenwichtig zijn en dan is een omega 3-supplement rijk aan EPA en DHA een gezonde aanvulling zijn.
  Zowel mensen als honden zijn afhankelijk van een voldoende inname van EPA en DHA.
  Op basis van onderzoek is het aannemelijk dat honden baat hebben bij een Omega-3 Index van 5-6%, om de gezondheid van hun gewrichten, hart, hersenen, ogen en huid te ondersteunen. Omega-3 Index staat voor de hoeveelheid EPA en DHA in alle cellen, en kan eenvoudig gemeten worden op een druppeltje bloed.

 4. Marjanne

  Hier in de dierenwinkel verkopen ze sinds kort Barf Buffet, ik heb de groentenburgers, kalkoen karkas burgers en rund pens burgers. Verder vind ik er geen informatie over, weten jullie iets over de samenstelling en kwaliteit? Het zou van de makers van Wolfs Menu zijn.

   1. Marjanne

    Er staat weinig op de verpakking, bijv bij Rund pens, staat er; samenstelling rund pens 100% Vocht; 70,2% Ruw eiwit; 19,1% Ruw vet; 8,9% anorganische stof; 0,8% , ruwe celstof; 0 Ik gebruik het enkel af en toe als extra wanneer ik bijv worsten van 800 gram heb, om dan in hoeveelheid voor mijn 2 Border Collies op het juiste grammen te komen. Volgens de dierenwinkel is het een complete voeding, maar dat lijkt me niet te kloppen, ik vul sowieso altijd aan met groenten, olie en een wekelijks eitje. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat de rund pens of kalkoen karkas ( =100% kalkoen karkas staat erop), ook een zinvolle aanvulling voor mijn honden is. Ik wissel veel merken en diersoorten af ( Alaska, Raw4Dogs, Degomeat, Darf, Tammenga, Kivo).

    1. Voerwijzer Meike

     Of het complete voeding is, zou op de verpakking moeten staan. Als het compleet heet en er bij de ingredienten “premix” of “mineralen en vitamines” staat, dan is het compleet. Maar als er alleen rundpens en kalkoenkarkas op staat, zal het aanvullende voeding zijn. Prima om te gebruiken om een maaltijd mee aan te vullen, pens heeft gezonde eigenschappen en zit niet altijd in kvv.

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt beginnen met twee nuggets per dag als je verder geen andere voeding geeft, dat lijkt me een goede hoeveelheid. Als het een volwassen hondje is die elke dag uitgelaten wordt. Hoeveel een hond precies nodig heeft, verschilt per hond. Houd dus zelf in de gaten of je hond goed op gewicht blijft en niet te zwaar wordt.

 5. Voerwijzer Meike

  Ah je bent goed bezig. Misschien kun je kijken of visolie lukt? Ik ben anders bang dat er te weinig vitamine D en omega 3 in je menu zit. Alhoewel de symptomen erop wijzen dat hij niet goed tegen vis kan… Een los vitamine D-supplement kan ook, maar bereken dan wel heel goed wat de juiste hoeveelheid is, of laat het berekenen. En dan krillolie voor de omega 3.

  1. Collette Sabrina'

   Heb je bepaalde merken v visolie en vitamine D wat je aan kan raden ? Heeft de lijn puur ook iets voor vit D en dergelijke ? Voorlopig heb ik enkel Puur multivitaminen. Straffe geur. Zou dit ook voldoende kunnen zijn voor omega’s op te vangen en andere tekorten ? Want het diende juist om tekorten op te vangen. Dan moet hij het ook maar leren eten op zijn eten he. Heb het meegekregen waar ik Toby zijn voeding haal. Zij zijn heel gespescialeerd en volgen constant opleidingen erbij. Ikzelf ben ook al drie j bezig met de voedingsleer van de hond en help mensen hier en daar met hun hond 🙂
   Moet ik die multivitaminen dagelijks bij geven eigenlijk en hoe weet ik wel zeker dat hij deze ook opneemt in zijn lichaam?

   1. Voerwijzer Meike

    Nee in Puur Multivitamine voor de hond zit niet genoeg vitamine D. Daarvoor kun je een goede multi voor mensen hebben, of eventueel visolie. Leuk dat je je zelf ook zo verdiept in voeding, misschien een leuke praktijkopdracht om te berekenen hoeveel vitamine D je hond nodig heeft volgens de Fediaf-richtlijnen 🙂

    1. Voerwijzer Meike

     Er zit genoeg calcium in de mixen, dus ik denk niet dat het probleem daar vandaan komt. Het toevoegen van kalkoenkarkas kan werken als “symptoombestrijding” , maar zal waarschijnlijk het onderliggende probleem niet oplossen. Ik zou liever een ander merk proberen dan allerlei aanpassingen doen. Tenzij je weet waar de oorzaak ligt en deze daarmee kunt oplossen zonder de voeding uit balans te halen.

     Wat je ook kunt doen is even contact opnemen met de fabrikant en je probleem uitleggen, en hen vragen om hulp bij het zorgen voor een compleet menu bestaande uit gebakken Wolfs Menu-varianten.

  1. SABRINA

   zal ik sowieso doen! 🙂
   maar kan ik mss nog een antwoord krijgen over mijn vragen mbt jolipet 🙂 dank je!
   ik denk er ook aan om anders over te gaan op volledig gestoomde worsten. Ik denk aan Juna, of Runner 100%, deze zijn makkelijk te verkrijgen en heeft hij al eens gegeten. Welke van de twee raad je me aan? Dikke merci voor je hulp!!! 🙂

   1. Voerwijzer Meike

    Of een hond gebaat is bij zoveel rijst? Nee een gezonde hond heeft het niet nodig en bij gezondheidsproblemen kan het juist tegenwerken. Maar als een hond weinig eiwit kan/mag hebben door een aandoening, dan kan het goed zijn om vleesvoeding aan te vullen met plantaardige ingredienten. Of rijst dan de beste keuze is, is een tweede.

    1. Voerwijzer Meike

     Het klinkt alsof een zelf gekookte vleesmaaltijd de beste oplossing zal zijn. Je kunt Jolipet proberen, dat bevat grotendeels gekookte ingredienten. Je kunt hen ook om advies vragen, ook wat betreft het verhitten van de voeding. Het kan inderdaad zijn dat rauw niet goed bevalt en gekookt vlees wel. Ik zou wel met de dierenarts uitzoeken of er een aandoening aan ten grondslag ligt.

    2. Collette Sabrina

     Hebben hem binnenste buiten gedraaid gehad , niks te vinden. Buiten giardia wat te laat door hun werd ontdekt. Behandelt en nog steeds vaak puur probiotica bij aan het geven. Heeft nu ook atopie, en daarom wou ik hem ook op rauw houden. Maae als hij het niet meer wilt eten en zijn ontlasting was enkel goed op haaks Barf dan heb ik niet veel keuze in KVV meer. Als ik het bak eet hij wel. En dat kan ik enkel met jolipet en of Wolfs menu. Maar op de paard variant van Wolfs doet hij het niet goed qua ontlasting dan.
     Welke variant van Wolfs lijkt jou de beste qua samenstelling en welke van jolipet ? Zou ik beiden in 1 maaltijd kunne geven zodat hij ook orgaanvlees binnen krijgt Ipv spiervlees en rijst enkel via jolipet …

 6. Collette Sabrina

  5 weken staat onze gevoelige lhasz op paard v Wolfs menu. Eerder gaf ik raw4dogs rauw en carnibest rauw. Op een gegeven moment besloot meneer het niet meer rauw te willen eten. Uit ellende overgestapt naar Wolfs menu omdat je dit kan “roestbakken”. T gaat er heel goed in maar hij heeft zo een dunne platte ontlasting erop ? Teveel orgaanvlees in deze variant ? Ik kan het niet oprapen bijna de poep.. is het bagger voer of moet ik het nog paar weken blijven geven ter gewenning ?…

  1. Voerwijzer Meike

   Nee dat klinkt niet goed inderdaad. Het kan inderdaad komen door het hogere gehalte orgaan, het kan komen doordat er geen bot inzit, of het kan komen door een ingrediënt wat niet goed gaat. Als je het al 5 weken geeft en zeker als je daarvoor al rauw voerde, zal het niet met gewenning te maken hebben. Ik zou toch een ander merk gaan proberen.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter