Nieuw: Prins Graanvrij

Datum: 17 juli, 2014
Laatst bijgewerkt: 17 juli, 2014

Prins Petfoods heeft sinds kort een graanvrije voedingslijn. Deze lijn bestaat uit 5 geperste brokvarianten, een kvv (rauwe vleesvoeding) en twee vleesworsten.

Geperste brokken
Er zijn vijf geperste graanvrije brokvoedingen. Deze brokken zijn op het graan na hetzelfde van samenstelling als de andere brokken van Prins. Ze bevatten niet meer vlees dan de andere brokvoedingen van Prins en bestaan voor bijna de helft uit koolhydraten. In plaats van granen zitten er aardappelzetmeel, erwten en tapioca in als koolhydraatbron.
De prijzen variëren per winkel. Een zak van 12 kg is verkrijgbaar vanaf €44,95.
Prins heeft de volgende graanvrije varianten:
ProCare Grainfree Adult Pro Energy
ProCare Grainfree Puppy & Junior Daily Care
ProCare Grainfree Sensible Hypoallergic
ProCare Grainfree Skin & Coat
ProCare Grainfree SeniorFit

Rauwe vleesvoeding
In de rauwe vleesvoeding van Prins, Prins Care, is het graan vervangen door aardappel. De samenstelling van Prins TotalCare Chicken & Vegetable Complete: kip, aardappel, erwten, spinazie, wortel, zalmolie en zonnebloemolie.

Vleesworsten
Net als in de kvv is bij de graanvrije vleesworsten is het graan vervangen door aardappel. Er zijn twee graanvrije vleesworsten:
NatureCare Chicken Grainfree
NatureCare Grainfree Duck Hypoallergic

De beoordeling van Voerwijzer
Volgens de visie van Voerwijzer is dit een vrij gemiddelde brok. Het vleespercentage is niet zo hoog en er zit veel aardappelzetmeel in. Hierdoor misschien ook minder geschikt voor honden die gevoelig zijn voor suikerziekte, omdat aardappelzetmeel en tapioca een relatief hoge suikerspiegelpiek veroorzaken. Dat de brok graanvrije is, betekent niet dat het daardoor een betere brok is, maar voor honden met een granenallergie is het wel beter dan een brok met granen.
 

3 Comments

 1. Zazoezara

  Beste Meike,

  Dit heeft niets met Prins te maken maar wist anders niet waar ik mijn vraag moest starten ­čśŐ
  Ik voer mijn roedel van 7 nu simpsons, wat vind jij van Arden Grange Premium?

  Analytische bestandsdelen
  Ingredi├źnten
  Kip (verse kip 20%, kippenvleesmeel 20%), rijst (19%), aardappelen, geraffineerde kippenolie, bietenpulp, geheel eipoeder, kippenextract, vismeel, gist, krill, hele lijnzaden, mineralen, prebiotisch FOS, prebiotisch MOS, yucca extract, glucosamine, MSM, chondroïtine, veenbessen, nucleotiden.
  Additieven
  Voedingsfysiologische additieven:
  Vitamine A (21.000 IE/kg), vitamine D3 (1.575 IE/kg), vitamine E (280 IE/kg), zinkchelaat van aminozuurhydraat (583 mg/kg), koperchelaat van aminozuurhydraat (117 mg/kg), mangaanchelaat van aminozuurhydraat (78 mg/kg), watervrij calciumjodaat (2,8 mg/kg), seleniumgist (inactief) (76 mg/kg), antioxidanten (rozemarijnextract).
  Analytische bestandsdelen

  ruw eiwit 26.0 %
  ruw vet 17.0 %
  ruwe vezel 3.0 %
  ruwe as 7.0 %
  calcium 1.12 %
  fosfor 0.8 %
  omega-3-vetzuren 0.76 %
  omega-6-vetzuren 3.47 %

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter