Wolfsblut Black Bird


Laatst bijgewerkt: 27 november, 2022

Ingredienten

Kalkoenvlees (28 %), zoete aardappel (27 %), gedroogd kalkoenvlees (22 %), kalkoenvet, pompoen, pastinaak , kikkererwten, mineralen, venkel, Immutop® (topinamboerconcentraat), lijnzaad, tomaat, tijm, majoraan, oregano, peterselie, salie, bramen, framboos, bosbes, zwarte bessen, vlierbessen, aroniabessen, brandnetel, meidorn, paardenbloem, ginseng, mannan-oligosaccharide, fructo-oligosaccharide, yucca schidigera extract

Toegevoegd per kg: Vitamine A 21,871 IU, Vitamine D3 1,471 IU, Vitamin E (als Alpha Tocopherol Acetaat) 710 IU, Taurine 1,000mg, ijzer 88.96 mg, anhydrous calcium iodate 1.58 mg, koper 23.05 mg, mangaan 40.93 mg, zink 159.86 mg, selenium 0.23 mg, DL-methionine 2.126 mg, L-carnitine 82 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
26% 16% 36% 8.5% 3.5% % 1.13% 0.6% 3650 % % 21%

Dierlijk eiwitpercentage en aantal kcal is geschat

Beoordeling:

Wolfsblut adult black bird ziet er prima uit qua samenstelling, het bevat een mooie hoeveelheid vlees, van kalkoenen die deels buiten leefden.

Wolfsblut heeft onder andere taurine en carnitine toegevoegd aan de brokken, wat in veel andere merken niet doen. Taurine is geen essentiële voedingsstof, maar wel een gezonde voedingsstof voor honden. Niet alle honden kunnen taurine aanmaken in optimale hoeveelheden.

Ik raad deze brok niet aan voor pups of nog groeiende honden, omdat er voor deze honden een te laag fosforgehalte in zit.

Bij allergieproblemen
Wolfsblut Black Bird is een goede brok bij allergie-problemen, omdat het alleen kalkoen als diersoort bevat en zoete aardappel als koolhydraatbron. Er zitten wel een beetje kikkererwten in, waar ook een allergie voor kan ontstaan, houd daar rekening mee.

Pro’s

 • Het is geen brok met een heel hoog vleesgehalte, maar het bevat genoeg vlees en is ook geschikt voor honden die een hoog eiwitgehalte niet goed verdragen.
 • Vlees van vrije uitloop-kalkoenen (gezonder en duurzamer dan bio-industrie)
 • bevat deels gecheleerde mineralen, deze zijn beter opneembaar dan de “gewone” goedkope mineralen

Kan beter

 • Het is onduidelijk hoeveel omega 3 en 6 vetzuren de brok bevat. Er zit geen ingrediënt in met een effectieve vorm van omega 3-vetzuren, dus de hoeveelheid “kwalitatieve” omega 3 zal laag zijn. Zelf omega 3 in de vorm van DHA en EPA (zoals vette vis) toevoegen is een goed idee.
 • Bevat deels mineralen in minder goed opneembare vorm, onder andere natriumseleniet
 • De balans tussen calcium en fosfor is niet ideaal, er zit relatief weinig fosfor in. De ratio valt binnen de richtlijnen en het zou geen problemen moeten geven, maar ik zou niet prefereren dit voor langere tijd als enige voeding te geven, zeker niet aan een wat oudere of jonge hond.
 • Het ingrediënt ginseng is niet ideaal om langdurig te geven. Ik zou dit maximaal twee maanden lang dagelijks geven. Een oplossing is om dit voer af te wisselen met andere voeding.

Verkoop informatie:

Wolfsblut Black Bird is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €18,50
12,5 kg voor €74,95 (€6/kg)

Door Cool4pets gratis thuisbezorgd in Nederland en België

Wolfsblut hondenbrokken bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking bataat kalkoen vrije uitloop prebiotica, taurine, l-carnitine, vers vlees, chelaten natriumseleniet, lijnzaad www.wolfsblut.com

11 Comments

 1. Luna

  Hallo Meike, mijn honden doen goed met wolfsblut maar je zegt dat natriumseleniet inzit ik heb aan de zaak gekeken en staat selenium ik lees natriumseleniet is giftig maar selenium niet moet ik mij zorgen maken? gezien dat ik wil de beste voor mijn honden ik wil mijn dieren geen giftige voer geven orijen en acana reageren zeer slecht en veel drinken en met wolfsblut drinken gewoon normaal.

 2. Luna

  Hallo Meika , ik heb 8 honden normaal heft ik acana maar allemaal reageren met jeukt en zeer droge huid en veel drinken ik heb allemaal sorte van acana geprobeerd nu ziens en paar weken heft ik wolfsblut maar mijn zorge is de natriumseleniet ik zie dat in de mest hondenvoer wordt toegevoegd is dat gevarlik ?

  1. Voerwijzer Meike

   Nee natriumseleniet is niet gevaarlijk. Wel heeft het nadelen, het gaat reacties aan met andere mineralen waardoor alle betrokken mineralen minder beschikbaar zijn. Verder zou het een ander effect in het lichaam hebben op bepaalde functies, zoals de aanmaak van glutathion. Ik zou me geen zorgen maken en Wolfsblut gewoon proberen. Laat je weten hoe het bevalt?

 3. corine Oosterwijk

  Ganesha is nu 4 weken bezig met de black bird,ze is weer wat in g ewicht bijgekomen is vrolijk,maar heeft wel weer wat oorsmeer volgens dierenarts,ook krabt ze soms ,al doen de andere 2 dat ook.
  wil deze zak opmaken en dan een visvariant proberen ik twijfel tussen Acana singles pacific of celtic connection salmon en trout,die laatste heb ik in kilo verpakking en de kleine is tot nu toe gek op.
  Wat denk jij welke ik beter kan proberen ?

 4. corine Oosterwijk

  hallo

  ik voer nu een week deze brok,de herder met mogelijk een voedselallergie eet het goed,de jack russell wat minder en de kleine bolonka helemaal niet.
  er is een nieuwe uitvoering beschikbaar wat vindt je ervan ?
  Wolfsblut Deep Glade ADULT

  1. Voerwijzer Meike

   Ah weer een nieuwe! Ik ben er niet heel enthousiast over, de eiwitkwaliteit vind ik niet zo goed. Het bevat vrij veel bot en erwteneiwit, beiden eiwit van mindere kwaliteit. Aangezien het eiwitgehalte ook maar 24% is, blijft er niet zo heel veel kwalitief eiwit over.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter