Darf Vol Bites Regular


Laatst bijgewerkt: 16 februari, 2024

Ingredienten

60% vlees (rundvlees, lamsvlees, geitenvlees, kipvlees, kippennekken, runderhart, runderlong, runderpens, runderlever), 15% gedroogde wortel, 14% gedroogde appel, 5% gierst, 2% krill, 2% kokosolie, 1% brandnetel

Toegevoegd per kg: o.a. 18000 IE vitamine A, 1800 IE vitamine D, 60 mg vitamine E, 1,37 mg vitamine K2, 13,2 mg vitamine B1, 7,68 mg vitamine B2, 30 mg niacine, 24,34 mg vitamine B5, 7,2 mg vitamine B6, 72 mcg vitamine B12, 312 mcg biotine, 1,2 mg foliumzuur, 60 mg vitamine C, 300 mg betaine hydrochloride, 84 mg ijzersulfaat, 4,8 mg kopersulfaat, 57,6 mg mangaanoxide, 90 mg zinkoxide, 0,18 mg seleniumgist

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
24% 13% 40% 7% 3% 13% 1.3% 0.8% 3570 % % 18%

Beoordeling:

De hondenbrokken van Darf, Vol Bites Vlees, vind ik er prima uitzien qua samenstelling. Er zit een prima vleesgehalte in, maar wel vrij veel graan. Aan het koolhydraatgehalte te zien bestaat de brok voor ongeveer de helft uit graan.

Het vlees is gerekend als vers vlees, maar is gedroogd toegevoegd. Van 60% vlees inclusief vocht blijft na het drogen niet zoveel over. Dat is ook te zien aan het eiwitgehalte.

Ben je op zoek naar een brok met wat meer vlees? Dan is Darf Vol Bites Active een goede brok om te proberen. Darf Vol Bites Active bevat 30% eiwit in plaats van 24% en daarmee meer vlees en minder graan. Het bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën als Darf Vol Bites Regular bevatte tot januari 2023. De ervaring was dat sommige honden hier teveel van aankwamen in gewicht. Voor een actieve hond hebt of een hond dje niet snel aankomt, heeft Darf Vol Bites Active een betere samenstelling.

Pro’s

 • Vlees uit diervriendelijkere houderij
 • Genoeg kwalitatief eiwit (uit vlees)
 • Krill als Omega 3-bron. Dit is stabieler dan visolie, waardoor er minder snel geoxideerde vetzuren ontstaan. (Geoxideerde vetzuren zijn niet gezond)

Kan beter

 • Ik vind dat er een vrij hoge hoeveelheid koolhydraten in zit
 • Zink is toegevoegd in een niet zo goed opneembare vorm, namelijk als zinkoxide
 • Ik mis een goede bron van prebiotica (vezels die als voeding dienen voor de goede darmbacteriën)
 • Onduidelijkheid over de hoeveelheid Omega 3 en 6

 

Verkoop informatie:

Darf Vol Bites hondenbrokken zijn verkrijgbaar in zakken van
1,5 kg voor €11,50 (€7,67/kg)
5 kg voor €24,01 (€4,80/kg)
20 kg voor €66,50 (€3,33/kg)

Verkrijgbaar bij bio4pets.nl

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geperst, adult, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking gierst kip, rund, geit vrije uitloop, scharrelvlees - - darf.nl

121 Comments

 1. Veer

  Onze hond krijgt Darf bites, de vorige eigenaar gaf dit ook al. Ik vind alleen haar ontlasting zacht en veel. Er komt wel een mooie drol uit, maar bij het oprapen voelt het zacht (knijp het zo bijeen, haha). Ze eet dagelijks gras. Alleen er is zo veel keus, en elk dier is anders natuurlijk. Mij spreekt de Orijen brok aan, alleen vind ik het wel erg prijzig. Ik zit er aan te denken om het te mengen, dus de helft minder Darf te voeren en de rest Orijen. Is dit aan te raden en valt dit goed te combineren?

   1. mast

    Het lukt mij niet om een nieuw onderwerp te starten dus vandaar dat ik het even zo doen. Sinds twee weken zijn wij overgestapt op darf, daarvoor gaan we een krokante brok van Acana. Maar we moesten echt even goedkoper. Eerste dagen ging het eigenlijk best goed. Nu heeft een van mijn honden steeds soort oprispingen, en komt er wat eten omhoog. Zijn ontlasting is verder goed, mooie stevige drollen. Zou dit te maken kunnen hebben met De overstap van krokant naar geperst?

 2. utilla98

  Mijn Shikoku van 2,5 jr is een slechte eter, krijgt nu savonds kivo KVV (wat ze alleen eet zonder groenteworst) en uit gemak en kosten overweging krijgt ze sochtends geperste brok van kivo of van dogloversgold maar dat laat ze vaak staan. Ze is actief en ontlasting en vacht zijn verder prima. Ze gaat volgende week naar de oppas die geen kvv wil geven en ook geen gestoomd vlees oid. en de vorige keer weigerde ze de hele week te eten, krokante brok van edgarcooper en acana was ook geen succes. Ik krijg t er ook niet in. Wat raad je qua brok aan voor een hond met een voorkeur voor kvv?

 3. Jud

  Hallo Meike, wij voeren onze labrador van 2 jaar brokken, meestal Eukanuba Hierbij in de loop vd dag vaak wat dunnere ontlasting. Ik zie eigenlijk door de bomen het bos niet meer. En kwam op jouw site de darf brokken tegen. Is dit een betere brok ? Ik zie dat het qua prijs niet veel uitmaakt. Alvast dank voor je reactie. gr.Judith

    1. Voerwijzer Meike

     Alle brokken met vier of vijf sterren in de brokkenvergelijker zou ik aanbevelen. Je kunt de brokken op prijs sorteren door te klikken op de kolomtitel €/dag. Deze kolom laat de prijs zien 1000 kcal, daarmee neem ik ook mee dat een brok waarvan je minder hoeft te geven iets goedkoper is

 4. Caro77

  Dit vind ik echt een topbrok voor mijn kleine mixhondje.
  Ik heb verschillende merken geprobeerd zoals hills, acana, orijen, royal canin maar mijn hond vond ze na een week niet meer smaken en de ontlasting was vaak wat zacht. Opti life mini heb ik ook geprobeerd en ging redelijk goed maar at ze na een tijdje ook niet meer op.
  Toen darf regular geprobeerd en deze brok is een succes! Goede donkere ontlasting door het hoge vleesgehalte en ze vindt hem heerlijk! Ik gebruik de brokjes zelfs als beloningssnoepjes.

   1. Voerwijzer Meike

    Dat heb ik vaker gehoord, ik heb geen idee wat de oorzaak kan zijn. Geperste brokken zijn vaak iets droger, misschien dat dat onprettig voelt in de maag? Wat de oorzaak ook mag zijn, ik zou een andere brok proberen. Mijn ervaring is niet dat dit minder wordt.

 5. justine.94

  Hallo,
  Wij hebben een standaard langharige teckel (1 jaar) en een langharige chihuahua (10 jaar).
  We willen graag overschakelen op gezonder voeding. We geven nu Royal Canin en twijfelen tussen Darf vol bites of opti life mini.
  Bij Opti life hebben ze meerdere lijnen (puppy, adult en senior) maar bij Darf hebben ze enkel puppy en adult. Moet ik dan aan mijn teckel en chihuahua hetzelfde voer geven moest ik voor Darf kiezen?
  Welk merk raden jullie aan?
  Bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt je teckel en chihuahua heel goed hetzelfde voer geven, tenzij ze verschillende voedingsbehoeftes hebben door bijvoorbeeld verteringsproblemen, allergieën of aandoeningen aan organen. Dat geldt ook voor Opti Life, ik zou beiden mini adult geven, tenzij je chihuahua daar teveel van aankomt.

 6. Susanne Elzinga

  Hoihoi,

  Ik heb een vraag betreft de Darf Vol Bites regular. Dit is een geperste brok, en nou hoorde je vroeger altijd dat dit niet gemengd mocht worden met een krokante brok, klopt dit ook?

  Ik heb 2 honden, waaronder mijn Husky, een verschrikkelijk moeilijke en slechte eter. Veel voer wil hij niet eten, en als hij iets eet dan is hij er snel op uit gekeken. Alleen droge brokken eet hij sowieso niet, er zit altijd “wat lekkers” doorheen.

  Het enige wat we nog nooit geprobeerd hebben is geperste brok. Nu zou ik deze Darf brokken eens willen uitproberen. Om te kijken of hij geperste brokken fijn vindt en ook om te kijken hoe hij dit verteert, gezien hij (door ziekte) nog wel eens darmproblemen heeft. Maar, gezien hij nooit een volle zak achter elkaar opeet, zou ik het graag afwisselen met andere brokken. Verandering van spijs doet enigszins eten bij hem.. Mijn goldenretriever krijgt Farmina N&D kip en granaatappel, dus het zou mooi zijn als dit te combineren is. Het zou er dan bijvoorbeeld als volgt uitzien: Een week Darf, een week Farmina. Maar kan dit überhaupt of kun je dit inderdaad beter niet afwisselen?

  Tussendoor krijgt hij trouwens geregeld een houdbare worst of gestoomde vleesmaaltijd als eten. En als tussendoortje natuurlijke hondensnacks als zalmhuid, runderluchtpijp, etc.

  1. Voerwijzer Meike

   Voor de meeste honden is dit geen probleem. Je zou het in ieder geval een paar weken kunnen proberen, en als de ontlasting erop wijst dat het de vertering verstoort, kun je een andere oplossing zoeken. Maar de kans is groot dat het prima gaat.

 7. Daphne Wol

  Hallo Meike,

  Mijn stabij van 23 kilo en 1,5 jaar krijgt vers vlees (aangevuld met wat verse groente, hij reageert niet goed op rauw ei). We gaan deze zomer trekken met ons kleine campertje en dan krijgt hij doorgaans renske gestoomde maaltijden. Omdat dit nogal veel is om mee te nemen voor drie weken overweeg ik om deze brokken bij te voeren. Is dat aan te raden? Jack heeft op veel brokken slecht gereageerd in het verleden, vandaar de overstap naar vers. Zelfs Acana zorgde voor veel te slappe en extreem stinkende ontlasting. Ik heb nog nooit geperst geprobeerd overigens. Als ik dit zou bijvoeren, hoe bereken ik dan de verhouding gestoomd vlees/darf brokken per dag? Hij weegt 23 kilo.

  Dank alvast! Jouw site is echt een inspiratie!

  1. Voerwijzer Meike

   Oei dat is wel spannend, als brokken in het verleden niet goed gingen. Het kan zijn dat door het rauwvoer de darmen nu gezonder zijn en de brokken beter verdragen worden. Je wil dus ook wat gestoomd vlees meenemen, en dat combineren met brokken? Je zou van beide de helft van de aanbevolen hoeveelheid kunnen nemen. Of bijvoorbeeld 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de brokken en 60% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van het natvoer.

   Nog een idee: wanneer je boodschappen voor jezelf doet, kun je ook wat vlees meenemen voor de hond. Het is niet erg dat het niet compleet is, omdat het om zo’n korte periode gaat. Als je toch liever wel compleet voert, kun je het vlees aanvullen met de multivitamine van Dogocook (of een andere waar ook calcium in zit). Dit deden wij ook tijdens het reizen, in de koeltas met ijsblokjes erbij blijft het wel 24 uur goed.

 8. Mgroenewoud

  Beste Meike,

  Ik heb contact gehad met Darf (vanwege het feit dat Darf vol regular brok 4 sterren heeft en biologisch is), om te vragen of ze iets aan de toevoeging van K3 konden doen, weglaten of het in een natuurlijke vorm (k2 of k1) zouden willen gebruiken.

  Het antwoord was;

  “De hoeveelheid k3 is zeer laag. Helaas moet dit van de nvwa zonder mag het niet als complete voeding verkocht worden.”

  Op mijn vraag of het giftige K3 voor een natuurlijke versie vervangen zou kunnen worden was het antwoord;

  “Helaas, zoals aangegeven mag dit niet, het ene niet van het nvwa het andere niet van Skal”

  Hoe kan dat dan dan zou niemand volledig hondenvoer kunnen verkopen zonder K3 toe te voegen dat klopt toch niet?
  Ik zie het bij andere voeders ook niet altijd staan…

  Daarop was het antwoord;

  “Hondenbrokken moeten voldoen aan aafco richtlijnen. Hierin staat k3.
  Wat een ander vermeld of niet weet ik niet, echter moet het er in zitten.”

  Meike, kan jij mij vertellen hoe het zit, ik snap het niet meer en ik wil mijn honden geen gif geven hoe weinig dan ook, maar hoe kan ik er gerust op zijn dat het er niet in zit als het verplicht is zoals deze meneer Darf verteld.

  Vriendelijke groet,

  Mirjam.

  1. Voerwijzer Meike

   Het is in Europa niet verplicht om toegevoegde vitamine K in compleet hondenvoer te hebben. Vitamine K wordt in de Europese wetgeving niet als essentiële vitamine gezien. De Fediaf noemt ook geen minimum aanbevolen hoeveelheid. Er zijn veel merken die geen vitamine K toevoegen. (Soms zit het er wel in, maar staat het er niet bij, dus ik vraag het altijd na.)

   Het biologische merk Yarrah heeft sinds begin 2021 ook geen vitamine K3 meer in het voer. Zij doen ook alles volgens de regels.

 9. Eugenie

  Hoi Meike,

  Wij voeren onze hond Rosie, kruising Tibetaanse terriër-Maltezer DARF Vol Regular brokken. Nou blijft haar ontlasting erg wisselend. Van ‘s morgens vaak wat vaster, maar ‘s middags en ‘s avonds zacht en druppelt soms wat na. Wat kan het zijn waardoor ze geen mooie ontlasting heeft als je naar de analyse kijkt? Zou het een hoog eiwitgehalte zijn van 31%?
  Er is ook een DARF Vol light met deze samenstelling en analyse:

  Samenstelling:
  (Kippennekken, rundvlees, lamsvlees, geitenvlees, kippenvlees, runderhart, runderlong, runderpens, runderlever) rauw samen 60%, gedroogde wortel rauw 10%, gedroogde appel rauw 9%, gierst 5%, krill 2%, kokosolie 2%, brandnetel 1%, vitamine en mineralen preparaat 1%

  Analyse:
  Ruw eiwit 25,2%, Vocht 10%, Ruw vet 7,1%, Ruwe celstof 10,8%, Ruw as 6,9%, Calcium 1,35%, Fosfor 0,78%

  Zou dit dan misschien beter zijn?
  Ik zou heel graag jouw advies willen hierin.

  Alvast bedankt!

  Groet,
  Eugenie

  1. Voerwijzer Meike

   Het kan inderdaad het verhitte eiwit zijn, wat je hond niet goed verteert. Het kan soms al helpen om iets kleinere maaltijden te geven. Dat kun je eventueel aanvullen met beter verteerbaar voer zoals natvoer.

   Darf Vol Light vind ik niet zo ideaal, omdat daar een hoog gehalte koolhydraten en een erg hoog gehalte vezel in zit. Dat kan je tijdelijk gebruiken om je hond te laten afvallen, maar ideaal vind ik het niet.

 10. Annet

  Hoi,
  Ik heb een vraag over Tribal. Ik kan hem alleen niet onder Tribal zelf stellen of onder het overzicht van alle geperste brokken omdat ik daar geen comment op kan geven.
  Dus dan maar hier.
  Wat vindt jij van Tribal? Is dat een kwalitatief goede geperste brok?

 11. Marein Roestenburg

  Hoi Meike, ik ben erg benieuwd wat je van de huidige versie van Darf Vol Bites vindt. Deze is namelijk graanvrij dus bovenstaande is niet meer van toepassing geloof ik. Ik wil eventueel overstappen op deze brok maar hecht veel waarde aan jouw recensies bij de keuze van mijn brok.

 12. mamvank3

  Hallo Meike e.a.
  Ik heb sinds 2 maanden een kruising Mastiff/Rottweiler van ca. 50 kg. Hij eet inmiddels 1x per dag afwisselend kvv (dogmeat/?rodi en smuldier) en brok darf vol bites om de dag. HIj had voorheen wat last van geen trek of maagzuur/ spugen en at hij gras. Ook z’n poep werd nog wel eens dun. Die klachten lijken minder nu hij 1 x per dag eet en ik yoghurt/karnemelk bij z’n brokken doe . Alleen heeft hij last van stinkende winden en slechte adem en hij heeft tot wel 3 x ontlasting van z’n brok en hij heeft jeuk op z’n poten. Nu heb ik natural health carnivoor, dog lovers gold, Brouwers zalm/ aardappel bekeken en het duurdere Acana heritage large breed bekeken. Ik zou gráág willen dat hij minder stinkt en minder ontlasting heeft en het liefst geen jeuk. Wat kan ik het beste kiezen en met welke hoeveelheid kan ik dan bestellen, ivm hoeveel tijd het kost om verschil te zien? Groeten, Barbara

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk dat je het beste de brok helemaal weg kan laten. Als dat geen optie is, dan zou ik een krokante brok proberen (geen geperste) en voor de zekerheid zonder kip. Je kunt meerdere brokken proberen om te kijken welke het beste bevalt. Ik zou het een maand per brok aanhouden.

 13. Stefan

  Meike,
  Ik las van het weekend in uw artikel dat de verpakkingen voortaan in emmertjes van 2-en 5kg geleverd gaat worden.
  Omdat ik altijd de 20kg afneem heb ik Darf gemaild met de vraag of dit klopt.
  Alleen de kleinere verpakkingen veranderen in de emmertjes de 20kg zak blijft.
  (Gelukkig omdat het mij anders in 1x 30% duurder zou gaan worden.

 14. Marieke

  Dag Meike
  . Er is nu ook darf vol bites met wild, hert en gans. Mijn hondje krijgt nu sanimed insect, de enige (insecten)brok met minimaal aardappel waar ze het goed op doet, goede ontlasting, lekker vinden, maar geen mooie glimmende vacht (beige langharig).
  Voor de training gebruik ik stukje gedroogd en gerookt hertevlees, gaat ook goed.
  Nu was ik op zoek naar een brokje zonder aardappel, zonder zoete aardappel met hert en kwam uit op de vol bites wild.
  Maaaar door al het nieuws tegenwoordig over besmetting met salmonella , listeria en coli bacterien enzv…… dit brokje is koud geperst. Zijn dan die bacterien toch dood? (Ooit doodziek geweest van een salmonella en dat wil ik nooit meer meemaken. Voor de hond kan het geen kwaad dat weet ik. Maar een besmette lik kan voor mij dus wel kwaad.)
  En hoe doe ik dat met overzetten van een gextrudeerd brokje naar een geperst brokje?
  Vast weer hartelijk dank voor je antwoord

  1. Voerwijzer Meike

   Er zou geen salmonella in mogen zitten, de ingrediënten zijn voor het persen al zeer goed verhit. Heel sporadisch komt een besmetting wel voor bij brokken, maar er is volgens mij geen groter risico op geperste brokken.

   De meeste honden hebben er geen problemen mee als je geperste en geextrudeerde brokken mengt. Als je hond heel gevoelig is, kun je eerst brok 1 mengen met natvoer en de brok uitfaseren en daarna brok 2 mengen met datzelfde natvoer en het natvoer uitfaseren.

   Succes!

 15. Silke

  Hallo,

  Ik heb een pupje van 5 maand.
  Hij is zeer actief (actiever als de anderen).
  Om hem een goede start te geven wil ik het beste voor hem (wel qua brok).
  Ik heb ook een hond die allergisch is aan rund en zuivelproducten (hij is 1jaar en 6 maand), hij heeft ook nog enkele andere vochtprobleem .
  Het zijn allen border collies en 1 kruising Duitse herder/border collie.
  Vroeger kregen mijn honden KVV, maar omdat we met 7 zijn, is dit financieel niet te doen..
  Dus ik zoek een goed alternatief, wat raden jullie ons aan qua voer?

  1. Voerwijzer Meike

   Darf Vol Bites lijken me dan niet zo geschikt, aangezien er rund inzit. Er is vast een brok te vinden die geschikt is voor alle zeven honden, ook de pup. Ik kan zo geen kant en klaar advies geven, daarvoor moet ik meer weten over je honden en moet ik op zoek naar geschikte brokken. Ik kan je wel advies geven via deze route: https://www.voerwijzer.com/voedingsadvies-voor-hond-en-kat/. Ik kan je nadat je een vragenlijst hebt ingevuld bijvoorbeeld een top 3 opstellen met geschikte brokken voor alle 7 honden die binnen je budget vallen,
   en eventueel andere goedkope gezonde aanvullingen om het menu op te waarderen.

 16. Cynthia

  Beste meike,

  Is er ook analyse van de darf vol bites lam?

  Ik geef kvv en voor vakantie en bij uitzondering als niet anders gaat dan wil ik darf lam vol bites geven.

  Omdat kip en rund niet aan durf heb ik deze gekozen.

  Hij is 8 maanden oud en 5.5 kg hoeveel gram per dag heeft hij nodig?

  Hij krijgt nu op moment 200 gr kvv.

 17. Stefan

  Hier kreeg ze eerst Carocroc, waar ze het best goed op deed alleen wat veel/vaak poepte.
  Nu 3 weken op vol bites poept ze nog maar 2, en soms 3, x per dag een kleine hoeveelheid.
  Ik denk dat het voor €3,-/kg (in de 20kg verpakking) een best goede brok is.

 18. AVS

  Meike, kom er maar in.

  Kunnen we stoppen met de aparte glucosamine en chondroitine en omega 3 als we groenlipmossel gaan geven?

  De tabletten die ik nu geef hebben natuurlijk ook nog vulstoffen die zorgen dat er een tablet van gemaakt kan worden, ook dat kun je beter niet geven lijkt mij.

  1. Voerwijzer Meike

   Haha daar ben ik al! Ik heb hier zelf geen ervaring mee, en ik kan zo ook niet vinden hoeve glucosamine en chondroitine er in zit. Wel vond ik dit stukje van Rodney Habib:

   “If I start giving GLM, do I still need to give glucosamine, chondroitin and omega 3’s?”

   GLM is especially effective when taken in conjunction with glucosamine, chondroitin and fish oil, forming a quadfecta of awesomeness (OK, maybe we got a little too excited there).

   Think of the glucosamine and the fish oil as a rocket; GLM would be rocket fuel that pushes the rocket to attain magnificent heights. The rocket’s purpose? To fight inflammation.
   http://www.dogsnaturallymagazine.com/green-lipped-mussels-dog/

  2. Voerwijzer Meike

   Wat je kunt doen is stoppen met de pillen en helemaal over naar groenlipmossel en goed in de gaten houden of de klachten terugkomen. Als je het idee hebt dat de klachten verergeren, dan kun je de supplementen weer toevoegen, maar de chondroitine en glucosamine in poedervorm. Daar zit vaak geen of minder hulpstoffen in. Visolie is altijd lastig, want het is belangrijk dat het vers is en dat is lastig te controleren. Er zijn maar weinig merken die ik vertrouw.

   1. AVS

    Beste Meike,

    Gelukkig zijn er geen klachten, maar op deze manier hoop ik klachten te voorkomen.

    Er komen bij sporthonden natuurlijk situaties voor dei gewoon een hoop stress geven op de gewrichten en daar geef ik het dan ook voor.

    En ook ik kan geen hoeveelheden vinden in de preparaten waar groenlipmossel in zit, dat zou ook al helpen om tot een besluit te komen.

    Zijn er nog mensen die een betaalbare variant en of merk van de nu genomen glucosamine chondroitine kunnen aanbevelen, en dan liefst een variant zonder hulpstoffen?

 19. AVS

  Misschien niet de juiste plaats, maar zijn er hier mensen die ervaringen hebben met supplementen?

  Ik geef al jaren aan mijn honden glucosamine en chondroitine van Lucovitaal (Kruitvat) en zalmolie van de Hema. Op aanraden van de Dierenarts (ook het verhaal van Kruitvat) en naar aanleiding van de honden in de sport krijgt iedere hond dit preventief vanaf het eerste jaar en het gehele leven lang.

  Nu lees ik recent heel veel over groenlipmossel en dat dit wel eens veel beter zou kunnen zijn dan de middelen die ik momenteel geef. Ik lees echter allerlei tegenstrijdige rapporten op hondenfora.

  Ik zou dus wel eens een onderbouwde reactie willen zien van iemand die het fijne er van weet. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren. En als mijn honden er beter mee beschermd worden dan is dat mooi meegenomen. Misschien kan Meike hier een licht over laten schijnen?

  1. Aukje

   AVS,

   Ik geef al een tijdje groenlipmosselen van K9 aan mijn hond. Ik zie duidelijk verbetering, ze word in juli 12 jaar en als ze zat, en overeind moest komen ging dit iets minder soepel. Nu ze dit al een aardig tijdje gebruikt gaat het prima en komt ze weer soepel overeind. Het is een poedel, en poedels staan bekend om hun spring gedrag, en dat gaat prima, ze had 2 jaar geleden ook wat last van haar knie gewrichten, (slijtage) ook daar heeft ze geen last meer van. Het is ook nog eens goed voor hun vacht. Het komt door het hoge gehalte van omega vetzuren, dat bevorderd de aanmaak en het smeersel van het kraakbeen.

   Ik geef overigens ook het gevriesdroogde vlees van K9, daar zit ook groenliomossel in.

   Misschien heb je hier iets aan.

   Groetjes,
   Aukje

   1. AVS

    Beste Aukje,

    Vriendelijk bedankt voor je antwoord. Mijn bedoeling was om het bij de reeds nu gegeven supplementen te geven, als extra.
    Maar als ik zo lees dan zou ik buiten de andere middelen kunnen en ze vervangen door groenlipmossel poeder.

    Is er iemand die deze switch gemaakt heeft van glucosamine met chondroitine en een aparte Omega 3 olie capsule? En die daar wat over kan en wil zeggen?

 20. José

  Ik denk dat het aan de Gierst ligt betreft de PH waarde. (zie mijn eerdere verhaal)
  Zie de website oervoer.com onder het kopje extra informatie met de waarschuwing.
  Als dit er vanaf het begin op had gestaan had ik nooit deze brok aan mijn honden gegeven.
  Zit nu al weer een geruime tijd op een andere brok en totaal geen problemen meer.

 21. mijn dalmatier krijgt altijd vers vlees (kvv)
  heb een doos darf vol bites gekocht om eens te testen of hij het lust en er goed op doet – zou handig zijn voor op reis in de zomer.
  Wij kamperen met de tent en kan geen kvv voor 3 weken koel/ingevroren houden. Van gewone brokken houdt hij niet en blikvoer moet ook koel kunnen worden gehouden (in de zomer kan een tent snel heel warm worden).
  hij heeft ook steeds oprispingen en grote dorst na het eten van de brok.
  nu ik lees dat het de ph waarde verhoogt, ben ik niet van plan het door te geven. dalmaten zijn namelijk erg gevoelig aan hoog urinezuur, blaasgruis en steenvorming.

 22. Thineke

  We zijn inderdaad tevreden over de Vol bites. En ook ik heb altijd naar een goede geperste brok gezocht, maar tot nu toe dus ook niet kunnen vinden. Altijd teveel koolhydraten en teveel granen. En de ingredienten laten mijns inziens ook vaak te wensen over. Markus Mühle vond ik ook interessant, maar voor onze honden is dat qua vetgehalte te mager. Voor onze oudere honden, zou dat evt. interessant zijn, maar nu we Vol hebben is wat dat betreft onze zoektocht, voorlopig, afgelopen.
  De oudere en/of te zware honden geven we de lam-variant en de rest eigenlijk alleen de ‘gewone’ Vol. Dat laatste kan voor wat minder energieke honden te vet zijn, maar dan heb je als alternatief dus de lam nog.
  Neem er wel wat langer tijd voor dan een week, zou ik zeggen. En geef evt. probiotica in de vorm van (liefst zelfgemaakte) kefir. Daar doen ze bij ons een moord voor. Bij wijze van 😉
  Heel veel succes met jouw hond, ben best benieuwd hoe het daarmee gaat verlopen.

  1. AVS

   We geven nu sinds zondagavond de Darf Vol Bites, op maandag was er al zoiets van een drol waarneembaar. En nu op dinsdag weet ik het zeker, de ontlasting is stukken beter, misschien zelfs goed te noemen.

   Wel moeten we nog even kijken hoe de hond het er op doet, nu op 360 gr per dag. Dat zou nog wel eens omhoog moeten om de hond op gewicht te houden.

   De eerste rapporten zijn in ieder geval positief te noemen. De nieuwe zak Biofood HE gaat aan het asiel gedoneerd worden, ook weer opgelost.

   Ik ga het hier melden als het op zeker goed gaat.

    1. AVS

     We zijn nu bijna 2 weken verder. De ontlasting is meestal goed tot zeer goed, in ieder geval nooit geen satésaus meer. De beide honden zijn er gek op, ik kan er nog geen nadelige zaken van noemen.

     Nog wel een vraag, ik had altijd begrepen dan geperste brokken in een verpakking bewaard moesten worden die niet luchtdicht afgesloten was. Voorgaande in verband met broei die in geperst voer zou kunnen ontstaan.
     Maar nu zie ik dat de 20 Kg verpakking gewoon een plastic zak is, die is volgens mij luchtdicht.

     Hoe zit dat nu eigenlijk?

     1. Voerwijzer Meike

      Ik weet het ook niet. Ik zou het zelf het liefst luchtdicht verpakken omdat geoxideerde vetten ongezond zijn, maar ik weet dat sommige fabrikanten van geperste brokken adviseren om dit juist niet te doen.

     2. AVS

      Ik heb de plastic zak binnen, maar ook hier is de bovenzijde van de zak voorzien van ventilatie gaatjes.

      Dus hoe zit het nu met geperste brokken en luchtdicht of geventileerd.

      Is er iemand die hier een antwoord op weet?

     3. AVS

      Zo, we zijn een aantal weken verder. De ontlasting zit tussen goed en zeer goed op de Darf Vol Bites.

      Wij en de hond zijn er zeer tevreden over, naar aanleiding van de gemelde problemen met de Ph zal ik van de week de urine van de honden eens strippen. De urine van de teef is recent gestript en had een mooie 6,5, dus ik hoop bij de Mechelaar reu ook een dergelijk getal te meten.

      De tweede zak staat in bestelling.

 23. Thineke

  Sinds 1 1/2 jaar voeren wij Vol – naast Darf – aan onze honden. Het gaat over het algemeen best goed. Ze lusten het graag en de ontlasting is redelijk tot zeer goed. Aangezien ik het persoonlijk erg belangrijk vind, dat honden gevarieerde voeding krijgen, schakel ik rustig over naar bijv. Darf, als een van onze honden het even niet goed doet op de Vol.
  De reden dat wij Vol aan onze honden voeren, is vrij makkelijk uit te leggen. Wij voeren al redelijk lang Darf, naar volle tevredenheid. En toen Vol op de markt kwam en ik zag wat voor ingredienten daarin zitten, was ik gauw om. Wel met in mijn achterhoofd de gedachte, dat elke hond anders is en we daar ook op inspelen, als dat nodig is. Ook het feit dat Vol, v.w.b. het vlees, hetzelfde gebruikt als wat er in Darf zit, nl. biologische ingredienten, maakte voor ons de keus niet erg moeilijk.
  Ik heb nog nooit problemen gehad met levering, dus ik ben zeer tevreden hierover. Het enige minpuntje vind ik, dat de analyse vorig jaar veranderd was, maar sinds die tijd weer bijgesteld. De pupbrok, vond ik perfekt voor ons ras – maar ja, niet elke hond is een Border Collie – en nu zou ik de pupbrok niet al te lang aan mijn pups geven, aangezien de huidige 15% vet, voor ons ras een beetje aan de lage kant kan zijn.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  1. AVS

   Beste Thineke,

   Vriendelijk bedankt voor de moeite. Over het lusten kan ik meedelen dat ik hier bijna alles kan voorzetten, ze eten het altijd op.

   Maar omdat ik met de Mechelse herder problemen heb ondervonden met overgevoeligheid moest ik op zoek naar iets anders. Anders had hij nog gewoon op de Markus muhle gestaan.

   Ook ik geef graag binnen budget het beste aan mijn honden, helaas laat de situatie hier thuis het niet toe om vers vlees te voeren. Anders wist ik het wel.

   Maar het voordeel bij het ontstaan van zo’n probleem is wel dat je weer eens alles tegen het licht houdt. En er bestaat zoiets als voortschrijdend inzicht.

   Ik ben bijvoorbeeld nu na een periode van Biofood HE met een zeer hoge energie waarde overtuigd van de kwaliteit van deze brok, maar niet voor mijn hond.

   Dan een brok waar in ieder geval geen graan in zit en zeker geen mais, wel gierst maar dat is dan weer gluten vrij.

   Op een of andere manier ben ik ook een fan van geperst voer, ik heb jaren in de KNPV gezeten met diverse honden en toen altijd Prins Super brok gevoerd in de geperste versie. En ik heb eigenlijk nooit een probleem gehad, tot nu.

   Eerst hier bij het verschijnen van een nieuwe hond de Farmfood HE geprobeerd, toen de MM en dan nu via een uitsluitingsdieet en Biofood HE de Darf Vol bites.

   Ik hoop het hiermee gevonden te hebben, de lijst word alsmaar korter als je meer ingrediënten uit moet sluiten. En niet alleen dat, maar de prijs word in omgekeerde volgorde hoger.

   We kijken het deze week eens aan met de Darf Vol bites.

   Ik was daarom op zoek naar iemand die dit al langere tijd voert en de nodige ervaringen heeft met de Darf Vol bites. En als ik het zo hoor dan ben jij er in ieder geval positief over.

 24. AVS

  Is er iemand die dit voer al langere tijd voert? En wat was de reden om dit te gaan voeren?

  Zijn er mensen die dit geprobeerd hebben en er geen positieve ervaringen mee hebben. En zo ja welke?

  Is de levering gegarandeerd, ik zie bijvoorbeeld wel eens problemen met de producten van de Canadese fabrikanten? En omdat het hier een kleine fabrikant betreft, ik heb geen zin om het nodig te hebben en dan te horen te krijgen dat het er niet is.

  Is de samenstelling constant?

  Alle info is welkom.

 25. Rilana

  Ik geef mijn hondje kvv van Darf en Alroda en stel dat ik n keer vlees vergeten ben uit te halen dan krijgt ze de volbites en gaat er prima in ook doe ik de volbites wel eens in de snuffelmat en dit gaat erin als koek. Ik ben zelf goed tevreden hier over

 26. José

  Mijn 2 honden 6,5 en bijna 9 jaar deden het fantastisch op dit voer.
  Goede ontlasting en vonden het zeer smakelijk.
  Helaas, (misschien dat meerdere honden er last van hebben gekregen) krijgt mijn jongste hond hier struviet van en beiden krijgen verkleuring van hun tanden.
  Waar kan dat door komen betreft struviet, Rundvlees? Verkleuring tanden, wortel?
  Nu weer op zoek naar ander voer, heb ondertussen Carnis konijn gehad daar laten ze ontzettende stink scheten van en poepen veel en breiig toen Naturis konijn daar stinken ze ook van en het spuit eruit.
  Graag suggesties.

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt voor het delen van je ervaring José. Struviet heeft meestal een bacteriële oorzaak bij honden. Het kan ontstaan als de urine niet zuur genoeg is.

   Verkleuring van de tanden? Geen tandplak, maar echt verkleuring? Geen idee wat dat zou kunnen zijn. Ik weet wel dat geperste brokken makkelijker voor tandplak zorgen dan krokante brokken.

   1. José

    Hallo Meike,
    Betreft Struviet, we hebben uitgebreid onderzoek laten doen ( uitgebreide echo, blaaspunctie, bloedonderzoek, urinekweek etc. daar kwam helemaal niets uit dan dat er alleen op de echo Struviet te zien was met daarbij een ph van 8,0
    In eerste instantie werd er gedacht aan blaasontsteking gezien hij dus ook bloed plaste maar dat kwam dus door de Struviet.
    Zonder medicatie toen overgegaan op het andere voer weer urine controle alles weer normaal ph 6 echter, we hadden nog de vol brok staan die toen weer gegeven en helaas weer bloed in urine en Struviet ph 8,5
    Heel eerlijk, gezien er zoveel rund in de vol brok zit kan ik mij niet voorstellen dat de fosfor 0,8 kan zijn maar dat is mijn mening.
    Betreft de tanden is geen tandplak maar echt verkleuring.
    Ik ben dus weer op zoek naar een goede graan en glutenvrij hondenvoer en zou graag jou bevindingen willen horen betreft de merken Isegrim en Jarco Sensitive als dat mogelijk is.

    1. Voerwijzer Meike

     Ja dan zorgt deze brok dus echt voor een te hoge pH-waarde van de urine, en zou het beter zijn om andere voeding te kiezen. Met brokken is de pH-waarde sneller te hoog, je kunt beter kijken of er graanvrij natvoer of rauwe vleesvoeding is die je aanspreekt. Dat zorgt voor een gezondere pH-waarde.

 27. Sanne

  Is het percentage vet wat in deze brok zit aan de hoge kant? Ik heb deze op mijn lijst staan voor het nest aankomende pups, om te voeren naast de KVV. Met 18% lijkt ie hoger te zijn dan “de gemiddelde brok”? Ik ben bang voor diarree bij de pups.

 28. Ilse

  Beste Mieke,

  Wij hebben een pup van 20 weken (cavalier king Charles spaniël). Wij hebben onze vorige honden altijd Proplan brokken gegeven. Dit beviel altijd heel goed. Altijd goede ontlasting. Dus voor deze pup ook Proplan, maar haar ontlasting blijft te dun.
  Dus ik ben gaan na lezen welke brok beter is en geef haar nu acana puppy brokken en ‘s avonds energique pup variant. Behalve ‘s ochtends is de rest van de dag haar ontlasting te dun. Dus deze acana puppy brokken zijn voor haar ook niet geschikt. welke brok kan ik nu het beste proberen? Ik lees dat je ook dog-lovers-gold-passion-high-protein aanraadt maar dat onlangs de samenstelling veranderd is en dat te veel eiwitten ook voor te dunne ontlasting kunnen zorgen. Ik wil haar graag overdag brokken geven en s avonds evt. energique.

  1. Voerwijzer Meike

   Dat weet ik niet, er zijn meerdere theorieën over, maar ik heb nog geen conclusies kunnen trekken. Sommigen denken dat het door toegevoegd koper komt, en inderdaad zou het door bepaalde groenten kunnen komen, maar beiden zit niet in Darf.

 29. Thineke

  Aangezien de analyse veranderd is, ben ik van plan om meerdere honden op de Vol brokken te gaan zetten, maar de roodverkleuring zou voor mij wel een reden zijn, om die hond een ander voer te gaan geven. Maar met Darf heb ik die ervaring zeker niet. Een teef van ons, die de afgelopen periode eigenlijk alleen maar Darf kreeg, ziet er prachtig uit. Nu ook nog, nu haar pups 8 weken oud zijn, zit ze nog redelijk goed in haar vacht, die mooi zwart is.
  Mijn ervaring met de Vol brokken tot nu toe, zijn best positief eigenlijk. De honden die het krijgen eten het graag, hebben goede ontlasting en aangezien ik de ingredienten erg mooi vind – behalve dan de synthetische mineralen en vitaminen – ga ik nu nog meer van mijn honden er op zetten. Zeker omdat het eiwit- en vet gehalte omhoog is gegaan.

 30. Meija

  zijn er meerdere honden die oprispingen krijgen waar soms een beetje bij mee komt sinds het voeren van VOL? Mijn hond krijgt 4 dagen lvv van darf en 3 dagen VOL. Op de dagen dat hij vlees krijgt heeft hij nergens last van. Ik kan het niet verklaren…

   1. Meija

    in het verleden een flinke tijd Farmfood HE gevoerd, deed hij het prima op maar toen vanuit de overtuiging dat het gezonder is overgestapt op vers vlees. Inderdaad eerst maar eens de brokken elimineren zoals je voorstelde bij het andere berichtje en daarna eventueel diersoorten gaan testen.

    1. Meija

     kleine update, inmiddels nog een hond geadopteerd. Ook zij heeft last van oprispingen na het eten van VOL. Ze krijgen er beiden ook enorme dorst van, misschien veroorzaakt de combinatie met het water wel de oprispingen? Mijn oudere hond krijgt inmiddels weer alleen maar vlees en doet het daar zoals vanouds uitstekend op, de nieuwe hond ga ik hier geleidelijk aan op overzetten. Ook de vacht van de oudere hond werd dof na langer voeren van VOL. Helaas, ik hoopte zo dat ik eindelijk een geschikte diervriendelijke geperste brok had gevonden om te combineren met het vlees.

     1. Voerwijzer Meike

      Bedankt voor het delen Meija, dat is goed om te weten. Jammer dat het niet goed gaat, lijkt me inderdaad een goede keuze om je nieuwe hond ook op alleen vlees te zetten. Als je toch weer brok gaat zoeken, hoef je niet een geperste brok te nemen, dat dit zou moeten als je ook rauw voert is naar mijn mening een mythe

     2. Bianca

      Het staat ook op de website van darf dat ze eerst een tijd meer dorst hebben. DAt dat later beter wordt. Zelf heb ik het nog niet gegeven. Wacht op de eerste zakken voor mijn twee pups. Ben erg benieuwd.

 31. Mart

  Is deze geperste brok beter dan de geperste brok (zalm) van Jachtinstinct?

  Daarvan zijn de bestanddelen als volgt;
  (Scandinavische) zalm, (zoete) aardappel, erwten, vet van gevogelte, forel, tomaat, wortel, biet, ei, lijnzaad, vitaminen en mineralen, zalmolie, cranberry, inuline, yucca, glucosamine, chondroïtine, taurine, methionine, lysine, L-carnithine.

  Analyse
  Ruw eiwit 24,0%
  Ruw vet 13,0%
  Ruwe celstof 3,0%
  Ruwe as 6,5%
  Calcium 1,0%
  Fosfor 0,9%
  Vocht 9,0%

  1. Laica

   Ik vind die geperst zalm brok van Jachtinstinct wel erg veel lijken ca samenstelling op de geperste zalm van het merk Brouwers, het is iets anders geformuleerd, en de eerste 2 ingrediënten staan andersom, maar toch exact dezelfde ingrediënten. En Jachtinstinct zegt dat de brokken gemaakt worden in Nederland, en Brouwers is een Nederlands bedrijf. Ook de graanvrije kattenbrokken in de smaak zalm en kip, die Jachtinstinct verkoopt zijn met precies dezelfde ingrediënten dan van Jachtinstinct. Wat wel een heel groot verschil is, is de prijs! Bij Brouwers betaal je stukken minder. Mijn instinct zegt hier zit een luchtje aan.

   Samenstelling

   Aardappel (20%), gedehydreerde zalm (14%), Erwten, kippenvet, gedehydreerd forel, tomaten, wortel, bietenvezels, ei, lijnzaad, mineralen, zalmolie, cranberry, inuline, yucca, glucosamine, chondroitine.

 32. liesbeth wal

  Vol regular

  Declaratie volgens verordening 767/2009
  analyse: Ruw eiwit 31% (1.2% uit de wortel en appel),zetmeel uit wortel en appel 27.8% Ruw vet 18%, vocht 13.2% Ruwe celstof 2.72%, Ruw as 7.19%. Calcium 1.32%, Fosfor 0.80%

  Dit is de info vanaf onze site, de samenstelling is jongstleden januari aangepast.

  Vol Lam

  Ewit
  Zetmeel
  Vet
  ruw as
  vezel
  calcium
  Fosfor
  vocht

  31%
  30.90%
  17.3%
  5.9%
  2.4%
  1.30%
  0.75
  12.5%

  Vol Pup

  Declaratie volgens verordening 767/2009
  analyse: Ruw eiwit 32.1% (1.2% afkomstig van appel en wortel),Zetmeel 29.08% Ruw vet 18%, Vocht 13.2% Ruwe celstof 2.56%, Ruw as 5.06% . Calcium 1.02%, Fosfor 0.62%

  Helaas worden niet alle dingen die wij mailen naar voerwijzer, qua nieuwe producten en wijzigingen over genomen. Daarom voor de info is onze website hierin de leidraad

  Mvg Ton Molenaar DARF

 33. Winnie

  Mijn hond at darf kvv en volbites om en om .maar ze werd er heel dik van.
  Steeds minder gegeven maar bleef best zwaar. Tot ik haar ze weinig gaf dat ik het zielig begon te vinden overgestapt naar ander voer en nu is ze weer mooi op gewicht hoe kan dat denk je Meike ?

  1. Voerwijzer Meike

   Hm, het kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Aan het vetgehalte in de brokken kan het niet liggen, dat is laag. Misschien aan de hoge hoeveelheid koolhydraten, en misschien doordat mogelijk een relatief groot deel van de koolhydraten suiker is (appel). De kvv van Darf zou wel vrij vet kunnen zijn, dat weet ik niet.
   Welk voer geef je nu?

 34. Ida

  Hallo,
  Ik heb een paar vragen.
  Je schrijft dat de toegevoegde mineralen en vitaminen van Vol Bites zijn niet goed opneembaar voor de hond.
  Welke goed opneembare vormen zou de fabrikant van vol bites wel kunnen gebruiken?

  Ik geef mijn hondje, 17 jaar, altijd darf KVV. Is dat voldoende?

  Als hij daar soms geen zin in heeft, geef ik Acana of Orijen graanvrije brokjes, maar het nadeel daarvan is dat ze niet biologisch zijn. Zitten daar wel de goedopneembare vormen van vitamines ed. in?
  Krijgt hij zo voldoende van alles wat hij nodig heeft binnen? Dus darf en af en toe Acana of Orijen?

  Zou t beter zijn de Acana te vervangen voor Vol bites?

  NB: Als je Vol bites direct bij fabrikant besteld , is het goedkoper, 20 kg voor 60 euro, geen verzendkosten.

  1. Voerwijzer Meike

   Orijen en Acana bevatten bijna alle voedingsstoffen in voldoende hoeveelheden in de ingrediënten zelf, ze voegen dus maar een paar toe. Dit vind ik zelf optimaal, voedingsstoffen uit voeding zelf is de meest natuurlijke vorm. Als je naar toegevoegde mineralen kijkt, heb ik een voorkeur voor gecheleerde mineralen. Voor bepaalde mineralen geldt dat de gecheleerde vorm beter bruikbaar is voor het lichaam. Vol voor de hond bevat goedkope vormen, zoals sulfaten en oxides.

   Ik vind zelf Acana beter van samenstelling dan Vol voor de hond. Het is niet biologisch, maar bevat alleen vlees van buiten geleefde dieren. Volgens mij is op hun website ook iets te lezen over de groenten, dat deze niet bespoten zouden zijn, maar dat weet ik niet zeker.

   Of een heel leven alleen Darf voeren voldoende is, dat weet ik niet. Dat zal verschillen per hond en is ook afhankelijk van welke soorten je voert en of je afwisselt. Darf bestaat nog niet zo heel lang en is in de loop der jaren ook aangepast, dus er zijn voor zover ik weet nog geen ervaringen van mensen die het het hele leven van hun hond als enige voeding gevoerd hebben.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat zou zeker kunnen, als het klopt dat het grootste deel van de koolhydraten uit wortel en appel komt en niet uit gierst. Je kunt ook heel goed graanvrij natvoer of rauwe vleesvoeding proberen. Daar zit helemaal geen zetmeel in, wat een gunstig effect kan hebben bij darmproblemen.

  2. Frank

   Ik geef mijn pup deze brok, samen met tammenga vleesmix compleet versvoer. (alleen versvoer leek me niet compleet genoeg en niet makkelijk met vakantie of oppas) Nu heeft ze erg gevoelige huid volgens dierenarts… komt het door het voer. Soms zie ik ook dat ze even aan haar achterpoten knaagt. Waar kan dat aan liggen en welk voer brok is het best voor mn amstaff x ambully pup? Zit er haast aan te denken gewoon royal canin, eukanuba, of smolke ofzo op te halen….

   1. Voerwijzer Meike

    Als het een overgevoeligheid voor iets in de voeding is, is het vaak de eiwitbron. Bijvoorbeeld rund of kip. Soms kan ook de premix (toegevoegde vitamines en mineralen) een probleem zijn. Probeer eens een voeding met een andere eiwitbron en zonder toegevoegde premix, zoals Acana Singles of liever nog een rauwe vleesvoeding. De rauwe vleesvoeding kun je prima een paar weken proberen, maar zorg er daarna wel voor dat je compleet voert.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter