Purizon Single Meat Adult Eend met Appel

Ingredienten

31% eendeneiwit (deels gedroogd en gehydrolyseerd), 25% vers eendenvlees, aardappelvlokken, 5% ei (gedroogd), 4% gevogeltevet, erwtenmeel, ontsuikerde bietenpulp, 2% appel, lignocellulose, biergist, zalmolie, natriumchloride, zonnebloemolie, kruidenmix (gedroogd: rozemarijn, paardebloemblad, peterselie, kamille, brandnetel, smalle weegbree, Johanneskruid), 0,2% gistextract (rijk aan mannan-oligosacchariden en beta-glucanen), aroniabessen (gedroogd), bramen (gedroogd), cranberries (gedroogd).

Toegevoegd per kg:
vitamine A 12.000 IE, vitamine D (vitamine D3) 1.500 IE, vitamine E (all-rac-alpha-tocopherylacetaat) 200 IE, vitamine C (ascorbylmonofosfaat, Ca-Na-zout) 100 IE, biotine (D(+)-biotine) 300 mcg, foliumzuur 1,2 mg, niacine 35 mg, zink (als zinksulfaat, monohydraat) 100 mg, zink (als glycine-zinkchelaat-hydraat) 60 mg, ijzer (als ijzer(II)-sulfaat, monohydraat) 250 mg, mangaan (als mangaan(II)-sulfaat, monohydraat) 30 mg, koper (als koper(II)-sulfaat, pentahydraat) 12,5 mg, jodium (als calciumjodaat, watervrij) 2,2 mg, selenium (als natriumseleniet) 0,4 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
33% 18% 27% 8.9% 3% % 1.9% 1.2% 3833 3.2% 0.5% 26%

Dierlijk eiwitgehalte heb ik geschat

Beoordeling:

Purizon Single Meat Eend vind ik een goede brok qua samenstelling. Het bevat alleen eend en ei als eiwitbronnen en heeft door een mooi vleesgehalte genoeg eiwit.

Geschikt bij voedselallergie?
Ja deze brok kan geschikt zijn bij voedselallergie, als de hond geen overgevoeligheid heeft voor een van de ingrediënten, zoals eend, ei, biergist, aardappel of erwten. Verder zit er gevogeltevet in, waar ook kippenvet bij kan zitten. Als de hond overgevoelig is voor kippeneiwit, dan is dit geen probleem, omdat er geen eiwit in kippenvet zit. Maar sommige honden lijken ook gevoelig te zijn voor het vet. Ik heb de fabrikant nagevraagd of er alleen eendenvet inzit,  zodra ik antwoord heb pas ik dat hier aan.

Bij vermoedens van voedselallergie vind deze brok minder geschikt, omdat er naast eend ook ei en biergist inzit. Beter geschikt vind ik in dat geval een brok met alleen eend als eiwitbron, zoals Naturea Wetlands . Een ander alternatief is een brok met alleen kalkoen, zoals
Wolfsblut Black Bird. Tenzij je zeker weet dat ei geen probleem is.

Pro’s

 • Genoeg eiwit uit vlees
 • De mineralen zijn deels toegevoegd als chelaten, deze zijn beter opneembaar dan sulfaten en oxides
 • Prima balans tussen eiwit, vet en koolhydraten

Con’s

 • het bevat waarschijnlijk vrije glutamaat, aangezien er gehydroliseerd eendeneiwit in zit. Sommige honden kunnen hier gevoelig voor zijn. Meer info vind je in het artikel Smaakstoffen in brokken.
 • Het ingrediënt Butylhydroxyanisol (BHA) is toegevoegd als antioxidant. Dit is een heel efficiënte antioxidant, maar het kan de hongerhormonen verstoren en inname van hoge hoeveelheden is kankerverwekkend. Het wordt gezien als veilig in de hoeveelheden die gebruikt worden in voeding, maar het lijkt me in lage hoeveelheden ook belastend voor het lichaam. Ik zou het niet aanbevelen voor langere periode.
 • Het bevat zonnebloemolie, wat als nadelen heeft dat er een grotere kans is op geoxideerde vetten in de brok en dat er wat teveel omega 6 in de voeding zit. Ik zou dit aanvullen met krillolie

Verkoop informatie:

Purizon Single Meat Eend is verkrijgbaar in zakken van
1 kg voor €7,99
4 kg voor €31,96 (€7,99/kg)
12 kg voor €56,99 (€4,75/kg)
2×12 kg voor €126,99 (€6,29/kg)

Verkrijgbaar bij Zooplus
zooplus.nl

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
aardappel ei, eend vee-industrie prebiotica, visolie, vers vlees, chelaten chemische anti-oxidanten, gist, bietenpulp, natriumseleniet, visolie www.purizon-petfood.de/en/

11 Comments

   1. janniebo

    Ze heeft dit nog nooit gehad . Ze heeft kvv gehad en daar had ze nergens last van. Ivm vakantie overgegaan op brokken . Maar tekorten ? Kunnen we dat aanvullen bij de brok of is deze brok dan niet goed voor haar ?
    Probleem is dat ze op veel diersoorten reageert. Rund, kip, hert, . Juist deze gekozen omdat er eend in zit en geen granen

  1. Voerwijzer Meike

   Dat weet ik niet, dat zou je de fabrikant moeten vragen. Het kan zijn dat de ingredienten van de Single meat-versies minder koper bevatten. Het kan ook zijn dat ze meer zink in de Single-meat versies doen, en omdat zink en koper in balans moeten zijn, ze er ook meer koper in doen. De reden dat mensen Single meat-brokken kopen is vaak allergie-klachten en zink is belangrijk voor een gezond immuunsyseem (immuunsysteem is bij allergie verstoord) een zinktekort voor huid- en darmklachten kan zorgen. Misschien denk ik te ver door hoor, maar dit zou de reden kunnen zijn.

 1. Nancy

  Hallo,
  Ik heb dit voer een tijdje aan onze boxer gegeven, en beviel eigenlijk prima tot hij last van zijn alvleesklier kreeg, bleek dat de eend die in het voer zit te vet voor hem was. Overgestapt op advies van de arts naar royal canin low fat. Inmiddels gaat het goed en in bloedonderzoek was er niks raars meer te zien. Toch vind ik hem aan de schrale kant en moet hem meer voer geven om een beetje op gewicht te blijven, denk omdat het een low fat brok is. Ik wil eigenlijk nu overstappen op purizon lam erwten zou dit een goede keuze kunnen zijn?? Onze boxer is 3 jaar.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou een andere vetarme brok kiezen. Je kunt deze eventueel aanvullen met een beetje kokosolie, afhankelijk van de gezondheid van de alvleesklier.

   Light brokken zonder kip zijn:
   CPRO Eend en kalkoen
   Welness Core Healthy Weight Turkey
   Hypoallergeen Insect en Lekker
   James Wellbeloved Light – Kalkoen & rijst

Geef een antwoord