Dog Lovers Gold HE vervangt Dog Lovers Gold Passion High protein

Datum: 25 november, 2017
Laatst bijgewerkt: 28 november, 2017

Dog Lovers Gold High Energy

Dog Lovers Gold Passion High Protein is niet langer verkrijgbaar en is vervangen door Dog Lovers Gold Original Formula HE. HE staat voor High Energy, deze brok bevat 22% vet en daarmee extra calorieen.

Hoe ziet de samenstelling er uit?

Deze brok zou je kunnen zien als een soort kruising tussen de oude Dog Lovers Gold Passion High Protein met Dog Lovers Gold The Original Formula. Het bevat namelijk evenveel eiwit als de High protein, maar verder bijna dezelfde ingredienten als de Original formula. Nieuw is het hoge vetgehalte.

 • Het bevat voornamelijk rijst als koolhydraatbron, en is dus niet graanvrij zoals Passion High Protein was
 • Het bevat kip, zalm en een beetje ei als eiwitbronnen, en dus geen kalkoen zoals in Passion High Protein
 • Het bevat extra veel vet, namelijk 22%

Is de brok geschikt voor pups?

Dit was de eerste vraag die ik over deze brok kreeg, wat begrijpelijk is aangezien ik de High Protein-brok een goede brok voor pups vond. The Original Formula HE is volgens de richtlijnen ook geschikt voor pups. Er zit genoeg eiwit in, en het calciumgehalte per 1000 kcal is prima, ook voor pups van grote rassen. Wat ik wel belangrijk vind, is om rekening te houden met het hoge vetgehalte. Ook teveel calorieen kunnen bijdragen aan groeipijn en andere gezondheidsproblemen. Zorg er dus goed voor dat je niet teveel voert.

Wat vind ik van deze brok?

Opzich vind ik de samenstelling er goed uit zien. Er zit wel erg veel vet in, waardoor het niet voor elke hond een aanrader is. Ik vind het vooral geschikt als je hond extra calorieen nodig heeft.

Ik ben erg benieuwd hoe de honden er op gaan reageren, en ik hoor dan ook graag ervaringen.

Dog Lovers Gold Original Formula HE

 

6 Comments

 1. Davy

  Beste Meike, ik ben aan het twijfelen tussen het merk dog lovers gold en real nature voor onze pup ( basiel) 11weken.welk merk raad jij aan? Momenteel krijgt hij hills ( speciale voeding gastrointestinal biome,) omdat hij last had van zijn darmen ,platte stoelgang,en had ook Giardia gehad.of raad jij een ander merk aan ?voor hills kreeg hij RC maar daar was zijn stoelgang heel licht mee.

 2. Linda

  Ik ga deze brok na lang twijfelen nu proberen. Ik voer momenteel de gewone DLG. M’n jonge Rottweiler is nu 9 maanden en weegt bijna 39 kilo. Ik voer nu 600 gr. per dag verdeeld over drie maaltijden. Hoeveel moet ik van de HE gaan voeren denk je? Ook ivm het hoge calciumgehalte vind ik het nogal spannend. Maar van de gewone DLG poept hij wel 5 a 6 keer per dag. Ik hoop dat het met de HE variant minder wordt vanwege het hogere vleesgehalte.

 3. Corine

  Hoi Meike,

  Jammer dat DGL veranderd is van samenstelling. Moet dus nu op zoek naar een goede nieuwe brok.
  Wij willen graag glutenvrij voeren. En een niet al te grote brok, aangezien het een kleine hond betreft. ( cairn terrier ). Ze gaat niet goed op Acana, dus die valt af.
  Wat vindt jij een geschikte brok of de beste brok?

  Groet,
  Corine

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter