Alaska

Alaska is een kvv-merk met vers vlees voedingen voor honden en katten. Hieronder een overzicht van de vers vleesvoedingen voor honden.

De samenstelling van de meeste varianten zijn onlangs (juni 2017) aangepast en de verpakkingen en namen van de mixen ook.

Analyse, ingrediënten en prijzen Alaska
Ingrediënten Eiwit Vet Vezel Calcium Fosfor €/kg
Alaska Duck Bevleesde eendenruggen (30%), eendennekken (20%), eendenhart (20%), eendenvlees (10%), eendenlever (5%), groentemix (15%) 13% 10% 0,2% 0,9% 0,5% €5,44
Alaska Beef Runderpens (30%), bevleesde tongbotjes (30%), runderhart (15%), rundernier (5%), runderlever
(5%), groentemix (15%)
14% 11% 0,4% 0,5% 0,3% €4,69
Alaska Rabbit 85% Konijn: bevleesde ruggen (55%), nier (10%), hart (5%), long (5%), lever (5%), oor (5%), 15% groentemix 15% 14% 0,4% 0,8% 0,4% €5,44
Alaska Pheasant 85% fazant (lijven, zonder kop, krop, veren en filet), 15% groentemix. 16% 10% 0,7% 1,1% 0,5% €4,50
Alaska Chicken Bevleesde kippenruggen (50%), kippenmaag (15%), kippenleverever (10%), kippenhart (10%),
groentemix (15%)
14% 10% 0,3% 0,6% 0,4% €4,38
Alaska Lamb 85% lam: pens (40%), bevleesde ribben (10%), hart (10%), lever (10%), vlees (5%), vet (5%), long (5%), 15% groentemix. 14% 13% 0,4% 0,4% 0,4% €4,99
Alaska Salmon Zalmijven (55%), zalmkoppen (30%), groentemix (15%) 12% 16% 0,5% 1,3% 0,6% €4,20
Alaska Puppy 25% bevleesde kippenruggen, 5% kippenlever, 25% paardenvlees, 20% runderhart, 10% zalmlijven, 10% groentemix (3% wortel 3% spinazie, 3% bloemkool), 5% lamspens 16% 12% 0,2% 0,5% 0,3% €4,94
Alaska High Energy Bevleesde kippenruggen (40%), kippenlever (5%), runderpens (20%), groentemix (15%), konijnennier (10%), lamsvet (10%) 11% 23% 0,3% 0,6% 0,3% €4,13
Alaska Horse  Paardenvlees (50%), paardenhart (10%), bevleesde paardenribben (20%), paardenlever (5%),
groentemix (15%)
17% 8% 0,3% 0,4% 0,2% €5,44
Alaska Skin & coat 30% eendennek, 30% hele makreel, 15% groentemix, 10% lamsvet, 10% paardenhart, 5% konijnenoren. 14% 13% 0,2%  0,7% 0,4% €5,44


De groentenmix bestaat uit: 5% Spinazie, 5% Bloemkool, 5% Wortel

Er worden geen nekken en strotten gebruikt in Alaska, met uitzondering van eendennekken in Alaska Duck en Alaska Skin&Coat.

Alle mixen zijn graanvrij, alleen bij de smaken kip en fazant worden ook de maag verwerkt, hierdoor kan er in een uitzonderlijk geval iets van achtergebleven granen in de worst zitten.

Is de kvv van Alaska Compleet?
De mixen van Alaska zijn niet compleet opzichzelf, maar je kunt door genoeg afwisseling wel compleet voeren.
Voer in ieder geval

 • hoefdieren
 • gevogelte
 • Eventueel een bredere variatie aan groenten (altijd dezelfde drie soorten groenten voeren is karig)
 • Eieren
 • 5 a 8% vette vis, zoals Alaska Salmon

En let er op dat je gemiddeld

 • maximaal 5% lever voert
 • maximaal 3% nier voert
 • minimaal 30% spiervlees voert

Voorbeeld compleet menu 
Dit menu is geschikt voor zowel volwassen honden als pups.
3x Alaska Beef
3x Alaska Duck
3x Alaska Horse
3x Alaska Pheasant
1x Alaska Salmon
Je voert dan

59% vlees en bot (ong 20% bot)
9% hart
7% pens
5% lever
1% nier
10% overig orgaan (tong, ingewanden van de fazant en de vissenkop)
15% groenten
0,75% calcium en 0,4% fosfor

Als je in dit menu Alaska Pheasant  of Alaska Duck vervangt door Alaska Chicken, voer je minder spiervlees, 2,5% meer lever en 3,5% meer maag. En als je het vervangt door konijn voer je 2,5% meer nier. Beiden vind ik minder gebalanceerd. Als je rund vervangt door lam, voer je 1% meer lever en 2% meer pens. Dit vind ik minder gebalanceerd, maar kan opzich prima.

Voorbeeld menu voor pups van grote rassen 
Dit menu is geschikt voor alle pups (en volwassen honden), maar dit is een menu met een lager calciumgehalte wat specifiek geschikt is voor pups met risico op groeipijn.

4x puppymix
1x lam
1x konijn
1x eend
56% vlees en bot (ong 20% bot)
16% hart
12% groenten
6,5% pens
5% lever
1,5% nier
3% overige
6% zalm
0,5% calcium en 0,35% fosfor
15% eiwit en 12% vet

Pups
Voor pups onder de 14 weken bevat de puppymix te weinig fosfor volgens de richtlijnen van de Fediaf. Er zit namelijk 1,75 gram fosfor per 1000 kcal in en 2,25 gram is de minimum-aanbeveling voor pups jonger dan 14 weken. Dit betekent niet dat een fosfortekort gegarandeerd is, maar ik zou er wel rekening mee houden. Voor pups ouder dan 14 weken is het wel geschikt, voor hen is het aanbevolen minimum 1,75 gram. Het is sowieso beter om het aan te vullen met andere mixen, van Alaska zelf of van andere merken.

Verder zijn alle varianten geschikt voor pups, met uitzondering van Alaska High Energy. Deze bevat teveel vet. Zorg er wel voor dat je gemiddeld minimaal 0,5% calcium en 0,3% fosfor voert. En voor pups van grote rassen maximaal 0,8% calcium.

Verpakking
Alaska is verpakt in rollen van 800 gram en de smaken Rund, Kip, Eend, Konijnen, Lam, Puppy en Zalm zijn ook in 400 grams rollen verkrijgbaar.

Vandaag besteld, morgen GRATIS bezorgd

Let op
In de fazant kunnen (net als in de meeste wild kvv-soorten) kleine kogeltjes zitten. Deze zijn volgens de producent totaal onschadelijk voor de hond. Ze bevatten volgens hen geen lood en zouden via de normale ontlasting afgevoerd moeten worden.

Beoordeling:

Alaska lijkt me een prima merk, maar het is wel goed om met een beetje inzicht je menu samen te stellen. Sommige mensen vinden de mixen te fijn gemalen.

Wat is jouw ervaring met Alaska kvv?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond www.alaska-dogfood.nl

17 Comments

 1. Patricia Masius

  Goedendag,

  Ik ben op zoek naar een goede versvoeding voor mijn twee Rottweilers (10) en (15 mnd) echter voordat ik een grote bestelling doe, wil ik er zeker van zijn dat de hierboven genoemde plastic issue is opgelost….

  Groeten,
  Patricia Masius

 2. Maria

  Ik denk dat iedere KVV voerder wel eens iets in het vlees heeft gevonden dat er niet in hoort. Dat mag niet gebeuren maar komt overal wel eens voor. Ik voer al 5 jaar verschillende smaken Alaska en heb nog nooit plastic gevonden.

 3. Dick

  Dick
  Al 2 jaar heel tevreden over Alaska. Onze labrador doet het er zeer goed op. Veel minder ontlasting omdat de voeding beter verteert. Wij geven 3 x daags 133 gram.
  elke dag een andere smaak.
  Even de juiste manier moeten zoeken voor de verdeling van de dag. Eerst met de zaag maar dat was hopeloos. Nu bevroren even met een mesje de wikkel insnijden en de volgende dag makkelijk te openen en te verdelen. Wij willen niet anders meer voor de hond

 4. Hier voer ik al sinds pup Alaska, half om half met BARF. De KVV is meer om eventuele tekorten op te vangen van de BARF. Daarom gebruik ik een voor mijn gevoel goede KVV. Bij Alaska heb ik het idee dat dit een goede KVV is. Mijn honden (Border Collies) zien er top uit, blinken, zijn gezond en aktief.

  Hun dieet wordt aangevuld met eieren, yoghurt, karnemelk, verse groente, fruit en om te trainen Orijen gevriesdroogde brokjes wat voor mijn gevoel goed aansluit bij vleesetende honden en vooral makkelijk in je zak zit zonder prut te worden.

  Van het plastic verhaal wat hier beschreven staat nog nooit niets gemerkt. Vlees wordt machinaal verpakt dus bij elk merk kan er wel eens iets inzitten wat er niet in hoort.

  Bij uitzondering vind ik een kogeltje in de voerbak na een wildmaaltijd. Dit lijken mij echter geen lood kogeltjes maar staal.

  Wat mensen misschien tegenspreekt maar ik als groot voordeel zie is dat er nog veel bloed in zit wat vrij komt na het ontdooien. Hier zitten nog goede stoffen in dus geef ik dat weer terug over de maaltijd.

  Ik koop meestal de combi-doos met 10 rollen van 800 gram, aangevuld met losse rollen die niet in de doos zitten om vooral veel variatie in het voer te houden. Hierdoor is het compleet.

  Dus al met al denk ik dat Alaska een prima merk is. Zeker als ik kijk naar mijn honden. Ze hebben ook nooit problemen met eten, de bak is binnen een halve minuut leeg.

  Ik ben in ieder geval blij dat ik Alaska hier in de buurt kan kopen.

 5. Carmen Derix

  Hallo Meike,

  Ik geef aan een van mijn honden Alaska. Momenteel wissel ik per dag, tussen de
  eend, lam, konijn, zalm en Fazant.,
  Helaas mag hij geen kip of rund hebben.
  Stel dat ik de paard en de skin and coat eraan toe zou voegen, hoe zou ik dit dan het beste kunnen geven (ben niet zo thuis in het berekenen, het is een duitse herder van 12 jaar).

  Bedankt alvast voor je hulp.

  Gr Carmen

  1. Voerwijzer Meike

   Een menu met eend, lam, konijn, fazant, paard en skin & coat in gelijke delen is een mooi menu. Je voert dan niet teveel lever en nier. Zalm zou ik er dan niet bij geven, of eens per maand ofzo.

 6. Wendy

  Hallo Mieke,

  Onze hond 7,5 maand krijgt riverwood puppy large breed ( kruising Mastino/ boerboel papa X pocket bully mama)
  Ze heeft echter regelmatig dunne ontlasting. Nu wil ik KVV erbij gaan geven. Kan ik dat combineren met de brok en zo ja hoeveel vlees geef ik dan ? Kan ik kvv mengen met brokken of beter apart ochtend /avond of om de dag? Ze weegt bijna 30 kilo

  1. Voerwijzer Meike

   Over het algemeen wordt aangeraden om de maaltijden te scheiden, maar soms kan het juist beter gaan als je het combineert. Ik zou dus om te beginnen de maaltijden scheiden en als het nog niet echt beter gaat kun je kijken hoe het gaat als je ze mengt. De eerste dagen zal de ontlasting wat slechter kunnen zijn, maar dat zal snel beter moeten worden.

 7. Wilma

  Hallo Meike,

  Ik wil mijn hond van 6,5 maand Alaska gaan voeren. Nu is de vraag tot welke leeftijd je de puppy mix geeft en vanaf welke leeftijd je overgaat naar het volwassen voer.

  1. Voerwijzer Meike

   Je hoeft geen puppymix te geven. De puppymix is wat fijner gemalen en daardoor goed geschikt om mee af te spenen. Maar voor een pup van 6,5 maand is dit niet meer nodig. Sowieso zou ik het niet als compleet voer voeren, en afwisselen met andere varianten. Zoals in het voorbeeldmenu voor pups.

 8. Mariska

  Hoi,

  Sinds kort (een week of 6) ben ik overgestapt van Carnibest natuurvoer naar Alaska in verschillende smaken (ik wilde graag wat meer variatie en geen rijst, rund en kip meer voeren. Na een bio resonantie test leek dit beter).
  Ze deden het overigens prima op Carnibest. Nooit enige klacht gehad.

  De ene hond kan prima Alaska en Oervoer etc. verteren. De andere hond geeft 10 minuten na het eten de hele maaltijd over, alle smaken geprobeerd. Nu heb ik ook andere merken KVV geprobeerd (Oervoer etc.) Ook deze KVV ligt binnen 10 minuten na het eten in zijn geheel op de bank……

  Hoe kan dit, heeft iemand een idee? Ze krijgen al Carnibest vanaf pup, dus vers vlees is hij al aan gewend.

  Groetjes Mariska

  1. Voerwijzer Meike

   Dat is wel bijzonder inderdaad. Heb je ook opnieuw Carnibest weer geprobeerd, en gaat dat nog steeds wel gewoon goed? En heb je ook rund of kip geborbeerd van Oervoer en Carnibest? Ik zou niet weten wat er wel in Oervoer en Alaska zit, en niet in Carnibest, behalve dat je misschien nieuwe diersoorten probeert. Carnibest heeft ook varianten zonder rijst, rund en kip trouwens, die kun je ook proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *