Nieuw: Darf Small, kvv voor kleine hondjes

Datum: 2 maart, 2018
Laatst bijgewerkt: 8 mei, 2019

Het kvv-merk Darf heeft twee mixen voor kleine honden op de markt gebracht, Darf Small en Darf Small Puppy. Deze mixen zijn extra fijn gemalen, en zijn in handige blokjes van 100 gram verdeeld.

Samenstelling van Darf Small
Ook de samenstelling is iets anders. De small-varianten bevatten in tegenstelling tot de andere mixen ook vis, namelijk 5% msc-gecertificeerde vette vis uit de Noordzee. Hierdoor hoef je zelf geen vette vis meer toe te voegen. Darf Small bevat kip, rund, lam, geit en vis. De organen zijn van rund, lam en geit (hart, lever, nier, pens en long) en de botten zijn van kip en lam.

Zie voor de analyses (eiwit, vet, calcium en fosfor) de pagina over Darf. Wat me opvalt aan de analyses is dat er weinig fosfor in zit in relatie met de hoeveelheid calcium en volgens de Fediaf-richtlijnen zelfs té weinig. Er zou dan een calciumtekort kunnen ontstaan. Of dezelfde richtlijnen ook voor rauwe vleesvoeding gelden is niet onderzocht. Hoe zo’n laag fosforgehalte kan voorkomen in rauwe vleesvoeding weet ik niet, er lijkt wel genoeg bot in te zitten wat naast calcium ook voor extra fosfor zorgt en het is daardoor over het algemeen goed in balans.

Geen EKO-keurmerk

Omdat er 5% niet-biologische vis is toegevoegd, heeft Darf Small geen EKO-keurmerk. De overige vleesproducten zijn dezelfde als die in de andere mixen van Darf worden gebruikt.

Verkrijgbaarheid en prijs

De Small-varianten zijn al verkrijgbaar bij de Darf-verkooppunten en via de webshop van Darf zelf, onder andere bij Bio4pets.

Darf Small: doosje van 2 kg voor €8,95 (€4,48/kg)
Darf Small Puppy: doosje van 4,5 kg voor €21,90 (€4,87/kg)

Verkrijgbaar bij Bio4pets
Darf is o.a. verkrijgbaar bij Bio4pets, de biologische natuurvoedingswinkel voor dieren. Diepvriesproducten worden gratis thuisbezorgd in Friesland, Groningen, Drenthe en de kop van Overijssel.

7 Comments

 1. janie

  Op deze manier wordt je er niet veel wijzer van.
  Meike geeft meestal wel aan of het slecht ,niet compleet ,of goed is.
  Nu hoor je van 1 persoon weinig fosfor en verder niks.
  En meike geeft alleen als commentaar teveel calcium in eierschalen, meer niet.
  Wat moet ik er nu van denken?

 2. Leon

  Te weinig fosfor waardoor ook de calcium:fosfor ratio voor geen meter klopt.
  Veel -ik durf te zeggen de meeste- Barffabrikanten zijn amateurs en rommelen maar wat aan waardoor je met de gezondheid van je hond speelt door hun voer te geven.

  Ter vergelijking met Orijen original voor een hond van 10 kg:

  Orijen original: minimaal 1,65 gram fosfor
  Darf small : slechts 0,475 gram fosfor

  Hier klopt dus duidelijk iets niet….

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter