Dog Lovers Gold – Original Formula

Ingredienten

Let op, dit is een nieuwe samenstelling, zie ook het nieuwsbericht nieuwe samenstelling Dog Lovers Gold Original

20% lamsmeel, 19,2% bruine rijst, 19,2% witte rijst, 10,2% kippenvet, 6% verse zalm, 5% doperwten, 5% kippenmeel, 4% gedroogde eieren, 3,7% lijnzaad, 3% biergist, 3% plantaardige vezels (inuline, linzenvezels, chicoreiwortel), 1% mineralen, 0,5% zalmolie, 0,05% appel, 0,5% wortel, 0,05% mannan-oligosacchariden, 0,02% probiotica: enterococcus faecium. Yucca schidigera extract: 200 mg/kg, L-carnitine: 100 mg/kg.

Toegevoegd per kg:
Vitamine A (alfa-retinylacetaat): 18.000 IE/kg,
Vitamine D3 (cholecalciferol): 1.800 IE/kg
Vitamine E (all-rac-alfa-tocoferylacetaat): 200 IE/kg,
Koper (Koper(II)sulfaat pentahydraat): 10 mg/kg, Koper (Koper(II)chelaat van aminozuurhydraat): 5 mg/kg
Zink (Zinksulfaat-monohydraat): 100 mg/kg, Zink (Zink chelaat van aminozuurhydraat): 50 mg/kg
IJzer (IJzer(II)sulfaat-monohydraat): 100 mg/kg
Mangaan (Mangaan(II)sulfaat-monohydraat: 35 mg/kg
Jodium (calciumjodaat, watervrij): 1 mg/kg
Selenium (Natriumseleniet): 0.2 mg/kg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
26% 18% 34% 8% 3.3% 10% 2% 1.1% 4120 2.65% 1.8% %

Beoordeling:

Dog Lovers Gold Original is onlangs van samenstelling veranderd, wat de kwaliteit naar mijn idee niet beter heeft gemaakt. Het is nog steeds een redelijk prima brok, maar er zitten goedkopere en minder kwalitatieve ingredienten in. Het vleesmeel is bijvoorbeeld vervangen voor meel inclusief bijproducten zoals bot en organen. Dit zorgt voor een erg hoog calciumgehalte, wat nadelen heeft. Het is hiermee ook niet meer geschikt voor pups van middelgrote en grote rassen.

Er zit een mooie balans in tussen eiwit, vet en koolhydraten. Er zit niet heel veel eiwit in, waardoor het voor de meeste honden prima geschikt is. Het is geen brok met een hoog vleesgehalte, als je daar naar op zoek bent heeft Dog Lovers Gold de variant Passion High protein.

Dog Lovers Gold Original is niet geschikt voor pups, door het hoge calciumgehalte, wat ook te hoog is in relatie met fosfor.

 

Pro’s

 • Het eiwit is voornamelijk uit dierlijke bronnen, geen toegevoegd plantaardig eiwit
 • Bevat probiotica (alhoewel onbekend is hoeveel bacteriën er nog actief zijn en of dit genoeg is voor een effect)
 • Bevat gecheleerde mineralen

Kan beter

 • Bevat deels goedkope mineralen, zoals natriumseleniet
 • Bevat geen vers toegevoegd vlees of gedroogd vlees

 

Verkoop informatie:

Verkrijgbaar in zakken van
5 kilo voor €21,85 (€4,37/kg)
13 kilo voor €39,25 (€3,02/kg)

Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd door

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
rijst, peulvruchten kip, vis, lam/schaap vrije uitloop, vee-industrie probiotica, prebiotica, l-carnitine, visolie, chelaten gist, natriumseleniet, lijnzaad, visolie www.dogloversgold.eu

68 Comments

 1. Marjolein

  Ik lees overal dat voor Goldens het beter zou zijn om large breed te geven maar mijn voorkeur gaat uit naar Dog lovers gold orginal. Maar bij DLG zeggen ze dat ze hetzelfde voer hebben voor puppy’s als voor aldult als senior. Wat is jouw mening hierover?
   

  1. Voerwijzer Meike

   Een pup heeft geen puppyvoer nodig. Ik zie het zo: een volwassen hond kan met minder toe. Dat betekent niet dat het gezond is voor een volwassen hond om het met minder te moeten doen. Een volwassen hond zou het denk ik dus beter doen op puppyvoer. Nu zijn de brokken die voor alle leeftijden geschikt zijn eigenlijk gewoon wel puppyvoer, en hebben ze geen speciale volwassen variant waar minder inzit. Lees ook dit artikel, erg interessant als je een pup van een groter ras hebt: http://www.voerwijzer.com/calcium-brokken-voor-pups-van-grote-rassen

 2. Voerwijzer Meike

  Ik denk dat ze vrij gelijkwaardig zijn qua kwaliteit. Taste of The Wild bevat wat meer vlees (behalve de visvariant), en is graanvrij. Voor honden die gevoelig zijn voor granen is dit een voordeel. Maar her calciumgehalte van Taste of the Wild is vrij hoog, waardoor het niet voor pups van (middel)grote rassen geschikt is. Je zou ze ook kunnen afwisselen.

 3. Lisanne

  Over 5 weken komt onze labrador retriever pup (reutje). Ik wil straks graag in het weekend kvv gaan geven en doordeweeks dog lovers gold – geperste brok. Is dit een goede combi voor een pup? Ik kan de geperste brok niet vinden in de voedingsvergelijker. 

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat is een prima combi. Alle kvv kan met alle brokken gecombineerd worden. De geperste brok heb ik er inderdaad niet in staan, qua samenstelling vind ik die minder goed dan deze Original Formula. Omdat er veel vraag was naar geperste brokken, heeft het merk ook een geperste variant uitgebracht, maar doordat het persen beperkingen met zich meebrengt (zie:nhttp://www.voerwijzer.com/geperste-brokken), kan er niet minder graan inzitten dan ze nu hebben.

 4. Voerwijzer Meike

  Dog Lovers Gold Original van samenstelling veranderd? Niet dat ik weet. Ik hoorde dit gericht al eerder, maar volgens mij had iemand op Hondenpage toen per email van de fabrikant gehoord dat er niets veranderd is. Maar als de hond er niet (meer) goed op reageert, is het sowieso een goed idee om verder te kijken inderdaad.

  Een goed alternatief, een betere zelfs naar mijn mening, is Acana Adult.

  1. Voerwijzer Meike

   Dog Lovers Gold Original bevat ongeveer 5 mg foliumzuur per kg. Dit is wat de fabrikant me per email liet weten:

   "

   In Dog Lovers Gold Original zit 8mg per kg foliumzuur (vitamine B11). Dit is de waarde voorafgaand aan het productie proces, dit ter verplichting van EU wetgeving.
   Tijdens het productie proces gaat circa 30% a 40% van deze waarde verloren. De overgebleven waarde is de gewenste hoeveelheid in de samenstelling.
   Het minimum vereiste waarde vitamine B11 in hondenvoeding is 0.18mg per kg. B11 is een in water oplosbare vitamine waarbij een te veel nooit schadelijk is voor de gezondheid.
   Het lichaam van de hond neemt de vitamine naar behoefte op en voert het restant af in de urine."
 5. Voerwijzer Meike

  Het kan sowieso geen kwaad om af en toe van brok te wisselen. Je zou dus heel goed een andere brok kunnen proberen en kijken of het beter gaat. Dog Lovers Gold heeft andere varianten die goed zijn, maar een ander merk kan natuurlijk ook, als het maar geschikt is voor pups.

  Een brokkendrol zal nooit zo stevig worden als een rauw voer drol, maar je kunt gerust kijken of hij betere drollen heeft op andere brokken. 

  1. Anoniem

   Heb ondertussen de visvariant geprobeerd maar maakte niets uit.
   mijn vraag nu is ik heb dus nooit geen puppyvoer gegeven.
   Douwe nu 8 maanden.
   Wil graag Acana gaan proberen maar kan ik dan al de Adult versie proberen?

   1. Voerwijzer Meike

    Ik heb Acana Adult nooit geanalyseerd op geschiktheid voor pups, omdat ze ook goede puppy- en juniorbrokken hebben. Waarom zou je liever de adult variant kiezen? Een hond heeft niet perse puppybrokken nodig, maar wel brokken die voor pups geschikt zijn. Dog Lovers Gold is bijvoorbeeld geen puppybrok, maar is wel geschikt voor pups.

 6. Annelies

  heb je ook de variant van Cavom Lam & Rijst geprobeerd? Daar zit ongeveer 22% vlees in van alleen lam/schaap. Geen tarwe of aanverwanten, maar rijst. Mijn stafford is allergisch voor bijv tarwe, gerst, rogge e.d., maar niet voor rijst en mais. Op de Cavom Lam & Rijst doet hij het erg goed. Er zit 1% calcium in, mijn jonge mechel krijgt het dus ook alleen dan i.c.m. KVV van Herby

  1. Heleen

   Lees het nu pas.
   bedankt voor de tip.
   op het stabijforum zijn er best veel die dit ook voeren.
   ik heb nu de visvariant geprobeerd maar merk geen verschil.
   maar hij doet het voor de rest zo goed op Doglovers en vers vlees.
   lust het graag en glanst als een spiegel.
   hij heeft geen diaree ,misschien hoort het gewoon bij hem.

 7. Voerwijzer Meike

  Ja qua samenstelling vind ik Acana beter dan Dog Lovers Gold, omdat Acana bijna geen voedingsstoffen hoeft toe te voegen omdat het al in de voeding zelf zit. Daarnaast bevat Acana vlees van dieren die buiten konden scharrelen, wat diervriendelijker is, maar ook gezonder vlees oplevert.

  Maar dit zijn puur de eigenschappen op papier. Dat betekent niet dat alle honden beter op Acana reageren dan op Dog Lovers Gold. 

 8. mjve72

  Hoi hoi
  Wij hebben een boomer pup van 17 weken en hebben haar op farmfood schaap. Nu heeft ze een blaasontsteking opgelopen(krijgt antibiotica voor 7 dagen) en zit nu een week op farmfood fresh hart/pens. Op de 1 of andere manier heb ik geen goed gevoel meer bij farmfood en willen graag overstappen op DLG.
  Is DLG beter dan farmfood?
  Welke variant kunnen we onze boomer pup van 17 weken het beste geven
  Wat is de beste manier van overstappen naar DLG wetende dat we nu voor n week kvv geven?

  Alvast bedankt voor uw antwoord

  Groet
  Marcel

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Marcel,

   Ik vind Dog Lovers Gold beter dan Farmfood inderdaad. Zeker voor een pup. Ik vind Dog Lovers Gold Passion High Protein de meest geschikte brok voor een pup. Je kunt heel goed deels rauwe vleesvoeding blijven geven, dat is nog gezonder. Er zijn naast Farmfood nog veel andere merken die dit aanbieden.

   Je kunt in één keer overstappen van rauwe vleesvoeding naar Dog Lovers Gold. Bij een gevoelige maagdarmkanaal kun je het beter geleidelijk doen.

   1. LouleRoux

    Hoi Meike,

    Kun je ook aangeven waarom je voor een pup zou kiezen voor Passion High Protein? Ik neig erg naar DGL, maar blijf toch een beetje hangen op het feit of ik voor onze (Mastiff) pup niet een aangepast pup/junior voer moet aanbieden in het eerste jaar. DGL geeft aan dat hierin geen onderscheid nodig is, echter noem jij dan toch dat je zou kiezen voor Passion High Protein. Is dit dan toch gericht op het hogere energieverbruik van de gemiddelde pup? Of heeft dit andere redenen?

    1. Voerwijzer Meike

     Ik kies bij pups liever voor Dog Lovers Gold High Protein dan voor de “gewone” Dog Lovers Gold, omdat er in Dog Lovers Gold high protein meer eiwit zit. In de gewone Dog Lovers Gold is het eiwitgehalte een beetje aan de lage kant voor pups, als je kijkt naar de hoeveelheid per 1000 kcal. Volgens de Fediafrichtlijnen zit er genoeg eiwit in voor pups, maar het is toch aan de lage kant vind ik.

     Ik zou voor je Mastiffpup zeker kijken naar brokken die echt geschikt zijn, en dan is met name het calciumgehalte erg belangrijk. Dat zit bij Dog Lovers Gold gelukkig wel goed.

 9. Elisabeth

  Dag Meike,

  Mijn stabijna van 9 maanden heeft waarschijnlijk ED. Nou begrijp ik dat te veel calcium daar mee te maken kan hebben, alsmede te energierijke voeding.
  Ik voer haar sinds 5 maanden DLG Original en zag dat het calciumpercentage 1,3% is, terwijl de richtlijn ca. 0,8 tot max. 1,0% is.
  Ik denk dat ik haar misschien wat teveel gevoerd heb, Zou dit een oorzaak van de aandoening kunnen zijn? Ze heeft wel veel beweging hier.

  1. Voerwijzer Meike

   ED heeft ook veel met erfelijkheid te maken volgens mij, en is niet altijd te voorkomen met voeding. Dog Lovers Gold bevat niet teveel calcium volgens de Fediaf-richtlijnen. De hoeveelheid calcium die je pup binnenkrijg op Dog Lovers Gold is niet zo hoog, omdat de brok vrij calorierijk is, waardoor je er minder van voert. Een calorierijke voeding opzich is niet erg, als je er maar voor zorgt dat je niet teveel voert, let vooral op de lichaamscompositie van je pup.

   Het kan helemaal geen kwaad om op een andere voeding over te schakelen, met minder calcium. Let daarbij niet alleen op het percentage calcium, maar vooral de relatie met de hoeveelheid calorieën. Pas dan heb je een goed beeld van hoeveel calcium je werkelijk voert met die brok. In dit artikel kun je meer lezen over het calciumgehalte en lees dan ook het vervolgartikel over hoe je het zelf kunt berekenen.

 10. Voerwijzer Meike

  Ja ik raad inderdaad afwisseling aan. Dit kan met de varianten binnen Dog Lovers Gold, of met een ander goed merk zoals Acana of Celtic Connection. Je kunt ook de brokken aanvullen met gekookte groenten, af en toe een eitje en vlees van bijvoorbeeld Smuldier.

 11. Bea litjeboer

  Hallo, ik heb een working Cocker spaniël een actief hondje. Krijgt nu Caro crock energy maar huid wordt schilferig en ontlasting niet stevig. Is dlg dan een aanrader? Alvast bedankt voor een leek is brokkenland best moeilijk 😊

   1. Linda

    Ok…Er zit wel wat prijsverschil, daarom mijn vraag. Ik zou in eerste instantie voor de DLG Original gaan maar voor pups lees ik dat de Passion beter is. Dit is ecter een stukje duurder.
    Kan ik DLG mengen met Cavom om zo langzaam over te stappen naar volledig DLG? De pup krijgt nu Cavom met Smuldier.

    1. Voerwijzer Meike

     Ik zou dan Cavom direct vervangen met Dog Lovers Gold. Smuldier blijft dan een constante, en heeft ook al gezorgd voor een betere darmflora, waardoor een verandering minder impact heeft. Een paar dagen minder goede ontlasting kan je wel gaan merken, maar dat is niet erg.

     1. L. van Beek

      Hoi
      Onze Wetterhoun-pup is nu bijna 10 weken en staat een dag of 4 op DLG HP. Hij krijgt 4 maaltijden per dag waarvan 1x Smuldier (in de avond) Ik vind zijn ontlasting niet goed. Het is meer een smeuïge brij ipv drollen.
      Hoe lang kan dit duren? Ik kijk het nu nog even aan maar merk dat hij het ook moeilijker kan ophouden… Alvast bedankt voor je advies.

 12. Ik voer al jaren DLG original tot volle tevredenheid. Ik kom er vandaag ( 21 april 2017) via een klein artikeltje over DLG op pagina 98 achter dat de samenstelling is gewijzigd. Het vleesgehalte is minder en er zit meer rijst in. Ook de samenstelling van de geperste brok is gewijzigd. Dit lijkt een beetje op het gebruiken van goedkopere producten om de prijs hetzelfde te houden. Bovendien staat er nergens op de site van DLG dat de samenstelling is gewijzigd en dat vind ik verrre van netjes. Zou je er eens naar willen kijken en een oordeel geven over deze “nieuwe” brok. Ook vraag ik mij af wat een goede alternatieve brok is in dezelfde prijsklasse.

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt voor je bericht Henk, ik had dit nog helemaal niet gezien. Ik vind dat de kwaliteit er op achteruit gegaan is. Als eiwitbronnen alleen nog diermeel (kippenmeel, lamsmeel) en geen vleesmeel meer. Er zit nu veel meer calcium in, wat een lagere eiwitkwaliteit betekent en een minder goede mineralenabsorptie. Ik snap ook niet zo goed hoe ze met meer rijst plus erwtenzetmeel en meer vet, dezelfde analyse hebben weten te houden. Ik ga de fabrikant een email sturen met vragen en dan een nieuwsbericht erover publiceren.

   Heb jij al een nieuwe zak in huis? Ik ben benieuwd of je ook veranderingen merkt.

   Goede brokken in ongeveer dezelfde prijsklasse zijn die van Acana Classics.

   1. Henk Salm

    Ja ik heb de nieuwe variant in huis. Ik heb 10 honden en bestel altijd een 20 zakken. Zoals geschreven kwam ik er ook achter middels een klein artikeltje in onze hond. Op de website is hierover niets gepubliceerd en is alleen de samenstelling bij het artikel aangepast zonder verdere tekst. Ik heb Focusline gemaild en die verwijzen naar hun nieuwsbrief (die ik dus niet ontvang) en ze hebben een vaag verhaal dat de samenstelling is gewijzigd en dat deze nu beter is voor de vacht van de pups. Je bevinding van een andere samenstelling en mindere kwaliteit bevestigd mijn vermoeden. De honden eten overigens de brok goed. Ik merk dus geen verandering in de eetlust of ontlasting. Wel is de brok wat donkerder dan voorheen. Ik heb momenteel twee pups die de passion variant krijgen alleen de ontlasting is vaak wat dun. De aantrekkelijkheid bij DLG was altijd voor een houder van veel honden net als ik, de goede prijs kwaliteit verhouding, mits je per 20 zakken bestelt. Helaas zitten veel merken van goede brokken hierboven. Neemt niet weg dat ik wel uitkijk naar een alternatief, dus suggesties zijn welkom.

    1. Voerwijzer Meike

     Ik krijg wel de nieuwsbrief, maar hierover hebben ze mij geen nieuwsbrief gestuurd.

     De nieuwe variant is ook niet geschikt voor pups, er zit erg veel calcium in en ook de ratio calcium;fosfor is niet geschikt voor pups. Voor een keertje tussendoor is dat niet erg hoor, maar als hoofdvoeding dus niet geschikt. Is Acana Classics betaalbaar voor je met 17 kg voor €63,95 (€3,76/kg)? In de goedkopere prijsklasse vind ik Biofood en Profine goed voor de prijs.

 13. Wendy

  Ik zit te twijfelen tussen dit merk en het merk Wooff voor meer energie…Van wooff kan ik niets op jullie site vinden. Is daar een reden voor of kunnen jullie mij daarin advies geven?

 14. Marlies

  Sinds de verandering van de samenstelling poept mijn hond opeens veel meer! Het is echt heel opvallend. Ze vindt de brok wel lekkerder, maar poept nu wel 3-4x per dag, semi stevig, en een flinke hoop, voorheen was het 1x per dag max. Dit met een zelfde hoeveelheid die ik voer. Toch wel opmerkelijk, dus nu maar even vers vlees en ga vanmiddag zoeken naar een alternatief.

 15. L. van Beek

  Hoi
  Onze Wetterhoun-pup is nu 10 weken en staat een dag of 5 op DLG HP. Hij krijgt 4 maaltijden per dag waarvan 1x Smuldier (in de avond) Ik vind zijn ontlasting niet goed. Het is meer een smeuïge brij ipv drollen.
  Hoe lang kan dit duren? Ik kijk het nu nog even aan maar merk dat hij het ook moeilijker kan ophouden… Alvast bedankt voor je advies.

  1. Voerwijzer Meike

   Je moet binnen een week na de overgang wel vooruitgang zien. Moeilijker kunnen ophouden is ook geen goed teken. Je kunt de overgang vergemakkelijken door een maaltijd meer Smuldier te geven en een maaltijd minder brokken.

   1. L. van Beek

    Dank. Gaan we doen! Vanmiddag ga ik hem ook nog ontwormen om dat uit te sluiten.
    Ik kijk het nog een week aan met extra Smuldier.
    Hij laat ook erg veel winden, we zitten iedere middag en avond in de stank 😷
    Stel dat het toch niet goed gaat, welk voer raad je mij dan aan? Liever geen duurder voer dan DLG HP. Ook willen we niet 100% vers vlees….

     1. L. van Beek

      Hoi Meike,
      Zou je Acana Classics Prairie Poultry eerder aanbevelen dan DLG HP?
      Is hier geen onderscheid in puppyvoer zoals bij de Heritage?
      Is er groot verschil tussen Prairie Poultry en Puppy Large Breed?
      Alvast bedankt voor jouw antwoord.

      Groetjes Linda

     2. Voerwijzer Meike

      Dog Lovers Gold High Protein en Acana Classics hebben beiden hun voor- en nadelen. Acana Classics bevatten wat minder eiwit, en Dog Lovers Gold gebruikt synthetische toevoegingen (vitamines en mineralen). Je kunt ze allebei proberen en blijven afwisselen.

 16. L. van Beek

  Ok. Vanwege zijn te smeuïge ontlasting bij DLG HP heb ik nu een zak van Acana PP.
  Ik kan het dus mengen om langzaam over te stappen op Acana?
  Ik bedoel zijn dit dezelfde type brokjes?

  Gr Linda

   1. L. van Beek

    Ok. Straks gaat bij over op 3 maaltijden per dag. Is het voor de vertering geen probleem dat we in de avond KVV voeren? Dus naast Acana PP
    Of is het beter om bv 2 dagen in de week alle maaltijden vers te voeren en 5 dagen alle maaltijden brok.
    Mvg Linda

    1. Voerwijzer Meike

     Meestal is het geen probleem om ’s Avonds rauwe vleesvoeding te voeren. Mocht de ontlasting niet goed zijn of als je andere verteringsproblemen merkt, kun je kijken of het beter gaat als je twee dagen rauw voert.

 17. InevH

  Onze Berner krijgt DLG cold pressed brok en daarnaast vers vlees. Sinds de nieuwe samenstelling van de brok heeft ze veel meer ontlasting. Advies van DLG is om evt over te stappen op de Ocean Fish, maar dan komen de kosten ook om de hoek kijken. Voorheen betaalden we voor zakken van 15 kg brok ongeveer het zelfde als nu voor 13 kg. Flinke prijsverhoging. Als we overstappen, zijn we nog meer kwijt.
  Wat is wijsheid…..

 18. InevH

  Nog even een toevoeging aan mijn bericht: ik ben aan het zoeken geweest naar andere geperste brok (ivm combinatie met vers vlees) en ben terecht gekomen bij Biofood geperst Lam. Kun je mij zeggen of dat een alternatief zou kunnen zijn? Ik wil graag overstappen omdat ik me al met al best belazerd voel door DLG. Want ik begreep dat in de nieuwe brok goedkopere ingredienten zitten en dat in combinatie met de prijsverhogingen gaat me te ver!

 19. Sophie

  Beste Meike, ik kan op de site niks over de brok van Canex vinden, klopt dat? Wat vind je van deze brokken? Ik wil graag over naar een andere brok, onze kruising hond van 8 jaar is erg gevoelig op de darmen en huid en laat haar eten de laatste tijd vaak staan. Wat is volgens jou de beste keuze? DLG original, DLG ocean fish, Canex adult/senior normaal of de hypoallergene fish variant? Of misschien nog iets anders? Helaas is t budget laag en voor ons ook erg belangrijk…
  Graag hoor ik van je!

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vind Canex niet zo’n goede visbrok hebben. In theorie is die van Dog Lovers Gold beter, maar daar krijg ik de laatste tijd ook meer klachten over. Misschien dat het Optilife Adult Skin Care een optie voor je is, deze is ook niet zo duur volgens mij.

 20. Helene

  Hallo Meike, vind jij het een goed idee om een nest pups af te spenen op Dog Lovers Gold Passion High Protein en Smuldier? Zo niet, wat kun je me dan aanraden? Het gaat om Golden Retrievers.

   1. Helene

    Nee, geen beperkt budget ;-). Maar ik volg jouw adviezen hier een beetje en kwam tot deze slotsom (DLG en Smuldier). Vandaar. Maar ik las ook ergens dat je Passion High Protein niet zo goed (meer) van samenstelling vond en minder geschikt voor pups? Of heb ik dat mis?

    1. Voerwijzer Meike

     Nee dat geldt voor Dog Lovers Gold Original. Qua kvv zijn er betere merken dan Smuldier, maar Smuldier is het meest laagdrempelig door de prijs en verkrijgbaarheid. Onder het menu-item Rauwe Vleesvoeding kan je meer lezen over wat goede merken zijn en hoe je dat zelf kunt beoordelen. Qua brokken, kijk ook eens naar het merk Acana.

     1. Rianne

      Hebben anderen ook gemerkt dat dog lovers gold original van samenstelling is veranderd?
      De brokken lijken donkerder. Mijn labrador was 2 jaar van zijn huidproblemen af en ze zijn nu weer terug!

 21. Voerwijzer Meike

  Ja ik heb meer berichten gekregen van mensen bij wie de honden niet goed reageerden op de nieuwe samenstelling. Jammer! Misschien dat Dog Lovers Gold High Protein well goed bevalt? Dat is de enige variant van Dog Lovers Gold die nog niet veranderd is, wat misschien wel betekent dat dit binnenkort ook gaat gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *