Alaska Complete

Datum: 31 mei, 2018
Laatst bijgewerkt: 27 juli, 2023

Alaska heeft het assortiment rauwe vleesvoeding uitgebreid met drie mixen waar vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn: Alaska Complete. Er zijn drie varianten, eentje met alleen wit vlees, eentje met alleen rood vlees, en eentje met diersoorten die wild worden genoemd.

Alaska is een kvv-merk met vers vlees voedingen voor honden en katten. Hieronder een overzicht van de complete vers vleesvoedingen voor honden. Alaska heeft ook een lijn met mixen waar geen vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn: Alaska.

Alaska Compleet
Ingrediënten Eiwit Vet Vezel Calcium Fosfor €/kg
Alaska Red Complete 63% Eend (28% bevleesde ruggen, 20% vlees, 15% hart), 15% groentemix, 10% paardenvlees, 10% lamsvlees, 1% zalmolie, 1% premix 13% 15% 0,3%  0,6% 0,4% €8,37
Alaska White Complete 48% bevleesde kippenruggen, 25% kalkoen (15% hart, 10% vlees), 15% groentemix, 10% Konijn (5% oor, 5% nier met vet), 1% zalmolie, 1% premix 13% 16% 0,4%  0,6% 0,3% €6,01
Alaska Wild Complete 23% fazantenlijf, 23% kwartellijf, 15% hertenvlees, 15% makreel, 15% groentemix, 7% hazeborst, 1% zalmolie, 1% premix 15% 13% 0,4%  0,7% 0,5% €8,19

De groentenmix bestaat uit: 5% Spinazie, 5% Bloemkool en 5% Wortel

Is deze kvv compleet?
Ja, Alaska Compleet is compleet doordat er vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. Afwisseling is niet nodig, maar ik raad wel aan dit te doen.

Is Alaska Compleet geschikt voor pups?
Alaska Wild Complete vind ik het best geschikt voor pups. Alaska Red vind ik wat weinig eiwit bevatten, om als hoofdvoeding te gebruiken voor pups, maar is volgens de richtlijnen geschikt voor pups vanaf 14 weken. Alaska White Complete bevat naast weinig eiwit ook te weinig fosfor voor pups volgens de analyse. Alaska White Complete en Alaska Red Complete zijn wel geschikt om mee af te wisselen.

Alaska bestellen
Alaska dogfood kun je online bestellen, onder andere bij Animalfoodexpress.nl

kvv bestellen bij animal food express

Verpakking
Alaska Compleet is verpakt in rollen van 800 gram.

Rol Alaska Complete Wild
Alaska Complete Wild

Beoordeling:

Alaska Complete vind ik een goede samenstelling hebben, alhoewel ik liever een hoger eiwitgehalte en lager vetgehalte zou zien. Er zit minder eiwit in dan vet, waardoor de hond minder eiwit binnenkrijgt.

Doordat het toegevoegde vitamines en mineralen bevat, hoef je niet bang te zijn voor tekorten. Wel raad ik aan om het af en toe af te wisselen met Alaska-smaken waar geen vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond www.alaska-petfood.nl

28 Comments

 1. Harm

  Bij voldoende afwisseling zo’n 4-5 soorten zouden ze alles binnen moeten krijgen, dus dan zou complete niet eens nodig moeten zijn. Je geeft het dus eigenlijk voor de “zekerheid” je zou even moeten kijken hoe je hond reageert op de premix, hier zit vaak ook zalmolie in, dus de ontlasting kan dan iets dunner zijn, dit is onze ervaring. 2 of 3 keer maakt niet veel uit, doe dat naar eigen inzicht. Wat betreft groente zijn de meningen ook verdeeld, wij geven het wel extra erbij, ook voor de afwisseling, wat we zelf over hebben, dus wel gekookt, beetje pureren / fijn malen en bij het voer doen. Zo’n 10% wat je geeft aan vlees extra boven op de groente die er al inzit. Doen we ook echt niet iedere dag, gewoon zo nu en dan in de week een eetlepel groente erbij.

  1. Voerwijzer Meike

   Dat hangt er van af welke voedingsstoffen er tekort komen in de andere voedingen die je voert en hoeveel ervan is toegevoegd aan de complete voeding. Over het algemeen lijkt me 3 a 4 keer per week genoeg, mits de andere voedingen zonder toegevoegde voedingsstoffen wel goed in balans zijn.

 2. Harm

  Je voert wel goed zo, complete geef ik ook om deze reden. 4 of 5 soorten kom je wel aan als je steeds afwisselt per week, en dat is percect. Vis niet te veel geven, maar als Viper dit kan hebben/ lekker vindt zou ik dat doen. Vis bevat veel goede stoffen, wij nemen makreel of zalm. Ook dit kan je als KVV kopen

 3. Harm

  Viper..

  Met complete hoef je eigenlijk niet af te wisselen, dit heeft al meerdere diersoorten en een premix. Wij doen dat overigens wel, zo krijgen ze toch alles binnen. 2 a 3 dagen in de week complete, rest enkelvoudige smaken. Volgorde maakt niet uit. Er zitten geen gluten/ granen in. Maar wel afwisselen in diersoorten zou ik aanraden, zou niet alleen wild geven. Wij geven ook 1 x in de 1,5 a 2 weken een dag vis of vismix.

  1. viper

   hoi harm,

   viper krijgt nu een mix van paard,konijn,geit en dan nog darf wild

   ik wil alaska er bij geven om eventuele tekorten te voorkomen.

   viper heeft nu hij geen rund/kip meer krijgt minder last van jeuk ( hopelijk gaat het helemaal weg )

   ik moet dus even voorzichtig zijn en omdat ik nieuw ben in het vers wereldje wil ik wel dat viper alles binnen krijgt wat hij nodig heeft daarom wil ik ook graag een complete variant geven

 4. Viper

  Paar vraagjes,

  Als je 3 dagen complete wild voert en de rest van de dagen enkelvoudige soorten / darf wild voert voer je dan redelijk goed?

  Wat is beter? Een aantal dagen wild complete achter elkaar voeren en de rest afgewisseld of maakt dat niet zo uit?

  Zitten er gluten/granen in wild complete?

  Vipertje is nu alweer 5 maanden….

  1. Voerwijzer Meike

   Als in Darf Wild inderdaad lever, hart, pens en long zit, zul je compleet voeren met het menu dat je noemt. Hoe je afwisselt maakt niet veel uit. Er zitten geen granen of gluten in Alaska-voedingen.

   Het grootste risico met je menu is dat je teveel calcium voert, als je een middelgroot of groot ras hebt tenminste.

 5. Es

  Dan ga ik dat doen, en de gedroogde groente- fruit- kruidenmix ( van Versvoer) welke ik gebruik, daar zitten erwtenvlokken in, Ik lees de laatste tijd best nog wel is dat peulvruchten dus ook erwt, niet zo gezond zijn. De vraag is eigenlijk of ik dit langdurig veilig kan geven. Ik geef maar een ruime eetlepel per maaltijd maar zou graag jou advies hebben. Dank je Meike

  1. Voerwijzer Meike

   Peulvruchten bevatten veel antinutrienten, en om die reden zou ik het niet elke dag geven. Het beste is om de rauwe bonen eerst te laten kiemen en dan in de groentenmix te verwerken, maar als het al tot poeder is vermalen is dat natuurlijk onmogelijk. Je kunt bijvoorbeeld drie keer per week de gedroogde mix geven en vier keer per week gekookte groenten uit je eigen maaltijd (iets meer koken dus, en geen ui of prei geven).

 6. Es

  Dank voor je reactie Meike,

  We voeren ook nog ongeveer 1 x in de 2 weken een dag Skin en Coat, hier zit 30% makreel in, dus zal het vis percentage voldoende moeten zijn. Ik zal er wat overgebleven groenten van ons bij doen, zodat ze hier ook wat afwisseling in krijgt, heb ook droog fruit en groentemix van Versvoer, hier zitten wel erwten in, hier lees ik verschillende verhalen over of dit wel goed zou zijn, heb jij hier advies in? Sinds een aantal dagen eet ze ook ineens gras, (alleen die lange brede sprieten) ze wil nog wel is wat van straat eten omdat ze net een jaar is en dan op “onderzoek” uit is en een beetje baldadig is buiten, maar ze at geen gras. Zou dat door de premix in de complete versie kunnen komen? Ze eet overigens prima, en vindt Alaska lekker, haar bak is in 30 seconden leeg.

 7. Es

  Wij hebben nu Alaska Red complete, deze voeren we voor de eventuele tekorten, de premix lijkt mij ok, incl de taurine ( 500 mg/kg) welke is toegevoegd en mij ook aanstaat voor honden. Deze wisselen wij af met Fazant ( ipv kip) paard, rund, Lam en eend ( de enkelvoudige zonder premix) we voeren dus ongeveer 2,3 dagen per week complete, de overige dagen de enkel smaken) 1 x in de maand wat vis ( makreel of wat zalm ) een rauw eitje in de week en wat fruit zo nu en dan. Voeren we zo goed Meike?

 8. Harm

  Ik voer alle Alaska merken aan mijn hond, behalve konijn en zalm, geef heel af en toe wat skin en coat voor de vis die erin zit. Ik wissel dus ruim genoeg af. Waarom maken ze nu deze compleet versies? Is dit omdat mijn hond wellicht tekorten kan oplopen als ik de “gewone” versies blijf geven? Of is dit gedaan omdat er vraag naar is en dus een commerciële reden. Kortom kan ik veilig en gezond doorgaan met het geven van de enkele smaken?

  1. Voerwijzer Meike

   Het is lastig om compleet te voeren zonder premix. Zo zit er makkelijk te weinig zink, magnesium en vitamine E in als je niet genoeg groenten en toevoegt en omdat Alaska zo’n gevarieerde samenstelling heeft voer je ook vrij makkelijk uit balans met dit merk. Nu scheelt het zeker als je alle varianten afwisselt.

   Het probleem is dus vooral dat het veel meer rekenwerk, kennis en moeite kost om compleet te voeren met Alaska zonder premix. Ik weet niet of het perse een commerciële reden is, maar ik denk dat het er mee te maken heeft dat er steeds meer nadruk komt op grote risico niet compleet te voeren. De andere merken die bij dezelfde fabriek gemaakt worden hebben sinds vorig jaar ook een variant met premix erbij.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter