Raw4dogs

Datum: 18 november, 2015
Laatst bijgewerkt: 2 november, 2022

Raw4dogs is een premium kvv-lijn van het merk Rodi.

Analyse & Ingredienten
Ingrediënten Eiwit Vet Calc Fosf €/kg
Chicken 88% kip (57% bevleesde rug, 15% maag,15% hart), 10% groentemix (bloemkool, wortel, spinazie), 1% zeewier, 1% zalmolie, vitamines enmineralen, 0,01% cranberry 14% 12% 0,7% 0,4% €5,34
Beef&Chicken 45% rund (bevleesde tongbotjes, pens, hart), 43% bevleesde kippenrug, 10% groentemix (bloemkool, wortel, spinazie), 1% zeewier, 1% zalmolie, vitamines en mineralen, 0,01% cranberry 14% 15% 0,8% 0,4% €5,47
Lamb 88% Lam (40% pens, 10% bevleesde ribben, 32% lamshartslag, 5% vet), 10% groentemix (bloemkool, wortel, spinazie), 1% zeewier, 1% zalmolie, vitamines, mineralen, 0,01% cranberry 14% 16% 0,6% 0,5% €8,07
Duck 88% Eend (bevleesde eendenrug, eendenvlees, eendennek, eendenhart), 10% groentemix (bloemkool, wortel, spinazie), 1% zeewier, 1% zalmolie, vitaminen en mineralen, cranberry (0,01%) 14% 13% 0,8% 0,5% €7,47
Fish 59% zalm (27% lijven, 30% koppen), 15% hele makreel, 15% hele haring, 10% groentemix (bloemkool, wortel, spinazie), 1% zeewier, vitamines en mineralen, 0,01% cranberry 14% 13% 0,8% 0,5% €5,39
Game 38% fazant (bevleesd karkas, organen), 30% haas (bevleesd karkas, organen), 20% hertenvlees, 10% groentemix (bloemkool, wortel, spinazie), 1% zeewier, 1% zalmolie, vitamines, mineralen, 0,01% cranberry 17% 10% 0,8% 0,5% €8,59
Barf 5-mix 23% bevleesde kippenrug, 20% zalmlijven, 20% bevleesde eendenrug, 15% lamsorganen (long, lever, hart), 10% runderhart, 10% groentemix (bloemkool, wortel, spinazie), 1% zeewier, 1% zalmolie, vitamines, mineralen, 0,01% cranberry 14% 15% 0.8% 0.5% €6,20

De kiloprijzen zijn gebaseerd op rollen van 1,5 kilo.

Voor de kat
Beef&Chicken en Eend blijken uit lab-analyse compleet te zijn voor katten. Er zit wel pens in Beef&Chicken, niet alle katten lusten dit.

Voor pups
Raw4dogs is geschikt voor pups. Bij pups van grote rassen vergroot je het risico op groeipijn als je teveel calcium voert. Omdat Raw4Dogs Eend, Raw4dogs Fish en Raw4dogs Game weinig calorieën bevatten en je daar dus iets meer van moet voeren, kan het de hoeveelheid calcium iets te hoog zijn als je deze voedingen als enige voeding geeft. In deze voedingen zit namelijk 4,6 en 5 gram calcium per 1000 kcal, terwijl de Fediaf maximaal 4,5 gram calcium aanbeveelt voor pups van (middel)grote rassen. Zorg dus voor genoeg afwisseling en voer eventueel wat minder van deze drie mixen. Voor pups van kleine rassen zijn alle mixen geschikt, maar afwisseling is nog steeds aanbevolen.

Percentage vleesbot
Het is niet bekend hoeveel procent bot de vleesbotten precies bevatten, maar aan het calciumgehalte kun je zien dat dit een prima hoeveelheid is.

Geen nekken
Raw4dogs bevat met uitzondering van Raw4dogs Eend geen nekken, om problemen door hogere hoeveelheden schildklier-hormonen in de voeding te voorkomen. De voeding is dus ook geschikt voor honden met hyperthyreoidie.

Organen
Het verschilt per mix hoeveel en welke organen er gebruikt zijn. In enkele mixen zitten wat meer organen dan volgens de richtlijnen aangeraden worden. Bij afwisseling tussen mixen met pens en mixen zonder pens voer je een gemiddelde hoeveelheid orgaan. 

Groente
In elke mix zit 10% groente, en daarbij nog zalmolie (behalve in de vismix), zeewier en cranberry.

Voor allergische honden
Raw4dogs heeft smaken die geschikt zijn voor honden met voedselallergie of voedselovergevoeligheid. De smaak Raw4dogs Eend bevat alleen eend als diersoort. De drager van de premix is biergist. Voor een eliminatiedieet is Raw4dogs minder geschikt, omdat er ook groentes en zalmolie in zit, en ook voor biergist kan een hond overgevoelig zijn (komt niet veel voor).

Verpakking
Raw4dogs is verpakt in rollen van 450 gram, 900 gram en rollen van 1,5 kg

Raw4dogs

Online bestellen
Raw4dogs kun je bestellen bij Animalfoodexpress.nl

kvv bestellen bij animal food express

Beoordeling:

Is Raw4dogs een goede kvv?  Ik denk het wel. Het wordt gemaakt bij Kiezebrink en daar worden grondstoffen van prima kwaliteit gebruikt. Er zit een premix in, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken of je wel compleet voert. Maar… De mixen bevatten wel wat meer orgaan dan gebruikelijk. Dit vind ik geen probleem, alleen de lammix bevat wel weinig spiervlees hierdoor. Ik zou er daarom niet voor kiezen om alleen de lammix te voeren. Het is sowieso beter om diersoorten af te wisselen, en in dit geval dus extra aan te bevelen.

Wat is jouw ervaring met raw4dogs?

Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond, kat www.raw4dogs.nl

44 Comments

 1. MyShiba

  Ik vind de texture van Raw4dogs is de beste. Mooie vlees en de bot is ook veel te zien. Mijn hond vindt deze kvv is de lekkerste., maar helaas niet zo veel dierenwinkel heeft deze op voorraad. En qua prijs is deze redelijk duur met de verpakking van 450gr.

 2. Deempel

  Hoihoi,
  Ik had een paar vraagjes, wij hebben een Golden pup van nu ruim 6 maand en zijn ontlasting blijft zacht, wat we ook proberen.

  We zijn vanuit de fokker begonnen op RC, van daaruit overgestapt op Carnilove large breed maar daar bleef zijn ontlasting slap van. Toen kreeg hij ook twee keer giardia en zat hij vol met wormen, daarom zijn we overgestapt op de geperste puppybrok van Biofood omdat dat ons makkelijker leek te verwerken voor zijn darmen.
  Nu is zijn ontlasting ook daarmee nooit heel erg stevig geweest en hoewel we geen fan zijn van granen in hondenvoer wilden we toch kijken of bijvoorbeeld Eukanuba large breed een goede zet was. Ook hierbij blijft zijn ontlasting slap, we zijn nu twee weken overgestapt en het lijkt echt alsof hij liever helemaal niet gaat poepen want het is bijna altijd wel diarree en niet op te ruimen.

  Nu willen we eigenlijk terug naar de geperste puppybrok van Biofood omdat hij het hier het beste op heeft gedaan en dan in de avond vers voer. Zou Raw4Dogs in de avond goed te combineren zijn met geperste Biofood brok in de ochtend en middag?
  En zijn er bijvoorbeeld ook houdbare vleesworsten die buiten de koelkast bewaard kunnen worden die vergelijkbaar zijn? Zodat we die mee kunnen nemen als we op vakantie gaan of als we vergeten zijn het vlees te ontdooien?

  Heel veel vragen sorry maar alvast bedankt!

  Groetjes, Demi

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Demi, het lijkt me heel goed om rauwe vleesvoeding te gaan voeren. Het is prima om ‘s avonds Raw4dogs te voeren en overdag Biofood Puppy. Als het nog niet helemaal goed gaat, probeer dan ook eens een paar weken alleen rauw, om te kijken of het probleem dan wel oplost. Voor vakanties zijn houdbare vleesworsten een prima alternatief.

   1. Deempel

    Hoi Mieke,
    Bedankt voor de super snelle reactie!
    Dan gaan wij weer terug naar de geperste biofood puppybrok en dan krijgt hij elke avond een portie raw4dogs om mee te beginnen.

    Kun je ook verschillende merken afwisselen, ik heb al een paar artikelen van je gelezen over verschillende merken kvv. We willen nu alle goede merken met complete mixen die geschikt zijn voor pups afwisselen. Dus dan raw4dogs, dan kivo en dan buddy. Is dat een optie?
    Met een pup die nu rond de 26 kilo is en zometeen rond de 40 kilo gaat wegen is het door goedkopere en duurdere merken af te wisselen nog een beetje betaalbaar te houden om vers te voeren. Of moet je bij vers net als bij brokken bij 1 merk blijven en dan alleen de smaken wisselen?
    Wederom bedankt voor je tijd en de moeite!
    Groetjes, Demi

     1. Deempel

      Hoi Meike,
      Wederom bedankt voor de super snelle reactie! Dan ga ik vandaag even langs de dierenwinkel om het een en ander te kopen om te proberen.

 3. Hoi hoi Meike,
  Wij geven nu Kivo( 4 verschillende diersoorten in een week) aangevuld met Dibo gedroogde groenten(eerst wellen) , elke dag 1 schepje Puur voor dieren Vita-min en schapenvet van Biofood. Ze doet t goed op Kivo hoewel ze de laatste weken steeds vaker met “tegenzin” haar vlees op eet.
  In het verleden een x overgestapt (voor 5 weken) op Carnis maar daarvan werd haar ontlasting wat dunner en moest ze ook vaker poepen.

  Nu zit ik erover na te denken om over te stappen op een goede Premix en dacht ik dus aan Raw4dogs omdat ik daar veel goede dingen over lees
  Is Raw4dogs een goede vervanger voor Kivo of geeft u liever de voorkeur aan een andere Premix

  1. Voerwijzer Meike

   Dit kun je het beste “op het oog” doen. Dus voer iets meer en houd goed in de gaten of je pup slank blijft maar niet te mager wordt.

   Als deze mix onderdeel is van een menu met ook andere mixen, dan hoef je niet extra te gaan voeren. Het gaat er om dat je pup gemiddeld genoeg calorieën binnenkrijgt, je hoeft niet elke dag evenveel calorieën te voeren.

 4. Kleine dude eet normaal gesproken een mooie afwisseling aan Bandit kvv. Mits ik er zo nu en dan wat rauw ei en groente aan toevoeg doet hij het hier keurig op. Nu bestel ik het wegens slechte beschikbaarheid online en door een slechte combinatie van te laat bestellen en een hittegolf komt het niet op tijd binnen. De locale dierenwinkel verkoopt raw4dogs en ik overweeg dit als overbruggingsoptie te halen. Is dit geschikt?

 5. Anja Moenssens

  Hey! Ik geef momenteel aan mijn shiba inu Duck maar ze eet het niet altijd allemaal op en ik lees niet altijd zo’n positieve ervaringen over dit merk. Nu verkopen ze bij ons in de dierenwinkel ook raw4dogs wat ik ga uittesten eens haar eten van Duck op is. Maar met welke brokken mag raw4dogs afgewisseld worden? Eind deze maand gaan we op reis en het zou wel praktischer zijn om brokken mee te nemen dan diepgevroren voeding.

 6. Aukje-Joy

  Hallo allemaal,

  Even mijn ervaring delen. Mijn bijna 13 jarige Poedel is er verzot op. Ze heeft een tijd K9 natural gegeten, dat vond ze ook erg lekker. Maar wordt niet meer naar europa geïmporteerd.

  Raw4dogs ziet er goed en fris uit. Ruikt goed, heeft een mooie structuur. Je ziet, zoals iemand hier al eerder zei, de groenten zitten. Het ruikt net zoals mijn eigen vlees wat ik uit de koelkast haal om te bakken. Gewoon fris, mooie kleur en niet zo’n vieze massa, die zo weeig ruikt. En mijn hond, die gaat door het lint als ik het in haar bak doe.

 7. Lotte Paalman

  Hoi!

  Wat een top site is dit!!
  Ik heb zojuist de mixpak van Raw4dogs gekocht. Maar er zit dus bij alle soorten dezelfde groenten in dus ook in iedere soort spinazie. Naar mijn weten mag je spinazie af en toe voeren. Maar hier zit dus in alle soorten spinazie dat betekent dat mijn pup iedere dag spinazie krijgt. Is dit niet erg?

  Alvast bedankt 🙂

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vermoed dat het in de hoeveelheden die ze gebruiken niet erg is, maar mijn voorkeur heeft het zeker niet om elke dag spinazie te voeren. Dat geldt eigenlijk voor alle voedingsmiddelen, liever niet voor elke dag. Het probleem met spinazie is dat er veel oxalaat inzit en dat gaat de opname van calcium tegen. In Raw4dogs zit genoeg calcium, dus een calciumtekort zal niet ontstaan. Maar of het gezond is om elke dag oxalaat binnen te krijgen weet ik niet, dat zal vast per hond verschillen en ik denk dat de darmgezondheid daarbij ook belangrijk is.

   Kortom, ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken, maar afwisselen met een ander merk zonder spinazie kan geen kwaad.

 8. Nicky

  Mijn american bully krijgt alle smaken van raw4dogs, ze is er dol op ! ‘S ochtends raw4dogs en ‘s avonds krijgt ze brokken van nature diet ( ik train met haar eten) en ze doet het super. Ik voeg bij de maaltijd van raw4dogs nog een koffielepeltje visolie bij en een bolletje schapenvet en ik ben aan het denken voor 1 keer per week rauw ei erbij te geven alleen twijfel ik met of zonder schil te geven. Tips en advies altijd welkom !!

  1. Voerwijzer Meike

   Leuk Nicky! Visolie is opzich niet nodig, aangezien dat al in de voeding zit, ik neem aan in voldoende hoeveelheden. Schapenvet is ook niet nodig, er zit genoeg dierlijk vet in de voeding. Een rauw eitje vind ik wel een goede aanvulling, ik zou deze zonder schil geven.

 9. Twinkel

  Hallo,
  Ik ben nieuw hier en heb een vraag. Ben een beetje ten einde raad. Onze Shih Tzu heeft telkens haar anaalkieren vol. Verschillend versvoer geprobeerd. Is het ook beter om graanvrij te voeren ? Alleen vers of ook brokken. Wat is het beste voor onze kleine meid…?
  Heel graag advies

  1. Voerwijzer Meike

   Wat vervelend! Het kan helpen om een rauwe vleesvoeding te kiezen met een wat hoger calciumgehalte, bijvoorbeeld tussen de 0,7% en 0,9%. Naar mijn weten heeft het wel of niet voeren van graan geen invloed op het volraken (of beter gezegd niet uitgedrukt worden) van de anaalklieren. Volgens mij is het niet bij elke hond voedingsgerelateerd, maar het is zeker het proberen waard om wat meer calcium te voeren. Misschien heb je ook wat aan dit artikel: https://www.oervoer.com/blog/daar-zit-luchtje-aan/

  2. Gizmo

   Als ik je een tip mag meegeven voor een middeltje… Wij hebben ook een Shihtzu die regelmatig overvolle en ontstoken anaalklieren had (elke 2 maanden) en ondanks verschillende vervlees merken geprobeerd te hebben hielp niets. Ook was de ontlasting wel gewoon hard. Nu krijgt ze elke dag een pilletje Silicea D6 door haar voer en we zijn al meer dan een jaar van het probleem af! Op Google kan je wel meer hierover vinden. 😉

  3. Celine

   Hier een Shih Tzu die in het verleden de zelfde problemen had.Brokken geven juist volla anaalklieren doordat er zoveel granen in zitten die de ontlasting te zacht houd.Bij onze Shih helpt het om een paar dagen aaneen Carnibest kip&rijst te voeren,dat maakt bij haar de ontlasting harder en is ze er weer van af.Nu voer ik haar iedere dag een verschillende smaak Carnibest,maar iedere 3e dag krijgt ze Carnibest Kip&rijst en het werkt super.Brokken ook de graanvrije zou ik niet meer voeren,daar ga je het niet mee oplossen.

 10. Mireille

  Het klinkt allemaal heel positief maar het punt wat mij doet twijfelen is het toevoegen van bloemkool en spinazie..
  Met name spinazie is vergif gebleken voor honden, hoe zit dit nou precies????

  Ik heb een zeer kieskeurig husky x saarlooswolfhond van 4,5 jaar en 2x husky x australian Shepherd’s van 11 maanden.
  Ik had eerst BARFmenu maar daar werd, ondanks pens voeren, de ontlasting zo droog van dat het letterlijk verpoederde..
  Ben toen op advies van de husky vereniging op Kivo overgestapt en sinds dien is het helemaal raak.. de pubers hebben overal jeuk, bijten en krabben zich kapot en hebben spontaan optredende smetplekken… Dus ben als de dood om weer over te stappen en zie door de bomen het bos niet meer, dit merk klink erg goed, alleen vraag ik me af hoe schadelijk de spinazie erin kan zijn.

  Met vriendelijke groet

  1. Voerwijzer Meike

   Spinazie is niet giftig, maar het bevat veel oxalaten. Sommige honden kunnen dit niet goed verwerken en een nadeel is dat het de opname van calcium en magnesium beperkt. Het kan dus geen kwaad als ze af en toe spinazie eten, tenzij de hond er niet goed tegen kan. Wel zou ik sowieso van Kivo afstappen als je zoveel klachten merkt, dan is Raw4dogs zeker de moeite waard om te proberen.

   1. Sabrina

    Hey hey !
    Er bestaat nu een nieuwe variant eend van RAW4dogs. Wat denk je hiervan ?
    Het is nog niet online of bij veel winkels te vinden. In België voorlopig enkel bij lewis in Kortessem.
    Ik ga deze variant eens testen, zitten momenteel in een eliminatie periode van 13 weken al op carnivoer2go eend. Eens rauw terug proberen na diagnose van dysbiose / voedselallergie / chronische maag en darmontsteking / IBD/ leaking gut(deze werd niet expliciet gemeld na de bioptafname maar aangezien er een voedselallergie heerst is het hoogstwaarschijnlijk door lekjes in de darm uiteraard ).
    Een ander vraagje : voor de vakanties nemen we de gestoomde worsten mee en de brokjes van optilife lam rijst. Wat denk jij van deze brok ? Hierbij de lijst met ingrediënten 😉
    Samenstelling:
    lam (gedehydreerd, 20%), rijst (20%), dierlijk vet, zalm, plantaardige vezels, lijnzaad, biergist, zalmolie, mineraalstoffen, FOS, MOS, lecithine, zee-algen (Ascophyllum Nodosum), druivenpit, rozemarijn, goudsbloem, groene thee
    Toegevoegde stoffen:
    Voedingsfysiologische additieven:
    vitamine A (26.400 IE/kg), vitamine D3 (1.440 IE/kg), vitamine E (600 mg/kg), vitamine C (240 mg/kg), β-caroteen (1 mg/kg), E1 [ijzer] (75 mg/kg), E2 [jodium] (3 mg/kg), E4 [koper] (10 mg/kg), E5 [mangaan] (50 mg/kg), E6 [zink] (180 mg/kg), E8 [selenium] (0,3 mg/kg).
    Antioxidanten:
    tocoferolen.

    Analytische bestandsdelen

    ruw eiwit 24.0 %
    ruw vet 17.0 %
    ruwe vezel 3.0 %
    ruwe as 7.5 %
    calcium 1.65 %
    fosfor 1,1%

    1. Voerwijzer Meike

     Ah de eend-variant is er al! Ik zal eens contact opnemen met Raw4dogs voor meer informatie, dan zal ik het op deze pagina toevoegen. Mijn beoordeling over Optilife Adult vind je hier: https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/opti-life-adult-medium/ Deze beoordeling geldt ook voor Lam&rijst, alleen bevat Lam&Rijst iets minder eiwit. Om zelf een brok te beoordelen kun je dit artikel gebruiken: https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen/. D

    2. Nicky

     Sabrina, ook wij zitten met een hond vol van allergieën voor voedsel, meer bepaald dierlijke eiwitten. Dat is geconstateerd geweest door bloedonderzoeken via de DA. Tevens ook allergisch voor huidschilfers van mensen en kattenharen. Sky krijgt nu maandelijks een sensibilisering injectie hiervoor. Tevens voeding zowel btok als natvoer op basis van insect. Alles is nu stabiel, geen overdreven jeuk meer, geen rode vlekken meer, geen plukjes vacht meer die hij verliest. Ochtend en avond moet ik wel 3 pufjes Viacutan Plus olie erbij onder doen, om alzo een volledige voeding te hebben qua vitaminen. Sinds gisteren ben ik begonnen tzr afwisseling van de natvoer er RAW4dogs vis eronder te mengen. Want buiten insect als badis voeding mag hij vis hebben. Ik wacht nu het resultaat af. Misschien een troost, wij hebben bijna 1jr zoveel geïnvesteerd in verscheidene voedingen en evenveel weg gegeven alvorens Sky op punt stond. Sky is een MH. Groetjes.

  1. Voerwijzer Meike

   Hé wat lastig! Er gaan wel wat stoffen deels verloren, maar het zou kunnen dat er zoveel is toegevoegd dat het geen probleem is. Hoe gaat het als je bijvoorbeeld 3/4 gebakken Raw4dogs mengt met 1/4 rauw? Vraag anders het merk zelf om advies, zij werken ook samen met een nutritionist en hebben beter inzicht in de toegevoegde stoffen.

 11. Marieke

  er staat op voor pups 40-60g per kg lichaamsgewicht. De onze van 6 maanden oud weegt 20kg. Dus ik moet een kilo geven per dag?? Dat zijn 2 rollen…
  Mag je dat nog afwisselen met brokken? Kwestie van de zak weg te werken die we kochten.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja een kilo per dag kun je heel goed mee beginnen. Je mag het nog afwisselen met brokken, maak de zak zo snel mogelijk leeg, want bewaren zorgt voor ongezonde stoffen en vermindering van vitamines. Maximaal 3 weken na openen is het algemene advies.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja, Raw4dogs is ook geschikt voor pups. Ik vind dat de lam-variant wat weinig spiervlees bevat, maar als het goed is worden de tekorten die dat met zich meebrengt opgevangen door de toegevoegde vitamines. Maar afwisselen is sowieso aanbevolen.

 12. Myrthe

  Sinds kort heb ik een Amerikaanse stafford pup. Hij kreeg vanuit het nest een Naturis worst kip mix mee. Was hier in de omgeving slecht verkrijgbaar, pup at het goed maar ik vond zelf de geur niet prettig en vond het er niet heel smaakvol uitzien.
  Bij de plaatselijke dierenwinkel Raw4dogs gehaald (kip variant). De pup vindt het heerlijk! En tijdens de bereiding vindt ik het prettig ruiken, daarnaast zijn de ingrediënten ook nog wat zichtbaar.
  Voorafgaand at de pup een aantal dagen enkel brok (Cavom), hij kreeg erg veel huidschilfers en enorm veel ontlasting.
  Na enkele dagen Raw4dogs geen schilfers meer, ontlasting is ook minimaal en de pup staat te dansen in de keuken als ik het klaarmaak.

  Hier positieve ervaringen!

  Nu nog op zoek naar een goede brok ter afwisseling.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter