Darf Vol Bites Vlees

Ingredienten

Rundvlees, kippenbot, lamsvlees, geitenvlees, runderhart, runderlever, pens, appel, wortel, krill, kokosolie, brandnetel, gierst.

Toegevoegd per kg
Vitamine A 18000 IE
Vitamine D3 1800 IE
Calcium jodaat 0.60mg
Koper 4,8 mg
IJzer 84 mg
Zink 90 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
31% 18% 27% 7.2% 2.7% 13% 1.3% 0.8% 3710 % % 30%

Beoordeling:

De hondenbrokken van Darf, Vol Bites Vlees, vind ik er goed uitzien qua samenstelling. Er zit een prima vleesgehalte in, en niet heel veel graan. Er zit wel meer graan in dat de samenstelling doet lijken, daar staat namelijk 4% graan. In het eindproduct zit veel meer graan, ik schat 20-25%. Voor een brok is dat niet veel, maar dus wel meer dan je zou denken als je de samenstelling leest.

Op de website van Darf Bites/volvoeding wordt genoemd dat er alleen natuurlijke voedingsstoffen inzitten, maar dit klopt dus niet. Er zijn wel synthetische vitamines en mineralen toegevoegd.

Pro’s

 • Vlees uit diervriendelijkere houderij
 • Krillolie als Omega 3-bron
 • Mooie hoeveelheid vlees

Cons

 • Onduidelijkheid over de ingrediënten, er zijn meerdere ingrediënten-opgaves
 • Onduidelijkheid over hoeveel Omega 3 en 6
 • Niet ideale synthetische vitamines en mineralen toegevoegd

Verkoop informatie:

Vol Bites zijn verkrijgbaar in hoeveelheden van
900 gram voor €4,95 (€5,50/kg)
2,5 kg voor €9,95 (€3,98/kg)
20 kg voor €60,- (€3,-/kg)

Te bestellen bij o.a. de webshop van Darf en EKO4petz

Darf Vol Bites bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
gierst kip, lam/schaap, rund, geit natriumseleniet volvoeding.nl/nl/

40 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat zou zeker kunnen, als het klopt dat het grootste deel van de koolhydraten uit wortel en appel komt en niet uit gierst. Je kunt ook heel goed graanvrij natvoer of rauwe vleesvoeding proberen. Daar zit helemaal geen zetmeel in, wat een gunstig effect kan hebben bij darmproblemen.

 1. Ida

  Hallo,
  Ik heb een paar vragen.
  Je schrijft dat de toegevoegde mineralen en vitaminen van Vol Bites zijn niet goed opneembaar voor de hond.
  Welke goed opneembare vormen zou de fabrikant van vol bites wel kunnen gebruiken?

  Ik geef mijn hondje, 17 jaar, altijd darf KVV. Is dat voldoende?

  Als hij daar soms geen zin in heeft, geef ik Acana of Orijen graanvrije brokjes, maar het nadeel daarvan is dat ze niet biologisch zijn. Zitten daar wel de goedopneembare vormen van vitamines ed. in?
  Krijgt hij zo voldoende van alles wat hij nodig heeft binnen? Dus darf en af en toe Acana of Orijen?

  Zou t beter zijn de Acana te vervangen voor Vol bites?

  NB: Als je Vol bites direct bij fabrikant besteld , is het goedkoper, 20 kg voor 60 euro, geen verzendkosten.

  1. Voerwijzer Meike

   Orijen en Acana bevatten bijna alle voedingsstoffen in voldoende hoeveelheden in de ingrediënten zelf, ze voegen dus maar een paar toe. Dit vind ik zelf optimaal, voedingsstoffen uit voeding zelf is de meest natuurlijke vorm. Als je naar toegevoegde mineralen kijkt, heb ik een voorkeur voor gecheleerde mineralen. Voor bepaalde mineralen geldt dat de gecheleerde vorm beter bruikbaar is voor het lichaam. Vol voor de hond bevat goedkope vormen, zoals sulfaten en oxides.

   Ik vind zelf Acana beter van samenstelling dan Vol voor de hond. Het is niet biologisch, maar bevat alleen vlees van buiten geleefde dieren. Volgens mij is op hun website ook iets te lezen over de groenten, dat deze niet bespoten zouden zijn, maar dat weet ik niet zeker.

   Of een heel leven alleen Darf voeren voldoende is, dat weet ik niet. Dat zal verschillen per hond en is ook afhankelijk van welke soorten je voert en of je afwisselt. Darf bestaat nog niet zo heel lang en is in de loop der jaren ook aangepast, dus er zijn voor zover ik weet nog geen ervaringen van mensen die het het hele leven van hun hond als enige voeding gevoerd hebben.

 2. Winnie

  Mijn hond at darf kvv en volbites om en om .maar ze werd er heel dik van.
  Steeds minder gegeven maar bleef best zwaar. Tot ik haar ze weinig gaf dat ik het zielig begon te vinden overgestapt naar ander voer en nu is ze weer mooi op gewicht hoe kan dat denk je Meike ?

  1. Voerwijzer Meike

   Hm, het kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Aan het vetgehalte in de brokken kan het niet liggen, dat is laag. Misschien aan de hoge hoeveelheid koolhydraten, en misschien doordat mogelijk een relatief groot deel van de koolhydraten suiker is (appel). De kvv van Darf zou wel vrij vet kunnen zijn, dat weet ik niet.
   Welk voer geef je nu?

 3. liesbeth wal

  Vol regular

  Declaratie volgens verordening 767/2009
  analyse: Ruw eiwit 31% (1.2% uit de wortel en appel),zetmeel uit wortel en appel 27.8% Ruw vet 18%, vocht 13.2% Ruwe celstof 2.72%, Ruw as 7.19%. Calcium 1.32%, Fosfor 0.80%

  Dit is de info vanaf onze site, de samenstelling is jongstleden januari aangepast.

  Vol Lam

  Ewit
  Zetmeel
  Vet
  ruw as
  vezel
  calcium
  Fosfor
  vocht

  31%
  30.90%
  17.3%
  5.9%
  2.4%
  1.30%
  0.75
  12.5%

  Vol Pup

  Declaratie volgens verordening 767/2009
  analyse: Ruw eiwit 32.1% (1.2% afkomstig van appel en wortel),Zetmeel 29.08% Ruw vet 18%, Vocht 13.2% Ruwe celstof 2.56%, Ruw as 5.06% . Calcium 1.02%, Fosfor 0.62%

  Helaas worden niet alle dingen die wij mailen naar voerwijzer, qua nieuwe producten en wijzigingen over genomen. Daarom voor de info is onze website hierin de leidraad

  Mvg Ton Molenaar DARF

 4. Mart

  Is deze geperste brok beter dan de geperste brok (zalm) van Jachtinstinct?

  Daarvan zijn de bestanddelen als volgt;
  (Scandinavische) zalm, (zoete) aardappel, erwten, vet van gevogelte, forel, tomaat, wortel, biet, ei, lijnzaad, vitaminen en mineralen, zalmolie, cranberry, inuline, yucca, glucosamine, chondroïtine, taurine, methionine, lysine, L-carnithine.

  Analyse
  Ruw eiwit 24,0%
  Ruw vet 13,0%
  Ruwe celstof 3,0%
  Ruwe as 6,5%
  Calcium 1,0%
  Fosfor 0,9%
  Vocht 9,0%

  1. Laica

   Ik vind die geperst zalm brok van Jachtinstinct wel erg veel lijken ca samenstelling op de geperste zalm van het merk Brouwers, het is iets anders geformuleerd, en de eerste 2 ingrediënten staan andersom, maar toch exact dezelfde ingrediënten. En Jachtinstinct zegt dat de brokken gemaakt worden in Nederland, en Brouwers is een Nederlands bedrijf. Ook de graanvrije kattenbrokken in de smaak zalm en kip, die Jachtinstinct verkoopt zijn met precies dezelfde ingrediënten dan van Jachtinstinct. Wat wel een heel groot verschil is, is de prijs! Bij Brouwers betaal je stukken minder. Mijn instinct zegt hier zit een luchtje aan.

   Samenstelling

   Aardappel (20%), gedehydreerde zalm (14%), Erwten, kippenvet, gedehydreerd forel, tomaten, wortel, bietenvezels, ei, lijnzaad, mineralen, zalmolie, cranberry, inuline, yucca, glucosamine, chondroitine.

 5. Jetty

  Hebben er meer mensen last dat hun zwarte vachten ‘roodbruin’ worden van Darf-brokken (ik geef in de ochtend Darf brok en in de avond Darf vlees)? Ik zit wat met hoge gehalte betacaroteen😊

 6. Meija

  zijn er meerdere honden die oprispingen krijgen waar soms een beetje bij mee komt sinds het voeren van VOL? Mijn hond krijgt 4 dagen lvv van darf en 3 dagen VOL. Op de dagen dat hij vlees krijgt heeft hij nergens last van. Ik kan het niet verklaren…

   1. Meija

    in het verleden een flinke tijd Farmfood HE gevoerd, deed hij het prima op maar toen vanuit de overtuiging dat het gezonder is overgestapt op vers vlees. Inderdaad eerst maar eens de brokken elimineren zoals je voorstelde bij het andere berichtje en daarna eventueel diersoorten gaan testen.

    1. Meija

     kleine update, inmiddels nog een hond geadopteerd. Ook zij heeft last van oprispingen na het eten van VOL. Ze krijgen er beiden ook enorme dorst van, misschien veroorzaakt de combinatie met het water wel de oprispingen? Mijn oudere hond krijgt inmiddels weer alleen maar vlees en doet het daar zoals vanouds uitstekend op, de nieuwe hond ga ik hier geleidelijk aan op overzetten. Ook de vacht van de oudere hond werd dof na langer voeren van VOL. Helaas, ik hoopte zo dat ik eindelijk een geschikte diervriendelijke geperste brok had gevonden om te combineren met het vlees.

     1. Voerwijzer Meike

      Bedankt voor het delen Meija, dat is goed om te weten. Jammer dat het niet goed gaat, lijkt me inderdaad een goede keuze om je nieuwe hond ook op alleen vlees te zetten. Als je toch weer brok gaat zoeken, hoef je niet een geperste brok te nemen, dat dit zou moeten als je ook rauw voert is naar mijn mening een mythe

     2. Bianca

      Het staat ook op de website van darf dat ze eerst een tijd meer dorst hebben. DAt dat later beter wordt. Zelf heb ik het nog niet gegeven. Wacht op de eerste zakken voor mijn twee pups. Ben erg benieuwd.

 7. Thineke

  Aangezien de analyse veranderd is, ben ik van plan om meerdere honden op de Vol brokken te gaan zetten, maar de roodverkleuring zou voor mij wel een reden zijn, om die hond een ander voer te gaan geven. Maar met Darf heb ik die ervaring zeker niet. Een teef van ons, die de afgelopen periode eigenlijk alleen maar Darf kreeg, ziet er prachtig uit. Nu ook nog, nu haar pups 8 weken oud zijn, zit ze nog redelijk goed in haar vacht, die mooi zwart is.
  Mijn ervaring met de Vol brokken tot nu toe, zijn best positief eigenlijk. De honden die het krijgen eten het graag, hebben goede ontlasting en aangezien ik de ingredienten erg mooi vind – behalve dan de synthetische mineralen en vitaminen – ga ik nu nog meer van mijn honden er op zetten. Zeker omdat het eiwit- en vet gehalte omhoog is gegaan.

  1. Voerwijzer Meike

   Of er verkleuring ontstaat verschilt erg per hond, dus ik zou het inderdaad gewoon proberen. Ik ben ook erg blij dat er nu wat meer vlees inzit. Laat je weten hoe het bevalt?

 8. Thineke

  Ik zal proberen het hier te melden, als ik het tenminste niet vergeet :O
  Maar een evt. verkleuring door het vlees, waar kan dat weg komen, aangezien er geen standaard groenten worden toegevoegd?

  1. Voerwijzer Meike

   Dat weet ik niet, er zijn meerdere theorieën over, maar ik heb nog geen conclusies kunnen trekken. Sommigen denken dat het door toegevoegd koper komt, en inderdaad zou het door bepaalde groenten kunnen komen, maar beiden zit niet in Darf.

 9. Ilse

  Beste Mieke,

  Wij hebben een pup van 20 weken (cavalier king Charles spaniël). Wij hebben onze vorige honden altijd Proplan brokken gegeven. Dit beviel altijd heel goed. Altijd goede ontlasting. Dus voor deze pup ook Proplan, maar haar ontlasting blijft te dun.
  Dus ik ben gaan na lezen welke brok beter is en geef haar nu acana puppy brokken en ’s avonds energique pup variant. Behalve ’s ochtends is de rest van de dag haar ontlasting te dun. Dus deze acana puppy brokken zijn voor haar ook niet geschikt. welke brok kan ik nu het beste proberen? Ik lees dat je ook dog-lovers-gold-passion-high-protein aanraadt maar dat onlangs de samenstelling veranderd is en dat te veel eiwitten ook voor te dunne ontlasting kunnen zorgen. Ik wil haar graag overdag brokken geven en s avonds evt. energique.

 10. Sanne

  Is het percentage vet wat in deze brok zit aan de hoge kant? Ik heb deze op mijn lijst staan voor het nest aankomende pups, om te voeren naast de KVV. Met 18% lijkt ie hoger te zijn dan “de gemiddelde brok”? Ik ben bang voor diarree bij de pups.

 11. José

  Mijn 2 honden 6,5 en bijna 9 jaar deden het fantastisch op dit voer.
  Goede ontlasting en vonden het zeer smakelijk.
  Helaas, (misschien dat meerdere honden er last van hebben gekregen) krijgt mijn jongste hond hier struviet van en beiden krijgen verkleuring van hun tanden.
  Waar kan dat door komen betreft struviet, Rundvlees? Verkleuring tanden, wortel?
  Nu weer op zoek naar ander voer, heb ondertussen Carnis konijn gehad daar laten ze ontzettende stink scheten van en poepen veel en breiig toen Naturis konijn daar stinken ze ook van en het spuit eruit.
  Graag suggesties.

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt voor het delen van je ervaring José. Struviet heeft meestal een bacteriële oorzaak bij honden. Het kan ontstaan als de urine niet zuur genoeg is.

   Verkleuring van de tanden? Geen tandplak, maar echt verkleuring? Geen idee wat dat zou kunnen zijn. Ik weet wel dat geperste brokken makkelijker voor tandplak zorgen dan krokante brokken.

   1. José

    Hallo Meike,
    Betreft Struviet, we hebben uitgebreid onderzoek laten doen ( uitgebreide echo, blaaspunctie, bloedonderzoek, urinekweek etc. daar kwam helemaal niets uit dan dat er alleen op de echo Struviet te zien was met daarbij een ph van 8,0
    In eerste instantie werd er gedacht aan blaasontsteking gezien hij dus ook bloed plaste maar dat kwam dus door de Struviet.
    Zonder medicatie toen overgegaan op het andere voer weer urine controle alles weer normaal ph 6 echter, we hadden nog de vol brok staan die toen weer gegeven en helaas weer bloed in urine en Struviet ph 8,5
    Heel eerlijk, gezien er zoveel rund in de vol brok zit kan ik mij niet voorstellen dat de fosfor 0,8 kan zijn maar dat is mijn mening.
    Betreft de tanden is geen tandplak maar echt verkleuring.
    Ik ben dus weer op zoek naar een goede graan en glutenvrij hondenvoer en zou graag jou bevindingen willen horen betreft de merken Isegrim en Jarco Sensitive als dat mogelijk is.

    1. Voerwijzer Meike

     Ja dan zorgt deze brok dus echt voor een te hoge pH-waarde van de urine, en zou het beter zijn om andere voeding te kiezen. Met brokken is de pH-waarde sneller te hoog, je kunt beter kijken of er graanvrij natvoer of rauwe vleesvoeding is die je aanspreekt. Dat zorgt voor een gezondere pH-waarde.

 12. Rilana

  Ik geef mijn hondje kvv van Darf en Alroda en stel dat ik n keer vlees vergeten ben uit te halen dan krijgt ze de volbites en gaat er prima in ook doe ik de volbites wel eens in de snuffelmat en dit gaat erin als koek. Ik ben zelf goed tevreden hier over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *