Dog Lovers Gold The original formula HE


Laatst bijgewerkt: 31 december, 2022

Ingredienten

21% vers kippenvlees, 15,3% zalmmeel, 12,4% bruine rijst, 11% gedroogde kip, 11% rijst, 9,5% kippenvet, 5% gedroogde eieren, 5% erwten, 3% biergist, 1,6% zalmolie, 1.6% lijnzaad, 1.4% mineralen, 0,5% appel, 0.05% wortel, 0.04% mannan-oligosachariden (MOS), 0.04%, fructo-oligosachariden (FOS), 0,02% probiotica: enterococcus feacium, 0,01% glucosamine, 0.01% chondroitine

Toegevoegd per kg: Vitamine A (alfa-retinylacetaat) 18.000 IE, vitamine D3 1.800 IE, vitamine E (all-rac-alfa-tocoferylacetaat) 400 IE, vitamine C 225 mg, koper (kopersulfaat) 10 mg, koper (koperchelaat) 5 mg, zink (zinksulfaat) 55 mg, zink (zinkchelaat) 115 mg, ijzer (ijzersulfaat) 100 mg, mangaan (mangaansulfaat) 40 mg, jodium (calciumjodaat) 1 mg, L-carnitine: 300 mg, Yucca schidigera extract 200 mg, lecitine: 600 mg.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
32% 22% 26% 8.1% 2% 10% 1.5% 1.1% 4500 4% 1.1% 100mg/kg 100mg/kg 25.6%

Beoordeling:

Dog Lovers Gold Original Formula HE vind ik qua samenstelling een prima brok. Er zit een mooie hoeveelheid vlees in en niet heel veel koolhydraten. Wel bevat het een hoog vetgehalte, waardoor het niet voor iedere hond geschikt is.

Dog Lovers Gold HE voor pups
Deze brok voldoet aan de richtlijnen voor puppy’s, ook van grote rassen. Het calciumgehalte lijkt met 1,5% aan de hoge kant, maar doordat er zoveel vet inzit, moet je er minder van voeren. En door minder te voeren, krijgt je pup dus ook minder calcium binnen. Ook wat betreft de andere voedingsstoffen is deze brok geschikt voor pups, maar let er goed op dat je pup slank blijft. Wil je weten hoeveel je je pup ongeveer kunt voeren? Gebruik de puppybrokken-calculator.

Pro’s

 • Prima vleesgehalte
 • Het bevat (deels) vers toegevoegd vlees
 • Bevat probiotica (alhoewel onbekend is hoeveel bacteriën er nog actief zijn en of dit genoeg is voor een effect)
 • Bevat deels gecheleerde mineralen

Cons

 • Door hoge vetgehalte niet voor alle honden geschikt

Verkoop informatie:

Dog Lovers Gold Original HE is verkrijgbaar in zakken van
5 kg voor €34,55 (€6,91/kg)
13 kg voor €65,75 (€5,06/kg)

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, puppy, puppy groot ras, alle leeftijden-brok, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking rijst, peulvruchten kip, vis, ei vee-industrie probiotica, prebiotica, l-carnitine, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten gist, lijnzaad, visolie www.dogloversgold.nl

49 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat is prima. Of de brok goed aansluit op de voedingsbehoeftes van jouw pup is nog niet te voorspellen, maar deze brok is prima voor pups. In het artikel staat een link naar de calculator voor pups, om te berekenen hoeveel je ongeveer kunt voeren.

 1. AnoukenDaisy

  Hi! Ik heb me een ongeluk gelezen op deze website en vind het heerlijk! Nu heb ik zelf een vraag:
  Sinds 4 weken heb ik een Amerikaanse stafford pup van nu 14 weken oud. Ik voer haar carnibest puppyvoer en DLG HE 2:3. Ik merk alleen op de laatste dag met DLG dat de ontlasting wel erg dun is, zodra ik weer kvv voer is dit over. Verder glanst haar vacht en merk ik niet dat ze zich minder lekker voelt. Raad je aan om toch een ander brok te proberen? Evt ook tips welke?

  Groetjes, Anouk en Daisy

 2. Sanne03

  Hoi Meike,

  Wat een fijne site, ik zag door de bomen het bos niet meer tot ik hier terecht kwam. Wij hebben een labradoodle standaard pup van nu 9 wkn. Vanuit de fokker Royal Canin meegekregen, maar ik ben gaan zoeken naar ‘betere’ voeding. Ik kwam uit op Dog Lovers Gold. Welke variant raadt jij aan voor onze pup?

  Alvast bedankt!

 3. Tamara

  Oké, dank je wel voor je reactie. Ik ben twee dagen geleden begonnen met minder voeren, maar vanochtend was zijn ontlasting nog wat zachter geworden. Ik denk inderdaad ook dat het met het hogere eiwitgehalte te maken heeft.
  Ik zal eens gaan kijken naar Acana Classic.

 4. Tamara

  Hallo, ik heb een Duitse Herder pup van 6 maanden die altijd net iets te mager is geweest. Op advies van de dierenarts met 10 weken overgestapt op Specific. Onze hond vond het lekker en ging eindelijk eten en groeien, maar bleef aan de magere kant en poepte zo’n 3 à 4x per dag, maar wel enorme hopen per keer. De ontlasting zag er wel goed uit, maar zoveel ontlasting lijkt mij niet goed. Ik ben toen op zoek gegaan naar ander voer en sinds 2 weken ben ik volledig over op Dog Lovers Gold HE. Mijn hond vindt het heel lekker, zijn gewicht is nu goed, zijn vacht ziet er goed uit, maar zijn ontlasting is een ander verhaal. Hij poept maar 1x en af en toe 2x per dag, maar de ontlasting is niet goed. Het is geen diarree, maar wel zachter dan het hoort te zijn. Ik weet nu dus niet of ik nog even af moet wachten of dat dit voer toch net niet goed voor hem is. Wat zou eventueel een ander goed voer kunnen zijn?

 5. astrid2004

  Wij zijn nu ongeveer 3 weken verder.Zoey ziet er top uit en weegt 39.4 kg. Van de acana large breed moest ik wel erg veel voeren en ze was nog mager. Je zag haar ribben.37 kg bij een schofthoogte van 64.Poepen 4-5 x per dag en dit is wel erg veel.Van de dlg hé 2 x soms 3x per dag.Ook krijgt ze enkele dagen KVV en lamspens.Dus hier dik tevreden over dlg hé.

 6. Mijn bordercollie heeft net een zak van 13 kilo op. Haar vacht gaat er heel mooi van glanzen. Omdat ik er achter kwam dat de gewone dog lover gold veel goedkoper is ben ik dat nu aan het proberen. En vanaf het moment dat ik een klein beetje gewone dlg er bij ging mengen werd haar vacht weer dof. Nu vraag ik mij af of ze echt gezonder zijn met een glanzende vacht? Want het scheelt bijna 100€ per jaar., voor mij is dat veel.
  En gek genoeg krijgt ze van HE net zoveel als van een ander merk en ze komt er maar een klein beetje van aan. Ik had verwacht dat ze hier veel minder van moest hebben.

  Ik begrijp trouwens niet zoals hier boven staat dat iemand er mee gestopt is omdat haar hond te dik werd. Dan geef je toch gewoon minder? Weeg het af en ga regelmatig met je hond op de weegschaal al dat kan.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja, ik zou wel zeggen dat de voeding waar ze een glanzende vacht op heeft, gezonder voor haar is dan de voeding waar ze een doffe vacht op heeft. Misschien kan je kosten besparen door meerdere zakken te kopen, eventueel met andere hondeneigenaren, er zijn vast webshops die dat aanbieden. Bedenk ook dat die 100 euro per jaar niet veel is, als je door slechter voer straks vaker bij de dierenarts zit.

  2. lina

   Hoi, ik heb een vraag en krijg het antwoord maar niet gevonden. Over een maandje krijgen wij een pup. Deze is nu 3,5 week oud. Hij komt uit een nest van 10 en moeder houdt het voor gezien. Hij moet nu dus aan de puppyvoer. Ik mag, als ik dat wil, aangeven op welk voer (nest is van familie). Nu voert hij zijn honden kvv. Mijn huidige hond heeft dat vroeger ook gehad, maar kreeg op een bepaald moment diarree. We hebben verschillende merken / varianten geprobeerd, maar uiteindelijk toch overgezet op brok waar hij het goed op doet. Nu vind ik dat ze dan allebei brok moeten krijgen. Nu mag hier wel verschil in zitten, aangezien de 9-jarige reus andere voeding nodig heeft. Ik twijfel nu voor de pup tussen orijen pup en dog lovers gold. Wat kan ik hem het beste geven?

   1. Voerwijzer Meike

    Dat is lastig aan te geven Lina, want sommige honden reageren beter op Orijen en andere weer beter op Dog Lovers Gold. Je zou een klein zakje Orijen laten proberen en als dat niet goed gaat voor Dog Lovers Gold kiezen. Je zou ook de pup de eerste weken met de nestgenoten rauw laten mee-eten. Als dit verantwoord gevoerd wordt, heeft dit een betere invloed op de gezondheid dan brokken. Juist in deze fase is de opbouw van de darmflora en de rest van het immuunsysteem heel belangrijk. De laatste weken kan de eigenaar dan rustig de gekozen brokken introduceren.

 7. astrid2004

  Mijn complimenten hoe je alles uitzoekt.Hier ook een gesteriliseerde rottweiler teef van 2 jaar . Ook zij werd mager op acana large breed.Zoey is een aktieve hond van 37 kg.Heb nu ook de dogslovers gold HÉ besteld.Ben nu nog aan het mengen met de acana.Hopelijk komt ze wat bij want ze is echt te mager.

 8. silke

  Er bestaat nu ook doglovers gold cold pressend formule. Met welke variant kan men dit vergelijken? Is dit hetzelfde als de HE formule? Of is deze van mindere kwaliteit?
  Momenteel staan mijn honden op optilife.
  Ik wil ze graag een betere brok kunnen aanbieden (in dezelfde prijsklasse) maar heb de indruk dat DLG eigenlijk niet veel beter is qua samenstelling?
  Is de koud geperste brok van DLG even goed als de HE?

  1. Voerwijzer Meike

   Dog Lovers Gold Cold Pressed bevat minder eiwit en minder vet dan Dog Lovers Gold HE. Voor sommige honden is dat juist fijn, en voor sommige honden is het teveel. Dat hangt dus van je honden en hun behoeftes af. Verder verschilt het ook oer hond of een geperste brok überhaupt wel goed verteerd wordt. Is de lagere prijs de reden om eventueel voor de geperste variant te kiezen? Omdat HE meer calorieën bevat, hoef je daar minder van te geven dan van de geperste brok, dus die is goedkoper dan het lijkt bij puur op kiloprijs vergelijken. Je zou een zak kunnen proberen om te kijken of het beter (of slechter) bevat dan Opti Life. Ik ben benieuwd naar je ervaring.

   1. MariekeCollard

    Hoi Meike,

    Tsjonge wat heb ik al veel gelezen en geleerd van jouw site. Over hoeveelheid calcium, fosfor, eiwitten en koolhydraten.. over wel/geen graan, overal is wel iets van te vinden. Mijn man wordt er gek van!

    Onze Berner sennen van inmiddels 8 maanden en ruim 35 kilo kreeg eerder KVV puppy van Kivo maar reageerde daar niet goed op (diarree) en toen zijn we op advies van de dierenarts gestopt met KVV en overgegaan op brokken. Ze heeft Edgar Cooper puppy gehad vanuit het nest, dus daar weer terug op, ging beter. Maar nu kreeg ze last van groeipijn/gewrichten, dus willen we over op adult brokken met een laag calcium en fosfor gehalte. Ook vinden we Edgar Cooper toch wat te prijzig dus zouden we liever overgaan op een iets goedkopere brok. We hebben dog lovers gold HE geprobeerd maar daar krijgt ze ook diarree van en ze eet ineens wel heel veel gras..
    Mijn man wil liever niet terug naar KVV en we hebben kort ook de geperste brok geprobeerd van FarmFood, maar daardoor ging ze heel veel poepen, 4-5x per dag en veel scheten laten.. dus was ook geen succes.
    Dus mogelijk kan ze daar niet zo goed tegen. Nu twijfel ik erg over de volgende stap..
    ik wil graag graanvrij voeren en rekening houden met het feit dat ze nog in de groei zit en ondersteuning van botten en gewrichten bieden (dus met toegevoegd glucosamine en chondroitine).

    Nu vraag ik me af wat je van de Fresh brokken van Inbalance vindt? Deze zijn relatief goedkoop en lijken op het eerste gezicht wel goede voedingsstoffen en verhoudingen te hebben. Je hebt ze in Zalm en kip variant.

    Verder zag ik jouw tip over Virbac HPM, dus ik overweeg om de junior Large variant aan te schaffen.
    Is dat een goed idee als je onze situatie leest?

     1. MariekeCollard

      Ik heb mijn onderzoek verder gedaan en kom tot de conclusie dat ik twijfel tussen:
      – Acana puppy large breed (eiwit 33%, ca 1,4)
      – Acana classic poultry (eiwit 29%, ca 1,3)
      – Virbac HPM junior large (35%, ca 1,1)
      – Naturea growth/puppy large (eiwit 32%, ca 1,2)
      – Naturea puppy large breed (eiwit 29%, ca 1,2).
      Aangezien het eerder goed ging met Edgar Cooper en na de overgang op DLG HE minder (meer en dunnere ontlasting) kan dat liggen aan het hogere eiwitgehalte of door de aanwezigheid van rijst en/of FOS/MOS in DLG?
      Ze heeft een periode op verse gekookte kip en rijst gestaan ivm giardia besmetting, toen kreeg ze weer normale ontlasting, dus ik neem aan dat ze wel tegen rijst kan. Conclusie; het hoge eiwitgehalte kan ze moeilijk verdragen of de FOS/MOS..
      Als ik dan naar mijn lijstje kijk, moet ik kiezen tussen Acana classic of Naturea puppy large breed. Eens??
      Welke adviseer jij voor onze Berner Sennen van 8 mnd?

     2. MariekeCollard

      Daarbij moet ik dus terugkomen op mijn 1e bericht na het doorspitten van jouw website.. omdat ik eerst aangeef dat ik op adult brokken over wil, maar na het lezen van jouw artikelen blijkt het toch beter om op puppy of junior brokken te blijven (tot 18-24 mnd bij groot ras).
      Ik neig zelf een beetje meer naar een junior brok speciaal voor grote rassen (tussenweg) maar dan zie ik alleen brokken met een hoog eiwitgehalte (Riverwood junior large breed en Virbac HPM special junior large)

 9. Rietje

  Hoi Meike
  Wij hebben een witte herder pup van 3,5 maand met veel energie. Vanuit de fokker begonnen we met Prins ProCare Puppy & Junior Perfect Start. Daarbij had hij veel ontlasting en hij vond het niet lekker. Overgestapt op Eukanuba Growing Puppy. Wij en de dierenarts vonden hem te mager, terwijl hij van deze brok meer krijgt dan toegestaan, waardoor ook weer meer ontlasting en niet dikker worden. Ik heb de puppy brokken vergeleken op je site om een brok te vinden met meer vet maar ook een goede brok voor zijn gewrichten/botten. Nu wilde ik overstappen op Dog Lovers Gold The original formula HE. Denk je dat dit een goed idee is of adviseer je een ander merk? bv Naturea Naturals puppy Large breed of Carnilove love junior large breed zalm en kalkoen? Bedankt voor je antwoord.

 10. rabia

  Mijn Duitse herder van11 mnd krijgt vanuit de kennel royal canin maxi puppyvoer.
  Nu moet ik over naar volwassen voer maar ik vind zelf royal canin niet zo goed.
  Ik heb dog lovers gold gekocht, mijn vorige hond deed het daar erg goed op maar nu lees ik veel negatieve reacties hierover.
  Nu vraag ik me af wat een beter alternatief is. Natural Health of Nutram of toch royal canin maxi voor volwassen honden

 11. Kempen

  goedemorgen, mijn honden ( schnauzers 11/5 jaar) zitten al jaren aan de Dog Lovers. Nu blijft er bij mij toch de vraag hangen of dit het juiste voer is. Ze poepen minimaal 3 soms 4 x per dag. Is dit normaal?!?
  Hun vacht is overigens top.
  Is het een optie om zo nu en dan s’avonds smuldier te geven en smorgens brokken?!?
  Hoor graag van je!

  1. Voerwijzer Meike

   Dat is inderdaad vrij vaak. Om te beoordelen of dit bij je honden hoort, of aam de voeding ligt, kun je andere voeding proberen. Zoals rauwe vleesvoeding. Je zou ook elke avond Smuldier kunnen geven. Zo nu en dan mag ook, maar is minder effectief.

 12. Sia

  Verder vroeg ik me af wat je van de brokken van “Best for your friend” zalm vindt? Dit heb ik een keer gekocht in de supermarkt, en daar deed mijn hond het best goed op; mooie glimmende vacht. Aangezien ik het nogal duur vond (6.50 voor 1,5 kilo) en het om supermarkt voer gaat, heb ik het niet meer gekocht. Nu kom ik erachter dat je het ook online kunt bestellen voor 39.99 per 12 kilo, en dan vind ik het wel weer interessant worden…

  Samenstelling:

  Zalm 30% (waarvan 15% verse zalm), maïs, rijst, erwten (10%), gevogeltevet, gedroogde bietenpulp, biergist, lijnzaad, gedroogde johannesbrood, zalmolie, eipoeder, inuline (bron van FOS), cranberries (0,1%), chondroïtine, glucosamine.

  Ik hoor graag je reactie…

 13. Sia

  Ik ben een beetje beetje zoekende naar geschikt voer voor onze langharige duitse staande. Ik heb Acana geprobeerd, maar daar poept hij zoveel van dat ik daar mee ben gestop. Dat las ik overigens al eerder op je site, jouw reactie daarop was dat ze nu eenmaal meer poepen van brokken dan van vers voer. Dat zal zo zijn, maar in vergelijking met ander brokken poepen ze echt 4x zoveel, geen idee hoe het komt…

  Ik voer momenteel de doglovers gold he, maar vind de vacht van mijn hond niet mooi glanzend, en hij vindt het ook niet zo lekker. Ik denk dat ik overstap naar “Biofood lam en rijst” maar dat heb je verder niet beoordeeld, ben benieuwd wat je van dit voer vindt..

  Samenstelling. Ik
  Gedroogd lam (34%), rijst* (18%), mais*, gedroogde zalm (8%), gevogeltevet, gerst*, lijnzaad, gedroogde erwten, gedroogd johannesbrood, schaapsvet, biergist, zalmolie, lecithine, inuline (bron van oligofructose), L-carnitine, eipoeder, Echinacea.

  *ontsloten.

  Toevoegingsmiddelen
  Voedingsfysiologische additieven:
  Vitamine A (18.000 IE/kg), vitamine D3 (1.800 IE/kg), vitamine E (200 IE/kg), vitamine C (20 mg/kg), E1 [ijzer] (50 mg/kg), E2 [jodium] (1,5 mg/kg), E4 [koper] (5 mg/kg), E5 [mangaan] (35 mg/kg), E6 [zink] (65 mg/kg), E8 [selenium] (0,2 mg/kg).

  Met natuurlijke antioxidanten en conserveermiddel.

 14. Vania

  Hoi,

  Ik ben aan het twijfelen tussen deze en de normale voor mijn 3 honden, alle 3 teven:
  Janta, dogo canario 50kg gecastreerd en er mag wat af, energiek, 8 jaar
  Kita, groenendaeler, intact en ongeveer 18kg en enorm energiek, 5,5 jaar
  Cuba, dogo canario, intact en ongeveer 35kg enorm energiek, 7,5 mnd

  Cuba kraag tot 6mnd vers vlees en doet het nu op in balance (niet van dlg) niet goed, als in 80% van de tijd diarree
  Janta en kita hebben ook beide platte stoelgang.
  Janta en kita deden het wel goed op cavom qua stoelgang, maar sinds janta castratie word ze dik van lucht.

 15. Daniëlle

  Onze Ierse Setter van 15 maanden heeft altijd Acana (verschillende varianten zoals puppy, wild prairie, chicken) gehad zonder problemen. Sinds een paar maanden is ze aan de magere kant (ribben zichtbaar) terwijl ze meer krijgt dan de richtlijn. Ze is heel energiek. Dus zoek ik voer met hoger eiwit (mits ze dat verdraagt) en vetpercentage.
  Deze Dogs Lover Gold lijkt me een optie, alleen ben ik huiverig als er lijnzaad in zit. Heb je niet een keer ergens een mogelijk effect besproken van lijnzaad op de hormoonhuishouding? We willen haar namelijk niet laten steriliseren en ik wil geen extra risico lopen op borstklier- of eierstok aandoeningen. Is Acana Heritage Sport & Agility een betere optie? Of Orijen Original?
  Alvast dank!

  Groet,
  Danielle

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Daniëlle, ik had inderdaad wat twijfels bij lijnzaad, maar de soort fyto-oestrogenen in lijnzaad lijkt een veel minder schadelijk effect te hebben op de hormoonhuishouding dan de fyto-oestrogenen in bijvoorbeeld soja. En volgens mij zou het zelfs een beschermend effect hebben qua kanker. Ik zou het dus gewoon proberen.

 16. Miranda

  Hoi hoi

  Ik heb een pup van 10 weken die gewoonweg alleen de volwassen brokken eet van mijn reu. Hij heeft niet zo wel reserves om te zeggen dikke pech je eet je pup brokken maar.

  Nu ben ik dus op zoek naar een brok die hij wel wilt. En kwam op dit merk uit.
  Wat raad je aan voor chihuahua pup. VN 10 wkn

 17. Saskia

  Ik zou heel graag willen weten welke hoeveelheid Dog Lovers Gold Passion (nieuwe versie) per dag als volledige maaltijd geadviseerd wordt voor een australische labradoodle van 1,5 jaar die op dit moment 16 kg weegt. Is misschien ook bekend wat de grote verschillen zijn tussen de eerdere brokken van DLG passion en de nieuwe variant?

  1. Voerwijzer Meike

   De grootste verschillen zijn:
   Het bevat voornamelijk rijst als koolhydraatbron, en is dus niet graanvrij zoals DLG Passion
   Het bevat geen kalkoen meer
   Het bevat extra veel vet, namelijk 22%

   Voor honden tussen 1 en 2 jaar adviseert de Fediaf 130 (125-140) kcal per kg lichaamsgewicht tot de macht 0,75. Voor een hond van 16 kg komt dat op 1040 kcal en dat is 230 gram DLG Original HE.

 18. Linda

  Misschien ga ik ‘m wel proberen. M’n Rottweiler pup deed het juist goed op de high protein. Alhoewel ik qua calcium misschien toch liever op Acana chicken & burbank patato overga. Ik vind de richtlijnen bij DLG altijd wat lastig. M’n pup is 5 maanden en weegt nu 23 kg. Zou echt niet weten hoeveel ik dan van deze nieuwe HE brok moet voeren.

  1. Voerwijzer Meike

   De Fediaf adviseert 210 kcal en 175 kcal per kilo lichaamsgewicht tot de macht 0,75 voor pups die respectievelijk tot 50% en 50% tot 80% van hun volwassen lichaamsgewicht wegen.

   Ik schat in dat je pup net iets onder of op 50% van het volwassen lichaamsgewicht zit, je zou dan kunnen beginnen met 1850 kcal per dag, wat neerkomt op 410 gram per dag. Zelf goed in de gaten houden of je pup niet te mager of te vol wordt.

   Ik hoor graag hoe de brok bevalt!

   1. Linda

    Wat fijn dat je zo snel antwoord geeft! Ik denk inderdaad dat ik een zak ga bestellen. Toen ik hem Acana puppy large breed gaf werd hij duidelijk te mager. Zelfs toen ik bijna 600 gram per dag gaf. Kennelijk kan hij een hoger vetpercentage gebruiken.
    Wat ik alleen verwarrend vind is dat ik je ooit zag schrijven dat je die Acana versie zelfs wat hoog in calcium vond. Terwijl die 1,4 procent is en deze DLG 1,5 procent.
    Maar waarschijnlijk geeft dat dus niet, omdat je hier minder van voert. Afijn… ik houd je op de hoogte.
    Overigens zal m’n pup waarschijnlijk naar de 57 kg gaan. Althans… zoveel weegt z’n vader ook. Maar ik zal starten met de hoeveelheid die je opgeeft.
    Groetjes Linda.

    1. Voerwijzer Meike

     Dat klopt, hier hoef je door het hoge vetgehalte minder van te voeren, waardoor je dus minder calcium voert. Als je pup zo groot gaat worden en makkelijk te mager word, kun je meer voeren dan de 410 gram per dag. Ik zou dan beginnen met bijvoorbeeld 460 gram per dag.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter