Bandit

Datum: 17 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 7 april, 2023

Bandit biedt biologische vleesvoeding, alleen de vis en het wild zijn niet biologisch. Deze biologische kvv is ontwikkeld door nutritionist Huub van de Lang, met behulp van dierenarts Tannetje Koning.

Analyse & Ingrediënten Bandit
Ingrediënten Eiwit Vet As Koolh. €/kg
Kipmix Biologische kip (geheel), bio rundvlees, 5% verse vis (haring of makreel, niet biologisch), 3% bio zilvervliesrijst. 15.4% 13.6% 0,5% 2.4% €7,43
Lammix
Biologisch lam (vlees, botten, pens, hart, lever en niertjes en long), biologische kip, verse vis (haring of makreel, niet biologisch), 2% bio zilvervliesrijst.
18% 13% 2,3% 4,1% €10,96
Vleesmix Biologische kip, biologisch rundvlees, pens, hart, lever en niertjes en 0,5% runderlong, >5% verse vis (haring of makreel, niet biologisch), 2% bio zilvervliesrijst en bio maïskiemolie (0,58% calcium en 0,36% fosfor) 16% 11% 2,3% 3% €7,49
Geitmix Biologische geit (vlees, botten, pens, hart, lever en niertjes en long), biologische kip, verse vis 5% (haring of makreel, niet biologisch), 2% bio zilvervliesrijst. 20% 14% 2,3% 4,1% €10,96
Wildmix Verschillende diersoorten uit het wild. Verschilt per seizoen. 20% 14% 2,3% 3% €14,17
Hanenmix Hanenbotten, -organen en -spiervlees, 5% schapenspiervlees en organen (hart, lever, long) 5% vis, zilvervliesrijst. 18% 9% 3% €8,93
Dieet hond nierproblemen Biologische kip, pens hart, nieren, lever rundvlees (met hoog vetgehalte), 15% groente 8% vette vis (Haring of makreel)
0,32% calcium
0,08% fosfor
13% 15% €11,50

Uitgebreide analyse
Bandit heeft een uitgebreide analyse op vitamines, vetzuren en aminozuren laten uitvoeren. Een kleine greep uit de analyse van de Bandit Vleesmix:
Vit. A 32000 IU/kg
Vit B1 0,2 mg/kg
Vit B12 75,2 ug/kg
Vit E 4,3 mg/kg
Vit D2 400 IU/kg
Vitamine D3 200 IU/kg

.

Is Bandit vers vlees Compleet? 
De kvv van Bandit is bijna compleet, er zit namelijk zowel rood vlees, wit vlees als vis in. Vul zelf het menu nog aan met eieren en groenten. Bandit biedt ook een groentenmix. Wil je zelf kunnen beoordelen of een menu compleet is en/of het menu optimaliseren? Lees dan het boekje Rauwvoer voor de hond – verantwoord rauw voeren in 3 stappen.

Is Bandit geschikt voor pups?
Ja, de voedingen van Bandit zijn zo samengesteld dat ze ook voor pups geschikt zijn, met uitzondering van de dieetvoedingen. Voor pups van grote rassen is de wildmix niet geschikt als hoofdvoeding, doordat deze een wat hoger calciumgehalte heeft, dat vergroot het risico op groeipijn.

Bandit Vleesmix hondenvoer
Bandit Vleesmix

Bandit Groentenmix
Bandit biedt ook een groenten- en fruitmix, in bakjes van 400 gram. Hier zit ongeveer 90% seizoensgroenten in en 10% bessen (bosbessen, blauwe bessen, bramen, frambozen) en seizoensfruit. Zie ook Bandit groentenmix.

Verpakking
Bandit is verkrijgbaar in bakjes van 300, 465 en 935 gram. Er zijn ook grootverbruik-eenheden (12 bakjes van 935 gram). Deze zijn voordeliger qua prijs.

Bandit bestellen
Bandit kun je online bestellen bij onder andere The Pet Food Express.

Hoeveel Bandit voeren?
Net als voor de meeste andere rauwe vleesvoedingen, geldt ook voor Bandit mijn aanbeveling om een volwassen hond ongeveer 20 gram per kg lichaamsgewicht te geven (zie beginnersinformatie kvv). Op de verpakking van Bandit staat dat er tot 150 gram per 10kg gevoerd kan worden. Dit wijkt dus af van het algemene advies. De reden hiervan ligt niet in de voeding, deze bevat niet meer calorieën dan gemiddeld, maar in de visie van de makers van Bandit. Zij vinden dat de meeste voer-makers een te hoge hoeveelheid voeding aangeven.

Bandit kopen
Bandit is in sommige dierenwinkels verkrijgbaar. Op de website van Bandit kun je een overzicht van verkooppunten downloaden.

Milieubewust thuisbezorgd door The Pet Food Express. Bezorgregio: Zuid-Holland, Utrecht
en West-Gelderland.

Bandit bestellen bij The Petfood Express

 

Een filmpje over Bandit Diervoeding, gemaakt door de Triodos bank.

Beoordeling:

Ik vind de samenstelling en kwaliteit van Bandit goed. De makers hebben er voor gezorgd dat alle nodige voedingsstoffen in de voeding zit, en hebben dit gecontroleerd met analyses uit het laboratorium. Het spiervlees dat ze gebruiken is biologisch en van goede kwaliteit. Er zitten een paar controversiele ingredienten in, zoals:

 • Rijst
  Huub van de Lang is orthomoleculair geschoold, en vertelde me dat Bandit rijst bevat voor de vitamine B1. Vitamine B1 verdwijnt volgens Huub bij invriezen bijna helemaal uit het vlees, door de structuur van vlees en doordat de vitamine wateroplosbaar is. Zijn uitleg kun je ook vinden in dit topic van het forum van Rauwe voeding voor honden.
 • Maiskiemolie
  Dit zit er in voor vitamine E. Een groot nadeel van plantaardige olie is dat het relatief veel omega 6-vetzuren bevat en bijna geen omega3-vetzuren, waardoor in een voeding met plantaardige olie snel te weinig omega3 zit in verhouding met omega6. Echter is er bij Bandit voor gezorgd (en gecontroleerd) dat deze verhouding wel juist is, door te toevoeging van vette vis.

Ik vind Bandit een van de beste merken, in het artikel De beste kvv leg ik uit waarom.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
zelf aanvullen bot hond www.banditvoeding.nl

123 Comments

 1. blazer

  Wat mij opvalt is dat er in bijna alle mixen hetzelfde zit en dat is kip , rund en haring of makreel .
  Ik stel mij dan ook de vraag hoeveel er van elk in zit want dat ken ik nergens terug vinden .
  Eet mijn hond niet teveel kip als ik bandit voeder ?

 2. ankie

  Geweldig wat jullie doen. Toch heb ik nog een vraag over Bandit kvv.
  Als ik de calcium fosfor verhouding kom ik op 1,6 uit terwijl voor puppies van grote rassen 0,8 als ideaal aangegeven wordt.
  Jullie geven aan dat de wildmix en dieetmix niet geschikt is voor puppies, maar hoe zit het met de andere mixen?
  Kom er even niet meer uit en had hieromtrent graag zekerheid.
  Alvast bedankt voor jullie uitleg

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Ankie. Alle mixen met uitzondering van de dieetmixen zouden volgens mij geschikt moeten zijn voor pups. Een calcium-fosfor-verhouding van hoger dan 1.6 is inderdaad niet ideaal, al zal het risico ervan bij rauwvoer waarschijnlijk meevallen. Welke smaak voer je en wat is daarvan het calcium- en het fosforgehalte?

 3. Claudine

  Om tekorten te voorkomen voeder ik mijn hond met een drietal merken waaronder Bandit. Ik had altijd veel vertrouwen in Bandit en was ook tevreden over de kwaliteit. De laatste maanden weigert hij echter Bandit te eten : geit, hanenmix en kip. Normaliter is hij echt een héél goede eter. Heeft iemand gelijkaardige ervaringen ?

 4. InesLoki

  Hallo,
  Ten eerste wat een geweldig werk lever jij! Complimenten!
  Mijn labrador pup (5,5maand) krijgt op moment in de ochtend en middag royal canin labrador pup brokken (dit wil ik in de loop der tijd veranderen)
  In de avond krijgt hij vlees (carnibest of Energique special (ik ga over op hondvitaal)
  Mijn vragen:
  -Is bandit beter dan carnibest natuurvoerpuppy ?
  – is het oké op drie merken te combineren ivm kosten?
  Bijv. Energique (Makkelijk verkrijgbaar), carnibest of bandit en smudder (goedkoper)

  Groetjes Ines

  1. Voerwijzer Meike

   De kwaliteit van het vlees van Bandit lijkt me beter dan dat van Carnibest, maar het risico op tekorten lijkt me iets kleiner op Carnibest dan op Bandit. Alhoewel Bandit wel een goede omega 3 bron bevat (vis) en Carnibest een beperktere omega 3 bron (lijnzaad). Als je afwisselt is het risico op tekorten sowieso al een stuk kleiner. Het is geen probleem om drie merken af te wisselen, dat lijkt me een goede oplossing qua kosten.

 5. Ik ben deze week heel erg geschrokken. Ik wilde mijn allergische hond terugzetten naar vers en dan wel Bandit lam en geit Ivm allergie kip. Ik belde Bandit voor een andere vraag maar de beste man vertelde mij dat zowel in de lamvariant als de geitvariant kip aan zit toegevoegd!! Ik vroeg weet u dit echt zeker maar jawel de beste man maakt de voedingen elke dag zelf en er zit echt kip in. Heb later nog teruggebeld om te vragen of hij niet in de war was met die vis die er aan zit toegevoegd maar nee. Echt niet. Er zit kip in geit en lam. Dus zeker niet geschikt om te geven met allergie.

  1. JolandaN

   Ik voer mijn ‘probleem’ hondje dit precies om zijn allergieen sinds oktober vorig jaar. Baaldd enorm toen ik erachter kwam. Het ging altijd perfect tot een tijdje geleden. Blijkt dus idd dat er kip in zit. Ze zeggen dat het er als sinds september in zit, maar ik heb deze man in oktober gesproken speciaal vanwege zijn kip en rund allergie. Het heeft ook nog nooit op de verpakking gestaan.. en idd, oppassen met stukjes bot. Was eerder ook nooit zo. En nu zie ik ook dat het niet volledig is, terwijl het verkocht wordt als volledig. Alleen hun wildmix schijnt niet volledig te zijn..

 6. SandraB

  Hi Meike,
  Ik zag dat de wildmix kat tegenwoordig als aanvullende voeding wordt aangemerkt op de verpakking. Eerder was dit niet het geval. Weet jij misschien wat er veranderd is / heb je iets gehoord hierover? (+fijne website dit!)
  Met vriendelijke groet, Sandra

 7. Aukjeh

  Hallo Meike en alle anderen,

  Onze middenslag Poedel kreeg al een poosje bandit, alle soorten en dan deed ik zelf lekker groente toe voegen, gaf lekker een eitje tussendoor, fruit enzovoort. Totdat ik eind 2020 ontdekte dat er wel hele grote stukken bot inzaten, niet in alle variaties maar toch. Omdat ze oud was, vond ik dat gevaarlijk, ik viste het er wel uit, maar soms was ze aan het kauwen en hoorde in ineens ‘kraak’ ze schrok er zelf van. Toen ben ik overgegaan op Biofood biologisch kalkoen in die zakjes, daar voegde ikzelf ook weer vanalles aan toe. Maar we krijgen nu een dwergpoedel pup en ik zag staan dat pups dit niet mogen hebben, te weinig calcium volgens mij. Joy vond het overigens heerlijk. Wat zou jij mij adviseren. Dog Chef spreekt mij ook wel aan, zodat de kleine dreumes alles binnenkrijgt. Of misschien iets anders? Ik stel je tips en advies erg op prijs. Alvast bedankt.

  1. Voerwijzer Meike

   Er zijn rauwe voedingen die heel fijn gemalen zijn en ook qua samenstelling voor pups (en senior honden) geschikt zijn. Bijvoorbeeld Energique Puppy (bevat wel tarwe) en Pure Instinct. Gekookt voer is ook een gezonde en complete optie, en Dog chef is een prima merk.

   1. Aukjeh

    Dank je wel voor je reactie Meike,

    Ja dat heb ik gezien, o.a Carnibest. En Energique hond vitaal? mag een pup van 8 weken dat ook hebben, ik las zoiets. Misschien nog wat groenten toevoegen? En ik las op deze site dat dog chef pas vanaf 12 weken mag maar misschien had dat ook een andere reden dat weet ik niet.

    1. Voerwijzer Meike

     Energique Hond Vitaal is inderdaad geschikt voor pups. Dogchef ook, alleen als de analyses op de site kloppen, zijn de smaken eend en kip niet geschikt voor pups jonger dan drie maanden. De andere smaken wel. Je kunt altijd even contact opnemen met Dog Chef hierover, misschien zijn de waardes inmiddels aangepast. Je krijgt meestal antwoord van de dierenarts van Dog Chef.

 8. ullie

  Beste, ik zou graag het natvoer van Bandit Bio Rund geven aan mijn pup dwergpoedel.
  Ik vind op de website alleen een overzicht met goed natvoer, waarbij Bandit Bio één van de beste is, maar er is geen gedetailleerde informatie per voeding/merk natvoer zoals bij de brokken en de kvv. Je kan onderaan op de overzicht pagina ook geen reactie plaatsen…
  Is de Bandit Bio Rund ook geschikt voor pups?
  Alvast bedankt

 9. Marije

  Dag Meike, Wij hebben een jack russell pup van 4.5 maand, ze krijgt sinds een tijd nu de acana puppy&junior, op aanraden van jou artikel over puppy brokken (nog bedankt voor het artikel!) Ze doet het goed op deze brokken (wel 4x per dag ontlasting) ik lees veel over KVV en zou graag biologisch KVV willen geven.
  Bandit ziet er goed uit, is het ook mogelijk om bv 2/3 dagen in de week KVV van Bandit te geven en de andere dagen de Acana puppy brokken?
  Of bijvoorbeeld alleen s’avonds KVV en overdag brokjes?
  Op aanraden van de puppy trainster doen we al Doils Skin omega 3 druppels over de brokjes, moeten we daarmee doorgaan als we (gedeeltelijk) overstappen op KVV? En moet de ‘kook’ over de KVV als je het voert?
  Ik vindt het toch nog een beetje spannend om over te stappen, maar wil het beste voor onze pup 🙂 Alvast bedankt voor je advies!

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Marije, je kunt prima Bandit en Acana combineren. In mijn nieuwe boekje Rauwvoer voor de hond, heb ik een hoofdstuk over het combineren van brokken met rauw voer, een hoofdstuk over rauwvoer voor pups en ook visolie en overstappen van brok naar rauw komt aan bod. Je mag visolie over de brokken blijven geven, geen probleem. Onze eigen webshop om het boekje te verkopen is nog niet af, maar als je interesse hebt mag je me e-mailen op info@voerwijzer.com.

 10. Ann Van den Bremt

  Mijn maltezer/bolognezer van 15 jaar kreeg al meer dan 1 jaar Bandit nierdieet toen hij een zeer ernstige gastritis/maagontsteking kreeg. Kan de rauwe voeding de oorzaak zijn? Ik zoek nu een (liefst bio) alternatief nierdieet want ik durf het kvv niet meer te geven. Ik had het nog eens geprobeerd door er kokend water over te gieten, maar hij at nadien opnieuw gras. Sinds ik met kvv volledig gestopt ben, eet hij geen gras meer.

 11. caatmarkies

  Weet niet waar ik dit moet plaatsen, maar Naturis heeft wel iets op de verpakking staan. Hierbij Hert:
  Verse hert, 3%zeewier1% toegevoegde vitamines en mineralen, groenten, fruit, met bot.
  Ruw eiwit 15%, ruw vet 8%, ruw as 3% ruw celstof 1% calcium 0,38% fosfor 0,41% vit A 7800 IE vitD3 750 IE vitE 75 mg
  koolhydraatsulfaat 2 mg

  Ook de andere varianten. Zal morgen paard plaatsen

 12. caatmarkies

  Dankjewel. Ik worstel erg met de ca/p waarden. Mijn pup is nu 17 weken, het is een Kangal ofwel Turkse Herder. Ze groeien echt lang, ik lees en lees, maar vind het heel moeilijk om geen fouten te maken. En je begrijpt de dierenartsen zijn niet happig om advies te geven over kvv. Het liefste wil ik voor een groot ras een kvv menu samenstellen wat ik onbezorgd kan geven. 😁

  1. Voerwijzer Meike

   De eigenaar van Bandit geeft aan dat de wildmix een wat hoger calciumgehalte heeft. Deze kun je wel af en toe voeren, maar niet als hoofdvoeding. De standaard vleesmix, vleesmix kip, vleesmix Lam en Geit bevatten wel een geschikt calciumgehalte voor pups (ook grote rassen)

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb erg veel vertrouwen Bandit, omdat de eigenaren van het merk veel kennis en ervaring hebben van/met hondenvoeding. Aan het ruwe as-gehalte is te zien dat er genoeg calcium in zit. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of er niet teveel calcium in zit voor pups van grote rassen. Ik denk dat ze de voeding zo hebben samengesteld dat deze voor elke leeftijd en grootte geschikt is, maar voor de zekerheid kun je het de fabrikant vragen. Ik ga dit ook doen, en laat het antwoord hier weten zodra ik het heb.

 13. Aukje-Joy

  Bedankt voor je reactie Meike.

  Ik ben nog eens even gaan lezen en kwam ook jou post met reacties tegen op raw4dogs. Omdat bandit hier niet te krijgen is en ik dan iedere week zou moeten bestellen, wat ik lastig vind, heb ik besloten om me daar eens in te verdiepen en hier gehaald.

  Ze eet het bijna een week. Het gaat prima, heb alle soorten gehaald, en heb het niet met heet water gedaan. Geen probleem, ze heeft nergens geen last van gehad.

  Het ziet er mooi uit, echt vers, ruikt goed en de structuur is mooi. Het ruikt echt zoals ik bv mijn vlees uit de koelkast haal om te bakken. Gewoon fris! En Joy? Die gaat door het lint als ik het in haar bak doe 😉

 14. Aukje-Joy

  Hallo allemaal,

  Meike even een vraag aan jou:

  Mijn hond heeft heel lang K9 gevriesdroogd gegeten, ze vond het heerlijk en deed het er perfect op. Maar helaas! K9 word niet meer geïmporteerd naar Nederland, heel erg jammer. Overgestapt naar ziwipeak, maar daar ging ze heel erg veel van drinken, echt abnormaal, nu geef ik even een ander redelijk ‘gezond’ brokje, maar ik wil van die brok af en bandit gaan geven, ze is bijna 13 Poedel en verder gezond. Ik heb alles wat ik zou moeten weten nagelezen. Groente, eventueel een mix met wat extra supplementen, en wisselen van vleessoorten bv iedere week een andere variant.

  Mijn vraag aan jou, moet ik nog op iets anders wat belangrijk is letten? Misschien in verband met haar leeftijd en darmen? Haar darmpjes zijn niet gevoelig, maar misschien de eerste dagen heet water erover schenken?

  Alvast bedankt voor je reactie,
  Aukje

  1. Voerwijzer Meike

   Oudere honden kunnen wat gevoeliger zijn voor de overgang naar rauw, en voor de zekerheid zou je inderdaad de eerste dagen de voeding licht verhit kunnen aanbieden. Dus licht stomen/koken of kokend water eroverheen. Ook een manier is om steeds iets meer rauwe vleesvoeding bij de maaltijd te doen waar de hond al aan gewend is. Succes!

    1. Rilana 1977

     Ik heb net Bandit ingeslagen. Tis even een aanslag op je beurs. Maar wel goede kwaliteit. Heb diverse merken gegeven, maar afgelopen keer bij de dierenarts is ze 3 ons aangekomen weegt nu 5.7 en dat is het laatste wat ik wil. Van Bandit hoeft ze maar 60 tot 75 gr te hebben bijna de helft minder als van een andere kvv. En die rollen zijn soms lastig te snijden dat je soms te gauw te veel geeft. Dus wil nu echt dat ze niet bij komt maar gaat afvallen

    2. Rilana 1977

     Hey Meike. Ik heb een vrij gevoelige keeshondje. Heb diverse kvv geprobeerd waarin is uitgekomen dat hij niet goed tegen rund en kip kan en gevogelte sowieso niet goed verdraagd. Dunne poep jeuk aan de vacht. Heb carnivoer geprobeerd deed hij ook niet goed op veel poepen Alroda en Darf waren ook niet al te best veel bloed bij het vlees vet. Niet al te beste ontlasting. Vlees is vergeven aan de dierenvoedsel bank familie. Dus bij Bandit uitgekomen nu. Ik geef m de geitmix lammix en wildmix. Gelukkig gaat dit goed en vul het aan met de Bandit groentemix biologisch rauw eitje 1x per week en IJsland zeewier. Ik voer nu toch volledig zodat hij geen te korten krijgt? Gr Rilana

     1. Voerwijzer Meike

      Dat lijkt me een prima menu. Ik ken IJslands zeewier niet, maar als dat genoeg jodium bevat lijkt me dat een goede aanvulling. Het enige wat niet zoveel in de voeding zit is omega 6. Dat zit namelijk vooral in gevogelte. Je zou het zelf kunnen aanvullen door middel van koudgeperste plantaardige olie, zoals hennepzaadolie, of eventueel gemalen hennepzaad of zonnebloempitten als dat goed verteerd wordt.

  1. Voerwijzer Meike

   De hoeveelheid die een hond nodig heeft is naast het gewicht van de hond ook afhankelijk van bijvoorbeeld hoe actief de hond is, de schildklierwerking en heel belangrijk: welke en hoeveel tussendoortjes je geeft.

   Begin eens met 90 gram per dag en geen tussendoortjes. Als je chi elke dag lekker wandelt tenminste. Anders kun je misschien beter wat minder geven. Houd de lichaamscompositie (of het gewicht) goed in de gaten, en pas de hoeveelheid zonodig aan.

 15. Monique

  Ha Meike, dank je wel voor je reactie op mijn vraag over de Orijen original brok voor mijn actieve Shiba reu van bijna 16 maanden. Rond de 14 kilo.
  Ik geef daarnaast twee dagen vers vlees. Ook eerst van farmfood (pens) maar met de overstap naar Orijen brok ben ik voor het vers vlees overgestapt naar bandit.
  Nu staat er op de verpakking 150gr pet 10 kilo gewicht. Dat betekent dat ik uitkom op 225gr. Ik doe twee dagen met een bakje van 480 gram. Geef ik m te weinig? Als ik uit moet gaan van 2procent lichaamsgewicht? Hoor het graag. Dank en groet. Monique

   1. missyorks

    Ha Meike, gaf eerst vuile pens van farmfood. Kwam erachter dat bandit ook pens heeft, lamspens. Dit is aanvullende voeding en niet compleet. Een bakje van bandit is 400 gram. Mijn Shiba reu is 15 kilo en op gewicht. Kan ik hem 1 dag in de week deze pens geven of moet ik dat combineren met brokken of vers vlees? Zodat hij die dag geen tekorten heeft aangezien het alleen pens is. Hij krijgt 4 of 5 dagen orijen/acana brokken 200 gram en 3 of 2 dagen bandit vers vlees per dag ongeveer 310 gram. Hoe kan ik m het beste de lamspens geven? En hoe moet ik dat doen als ik ook groente van bandit aanvullend wil geven? Hoor het graag. Dank vast. Monique

 16. Jacqueline

  Wij geven onze mopshond van 7 jaar nu een tijdje KIVO, ze is er gek op en hoeft veel minder een grote boodschap te doen, alleen zitten er eigenlijk standaard stukjes bot in, soms zo groot als een kies. We vissen deze er standaard uit voordat we haar het eten geven, maar we zoeken een geschikt alternatief voor haar. Een complete voeding. Is Bandit hier een goed alternatief voor? Of wellicht een ander merk? Alle tips zijn welkom.

  Alvast bedankt!

  1. Celine

   Van Kivo naar Bandit kan zeker wel,maar bedenk wel dat Bandit waarschijnlijk zo’n 3x duurder is dan Kivo.Zijn het daadwerkelijk botstukjes?In Carnibest zitten ook grove witte stukjes die nog wel eens voor bot aangezien worden,maar dat zijn schapenvet korrels.Ik voer zelf Energique en Carnibest,waarvan Energique de goedkopere is en Carnibest wat duurder.Beide merken worden hier zeer goed gegeten,al heeft een hond van ons een sterkere voorkeur voor Carnibest.

 17. janie de groot

  Ik ben sinds een tijdje Bandit aan het voeren en moet zeggen dat mijn
  hondje het lekker vindt maar nog steeds 4 keer p.d poept.
  Er zijn jammer genoeg weinig smaken met 300 gram wat juist makkelijk is
  met een klein hondje. En hij krijgt gedroogte groente geweekt erbij.
  En ik heb het idee dat hij wat tekort komt , kan mijn vinger er niet op leggen
  maar dat gevoel heb ik. Wil ook elke dag gras eten.
  En jammer genoeg klopt de hoeveelheid wat erin zit vaak niet , te weinig.
  Dat is heel jammer.
  Ik zelf zit te denken om terug te gaan naar brokken.

   1. janie de groot

    Het probleem is dat je voelt en ziet dat hij wat te kort komt
    maar niet weet wat. Het vele gras wat hij eet en het nog steeds 4 keer poepen
    per dag klopt ook niet. En dan de hoeveelheid die je elke dag niet krijgt
    waar je wel voor betaald dat is te zot voor woorden.
    Ik had laatst 42 gram te weinig in een bak van 480 zitten .
    Ik weet dat je hoog opgeeft van Bandit Meike maar laten ze dan ook maar eens
    de hoeveelheid goed nakijken. Zo krijgen wij steeds een beetje minder kvv voor hetzelfde geld, dat is makkelijk verdiend. Van de ruim 20 bakjes die ik had waren er maar 2 die de goede hoeveelheid hadden en dat klopt niet.

    1. Sharon

     Ik ben groot fan van bandit voeding, maar ik zat laatst zelfs raar te kijken. Bakje van 480 gram en er zat goed 300!!! Gram in.
     Via contactformulier gemeld(begin december) en nog niks gehoord!!!
     Dus jammer, maar ik laat me niet ……. en vind het zeer slordig dat er niet op contact formulier gereageerd wordt….

  1. Voerwijzer Meike

   Dit verschilt per hond (gewicht, metabolisme, activiteit etc) en per voeding, en is ook afhankelijk van de leeftijd. Begin voor een volwassen hond van midden of groot formaat met gezind gewicht, met 20 gram per kg lichaamsgewicht en houd in de gaten of dit aangepast moet worden.

   1. Carmen

    Dank! Ik heb echter een pup (3mnd) van een klein ras (shih tzu). Zou hij gewoon die 50 gram per kilo lichaamsgewicht moeten?

    Bandit leek mij het duurst maar tevens beste KVV, maar omdat ze een voedingsadvies met minder grammen per kilo lichaamsgewicht aangeven (dan 50voor pup en 25 volwassen), is het wellicht goedkoper dan bijvoorbeeld carnibest. Maar dat begreep ik dus verkeerd?

    1. Voerwijzer Meike

     Ja dan zou je inderdaad 50 gram per kg lichaamsgewicht kunnen geven, wat je naar boven mag afronden aangezien je pup van een klein ras is. Houdt alsnog de lichaamscompositie in de gaten, een vetlaagje is ongewenst.

     Bandit geeft een lagere aanbevolen hoeveelheid aan omdat ze uitgaan van een hond die vrij weinig beweging krijgt, wat volgens hun helaas geldt voor de meeste honden. Maar op basis van de hoeveelheid calorieën, hoef je van Carnibest niet meer te voeren dan van Bandit.

 18. mark

  beste Meike, wij krijgen over 5 weken onze eerste hond! een kruising berner senner en koningspoedel. ik ben dus in het voeroerwoud gedoken en vind het erg lastig wat ik hem straks moet gaan voeren, een combinatie van kvv en brok of alleen kvv…. wat is volgens jou het beste????

 19. Ton

  Best Meike, ik wil je graag iets voorleggen. Ik heb een Chihuahua van 7 jaar oud en 6 jaar geleden ben ik overgestapt op Bandit. Dat is goed bevallen, tot een half jaar geleden. Destijds heeft zij voor het eerst overgegeven en diarree-aanvallen gehad. Is dit mogelijk veroorzaakt door de KVV? Het is nu dus de derde keer in zes maanden De dierenarts heeft mij geadviseerd de komende week tot 10 dagen Hills Prescription Diet i/d voor honden te geven. Dit zou het maag en darmkanaal tot rust brengen. Zij is niet tegen het geven van KVV, maar sluit niet uit dat het bacteriën kan bevatten die tijdens een verlaagde weerstand deze klachten kan veroorzaken. Dit is voor zowel het hondje als voor ons geen pretje. Hoe denk jij hierover? Kan ik misschien beter overstappen op Orijen brokken?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk niet dat het met Bandit te maken heeft, maar het is natuurlijk wel mogelijk. Het zou een bacteriële infectie kunnen zijn, maar ook een virale, en hoeft niet uit het vlees te komen. Als je onzeker bent over het voeren van rauwe vleesvoeding, kun je ook tijdelijk natvoer geven. Dat vind ik een beter alternatief dan brokken. Of gevriesdroogde of luchtgedroogde voeding. Bandit heeft ook biologisch natvoer.

  1. Voerwijzer Meike

   De waardes die ik eens gezien heb zijn prima geschikt voor alle honden van alle leeftijden. Ik weet niet of die inmiddels veranderd zijn, maar aangezien de maker een nutritionist is voor honden en zijn vrouw dierenarts met een specialisatie in honden- en kattenvoeding denk ik dat het wel goed zit. Je zou als je het zeker wilt weten een email kunnen sturen naar de fabrikant zelf.

 20. Do

  Hallo,

  Wat een super informatieve website!

  Over enige tijd hopen wij een nieuw gezinslid te verwelkomen: een Toller-pup. Nu ben ik mij alvast aan het oriënteren en de kans is groot dat wij de pup KVV willen voeren. Nu las ik de hoeveelheden voer dat dagelijks gegeven zou moeten worden en heb ik daarover een vraag: Het voer wordt verstrekt in bakjes van ongeveer een halve kilo en nagenoeg een kilo. Dit is veel meer dan op een dag gegeven mag worden. Hoe lang blijft het voer gekoeld goed? Hoe kan dit voer makkelijk gedoseerd worden?

  Alvast bedankt!

 21. Esmee

  Ben onlangs overgestapt op KVV . Heb een intacte reu 9jr oud met vertraagde schildklier werking. Momenteel zijn het nog grenswaarden en wil de DA nog niet beginnen met medicatie. Klopt het dat als er strottenhoofd verwerkt wordt je schildklierhormoon toevoegd? Zit deze in alle Kvv’s of wordt het specifiek vermeld? Kan dit mijn hond helpen en indien ja hoeveel geef ik dan?

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt, en het zou in inderdaad moeten kunnen helpen bij een vertraagde schildklier. Kies dan mixen met nekken en strotten. Houd wel de bloedwaarden bij, om te kijken of het goed gaat. Ik heb geen overzicht van merken die nekken en strotten gebruiken. Het wordt door het merk meestal niet specifiek vermeld, maar ik vraag het meestal wel na en noem het dan ook in de samenstelling op Voerwijzer.

 22. Carina

  Onze 6 jaar oude Frans Bulldog heeft niet te opereren mastceltumoren (kanker)
  in zijn lichaam. We willen graag zijn leven nog wat op een aangename manier verlengen en hopen dat een aangepaste voeding hierbij kan helpen.
  Welke voeding zou dat kunnen zijn ?

  1. Voerwijzer Meike

   Dan is een ketogeen dieet het meest geschikt, dat werkt anti-kanker. Lees de ervaringen van Ketopet maar eens. Ik help je daar graag bij. Als je interesse hebt, stuur me dan een email via info@voerwijzer.com. Als alleen kant en klaar voeren een optie is, dan lijkt me Bandit de beste keuze. Compleet zonder synthetische toevoegingen, en biologisch.

 23. Eugène

  Goede middag Meike,
  Allereerst wil ik je bedanken voor de uitgebreide analyses over hondenvoer. Ik heb twee energieke honden met een schofthoogte van 60 cm. Sinds een paar dagen ben ik overgestapt op Bandit. Ik merk dat 2% van het lichaamsgewicht niet voldoende is. Concluse wij zijn meer dan 40 bakjes van 935 gram kwijt. De vraag is nu: wat kan ik naast Bandit toevoegen (groente, evt droogvoer)?

  Alvast bedankt voor de moeite!

  Met vriendelijke groeten,
  Eugène

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij is het inderdaad geschikt voor pups. Je kunt voor de zekerheid Bandit zelf ook even benaderen. Ze hebben er veel verstand van voeding voor honden, dus ik kan me niet voorstellen dat het niet geschikt zou zijn voor pups.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb niet vernomen dat het uit het assortiment is gehaald, ik zal navraag doen bij Bandit en laat het antwoord hier weten zodra ik het heb.

   Voor zover ik weet zijn er geen andere merken speciaal voor pups met groeipijn. Afhankelijk van welk calciumgehalte je voerde, is Carnibest mogelijk geschikt. Dit bevat iets minder dan 0,5% calcium, wat niet hoog is, maar voor sommige honden met groeipijn wel te hoog kan zijn.

 24. Simone

  Hi weet je ook wat over de Bandit blikvoeding?
  Ik voer nunafwisselend brokken en savonds Bandit vers. Dit vindt mijn hond helaas geen onverdeeld genoegen. De ene keer eet hij zijn portie wel, de andere keer niet. Ik wissel af met het blik, maar Ikmkan nergens de richtlijnen vinden over hoeveel gram hij daarvan op een dag moet hebben.
  Ik hoop dat jij het weet!

  Groetjes Simone

  1. Voerwijzer Meike

   Nee dat weet ik zo niet, maar je kunt deze vraag heel goed aan de fabrikant stellen, die is erg klantvriendelijk. Je kunt het ook zelf berekenen op basis van calorieën, maar dat is wat ingewikkelder dan even een email naar Bandit Diervoeding sturen.

 25. Sandra

  Over 2 weken krijgen wij een schotse herdershond pup van 8 weken. Over het algemeen hoor ik hele goede berichten over Bandits KVV voer. Ik wil het alleen graag combineren met een brokken. Welke verhouding kan ik dan het beste toepassen?

  1. Voerwijzer Meike

   Daar zijn geen richtlijnen voor, en is afhankelijk van wat je zelf wilt en waarom je brokken wilt voeren. Ik vind het vergelijkbaar met jezelf afvragen wat de beste verhouding diepvriespizza/groentenmaaltijd is voor mensen.

 26. Voerwijzer Meike

  Wat vervelend! Heb je een hond met nierproblemen? Volgens mijn meest recente informatie zit er alleen groenten in het nierdieet. Smuldier is niet echt geschikt als nierdieet.

  Ik denk dat ze er niet op zetten welke groenten er in zitten, omdat ze dan elke keer de sticker moeten aanpassen. Ze gebruiken volgens mij seizoensgroenten.

  Heb je al contact opgenomen met Bandit hierover?

 27. Bakker

  mijn hond 6 kg eet al jaren bandit maar elk jaar heb ik een periode in het voorjaar dat ze haar neus ophaalt voor bandit. De DA vertelde mij dat dit komt door de wisseling van de groenten. Door deze wisseling kan ik bak na bak weggooien. Ik moet dan echt overstappen naar een ander voer (smuldier) 
  ik vind het dan ook jammer dat er niet op de verpakking staat wat voor groenten er in zit.
  Ik ben benieuwd of er meer honden last hebben van deze wisselingen.

 28. Voerwijzer Meike

  Ja 5% vis is genoeg, daar hoef je niet apart nog vis bij te geven. Echter als je maar twee dagen in de week Bandit voert, is de 5% die daarin zit te weinig om de vijf andere dagen te compenseren. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat je die andere vijf dagen voert. Wild en grasgevoerde dieren bevatten meer omega 3 dan dieren die graan aten.

  Ik zou in plaats van elke week zalm, 1 keer per drie of vier weken zalm geven.

 29. L Groot

  In Bandit vleesmix en kipmix zit 5% vis. Vervangt dat de uitspraak, 1x per week vis.
  Ik voer per week 1x vleesmix 1x kipmix en van een ander merk 1x zalm (overige dagen nog pens, eend en rund.) Krijgt mijn hond nu niet teveel vis in een week binnen.

 30. Voerwijzer Meike

  Ja, in de Beginnersinformatie kvv kun je de richtlijnen vinden voor hoeveelheden. Voor een pup van 8 maanden is ongeveer 30 gram per kg lichaamsgewicht aanbevolen. Het kan wat meer zijn als je pup erg actief is. Voor een pup van 5 kg zou dat dus komen op 150 gram per dag. Omdat het per hond verschilt hoeveel echt nodig is, goed in de gaten houden en de hoeveelheid aanpassen als je pup te zwaar of te mager wordt.

 31. Voerwijzer Meike

  Nee er zit geen groente meer in. Het antwoord van de fabrikant hierover was: “De groente is al heel wat jaren (vanaf 2010) uit de standaard vleesmix. In de speciaalmix zit nog wel groente. In de wildmix zit ook geen groente en heeft er ook nooit ingezeten.”

 32. Voerwijzer Meike

  Volgens de fabrikant is het compleet per soort. Je zou dus compleet voeren met slechts 1 of 2 diersoorten. Er zijn meer fabrikanten die dit zeggen, maar Bandit heeft met natuurlijke toevoegingen de voeding compleet gemaakt, zoals de olie voor vitamine E en de rijst voor vitamine B1. Je zou voor de zekerheid de fabrikant kunnen vragen of de varianten die je zou willen voeren compleet zijn en of hij ze heeft laten analyseren op voedingsstoffen. Voor zover ik weet waren de analyses die ik heb gezien met groenten erin, en dat zit er in de meeste mixen nu niet meer in. Je zou voor de zekerheid van een ander merk nog een ander diersoort kunnen voeren, of als barfproducten, dat drukt meteen de prijs.

  1. Annemarie

   Dank voor de uitleg 🙂 Compleet is een beetje een aan inflatie onderhevig begrip (compleet in de zin van “bevat van alle vitamines voldoende en je kan toe met één soort” en compleet in de zin van bot/spier/vlees verhouding) dus vandaar dat ik het me afvroeg. Mocht mijn budget ooit toereikend genoeg zijn zal ik het nog eens navragen 😉

 33. Annemarie

  Meike, weet jij hoe het zit met de “compleetheid” van Bandit en de noodzaak van het afwisselen van smaken? Ze hebben veel soorten met kip erin, waarvoor 1 van mijn honden allergisch is. Blijven de lam en geit over. Normaal gesproken zou dat niet voldoende afwisseling zijn qua diersoorten, maar bij Bandit zie ik “natuurlijke toevoegingen” staan. Zou je in dit geval met slechts twee diersoorten toch compleet kunnen voeren? (Even hypothetisch want het is ver boven mijn budget, maar ik vraag het me al een tijdje af 😉 )

 34. Voerwijzer Meike

  Annet, ook in noten en zaden zit veel thiamine, en in ei een beetje. Ik heb niet berekend hoeveel je dan nodig zult hebben, maar aangezien ik nog geen thiamine-tekorten heb vernomen op kvv’s zonder rijst, vermoed ik dat het risico niet heel groot is.

 35. V. Swol

  Ik vindt Bandit een goede voeding, mijn hond is erg allergisch en ik heb/had daarom de wildvariant. Enige is dat hij wat krijtpoep krijgt en ik hem daarom extra voer met Barfdagen nu is zijn ontlasting erg goed. Helaas kan ik niet compleet op Bandit blijven omdat het helaas erg aan de prijs is, ik wissel daarom nu met Darf Eko wild wat ook goed bevalt, maar eerlijk gebied te zeggen iets minder dan Bandit, maar helaas dit kan ik financieel niet volhouden met zo’n grote hond anders bleef ik erbij, nu doe ik het als het weer eens kan.

  1. Anoniem

   Ik begrijp de beweegredenen voor het toevoegen van rijst. Toch vind ook in het jammer dat er geen alternatief is voor rijst: mijn hond kan in ieder geval niet tegen rijst in zijn voeding. En ik hoor van mijn dierenarts dat hij dat steeds vaker tegenkomt dat honden niet goed reageren op rijst in de voeding.
   Omdat bijv ook taurine niet zo goed tegen malen en vriezen kan, geef ik mijn kat naast KVV af en toe verse vette vis als ‘taurine-bommetje’. Is er geen alternatief voor vitamine B1 op deze manier naast een KVV zónder rijst (en granen natuurlijk)?

  1. admin

   Mooi gezegd. Ik heb veel vertrouwen in Bandit en de maker ervan, hij weet wat hij doet en ze hebben alles heel goed uitgezocht. Ik heb ook uitgebreide analyses gekregen, en ze zijn er dus heel serieus mee bezig. De samenstelling is zoals ik denk dat het goed is, voldoet aan de 'eisen' die je kunt lezen in het artikel Wat is een goede kvv. Alleen ik ben niet overtuigd van het nut van de rijst, gelukkig is dat maar heel weinig.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter