Nieuw: Alaska Complete

Alaska heeft het assortiment rauwe vleesvoeding uitgebreid met drie mixen waar vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn: Alaska Complete. Er zijn drie varianten, eentje met alleen wit vlees, eentje met alleen rood vlees, en eentje met diersoorten die wild worden genoemd.

Alaska is een kvv-merk met vers vlees voedingen voor honden en katten. Hieronder een overzicht van de complete vers vleesvoedingen voor honden. Alaska heeft ook een lijn met mixen waar geen vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn: Alaska.

Alaska Compleet
Ingrediënten Eiwit Vet Vezel Calcium Fosfor €/kg
Alaska Red Complete 63% Eend (28% bevleesde ruggen, 20% vlees, 15% hart), 15% groentemix, 10% paardenvlees, 10% lamsvlees, 1% zalmolie, 1% premix 13% 15% 0,3%  0,6% 0,4% €5,75
Alaska White Complete 48% bevleesde kippenruggen, 25% kalkoen (15% hart, 10% vlees), 15% groentemix, 10% Konijn (5% oor, 5% nier met vet), 1% zalmolie, 1% premix 13% 16% 0,4%  0,6% 0,3% €4,94
Alaska Wild Complete 23% fazantenlijf, 23% kwartellijf, 15% hertenvlees, 15% makreel, 15% groentemix, 7% hazeborst, 1% zalmolie, 1% premix 15% 13% 0,4%  0,7% 0,5%

De groentenmix bestaat uit: 5% Spinazie, 5% Bloemkool en 5% Wortel

Is deze kvv compleet?
Ja, Alaska Compleet is compleet doordat er vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. Afwisseling is niet nodig, maar ik raad wel aan dit te doen.

Is Alaska Compleet geschikt voor pups?
Alaska Wild Complete vind ik het best geschikt voor pups. Alaska Red vind ik wat weinig eiwit bevatten, om als hoofdvoeding te gebruiken voor pups, maar is volgens de richtlijnen geschikt voor pups vanaf 14 weken. Alaska White Complete bevat naast weinig eiwit ook te weinig fosfor voor pups volgens de analyse. Alaska White Complete en Alaska Red Complete zijn wel geschikt om mee af te wisselen.

Verpakking
Alaska Compleet is verpakt in rollen van 800 gram.

Rol Alaska Complete Wild
Alaska Complete Wild

Beoordeling:

Alaska Complete vind ik een goede samenstelling hebben, alhoewel ik liever een hoger eiwitgehalte en lager vetgehalte zou zien. Er zit minder eiwit in dan vet, waardoor de hond minder eiwit binnenkrijgt.

Doordat het toegevoegde vitamines en mineralen bevat, hoef je niet bang te zijn voor tekorten. Wel raad ik aan om het af en toe af te wisselen met Alaska-smaken waar geen vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot hond www.alaska-petfood.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *