Dogs Perfect

Datum: 24 december, 2019
Laatst bijgewerkt: 27 juli, 2023

Dogs Perfect is een kvv-merk met veel mixen bestaande uit 100% één diersoort. Alle mixen zijn compleet door de toevoeging van vitamines en mineralen.

Analyse & Ingrediënten en prijzen Dogs Perfect kvv
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Kip Compleet 65% kippenvlees, 15% kippenorganen (hart, lever, maag), 15% kipkarkas, 3% premix en 2% kruiden 28% 20% 0,61% 0,5% €4,39
Rund Compleet 65% rundvlees, 15% runderorganen (hart, lever, pens), 15% runderbot, 3% premix en 2% kruiden 13% 8% 0,44% 0,36% €4,39
Konijn Compleet 65% konijnenvlees, 15% konijnenorganen (hart, lever), 15% konijnenbot, 3% premix en 2% kruiden 12% 6% 0,44% 0,39% €6,99
Lam Compleet 65% lamsvlees, 15% lamsorganen (hart, lever, pens), 15% lamsbot, 3% premix en 2% kruiden 12% 6% 0,42% 0,4% €6,49
Eend Compleet 65% eendenvlees, 15% eendenorganen (hart, lever, maag), 15% eendenbot, 3% premix en 2% kruiden 16% 10% 0,47% 0,45% €6,49
Kalkoen Compleet 65% kalkoenvlees, 15% kalkoenorganen (hart, lever, maag), 15% kalkoenbot, 3% premix en 2% kruiden 15% 9% 0,48% 0,44% €5,99
Paard Compleet* 65% paardenvlees, 15% paardenorganen(hart, lever), 15% paardenbot, 3% premix en 2% kruiden 12% 10% 0,4% 0,34% €6,49
Geit Compleet 65% geitenvlees, 15% geitenorganen (hart, lever, pens) 15% geitenbot, 3% premix en 2% kruiden 17% 9% 0,42% 0,35% €6,49
Zalm Compleet 95% zalm (lijven, snijdsels, koppen), 3% premix en 2% kruiden 17% 9% 0,42% 0,35% €4,39
Kip & Rund Compleet 65% Kippenvlees en rundvlees, 15% organen (kippenmaag, kippenlever, runderhart, runderpens) 15% kipkarkas, 3% premix en 2% kruiden 25% 18% 0,5% 0,4% €4,39
Vis trio Compleet 31,66% zalmlijf- en kop, 31,65% hele heek, 31,66% hele haring, 3% premix en 2% kruiden 30% 21% 0,49% 0,45% €4,39
Wild trio Compleet 65% vlees (hert, fazant, parelhoen), 15% organen (fazant, parelhoen), 15% karkas (fazant, hert), 3% premix en 2% kruiden 16,8% 12,9% 0,48% 0,44% €6,49
Puppy Compleet 65% Kippenvlees en rundvlees, 15% organen (kippenmaag, kippenlever, runderhart, runderpens) 15% kipkarkas, 3% premix en 2% kruiden 16,5% 19,8% 0,66% 0,56% €4,39

Toevoegingen (in alle voedingen)
Vit.A 6250 I.E., Vit.D3 550 I.E., Vit.E 18 I.E., 0,07 mg koper, 0,6 mg jodium, 11 mg mangaan, 17 mg ijzer, 16 mg zink, 0,05 mg selenium, B-vitamines, vitamine K. Drager: rijstbloem.

2% kruiden?
Alle mixen zijn aangevuld met 1% Groenlipmossel, 1% Aloë Vera

Is Dogs Perfect Compleet?
Ja, Dogs Perfect bevat een premix (toevoeging van vitamines en mineralen) en is daardoor compleet. Afwisselen is dus niet nodig, maar ik raad altijd aan om dit wel te doen als het kan. Een variatie aan voedingsstoffen binnenkrijgen is beter dan elke dag precies hetzelfde. Probeer in ieder geval rood vlees en gevogelte te voeren, en af en toe vette vis.

Is Dogs Perfect geschikt voor pups?
Ja de meeste mixen zijn ook geschikt voor pups. De puppymix is extra fijn gemalen, wat een voordeel kan zijn voor hele jonge en hele kleine pups. De puppymix is wel erg vet, waardoor je er minder van moet voeren dan van de meeste andere merken. Voor pups met risico op groeipijn, is het extra belangrijk dat je niet teveel voert.

Ook de meeste andere mixen zijn in principe geschikt voor pups. Als je het artikel
Calcium in kvv: hoeveel moet er in zitten? hebt gelezen, zul je denken: maar er zit toch te weinig calcium in voor pups? Ik geef in het artikel aan dat er voor pups minimaal 0,5% calcium in rauwe vleesvoeding moet zitten, maar dat is op basis van een gemiddelde kvv. De meeste mixen van Dogs Perfect bevatten volgens de analyse minder calorieën dan de gemiddelde kvv (1900 kcal), waardoor je er meer van moet voeren, waardoor de pup ook meer calcium binnenkrijgt. Genoeg volgens de Fediaf-richtlijnen. Voor de zekerheid kun je in ieder geval tot de pup 14 weken is, alleen de puppymix voeren.

Afwijkende analyses
Kip Compleet, Kip&Rund compleet, Vis Trio Compleet en Zalm Compleet bevatten volgens analyses erg veel eiwit en vet. Ik betwijfel of dit wel klopt, want vlees en vis bevat normaal niet zoveel eiwit en vet. Deze waardes komen alleen voor als er minder vocht in de voeding zit. Ik kan me niet voorstellen dat deze voedingen minder vocht bevatten dan normaal, en het lijkt me logischer dat er iets niet goed is gegaan bij het maken van de analyse. Als de analyses wel kloppen, zijn deze mixen niet geschikt als hoofdvoeding voor pups en bevatten ze veel meer calorieën waardoor honden sneller aankomen in gewicht.

Calciumbron
Dogs Perfect bevat bot als calciumbron. In de voedingen met geit, paard, rund en hert, zit ook bot van het desbetreffende diersoort. Dit is vaak een risico omdat er vaak harde stukjes bot in zitten, of omdat er nekken/strotten zijn gebruikt. Harde stukjes bot zijn vooral voor kleine hondjes een risico, omdat deze problemen kunnen veroorzaken in het verteringskanaal. Dogs Perfect geeft aan dat het bot heel fijn gemalen is, dus dit zal geen probleem zijn. Wel gebruiken ze nekken. Dit is een risico voor honden die gevoelig zijn voor voedingsgerelateerde hyperthyreoidie, tenminste als ze deze mixen als enige of als hoofdvoeding krijgen. Dit is geen probleem als er goed afgewisseld wordt tussen smaken (dus ook zonder nekken).

Vlees in voerbak Dogs Perfect
Dogs Perfect Wild trio

Verpakking en verkrijgbaarheid
De rauwe vleesvoedingen van Dogs Perfect zijn verkrijgbaar in rollen van 250 gram, 500 gram en 1000 gram.

Dogs Perfect is verkrijgbaar bij Geus diervoeding. Het wordt in de provincie Zuid Holland thuisbezorgd en je kunt het afhalen in de winkel in Den Haag.

Dogs Perfect bestellen bij Geus Diervoeding

 

Beoordeling:

Dogs Perfect lijkt me een prima voeding. Het is compleet doordat er toegevoegde vitamines en mineralen inzitten.

Wat ik iets minder ideaal vind, en dat geldt voor de meeste merken met een premix, is dat er lever én toegevoegde vitamine A in zit. In lever zit ook er veel vitamine A, en zo worden de vitamines uit balans getrokken. Dogs Perfect geeft aan niet meer dan 5% lever te gebruiken, wat fijn is, maar in 5% lever zit ongeveer 8500 IE vitamine A (verschilt per diersoort en zijn voeding) Daarbij komt nog 6250 IE vitamine A uit de premix. Voor de meeste honden zal dit niet zo snel problemen veroorzaken, maar met zwangere teven zou ik hier wel heel voorzichtig mee zijn.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond www.dogsperfect.nl

25 Comments

 1. C. Noor

  Hallo Meike,
  Volgens de dierenwinkel waar ik 1 rol Dogsperfect eend heb gekocht, is dit vlees precies hetzelfde als van het merk Naturis. Is dat waar? Of is het een beter merk dan Naturis?
  Het komt uit dezelfde fabriek volgens de verkoper.
  Groet, Christianne.

     1. zinno23

      BE105311 01/06/2021 De Vleesfabriek BV Kastelsedijk 44

      Dan is het toch Naturis als het daarom slecht is laat ik in het midden
      Wel raar zie Dog perfect kvv worsten online die met Nl beginnen.

     2. C. Noor

      Ik kan hier helaas geen foto van het etiket plaatsen. Naturis lees ik niet zulke goede dingen over. Het bedrijf van Dogs perfect zit wel in Nederland maar het vlees wordt dus in België gefabriceerd.

     3. Voerwijzer Meike

      Goed speurwerk! Wat ik kon vinden is dat de Vleesfabriek van dezelfde eigenaar is als Vissers Petshop, een Nederlands bedrijf. En dat het adres van dat Pet-nummer de buren van Naturis is. De ene op nummer 44 en de ander op 46. Grote kans dat beide panden van dezelfde eigenar zijn.

      Ik ben een beetje kwijt hoe het nu met Naturis zit nadat het is overgenomen van de oorspronkelijke eigenaren. Kennelijk wordt het nog wel op dezelfde plek gemaakt. Ik heb sindsdien geen klachten meer doorgekregen, dus ik vermoed en hoop dat het nu beter geregeld is daar qua hygiene en kwaliteit.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik ken de samenstellingen van die worsten niet uit mijn hoofd, dus dat kan ik zo niet zeggen. De grootste risico’s zijn:
   – teveel of te weinig calcium
   – onbalans tussen calcium en fosfor
   – teveel vet (meer vet dan eiwit)

   Je kunt kijken of de worsten voldoen aan de eisen qua calcium en fosfor met de richtlijnen voor rauwvoer: https://www.voerwijzer.com/calcium-in-kvv-hoeveel-moet-er-in-zitten/.

   Ik heb veel natvoer-merken geanalyseerd op geschiktheid voor pups, en er komen maar weinig merken goed uit.

   1. mart20

    Tot welke leeftijd kan ik dan het beste de puppybrokken geven en is het dan beter om daarna de brok voor volwassen hond te geven En moet de puppy brok ook samen met de zalm compleet gegeven worden. Want was wel van plan om met het vlees te combineren , maar wel de brok als hoofdmaaltijd en dan een paar keer per week het vlees erbij.

    1. Voerwijzer Meike

     Als je de brokken van Dogs Perfect wilt geven, dan zou ik de puppy brokken blijven geven. Ook als je hond volwassen is. Het kan geen kwaad om bijvoorbeeld een maaltijd per week Dogs Pefect Zalm Compleet (of Vis Trio) te geven, en verder een paar diersoorten die niet in de brok zitten, zoals Geit Compleet en Kalkoen compleet. Het lijkt erop dat vanaf 20% rauwvoer voeren merkbare gezondheidsvoordelen heeft. Als je drie maaltijden per dag geeft zou ik minimaal vijf maaltijden per week rauw voeren. (En bij vier maaltijden per dag: minimaal zes rauwe maaltijden per week)

     1. mart20

      Bedankt voor de informatie, hopelijk komt er nog een keer uitgebreide informatie over de brokken van het merk dogsperfect. Ik blijf het zeker volgen. Het is een zeer nuttige site.

 2. Britt

  Hoi Meike,

  Ik ben op zoek naar kvv voer voor mijn 8 weekse labrador pup.
  Ik wil een combi doen tussen kvv voer en brokken deze heb ik van de fokker meegekregen; Belcando Puppy Gravy. De pup krijgt nu ook een combi van kvv en brokken, kvv dat de pup nu krijgt is de Lotgering.
  Wat stel je voor dat het beste kvv merk is om hiermee te combineren en welke verhoudingen?

    1. Voerwijzer Meike

     Het lijkt er op dat er bij minimaal 20% rauwvoer de gezondheidsvoordelen flink stijgen, dus ik zou minimaal 1,5 dag-hoeveelheid rauwvoer geven. Dus minimaal 6 maaltijden per week (als je 4 maaltijden per dag voert). Maar meer is beter, je zou half om half kunnen doen. Je kunt zelf uitproberen wat het beste bevalt praktisch gezien en voor je pup. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je pup minder vroeg hoeft te plassen ‘s ochtends als je de laatste maaltijd rauwvoer geeft, omdat er na brokken eten meer gedronken wordt.

 3. Elsa

  Ik voer Dogs Perfect nu ruim een maand maar denk niet dat ik het opnieuw zal bestellen. Ik voer nu 5 smaken: wild mix, vis, konijn, kip & rund en geit, elke dag 400 gram over twee maaltijden verdeeld en 1x in de week pens. Mijn hond heeft nog nooit zulke droge, harde ontlasting gehad. Het is ook veel meer dan toen ze nog Barfmenu at. Het vlees van Dogs Perfect is ontzettend fijn gemalen en heel droog. Ze ziet er verder prima uit, schone tanden en glimmende schone vacht, geen vieze ogen etc. dus de kwaliteit zal prima zijn, maar het feit dat het vlees zo fijn gemalen is en ik haar ontlasting gewoon niet oké vindt was het een eenmalige actie.

  Zijn er meer mensen die deze ervaring hebben?

 4. Elsa

  Hoi Meike,

  Ik zou Dogs Perfect willen gaan voeren maar weet niet zo goed welke smaken ik moet geven om compleet met genoeg afwisseling te voeren. Ik gaf mijn hond de laatste maanden Barfmenu deluxe premium (lam, hert, vismix, paard en kalkoen) en was in de veronderstelling compleet te voeren maar dat is dus helemaal niet zo. Welk smaken van Dogs Perfect zou je adviseren? Ik heb een gemiddeld actieve Duitse herder teefje van 5,5 jaar, 27 kilo.

  Bedankt alvast!

  Groetjes Elsa

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Elsa,

   Dogs Perfect is in tegenstelling tot Barfmenu Premium per smaak compleet, doordat er vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. Ik raad wel aan om zowel gevogelte als hoefdieren te voeren en af en toe vis (eenmaal per week bijvoorbeeld).

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter