Dog Lovers Gold – Original Formula


Laatst bijgewerkt: 31 december, 2022

Ingredienten

20% gedroogde kip, 19,2% bruine rijst, 19,2% witte rijst, 10,2% kippenvet, 6% verse zalm, 5% doperwten, 5% gedroogd lam, 4% gedroogde eieren, 3,7% lijnzaad, 3% biergist, 3% plantaardige vezels (inuline, linzenvezels, chicoreiwortel), 1% mineralen, 0,5% zalmolie, 0,05% appel, 0,5% wortel, 0,05% mannan-oligosacchariden, 0,02% probiotica: enterococcus faecium. Yucca schidigera extract: 200 mg/kg, L-carnitine: 100 mg/kg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
26% 18% 36% 6% 3.3% 10% 1.43% 0.94% 4124 2.65% 1.8% 21%

Beoordeling:

Dog Lovers Gold Original vind ik qua samenstelling een prima brok. Er zit een mooie balans in tussen eiwit, vet en koolhydraten. Er zit niet heel veel eiwit in, waardoor het voor de meeste honden prima geschikt is. Het is geen brok met een hoog vleesgehalte, als je daar naar op zoek bent heeft Dog Lovers Gold de High Energy-variant

Dog Lovers Gold Original Formula voor pups?
In principe voldoet Dog Lovers Gold Original Formule aan de richtlijnen die voor pups gesteld zijn, het is dus geschikt voor pups. Ik vind het geen ideale brok voor pups, omdat er vrij weinig eiwit inzit voor pups en de balans tussen fosfor en calcium niet ideaal is. Er zit 1.5x zoveel calcium als fosfor in, en ideaal is rond 1.2x zoveel calcium als fosfor. Voor kleine honden is het risico op problemen door deze calcium/fosfor-ratio klein, maar voor grote honden is het risico op groeipijn wat groter.

Pro’s

 • Genoeg kwalitatief eiwit
 • Bevat probiotica (alhoewel onbekend is hoeveel bacteriën er nog actief zijn en of dit genoeg is voor een effect)
 • Bevat gecheleerde mineralen en is vrij van natriumseleniet

Kan beter

 • Bevat deels goedkope mineralen,
 • Bevat geen vers toegevoegd vlees, alleen gedroogd vlees

 

Verkoop informatie:

Verkrijgbaar in zakken van
5 kilo voor €25,95 (€5,19/kg)
13 kilo voor €48,95 (€3,77/kg)

Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd
Bij The Petfood Express

Dog Lovers Gold Original hondenbrokken bestellen bij The Pet Food Express

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, alle leeftijden-brok, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking rijst, peulvruchten kip, vis, lam/schaap, ei vee-industrie probiotica, prebiotica, l-carnitine, visolie, vers vlees, chelaten gist, natriumseleniet, lijnzaad, visolie www.dogloversgold.eu

162 Comments

 1. Steffie

  Ik kon niet goed vinden of de dog lovers gold krokante brok en de geperste brok (beide original) van dezelfde kwaliteit waren. Bij de krokante las ik dat er geen verse kip in zat en bij de geperste wel dus ik heb hem nu wel gekocht om te kijken of onze hond die wel graag eet. De krokante brok eet ze nu bijna een jaar maar daar lijkt ze op uit gekeken dus helaas moeten we op zoek naar iets anders.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vind de samenstelling van de krokante brok iets beter, al scheelt het niet veel, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat de hond het eet. Dus als de geperste brok goed bevalt, kun je die blijven geven. Je zou nu alvast een nieuwe brok kunnen uitzoeken om mee af te wisselen, dan is het risico kleiner dat je hond op deze brok raakt uitgekeken.

 2. Kvibe

  Het blijft toch lastig inschatten of ik nu nog zalmolie toe moet voegen of niet. (twijfel nog tussen biofood en DLG) Als de omega waardes kloppen dan hoeft het niet, maar de brokken worden nog gebrand en ook de omega uit lijnzaadolie neemt het lichaam maar heel weinig van op. Ik wil namelijk wel dat de verhoudingen blijven kloppen en dat de hond wel voldoende omega binnen krijgt. Iemand hier een idee over?

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat blijft een probleem, we weten niet (en kunnen niet weten) hoeveel kwalitatieve (dus niet geoxideerde en voor het lichaam goed bruikbare) omega 3-vetzuren bevat op het moment dat je gaat voeren. Als je er zekerder van wilt zijn, kun je een goede omega 3-bron toevoegen. De beste omega 3-bron is MSC-gecertificeerde vette vis, en goede alternatieven zijn krillolie en DHA-rijke algenolie.

 3. femke

  Beste,
  Ik heb net een Chow Chow geadopteerd die op witte product voeding staat van de supermarkt. Nu heb ik mij laten vertellen dat zeker voor dit ras een graanvrije voeding het beste is??!
  Met hetzelfde standpunt als Kvibe hierboven over de prijs, vroeg ik mij af of de Dog Lovers Gold een goeie optie zou zijn?

 4. Kvibe

  Is het nog steeds zo dat er veel honden zijn die deze voeding niet goed verdragen?
  Kwa kwaliteit/prijs verhouding lijkt dit me één van de betere brokken. Het liefst zou ik Acana geven, maar die vind ik toch echt te duur. 3 euro per kilo vind ik toch wel de max. Ik heb de brokkenvergelijker bekeken en ik kan niet echt goede alternatieven vinden in deze prijsklasse. Iemand nog tips?

 5. AnnekeM

  Hoi! De hond van mijn ouders gebruikt al een lange tijd dit voer en heeft stevige drollen 1-2x p/d, maar de kleur is aan de lichte / groenige kant. Dat is eigenlijk altijd zo met deze brokken, dus ze is niet ziek. Wel regelmatig gras eten en vervolgens spugen. Ik heb het idee dat gezonde ontlasting toch echt (donker)bruin moet zijn. Is het belangrijk om het voer aan te passen? Zo ja, zou het kunnen liggen aan de rijst of eerder aan een diersoort? Alvast bedankt. Groetjes

 6. Kempen

  ik zou graag willen weten wat ik doe met vakantie en/of oppas qua voer.
  Is het wat om dan gewoon brokken te geven 2x per dag en dan daarna thuis weer overgaan op 1x vlees en 1x brokken. of is dit niet goed voor hun magen om dit zo te doen?!?
  hoor het graag.

 7. Kempen

  Hoi,
  Sinds (heel) kort geef ik nu vlees en brokken, smorgens brokken en s’avonds vlees. Mijn honden zijn 5 en 11 jaar/ mid.slag schnautzers.
  Nu hoorde ik gisteren dat t niet goed is om op deze leeftijden dit plots te doen, deze wisseling, graag jou reactie hierop. Of is het beter om 2 dagen vlees te geven en 5 dagen brokken of zo?!? Ik kom er niet uit…
  Groeten Mirjam

  1. Voerwijzer Meike

   Zijn je honden er ziek van geworden, aan de diaree geraakt? Dan is het goed om het het rauwe voer langzamer te introduceren. Zo niet, dan is er niks aan de hand. Voor de meeste honden maakt het niet uit of je elke dag een brokkenmaaltijd en een rauwe vleesmaaltijd geeft, of dat je maar één soort voer per dag voert. Wat beter voor jouw honden geschikt is, kun je achterhalen door beide manieren een paar weken te proberen en te kijken of je verschil merkt.

 8. Wij hebben voor onze 8 weken oude Lagotto X Poedel pup deze brok aangeschaft. In het nest kreeg ze Fokker Puppy/Junior M. Is het een verstandige keuze om over te gaan op DLG? Het eerste wat opvalt is dat je met DLG totaal andere hoeveelheden moet voeren. Dit maakt het mengen (voor een geleidelijke overgang) lastig. Daarnaast blijft onze pup ontzettend lang kauwen op haar brokken (zowel op Fokker als op DLG). En kan het kwaad om de DLG brok met vaste regelmaat af te wisselen met KVV?

  1. Voerwijzer Meike

   “Is het een verstandige keuze om over te gaan op DLG?”

   Dat zul je zelf moeten gaan merken, observeer goed en kijk of je verschil merkt.

   “Het eerste wat opvalt is dat je met DLG totaal andere hoeveelheden moet voeren. Dit maakt het mengen (voor een geleidelijke overgang) lastig.”

   Dit is volgens mij vooral doordat beide merken de aanbevolen hoeveelheid op een andere manier berekenen. Als ik naar de analyse kijk, zal de hoeveelheid calorieën ongeveer gelijk moeten zijn.

   kan het kwaad om de DLG brok met vaste regelmaat af te wisselen met KVV?
   Nee, ik vind kvv juist een hele goede aanvulling

 9. Mario Grandia

  Ik wil dog lovers gold gaan voeren aan mijn witte herder pup, kan dit met die original of beter met de HE variant ook ivm met toegevoegde glucosamine en chondroitine?

  Tevens wil ik mijn jack Russell van 2 jaar hier dan ook op zetten. Of is als de HE beter is deze teveel voor een jack Russell qua voedingsstoffen.

  1. Voerwijzer Meike

   Qua hoeveelheid eiwit en calcium (per 1000 kcal) vind ik Dog Lovers Gold HE beter geschikt voor pups. Maar het vetgehalte is wel hoog, let dus heel goed op dat je niet teveel voert. Je kunt ook je Jack Russel deze brokken geven, tenzij het vetgehalte te hoog is voor hem of haar. Dat zul je zelf moeten uitproberen.

 10. Iris A.

  Volgende week halen wij onze Amerikaanse Stafford pup op (geboren oktober 2018). Na veel onderzoek zijn maar goede voeding, zien wij door de bomen het bos niet meer.

  Moment wel twijfel ik tussen Acana en DLG. Welk merk zou je voor een pup aanraden en moet ik dan de junior/puppy variant kiezen of is dan het volwassen voer beter?

 11. Ivo Noort

  Hallo,

  ik wilde gaan kiezen voor deze brok, maar nu ik al deze reacties zo lees, ga ik erg twijfelen… ik meende inderdaad eindelijk een goede brok gevonden te hebben.
  waarvan ik had begrepen dat pup/volwassen niets uitmaakten, maar nu is dit dus ontoereikend voor een pup?

  ik heb 2 herders (een hollander en een mechel pup 5 maand), nu ben ik op zoek naar een goede brok. in de ochtend krijgen ze brok, in de avond KVV van Lotgering.
  geperst of geëxtrudeerde brok maakt me niet veel uit.
  Nu krijgen ze Cavom (&Cavom puppy) maar hier wil ik vanaf stappen omdat ik niet tevreden ben over de ontlasting.

  kan ik wel gewoon deze brok proberen ook bij de pup? en kloppen je 4 sterren bovenaan de pagina nog, of zou je persoonlijk voor een ander merk kiezen?
  ik ben eigenlijk op zoek naar een tarwe gluten vrije brok, liefst voor alle leeftijden.

  nu weet ik het even niet meer…

  Bedankt!

 12. Marco

  Het wordt een langere reactie:

  De samenstelling was, zo blijkt uit reacties hierboven ten negatieve aangepast.
  In 2017 postte je het volgende bericht, waarin de wijzigingen te zien zijn:
  https://www.voerwijzer.com/nieuws/nieuwe-samenstelling-dog-lovers-gold-original/

  Hierboven wordt daarover deze reactie geplaatst:
  ‘Ik voer al jaren DLG original tot volle tevredenheid. Ik kom er vandaag ( 21 april 2017) via een klein artikeltje over DLG op pagina 98 achter dat de samenstelling is gewijzigd. Het vleesgehalte is minder en er zit meer rijst in. Ook de samenstelling van de geperste brok is gewijzigd. Dit lijkt een beetje op het gebruiken van goedkopere producten om de prijs hetzelfde te houden. Bovendien staat er nergens op de site van DLG dat de samenstelling is gewijzigd en dat vind ik verrre van netjes. Zou je er eens naar willen kijken en een oordeel geven over deze “nieuwe” brok. Ook vraag ik mij af wat een goede alternatieve brok is in dezelfde prijsklasse.’

  Je reageerde als volgt:
  ‘Bedankt voor je bericht Henk, ik had dit nog helemaal niet gezien. Ik vind dat de kwaliteit er op achteruit gegaan is. Als eiwitbronnen alleen nog diermeel (kippenmeel, lamsmeel) en geen vleesmeel meer. Er zit nu veel meer calcium in, wat een lagere eiwitkwaliteit betekent en een minder goede mineralenabsorptie. Ik snap ook niet zo goed hoe ze met meer rijst plus erwtenzetmeel en meer vet, dezelfde analyse hebben weten te houden. Ik ga de fabrikant een email sturen met vragen en dan een nieuwsbericht erover publiceren.’

  Hierop is mijn vraag mbt de reactie Van DLG gebaseerd.

  Afgelopen februari werd overigens dit bericht geplaatst:
  https://www.voerwijzer.com/nieuws/dog-lovers-gold-verbetert-samenstelling/

  Ik ben nu benieuwd wat je kijk op de huisige DLG Classic is.

 13. Mirjam

  Ik lees vaak over in één keer overstappen maar ik heb nooit beter geweten dat je in het begin moet mixen met het oude voer omdat er anders maag/darmproblemen kunnen ontstaan d.m.v. dunne ontlasting.
  De eerste 3 dagen 1/4 nieuw mixen met 3/4 oud
  De tweede 3 dagen 1/2 nieuw mixen met 1/2 oud
  De derde 3 dagen 3/4 nieuw mixen met 1/4 oud en daarna volledig het nieuwe voer.
  Geldt die regel tegenwoordig niet meer?

 14. corine Oosterwijk

  hallo Meike

  bedankt weer,
  ik overweeg zeker om de purizon single te proberen,nu lees ik wel dat er gevogeltevet inzit zou dat van kip zijn ?
  31 % eendeneiwit (deels gedroogd en gehydrolyseerd), 25 % vers eendenvlees, aardappelvlokken, 5 % ei (gedroogd), 4 % gevogeltevet

  en ook zeker de wolfsblut jack rabbit,al is die moelijk te krijgen in nl

  zou ik deze af kunnen wisselen denk je of met 1 beginnen ?

  heb echt heel veel aan deze site ,bedankt !

  mvg

  Corine

 15. Sacha Lips

  Mijn hond x labrador Newfoundland had als pup veel darmproblemen. Ik heb hem op dlg original gezet. Poep geweldig hoogglans vacht dus super. Daarna overgegaan op dlg cold pressed. Hij reageerde nog beter. Daarna heeft dlg de samenstelling verandert van deze brok. Hond alleen maar ellende gevoeld. Dan maar acana. Cobb chicken. Doffe schilferige vacht. Meer poep. Dus nu weer terug op dlg original. Ik verander nooit meer van voeding. Original is toch echt beter dan acana aan de hond zijn vacht te zien. Hoe kan dit…

 16. corine Oosterwijk

  Ik heb om de kleintjes (jack en een bolonka)alvast over te schakelen naar ander voer een klein zakje edgard cooper grass-fed lamb meegenomen,is dit wat ?

  Maïs, tarwe of soja
  Nutritionele waardes
  Samenstelling
  vers lam 41%aardappelenerwtenerwteneiwitlijnzaadlamssauszonnebloemoliemineralenaardappeleiwitvisoliemannan-oligosachariden (MOS)fructo-oligosachariden (FOS)wortels 0.04%appels 0.04%peer 0.04%broccoli 0.04%banaan 0.04%boerenkool 0.04%spinazie 0.04%rode bieten 0.04%bosbessen 0.04%goudsbloemblaadjesbrandnetelbraambesblaadjesvenkelkarwijkamillemelisse
  Nutritionele toevoegingsmiddelen/kg
  vitamine A 20.000 IEvitamine D3 2.000 IEvitamine E 350 mg IJzer sulfaat-monohydraat) 75 mgjodium 3.5 mgkoper sulfaat-pentahydraat) 10 mgmangaan sulfaat-monohydraat) 7.5 mgzink 150 mgselenium 0.15 mg
  Analytische bestanddelen
  ruw eiwit 25%ruw vet 15%ruwe celstof 2.5%ruwe as 7.3%omega-6-vetzuur 1.7%omega-3-vetzuur 0.6%calcium 1.0%fosfor 0.70%

 17. corine Oosterwijk

  ik voerde 1.5 jaar DLG de geperste brok aan onze herder en jack russell.
  De herder heeft al paar keer oorontsteking gehad en kluift ook aan haar poten.
  Gisteren weer bij dierenarts en die denkt toch aan een allergie,dis nu een week of RC anallergenic,ik gok op de kip,welke brok zou ik na testperiode kunnen proberen die zonder kip en bijproducten is.
  ik wil eigenlijk ook liever geen geperste brok meer.

 18. Magalie

  De brokken van dog Lovers gold original geprobeerd, ik had er een goed vertrouwen in geziende positieve reviews, maar mijn hond reageert er helaas slecht op. Al een week diarree en sinds 2 dagen geeft hij ervan over. Dus terug overschakelen op andere voeding

 19. Nora

  Hoi Meike,

  We hebben sinds een aantal weken een Berner pup van nu bijna 10 weken. Vanuit de fokker hebben wij Cavom puppy compleet meegekregen maar omdat zij vanaf het begin al best dunne ontlasting had ben ik gaan kijken naar ander voer.
  Hierdoor kwam ik uit bij DLG (cold pressed) en daarvan heb ik ondertussen een zak aangeschaft (original). Nu blijkt dat ik mijn goede gevoel voor DLG gebaseerd heb op de oude samenstelling en dit neemt eigenlijk mijn goede gevoel totaal weg, vanwege de verandering in ingredienten en ook het % calcium (zag ik in een reactie van jou iets over staan). Gelukkig heb ik de zak nog niet aangebroken dus deze zou ik kunnen ruilen of terugbrengen.
  Daarnaast bleek de dunne ontlasting door giardia te komen, ondertussen ziet het er weer stukken beter uit na een kuurtje, terwijl ze nog Cavom krijgt.
  Wat kun jij op basis hiervan aanraden? Aangezien we nog een kilotje of 15 van de Cavom hebben staan en ze het hierop voor nu wel goed lijkt de doen, deze eerst op maken?

  Hoor het graag!

 20. Ilona

  Hoi Meike,

  Over een paar weken krijg ik een pup erbij, een berner. Ik heb ook al een berner van nu 8 jaar. Die staat al jaren op DLG. Nu zoek ik voor beide honden toch een andere brok. Ik heb het idee dat het niet meer dezelfde brok is die het vroeger was. En de reacties hier bevestigen dat alleen maar. Mijn eerste berner is opgegroeid op KVV en dat wil ik bij deze pup ook doen. Maar ter ondersteuning voor beide wil ik natuurlijk een goede brok. Wat voor brok adviseer je voor hun beiden? De hond van 8 jaar krijgt als KVV Carnibest en daar blijft hij ook op, maar is dat ook goed voor de pup? Of is Degomeat ook een goede optie?

  Veel vragen, maar alvast bedankt voor je reactie!

 21. Linda3

  Bedankt voor je reactie.
  Ik had na veel lezen hier een proefverpakking Acana Puppy gekocht, en dit eet ze tot nu toe goed, ze eet het zo te zien graag.
  Ik zal een kijken naar het natvoer, is dat beter dan brokken?
  Dacht dat natvoer voornamelijk uit water bestond.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja ik vind natvoer beter dan brokken, als je een goed merk kiest tenminste. Er zit een beetje water aan toegevoegd, maar water is ook heel gezond. Het meeste vocht in goed blikvoer komt uit de verse ingrediënten zelf. Net zoals groenten veel vocht bevat, en verse groenten gezonder zijn dan gedroogde groenten.

 22. Linda3

  Ik voer mijn pup van 4 maanden nu enkele weken DLG, maar ze laat het steeds vaker staan. Alsof ze het niet meer lekker vind, of misschien doet het zeer aan haar tandjes (ze is aan het wisselen), ik weet het niet.
  Ook is haar ontlasting niet echt oke, 3 tot 4 keer op een dag, soms wel stevig soms zacht.
  Ik heb KVV geprobeerd, maar dat weigert ze helemaal te eten.
  Heb al van aardig wat merken proef verpakkingen geprobeerd, veel daarvan ruikt ze alleen maar aan en eet het verder niet.
  Een vriendin van mijn voert haar hond Royal Canin Shih tzu voer, en als we daar op bezoek zijn een Puck gelijk het bakje leeg. Maar ik wil mijn hond geen Royal Canin gaan voeren.
  Wat raad je me aan?

 23. Linda

  Ik voer nu ongeveer 2 jaar dlg afgewisseld met vers vlees in de weekeinden en mijn border collie ziet er fantastisch uit. MAAR de laatste twee maanden heeft hij enorm rode liezen met allemaal kleine korstjes tot op zijn achterpoten. Om te testen of het aan dlg lag geef ik hem nu al een week vers vlees (hert, lam, paard). Helaas voor dlg, maar de korstjes beginnen los te laten en zijn liezen worden weer mooi lichtroze. Dus ik moet op zoek naar ander voer. Jammer, want dlg was zo goed.

 24. jf

  Hallo, ik heb sinds een paar maanden een herplaatser Chihuahua (2 jaar), bij vorige eigenaar kreeg hij brokken van Cranenbroek, dat zag ik zelf niet zo zitten. Ik heb eerst vanalles geprobeerd, maar Chihuahua’s zijn erg kieskeurig en hij vond niks lekker. Toen ben ik over gegaan op DLG Original omdat mijn vorige honden het daar heel goed op deden. En nu gaat het ook wel goed met de Chihuahua, hij eet alleen te weinig maar heeft nu een prima vaste drol en mooie vacht.
  Maar nu kreeg ik een proefzakje Eukanuba NaturePlus zalm small Dogs en dat vind hij echt super lekker, ik geef het nu als beloningssnoepje!!! Mijn vraag is kennen jullie deze brok al en is het qua kwaliteit te vergelijken met de DLG? Zou ik het evt met elkaar kunnen mengen, al vrees ik dat hij dan alleen de Eukanuba NaturePlus zal eten of zou ik ook over kunnen gaan en dat eens proberen? Maar wil wel een goede brok blijven geven voor mijn Chihuahua.
  Graag jullie advies, dank je wel.

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt het prima eens proberen en kijken hoe het bevalt. Als die brok ook goed bevalt, kun je ze bijvoorbeeld blijven afwisselen. Het nadeel van Eukanuba is dat ze goedkope mineraalverbindingen gebruiken, Dog Lovers Gold gebruikt beter opmembare mineralen.

 25. Merrit

  Hi Meike,

  Dankjewel voor de snelle reactie!
  Ik ben inderdaad overgestapt, had Acana gevonden in de brokkenvergelijker, helaas wel €6,08 tegenover €4,37/kg maar dat is niet anders….

  Afgelopen maandagochtend had ze de laatste DLG original, moest 7x naar buiten die dag en heel slappe, waterige ontlasting die allemaal in haar vacht bleef kleven, maandagavond pens gevoerd (dat krijgt ze sowieso 1 of 2x in de week) en dinsdag, woensdag en vandaag Acana. Dinsdagochtend was de ontlasting nog een beetje slap maar nu alweer 2 dagen stevig en zoals voorheen netjes 2x per dag. Dus vrees dat het toch echt aan de DLG ligt. Ik laat nog wel even weten over een week of 2 hoe de situatie dan is na 2 weken Acana..

 26. Merrit

  Hallo allemaal,

  Sinds een paar maanden heeft mijn hond een stel vage klachten, meest in het oog springend is dat ze van 1/2 x per dag stevige ontlasting naar 6/7 x per dag slappe ontlasting is gegaan, continu verhaart en is gaan stinken, we zijn natuurlijk al even langs de DA geweest en tussendoortjes ed. kreeg ze toch al nauwelijks dus die helemaal geschrapt maar ik begin nu toch te vermoeden dat het aan de gewijzigde samenstelling van DLG ligt en wil dus anders gaan voeren, vers is de komende maanden helaas geen optie dus met welke (in prijs vergelijkbare) brok hebben jullie goede ervaringen?

  Groet,

 27. Dani

  Inderdaad heb ik ook gezien en gemerkt dat DLG Original er niet beter op is geworden. Nu zitten er zelfs rauwe rijstkorrels tussen het voer. Erg jammer, maar dat was het wat mij en DLG betreft. Mijn 5 honden gaan na jaren DLG nu over op Acana Classics.

 28. Jo

  Bij DLG zijn het sinds enkele maanden echte brokkenmakers geworden.
  Ze verkopen helaas niet meer de brok die het was nu ze onlangs hun samenstelling van ingrediënten hebben veranderd.
  Net als in vele anderen brokken is nu het hoofdbestanddeel kip i.p.v. lam, met natuurlijk alle antibiotica en weet ik veel wat er nog meer in die kip zit op de koop toe.
  Als gevolg dus slechte ontlasting, dun, lichtbruin en vaak ook glazig.

  Ik had liever dat ze de prijs wat verhoogd zouden hebben, dan die goedkope rotzooi er in te stoppen.

  Naja…
  Ook maar op zoek naar een andere brok

 29. Laura

  Wat is een goed alternatief voor deze brok qua prijs/kwaliteit?

  Mijn hond krijgt van de DGL Original formula echt slappe drollen.

  Hiervoor at hij geperste brok van Cavom (mindere kwaliteit dus), ging qua ontlasting en vacht enz. erg goed maar veel tandaanslag.

  ben nu op zoek naar een alternatief met goede drollen en geen tandaanslag. Maar wel ongeveer deze prijs (13 kg voor 40 euro).

  1. Voerwijzer Meike

   Ik raad meestal Acana Classics aan als alternatief maar dat is iets duurder. Misschien dat Arden Grange in de buurt komt qua prijs? Anders moet je zelf even in de brokkenvergelijker kijken, als je op de kolomtitel “hond 20 kg / dag” klikt, sorteer je op volgorde van prijs per dag. Ik geloof dat Simpsons er dan als een van de beste uitkomt voor een lage prijs.

 30. Muggie

  Wij zijn 3 maanden terug voor onze Labradoodle (nu 10 mnd) overgestapt van Royal Canin VCN Pediatric Puppy naar DLG. Gelukkig maar! Ze eet het goed en haar ontlasting (2x per dag) is nu wél mooi stevig. Het voer van RC vond ze niet zo lekker en haar ontlasting (meerdere malen per dag) was erg slap.

 31. gerda beekman

  welke variant van dog lovers zou u mij adviseren de classic of high proteine/energie of welke van arcana…Ik heb een pup (golden retriever) van 10 weken die josera heeft gehad (veel en breiige poep) nu op vv voeding van enerqieu pup … fijne ontlasting nu.. maar ik wil hem op brok zetten…. waarin wel rijst zit (maar geen granen) en minder vis (zalm)

  1. Voerwijzer Meike

   Van Dog Lovers Gold vind ik de High Energy de meest geschikte voor een pup. Het kan zijn dat je hond niet goed reageert op brokken (het is moeilijker verteerbaar) dan op rauwe vleesvoeding, misschien kun je overwegen om naast de brokken ook nog Energique te blijven geven.

 32. Bert Bosch

  Wil even melden dat onze hond het tot vorig jaar goed deed op de brokken van DLG original, maar afgelopen maanden eerst last kreeg van aanhoudende verharing ( is inmiddels weer normaal) maar vooral de laatste maanden is gaan stinken. Dit terwijl alle andere omstandigheden ongewijzigd zijn gebleven. Overigens is de hond in goede conditie en is de ontlasting normaal , geen last van anaalklieren en eet hij de brokken goed.
  Bert Bosch

 33. Jamie Wijbenga

  Vandaag deze variant gekocht pup zit nu op kvv maar wil dus naar brok merk dat ze in haar gezondheid erg wisselend is.op kvv dus wil het constant houden deze brok leek me goed en dan wil ik er 2 vleesdagen bij doen. Zou ik het op die manier goed doen ? Heeft mn hond net wat meer structuur in voer inplaats van steeds vlees wat beetje wisselt in kwaliteit maar toch nog 2 vleesdagen heeft ook aardig wat gehad blaasontsteking blaasgruis ontstoken oren vaak overgeven bij legemaag dus krijgt nu 4 x daags gaan we ook met deze brok doen en ja ze stinkt erg ..

  1. Voerwijzer Meike

   Je zult zelf moeten uitproberen wat ideaal is voor jouw hond. Twee dagen vers, of misschien wel drie, of misschien gaat het beter als je elke dag een beetje vers voert bij de brokken, of elke dag één maaltijd vers en drie maaltijden brok…

   Het kan ook al veel verschil uitmaken welk merk rauwe vleesvoeding je voert. Als je bijvoorbeeld een merk zonder premix voert, kan het bijvoorbeeld wel goed gaan op een merk met premix. Of andersom. Of bepaalde diersoorten niet meer voeren.

   Succes!

 34. van Rijswijk

  Twijfel twijfel hier. We hebben een labradorpup van precies 7 maanden. Ze had een slechte start met Giardia.
  Vanuit de fokker kreeg ze Royal Canin labrador retriever. Haar ontlating was redelijk maar ze krabte zich veel oa aan haar oren, deze waren ook rood.
  Zeven weken geleden ben ik overgestapt op Biss25. Rode oren zijn weg, krabben ook.
  Maar haar ontlasting blijft tobben. Zeker 4x per dag, waarvan de eerste ontlasting redelijk van substantie maar hoe later op de dag hoe dunner vaak, soms echt diaree.
  Ook weleens heel de dag dun of ik wordt ‘s ochtends rond 5.00 wakker geblaft omdat ze haar ontlasting niet op kan houden.
  Na 7 weken zou ze toch gewend moeten zijn? Wel iets anders proberen of niet?
  Nu wilde ik eigenlijk Dog Lovers Gold (Original) proberen maar met alle veranderingen twijfel ik weer. Maar eerlijk gezegd weet ik het nu echt niet meer. Ik had bij DLG een goed gevoel maar de twijfel neemt weer toe. Ik kan er ook niet de hoofdprijs aan uitgeven namelijk.
  Heeft u misschien een eerlijk advies?

  1. Voerwijzer Meike

   Misschien dat Dog Lovers Gold Passion High Protein een betere keuze is, daar hoor ik betere ervaringen op dan op Dog Lovers Gold Original Formula. Verder heeft Acana ook goede brokken voor een erg redelijke prijs. Ja na zeven weken zou de ontlasting goed moeten zijn, dus het lijkt me zeker goed om een andere voeding te proberen. Heb je ook rauwe vleesvoeding overwogen? Sommige honden kunnen sowieso niet goed tegen brokken en met rauwe vleesvoeding zijn ontlastingsklachten vaak goed te verhelpen. Of met verhitte natvoeding, zoals goede kwaliteit blikvoer of gestoomde bakjes of zakjes vlees.

   1. van Rijswijk

    Bedankt voor je reactie! DLH High Protain had ik ook al in gedachte. Het blijft lastig want ‘s ochtends is haar ontlasting meestal perfect. Maar ben je het ook met me eens dat 4x op een dag ontlasting wat veel is?
    Rauwe vleesvoeding heb ik overwogen maar dat is het liefst mijn laatste optie.
    Ik ga van de week eerst Giardia nog een keer uitsluiten voor de zekerheid. Als ze giardia vrij is, dan ga ik toch DLG high protain maar eens proberen.

 35. Mireille

  Hoi,
  Ik heb twee ridgebacks en heb tot nu toe altijd DLG gegeven. Ik heb het gevoel dat DLG de honden geen verzadigd gevoel geeft en ben op zoek naar een brok met een hogere voedingswaarde. Een brok zonder granen en met weinig vis. Nu kreeg ik op het rr forum het advies om op Healthy dog over te stappen en van de dierenwinkel kreeg ik een zak Yumi brok mee om uit te proberen.Ik heb een gecastreerde reu en een gesteriliseerde teef. We zijn veel aan het wandelen en sporten.

  Wat is denk jij hierover. Ik zie even door de bomen het bos niet meer!

 36. peter

  DLG is idd verandert, een van de honden eet het nu helemaal niet graag 2 andere aan de diarree sinds de nieuwe zak open is . Verder is allergisch reactie bij hond nr. 4 terug. Erg jammer dat een goede formule weer omzeep word geholpen door de commercie (goedkopere ingrediënten) nu weer opzoek naar een alternatief….zucht.

 37. Jacqueline

  Onze pup van 4,5 maanden kan niet goed tegen KVV en krijgt daarom DLG Cold Pressed. Maar zowel met de gewone als de vis variant vind ik de ontlasting nog te veel en niet stevig genoeg. Wat is een goed alternatief? Kan ik de krokante brokken nog proberen of een ander merk?

  1. Voerwijzer Meike

   Ja je kunt zeker krokante brokken proberen, van DLG of een ander merk. Je kunt gaan kijken of het eiwitgehalte, vetgehalte en/of koolhydraatgehalte een verschil maakt, met brokken van goede kwaliteit. Aangezien DLG Cold Pressed heel veel koolhydraten bevat, zou ik een brok proberen met ongeveer 26%-30% eiwit, 16%-18% vet. Dog Lovers Gold Original Formula is dus een goede om te proberen. Na de verandering in samenstelling hoor ik wel meer klachten erover helaas, probeer eerst eens een kleine zak. Acana vind ik zelf een heel goed merk om te proberen.

 38. Voerwijzer Meike

  Ja ik heb meer berichten gekregen van mensen bij wie de honden niet goed reageerden op de nieuwe samenstelling. Jammer! Misschien dat Dog Lovers Gold High Protein well goed bevalt? Dat is de enige variant van Dog Lovers Gold die nog niet veranderd is, wat misschien wel betekent dat dit binnenkort ook gaat gebeuren.

   1. Helene

    Nee, geen beperkt budget ;-). Maar ik volg jouw adviezen hier een beetje en kwam tot deze slotsom (DLG en Smuldier). Vandaar. Maar ik las ook ergens dat je Passion High Protein niet zo goed (meer) van samenstelling vond en minder geschikt voor pups? Of heb ik dat mis?

    1. Voerwijzer Meike

     Nee dat geldt voor Dog Lovers Gold Original. Qua kvv zijn er betere merken dan Smuldier, maar Smuldier is het meest laagdrempelig door de prijs en verkrijgbaarheid. Onder het menu-item Rauwe Vleesvoeding kan je meer lezen over wat goede merken zijn en hoe je dat zelf kunt beoordelen. Qua brokken, kijk ook eens naar het merk Acana.

     1. Rianne

      Hebben anderen ook gemerkt dat dog lovers gold original van samenstelling is veranderd?
      De brokken lijken donkerder. Mijn labrador was 2 jaar van zijn huidproblemen af en ze zijn nu weer terug!

 39. Sophie

  Beste Meike, ik kan op de site niks over de brok van Canex vinden, klopt dat? Wat vind je van deze brokken? Ik wil graag over naar een andere brok, onze kruising hond van 8 jaar is erg gevoelig op de darmen en huid en laat haar eten de laatste tijd vaak staan. Wat is volgens jou de beste keuze? DLG original, DLG ocean fish, Canex adult/senior normaal of de hypoallergene fish variant? Of misschien nog iets anders? Helaas is t budget laag en voor ons ook erg belangrijk…
  Graag hoor ik van je!

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vind Canex niet zo’n goede visbrok hebben. In theorie is die van Dog Lovers Gold beter, maar daar krijg ik de laatste tijd ook meer klachten over. Misschien dat het Optilife Adult Skin Care een optie voor je is, deze is ook niet zo duur volgens mij.

 40. InevH

  Nog even een toevoeging aan mijn bericht: ik ben aan het zoeken geweest naar andere geperste brok (ivm combinatie met vers vlees) en ben terecht gekomen bij Biofood geperst Lam. Kun je mij zeggen of dat een alternatief zou kunnen zijn? Ik wil graag overstappen omdat ik me al met al best belazerd voel door DLG. Want ik begreep dat in de nieuwe brok goedkopere ingredienten zitten en dat in combinatie met de prijsverhogingen gaat me te ver!

 41. InevH

  Onze Berner krijgt DLG cold pressed brok en daarnaast vers vlees. Sinds de nieuwe samenstelling van de brok heeft ze veel meer ontlasting. Advies van DLG is om evt over te stappen op de Ocean Fish, maar dan komen de kosten ook om de hoek kijken. Voorheen betaalden we voor zakken van 15 kg brok ongeveer het zelfde als nu voor 13 kg. Flinke prijsverhoging. Als we overstappen, zijn we nog meer kwijt.
  Wat is wijsheid…..

   1. L. van Beek

    Ok. Straks gaat bij over op 3 maaltijden per dag. Is het voor de vertering geen probleem dat we in de avond KVV voeren? Dus naast Acana PP
    Of is het beter om bv 2 dagen in de week alle maaltijden vers te voeren en 5 dagen alle maaltijden brok.
    Mvg Linda

 42. L. van Beek

  Hoi
  Onze Wetterhoun-pup is nu 10 weken en staat een dag of 5 op DLG HP. Hij krijgt 4 maaltijden per dag waarvan 1x Smuldier (in de avond) Ik vind zijn ontlasting niet goed. Het is meer een smeuïge brij ipv drollen.
  Hoe lang kan dit duren? Ik kijk het nu nog even aan maar merk dat hij het ook moeilijker kan ophouden… Alvast bedankt voor je advies.

  1. Voerwijzer Meike

   Je moet binnen een week na de overgang wel vooruitgang zien. Moeilijker kunnen ophouden is ook geen goed teken. Je kunt de overgang vergemakkelijken door een maaltijd meer Smuldier te geven en een maaltijd minder brokken.

   1. L. van Beek

    Dank. Gaan we doen! Vanmiddag ga ik hem ook nog ontwormen om dat uit te sluiten.
    Ik kijk het nog een week aan met extra Smuldier.
    Hij laat ook erg veel winden, we zitten iedere middag en avond in de stank 😷
    Stel dat het toch niet goed gaat, welk voer raad je mij dan aan? Liever geen duurder voer dan DLG HP. Ook willen we niet 100% vers vlees….

    1. Voerwijzer Meike

     Wormen uitsluiten kun je ook doen via een ontlastingstest bij Het Woud. Ontworming middelen zijn ook belastend voor het lichaam en kunnen ook weer diarree veroorzaken. Voor nu misschien al te laat, maar wellicht voor de volgende keer.

     In dit artikel kun je lezen welke puppybrokken ik als eerst aanraad en waarom: https://www.voerwijzer.com/wat-zijn-de-beste-puppybrokken/. Acana Classics zijn niet duurder dan DLG High Protein .

     1. L. van Beek

      Hoi Meike,
      Zou je Acana Classics Prairie Poultry eerder aanbevelen dan DLG HP?
      Is hier geen onderscheid in puppyvoer zoals bij de Heritage?
      Is er groot verschil tussen Prairie Poultry en Puppy Large Breed?
      Alvast bedankt voor jouw antwoord.

      Groetjes Linda

     2. Voerwijzer Meike

      Dog Lovers Gold High Protein en Acana Classics hebben beiden hun voor- en nadelen. Acana Classics bevatten wat minder eiwit, en Dog Lovers Gold gebruikt synthetische toevoegingen (vitamines en mineralen). Je kunt ze allebei proberen en blijven afwisselen.

 43. Marlies

  Sinds de verandering van de samenstelling poept mijn hond opeens veel meer! Het is echt heel opvallend. Ze vindt de brok wel lekkerder, maar poept nu wel 3-4x per dag, semi stevig, en een flinke hoop, voorheen was het 1x per dag max. Dit met een zelfde hoeveelheid die ik voer. Toch wel opmerkelijk, dus nu maar even vers vlees en ga vanmiddag zoeken naar een alternatief.

 44. Ik voer al jaren DLG original tot volle tevredenheid. Ik kom er vandaag ( 21 april 2017) via een klein artikeltje over DLG op pagina 98 achter dat de samenstelling is gewijzigd. Het vleesgehalte is minder en er zit meer rijst in. Ook de samenstelling van de geperste brok is gewijzigd. Dit lijkt een beetje op het gebruiken van goedkopere producten om de prijs hetzelfde te houden. Bovendien staat er nergens op de site van DLG dat de samenstelling is gewijzigd en dat vind ik verrre van netjes. Zou je er eens naar willen kijken en een oordeel geven over deze “nieuwe” brok. Ook vraag ik mij af wat een goede alternatieve brok is in dezelfde prijsklasse.

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt voor je bericht Henk, ik had dit nog helemaal niet gezien. Ik vind dat de kwaliteit er op achteruit gegaan is. Als eiwitbronnen alleen nog diermeel (kippenmeel, lamsmeel) en geen vleesmeel meer. Er zit nu veel meer calcium in, wat een lagere eiwitkwaliteit betekent en een minder goede mineralenabsorptie. Ik snap ook niet zo goed hoe ze met meer rijst plus erwtenzetmeel en meer vet, dezelfde analyse hebben weten te houden. Ik ga de fabrikant een email sturen met vragen en dan een nieuwsbericht erover publiceren.

   Heb jij al een nieuwe zak in huis? Ik ben benieuwd of je ook veranderingen merkt.

   Goede brokken in ongeveer dezelfde prijsklasse zijn die van Acana Classics.

   1. Henk Salm

    Ja ik heb de nieuwe variant in huis. Ik heb 10 honden en bestel altijd een 20 zakken. Zoals geschreven kwam ik er ook achter middels een klein artikeltje in onze hond. Op de website is hierover niets gepubliceerd en is alleen de samenstelling bij het artikel aangepast zonder verdere tekst. Ik heb Focusline gemaild en die verwijzen naar hun nieuwsbrief (die ik dus niet ontvang) en ze hebben een vaag verhaal dat de samenstelling is gewijzigd en dat deze nu beter is voor de vacht van de pups. Je bevinding van een andere samenstelling en mindere kwaliteit bevestigd mijn vermoeden. De honden eten overigens de brok goed. Ik merk dus geen verandering in de eetlust of ontlasting. Wel is de brok wat donkerder dan voorheen. Ik heb momenteel twee pups die de passion variant krijgen alleen de ontlasting is vaak wat dun. De aantrekkelijkheid bij DLG was altijd voor een houder van veel honden net als ik, de goede prijs kwaliteit verhouding, mits je per 20 zakken bestelt. Helaas zitten veel merken van goede brokken hierboven. Neemt niet weg dat ik wel uitkijk naar een alternatief, dus suggesties zijn welkom.

    1. Voerwijzer Meike

     Ik krijg wel de nieuwsbrief, maar hierover hebben ze mij geen nieuwsbrief gestuurd.

     De nieuwe variant is ook niet geschikt voor pups, er zit erg veel calcium in en ook de ratio calcium;fosfor is niet geschikt voor pups. Voor een keertje tussendoor is dat niet erg hoor, maar als hoofdvoeding dus niet geschikt. Is Acana Classics betaalbaar voor je met 17 kg voor €63,95 (€3,76/kg)? In de goedkopere prijsklasse vind ik Biofood en Profine goed voor de prijs.

   1. Linda

    Ok…Er zit wel wat prijsverschil, daarom mijn vraag. Ik zou in eerste instantie voor de DLG Original gaan maar voor pups lees ik dat de Passion beter is. Dit is ecter een stukje duurder.
    Kan ik DLG mengen met Cavom om zo langzaam over te stappen naar volledig DLG? De pup krijgt nu Cavom met Smuldier.

    1. Voerwijzer Meike

     Ik zou dan Cavom direct vervangen met Dog Lovers Gold. Smuldier blijft dan een constante, en heeft ook al gezorgd voor een betere darmflora, waardoor een verandering minder impact heeft. Een paar dagen minder goede ontlasting kan je wel gaan merken, maar dat is niet erg.

     1. L. van Beek

      Hoi
      Onze Wetterhoun-pup is nu bijna 10 weken en staat een dag of 4 op DLG HP. Hij krijgt 4 maaltijden per dag waarvan 1x Smuldier (in de avond) Ik vind zijn ontlasting niet goed. Het is meer een smeuïge brij ipv drollen.
      Hoe lang kan dit duren? Ik kijk het nu nog even aan maar merk dat hij het ook moeilijker kan ophouden… Alvast bedankt voor je advies.

 45. Bea litjeboer

  Hallo, ik heb een working Cocker spaniël een actief hondje. Krijgt nu Caro crock energy maar huid wordt schilferig en ontlasting niet stevig. Is dlg dan een aanrader? Alvast bedankt voor een leek is brokkenland best moeilijk 😊

 46. Voerwijzer Meike

  Ja ik raad inderdaad afwisseling aan. Dit kan met de varianten binnen Dog Lovers Gold, of met een ander goed merk zoals Acana of Celtic Connection. Je kunt ook de brokken aanvullen met gekookte groenten, af en toe een eitje en vlees van bijvoorbeeld Smuldier.

 47. Elisabeth

  Dag Meike,

  Mijn stabijna van 9 maanden heeft waarschijnlijk ED. Nou begrijp ik dat te veel calcium daar mee te maken kan hebben, alsmede te energierijke voeding.
  Ik voer haar sinds 5 maanden DLG Original en zag dat het calciumpercentage 1,3% is, terwijl de richtlijn ca. 0,8 tot max. 1,0% is.
  Ik denk dat ik haar misschien wat teveel gevoerd heb, Zou dit een oorzaak van de aandoening kunnen zijn? Ze heeft wel veel beweging hier.

  1. Voerwijzer Meike

   ED heeft ook veel met erfelijkheid te maken volgens mij, en is niet altijd te voorkomen met voeding. Dog Lovers Gold bevat niet teveel calcium volgens de Fediaf-richtlijnen. De hoeveelheid calcium die je pup binnenkrijg op Dog Lovers Gold is niet zo hoog, omdat de brok vrij calorierijk is, waardoor je er minder van voert. Een calorierijke voeding opzich is niet erg, als je er maar voor zorgt dat je niet teveel voert, let vooral op de lichaamscompositie van je pup.

   Het kan helemaal geen kwaad om op een andere voeding over te schakelen, met minder calcium. Let daarbij niet alleen op het percentage calcium, maar vooral de relatie met de hoeveelheid calorieën. Pas dan heb je een goed beeld van hoeveel calcium je werkelijk voert met die brok. In dit artikel kun je meer lezen over het calciumgehalte en lees dan ook het vervolgartikel over hoe je het zelf kunt berekenen.

 48. mjve72

  Hoi hoi
  Wij hebben een boomer pup van 17 weken en hebben haar op farmfood schaap. Nu heeft ze een blaasontsteking opgelopen(krijgt antibiotica voor 7 dagen) en zit nu een week op farmfood fresh hart/pens. Op de 1 of andere manier heb ik geen goed gevoel meer bij farmfood en willen graag overstappen op DLG.
  Is DLG beter dan farmfood?
  Welke variant kunnen we onze boomer pup van 17 weken het beste geven
  Wat is de beste manier van overstappen naar DLG wetende dat we nu voor n week kvv geven?

  Alvast bedankt voor uw antwoord

  Groet
  Marcel

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Marcel,

   Ik vind Dog Lovers Gold beter dan Farmfood inderdaad. Zeker voor een pup. Ik vind Dog Lovers Gold Passion High Protein de meest geschikte brok voor een pup. Je kunt heel goed deels rauwe vleesvoeding blijven geven, dat is nog gezonder. Er zijn naast Farmfood nog veel andere merken die dit aanbieden.

   Je kunt in één keer overstappen van rauwe vleesvoeding naar Dog Lovers Gold. Bij een gevoelige maagdarmkanaal kun je het beter geleidelijk doen.

   1. LouleRoux

    Hoi Meike,

    Kun je ook aangeven waarom je voor een pup zou kiezen voor Passion High Protein? Ik neig erg naar DGL, maar blijf toch een beetje hangen op het feit of ik voor onze (Mastiff) pup niet een aangepast pup/junior voer moet aanbieden in het eerste jaar. DGL geeft aan dat hierin geen onderscheid nodig is, echter noem jij dan toch dat je zou kiezen voor Passion High Protein. Is dit dan toch gericht op het hogere energieverbruik van de gemiddelde pup? Of heeft dit andere redenen?

    1. Voerwijzer Meike

     Ik kies bij pups liever voor Dog Lovers Gold High Protein dan voor de “gewone” Dog Lovers Gold, omdat er in Dog Lovers Gold high protein meer eiwit zit. In de gewone Dog Lovers Gold is het eiwitgehalte een beetje aan de lage kant voor pups, als je kijkt naar de hoeveelheid per 1000 kcal. Volgens de Fediafrichtlijnen zit er genoeg eiwit in voor pups, maar het is toch aan de lage kant vind ik.

     Ik zou voor je Mastiffpup zeker kijken naar brokken die echt geschikt zijn, en dan is met name het calciumgehalte erg belangrijk. Dat zit bij Dog Lovers Gold gelukkig wel goed.

     1. Davy

      Beste Meike,

      Zou deze brok ook goed zijn voor een golden retriever pup van 3 maanden? Ik kan er echt niet meer aan uit aan al die waardes van hondenvoer.momenteel geven we real nature wild valley maar heb de indruk dat zijn stoelgang nogal zacht is,als we deze oprapen blijft er altijd resten aan het grass plakken,en hij laat soms ook heel zure scheten 🙂

     2. Voerwijzer Meike

      Ja deze brok lijkt me zeker het proberen waard. Hopelijk vind je snel een brok die wel voor een goede darmflora zorgt, overweeg ook eens rauwe vleesvoeding.

 49. Voerwijzer Meike

  Ja qua samenstelling vind ik Acana beter dan Dog Lovers Gold, omdat Acana bijna geen voedingsstoffen hoeft toe te voegen omdat het al in de voeding zelf zit. Daarnaast bevat Acana vlees van dieren die buiten konden scharrelen, wat diervriendelijker is, maar ook gezonder vlees oplevert.

  Maar dit zijn puur de eigenschappen op papier. Dat betekent niet dat alle honden beter op Acana reageren dan op Dog Lovers Gold. 

 50. Annelies

  heb je ook de variant van Cavom Lam & Rijst geprobeerd? Daar zit ongeveer 22% vlees in van alleen lam/schaap. Geen tarwe of aanverwanten, maar rijst. Mijn stafford is allergisch voor bijv tarwe, gerst, rogge e.d., maar niet voor rijst en mais. Op de Cavom Lam & Rijst doet hij het erg goed. Er zit 1% calcium in, mijn jonge mechel krijgt het dus ook alleen dan i.c.m. KVV van Herby

  1. Heleen

   Lees het nu pas.
   bedankt voor de tip.
   op het stabijforum zijn er best veel die dit ook voeren.
   ik heb nu de visvariant geprobeerd maar merk geen verschil.
   maar hij doet het voor de rest zo goed op Doglovers en vers vlees.
   lust het graag en glanst als een spiegel.
   hij heeft geen diaree ,misschien hoort het gewoon bij hem.

 51. Voerwijzer Meike

  Het kan sowieso geen kwaad om af en toe van brok te wisselen. Je zou dus heel goed een andere brok kunnen proberen en kijken of het beter gaat. Dog Lovers Gold heeft andere varianten die goed zijn, maar een ander merk kan natuurlijk ook, als het maar geschikt is voor pups.

  Een brokkendrol zal nooit zo stevig worden als een rauw voer drol, maar je kunt gerust kijken of hij betere drollen heeft op andere brokken. 

   1. Voerwijzer Meike

    Ik heb Acana Adult nooit geanalyseerd op geschiktheid voor pups, omdat ze ook goede puppy- en juniorbrokken hebben. Waarom zou je liever de adult variant kiezen? Een hond heeft niet perse puppybrokken nodig, maar wel brokken die voor pups geschikt zijn. Dog Lovers Gold is bijvoorbeeld geen puppybrok, maar is wel geschikt voor pups.

  1. Voerwijzer Meike

   Dog Lovers Gold Original bevat ongeveer 5 mg foliumzuur per kg. Dit is wat de fabrikant me per email liet weten:

   "

   In Dog Lovers Gold Original zit 8mg per kg foliumzuur (vitamine B11). Dit is de waarde voorafgaand aan het productie proces, dit ter verplichting van EU wetgeving.
   Tijdens het productie proces gaat circa 30% a 40% van deze waarde verloren. De overgebleven waarde is de gewenste hoeveelheid in de samenstelling.
   Het minimum vereiste waarde vitamine B11 in hondenvoeding is 0.18mg per kg. B11 is een in water oplosbare vitamine waarbij een te veel nooit schadelijk is voor de gezondheid.
   Het lichaam van de hond neemt de vitamine naar behoefte op en voert het restant af in de urine."
 52. Voerwijzer Meike

  Dog Lovers Gold Original van samenstelling veranderd? Niet dat ik weet. Ik hoorde dit gericht al eerder, maar volgens mij had iemand op Hondenpage toen per email van de fabrikant gehoord dat er niets veranderd is. Maar als de hond er niet (meer) goed op reageert, is het sowieso een goed idee om verder te kijken inderdaad.

  Een goed alternatief, een betere zelfs naar mijn mening, is Acana Adult.

 53. Lisanne

  Over 5 weken komt onze labrador retriever pup (reutje). Ik wil straks graag in het weekend kvv gaan geven en doordeweeks dog lovers gold – geperste brok. Is dit een goede combi voor een pup? Ik kan de geperste brok niet vinden in de voedingsvergelijker. 

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat is een prima combi. Alle kvv kan met alle brokken gecombineerd worden. De geperste brok heb ik er inderdaad niet in staan, qua samenstelling vind ik die minder goed dan deze Original Formula. Omdat er veel vraag was naar geperste brokken, heeft het merk ook een geperste variant uitgebracht, maar doordat het persen beperkingen met zich meebrengt (zie:nhttp://www.voerwijzer.com/geperste-brokken), kan er niet minder graan inzitten dan ze nu hebben.

 54. Voerwijzer Meike

  Ik denk dat ze vrij gelijkwaardig zijn qua kwaliteit. Taste of The Wild bevat wat meer vlees (behalve de visvariant), en is graanvrij. Voor honden die gevoelig zijn voor granen is dit een voordeel. Maar her calciumgehalte van Taste of the Wild is vrij hoog, waardoor het niet voor pups van (middel)grote rassen geschikt is. Je zou ze ook kunnen afwisselen.

 55. Marjolein

  Ik lees overal dat voor Goldens het beter zou zijn om large breed te geven maar mijn voorkeur gaat uit naar Dog lovers gold orginal. Maar bij DLG zeggen ze dat ze hetzelfde voer hebben voor puppy’s als voor aldult als senior. Wat is jouw mening hierover?
   

  1. Voerwijzer Meike

   Een pup heeft geen puppyvoer nodig. Ik zie het zo: een volwassen hond kan met minder toe. Dat betekent niet dat het gezond is voor een volwassen hond om het met minder te moeten doen. Een volwassen hond zou het denk ik dus beter doen op puppyvoer. Nu zijn de brokken die voor alle leeftijden geschikt zijn eigenlijk gewoon wel puppyvoer, en hebben ze geen speciale volwassen variant waar minder inzit. Lees ook dit artikel, erg interessant als je een pup van een groter ras hebt: http://www.voerwijzer.com/calcium-brokken-voor-pups-van-grote-rassen

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter