Bandit

Datum: 17 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 6 mei, 2018

Over Bandit
Bandit bevat biologisch vlees, alleen de vis en het wild zijn niet biologisch. Deze biologische kvv is ontwikkeld door nutritionist Huub van de Lang, met behulp van dierenarts Tannetje Koning.

Analyse & Ingrediënten Bandit
Ingrediënten Eiwit Vet As Koolh. €/kg
Kipmix Biologische kip (geheel), bio rundvlees, 5% verse vis (haring of makreel, niet biologisch), 3% bio zilvervliesrijst. 15.4% 13.6% 0,5% 2.4% €7,29
Lammix
Biologisch lam (vlees, botten, pens, hart, lever en niertjes en long), verse vis (haring of makreel, niet biologisch), 2% bio zilvervliesrijst.
18% 13% 2,3% 4,1% €11,46
Vleesmix Biologische kip, biologisch rundvlees, pens, hart, lever en niertjes en 0,5% runderlong, >5% verse vis (haring of makreel, niet biologisch), 2% bio zilvervliesrijst en bio maïskiemolie 16% 11% 2,3% 3% €7,29
Geitmix Biologische geit (vlees, botten, pens, hart, lever en niertjes en long), verse vis 5% (haring of makreel, niet biologisch), 2% bio zilvervliesrijst. 20% 14% 2,3% 4,1% €11,46
Wildmix Wild (diersoorten varieren per seizoen). 20% 14% 2,3% 3% €12,50
Kip met maiskiemolie €7,08
Dieet hond nierproblemen Biologische kip, pens hart, nieren, lever rundvlees (met hoog vetgehalte), 15% groente 8% vette vis (Haring of makreel) €8,85
Dieet hond groeipijn €8,20

Uitgebreide analyse
Bandit heeft een uitgebreide analyse op vitamines, vetzuren en aminozuren laten uitvoeren. Een kleine greep uit de analyse van de Bandit Vleesmix:
Vit. A 32 IU/gram
Vit B1 0,2 mg/kg
Vit B12 75,2 ug/kg
Vit E 4,3 mg/kg
Vit D2 0,4 IU/gram
Vitamine D3 0,2 IU/gram

Is Bandit vers vlees Compleet? 
Ja, de kvv van Bandit is compleet, door natuurlijke toevoegingen. Toch wordt aanbevolen om wel af te wisselen tussen diersoorten.

Verpakking
Bandit is verkrijgbaar in bakjes van 300, 465 en 900 gram. Er zijn ook grootverbruik-eenheden (12 bakjes van 900 gram). Deze zijn voordeliger qua prijs.

Vandaag besteld, morgen GRATIS bezorgd

Een filmpje over Bandit Diervoeding, gemaakt door de Triodos bank.

 

Beoordeling:

Ik vind de samenstelling en kwaliteit van Bandit goed. De makers hebben er voor gezorgd dat alle nodige voedingsstoffen in de voeding zit, en hebben dit gecontroleerd met analyses uit het laboratorium. Het spiervlees dat ze gebruiken is biologisch en van goede kwaliteit. Er zitten een paar controversiele ingredienten in, zoals:

 • Rijst
  Huub van de Lang is orthomoleculair geschoold, en vertelde me dat Bandit rijst bevat voor de vitamine B1. Vitamine B1 verdwijnt volgens Huub bij invriezen bijna helemaal uit het vlees, door de structuur van vlees en doordat de vitamine wateroplosbaar is. Zijn uitleg kun je ook vinden in dit topic van het forum van Rauwe voeding voor honden.
 • Maiskiemolie
  Dit zit er in voor vitamine E. Een groot nadeel van plantaardige olie is dat het relatief veel omega 6-vetzuren bevat en bijna geen omega3-vetzuren, waardoor in een voeding met plantaardige olie snel te weinig omega3 zit in verhouding met omega6. Echter is er bij Bandit voor gezorgd (en gecontroleerd) dat deze verhouding wel juist is, door te toevoeging van vette vis.

Ik vind Bandit een van de beste merken, in het artikel De beste kvv leg ik uit waarom.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Natuurlijke toevoegingen bot hond www.banditvoeding.nl

59 Comments

  1. admin

   Mooi gezegd. Ik heb veel vertrouwen in Bandit en de maker ervan, hij weet wat hij doet en ze hebben alles heel goed uitgezocht. Ik heb ook uitgebreide analyses gekregen, en ze zijn er dus heel serieus mee bezig. De samenstelling is zoals ik denk dat het goed is, voldoet aan de 'eisen' die je kunt lezen in het artikel Wat is een goede kvv. Alleen ik ben niet overtuigd van het nut van de rijst, gelukkig is dat maar heel weinig.

  1. Voerwijzer Meike

   Waarom Bandit rijst toevoegt: "zilvervliesrijst is perfect om vitamine B langer vast te houden (een probleem bij diepvriesvoer (niet onderschatten!!!!wat denk je wat er op termijn aan de hand is wanneer je iedere dag en jaren achter elkaar een voeding geeft waar te weinig vitamine b in zit) De zilvervliesrijst kristalliseert niet makkelijk waardoor het vitamine B langer vast kan houden" Een interessante theorie!

   1. Anoniem

    Ik begrijp de beweegredenen voor het toevoegen van rijst. Toch vind ook in het jammer dat er geen alternatief is voor rijst: mijn hond kan in ieder geval niet tegen rijst in zijn voeding. En ik hoor van mijn dierenarts dat hij dat steeds vaker tegenkomt dat honden niet goed reageren op rijst in de voeding.
    Omdat bijv ook taurine niet zo goed tegen malen en vriezen kan, geef ik mijn kat naast KVV af en toe verse vette vis als ‘taurine-bommetje’. Is er geen alternatief voor vitamine B1 op deze manier naast een KVV zónder rijst (en granen natuurlijk)?

 1. Jules

  Ik heb dit voer 8 dagen geprobeerd. Honden waren er gek op. Mooie verpakking, uitstekende maling( niet te grof of te fijn) en de ontlasting was prima. Jammer dat het zo prijzig is anders zou ik er definitief op over schakelen.

 2. D.

  Beste Meike,

  Ik heb een witte herder teefje van 11 maanden oud en ze weegt 32 kilo.
  Ik zit erover te denken om over te stappen op Bandit, ik kom er alleen zo snel niet achter hoeveel ik dan zou moeten voeren, dus wat het dan uiteindelijk gaat kosten etc.
   
  Ik gaf haar Barfmenu in combi met af en toe Orijen, dacht dat Barfmenu wel een van de betere KVV was maar hij staat niet eens in jouw top 3 😉 Ik was toch niet helemaal 100% tevreden over Orijen, ze liet nog wel eens een scheet en poept wel redelijk veel, daarnaast was ze ook best veel aan het krabben aan haar neus (geen idee waar dit vandaan kwam). Dus ik ben eerst opzoek naar een brok die geschikt voor haar is. De visvariant van Orijen vond ze niet zo lekker en op het moment probeer ik Wolfsblut Range Lamb uit (deze heb ik gekregen van een vriendin). Mocht dit niks zijn wil ik nog Acana proberen.

  Uiteindelijk wil ik haar eigenlijk weer volledig op KVV en kopen we een extra vriezer en dan zijn de brokken voor noodgevallen.
  Ik hoor graag hoeveel jij denkt dat ik zou moeten voeren van Bandit.
  Alvast bedankt voor je reactie. 

 3. V. Swol

  Ik vindt Bandit een goede voeding, mijn hond is erg allergisch en ik heb/had daarom de wildvariant. Enige is dat hij wat krijtpoep krijgt en ik hem daarom extra voer met Barfdagen nu is zijn ontlasting erg goed. Helaas kan ik niet compleet op Bandit blijven omdat het helaas erg aan de prijs is, ik wissel daarom nu met Darf Eko wild wat ook goed bevalt, maar eerlijk gebied te zeggen iets minder dan Bandit, maar helaas dit kan ik financieel niet volhouden met zo’n grote hond anders bleef ik erbij, nu doe ik het als het weer eens kan.

 4. Voerwijzer Meike

  Annet, ook in noten en zaden zit veel thiamine, en in ei een beetje. Ik heb niet berekend hoeveel je dan nodig zult hebben, maar aangezien ik nog geen thiamine-tekorten heb vernomen op kvv’s zonder rijst, vermoed ik dat het risico niet heel groot is.

 5. Annemarie

  Meike, weet jij hoe het zit met de “compleetheid” van Bandit en de noodzaak van het afwisselen van smaken? Ze hebben veel soorten met kip erin, waarvoor 1 van mijn honden allergisch is. Blijven de lam en geit over. Normaal gesproken zou dat niet voldoende afwisseling zijn qua diersoorten, maar bij Bandit zie ik “natuurlijke toevoegingen” staan. Zou je in dit geval met slechts twee diersoorten toch compleet kunnen voeren? (Even hypothetisch want het is ver boven mijn budget, maar ik vraag het me al een tijdje af 😉 )

 6. Voerwijzer Meike

  Volgens de fabrikant is het compleet per soort. Je zou dus compleet voeren met slechts 1 of 2 diersoorten. Er zijn meer fabrikanten die dit zeggen, maar Bandit heeft met natuurlijke toevoegingen de voeding compleet gemaakt, zoals de olie voor vitamine E en de rijst voor vitamine B1. Je zou voor de zekerheid de fabrikant kunnen vragen of de varianten die je zou willen voeren compleet zijn en of hij ze heeft laten analyseren op voedingsstoffen. Voor zover ik weet waren de analyses die ik heb gezien met groenten erin, en dat zit er in de meeste mixen nu niet meer in. Je zou voor de zekerheid van een ander merk nog een ander diersoort kunnen voeren, of als barfproducten, dat drukt meteen de prijs.

  1. Annemarie

   Dank voor de uitleg 🙂 Compleet is een beetje een aan inflatie onderhevig begrip (compleet in de zin van “bevat van alle vitamines voldoende en je kan toe met één soort” en compleet in de zin van bot/spier/vlees verhouding) dus vandaar dat ik het me afvroeg. Mocht mijn budget ooit toereikend genoeg zijn zal ik het nog eens navragen 😉

 7. Voerwijzer Meike

  Nee er zit geen groente meer in. Het antwoord van de fabrikant hierover was: “De groente is al heel wat jaren (vanaf 2010) uit de standaard vleesmix. In de speciaalmix zit nog wel groente. In de wildmix zit ook geen groente en heeft er ook nooit ingezeten.”

 8. Harm-Jan

  Ik geef bandit geitmix en vleesmix aan mijn mopshond pup (8 maanden) . Lastig is alleen om de hoeveelheid voer te bepalen omdat dit gebaseerd is op een volwassen hond. Is er bekend welke hoeveel heden ik aan moet houden?

 9. Voerwijzer Meike

  Ja, in de Beginnersinformatie kvv kun je de richtlijnen vinden voor hoeveelheden. Voor een pup van 8 maanden is ongeveer 30 gram per kg lichaamsgewicht aanbevolen. Het kan wat meer zijn als je pup erg actief is. Voor een pup van 5 kg zou dat dus komen op 150 gram per dag. Omdat het per hond verschilt hoeveel echt nodig is, goed in de gaten houden en de hoeveelheid aanpassen als je pup te zwaar of te mager wordt.

 10. L Groot

  In Bandit vleesmix en kipmix zit 5% vis. Vervangt dat de uitspraak, 1x per week vis.
  Ik voer per week 1x vleesmix 1x kipmix en van een ander merk 1x zalm (overige dagen nog pens, eend en rund.) Krijgt mijn hond nu niet teveel vis in een week binnen.

 11. Voerwijzer Meike

  Ja 5% vis is genoeg, daar hoef je niet apart nog vis bij te geven. Echter als je maar twee dagen in de week Bandit voert, is de 5% die daarin zit te weinig om de vijf andere dagen te compenseren. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat je die andere vijf dagen voert. Wild en grasgevoerde dieren bevatten meer omega 3 dan dieren die graan aten.

  Ik zou in plaats van elke week zalm, 1 keer per drie of vier weken zalm geven.

 12. kimt8

  Mijn chihuahua is allergisch voor granen en kipeiwitten nu voer ik hem orijen fish maar wil graag overgaan op kvv, is dit merk geschikt voor hem? Of bevat dit merk toch nog wat granen of kip? Alvast bedankt

 13. Voerwijzer Meike

  Alleen de wildmix bevat geen kip en geen granen. Weet je zeker dat je chihuahua allergisch is voor alle graansoorten? Anders zijn de geitmix en lammix ook geschikt, daar zit 2% rijst in.

 14. Bakker

  mijn hond 6 kg eet al jaren bandit maar elk jaar heb ik een periode in het voorjaar dat ze haar neus ophaalt voor bandit. De DA vertelde mij dat dit komt door de wisseling van de groenten. Door deze wisseling kan ik bak na bak weggooien. Ik moet dan echt overstappen naar een ander voer (smuldier) 
  ik vind het dan ook jammer dat er niet op de verpakking staat wat voor groenten er in zit.
  Ik ben benieuwd of er meer honden last hebben van deze wisselingen.

 15. Voerwijzer Meike

  Wat vervelend! Heb je een hond met nierproblemen? Volgens mijn meest recente informatie zit er alleen groenten in het nierdieet. Smuldier is niet echt geschikt als nierdieet.

  Ik denk dat ze er niet op zetten welke groenten er in zitten, omdat ze dan elke keer de sticker moeten aanpassen. Ze gebruiken volgens mij seizoensgroenten.

  Heb je al contact opgenomen met Bandit hierover?

 16. Sandra

  Over 2 weken krijgen wij een schotse herdershond pup van 8 weken. Over het algemeen hoor ik hele goede berichten over Bandits KVV voer. Ik wil het alleen graag combineren met een brokken. Welke verhouding kan ik dan het beste toepassen?

  1. Voerwijzer Meike

   Daar zijn geen richtlijnen voor, en is afhankelijk van wat je zelf wilt en waarom je brokken wilt voeren. Ik vind het vergelijkbaar met jezelf afvragen wat de beste verhouding diepvriespizza/groentenmaaltijd is voor mensen.

 17. Simone

  Hi weet je ook wat over de Bandit blikvoeding?
  Ik voer nunafwisselend brokken en savonds Bandit vers. Dit vindt mijn hond helaas geen onverdeeld genoegen. De ene keer eet hij zijn portie wel, de andere keer niet. Ik wissel af met het blik, maar Ikmkan nergens de richtlijnen vinden over hoeveel gram hij daarvan op een dag moet hebben.
  Ik hoop dat jij het weet!

  Groetjes Simone

  1. Voerwijzer Meike

   Nee dat weet ik zo niet, maar je kunt deze vraag heel goed aan de fabrikant stellen, die is erg klantvriendelijk. Je kunt het ook zelf berekenen op basis van calorieën, maar dat is wat ingewikkelder dan even een email naar Bandit Diervoeding sturen.

 18. MM

  Bestaat die variant voor honden met groeipijn nog? Ik kan hem wel her en der in webwinkels vinden maar niet op de website van Bandit zelf… Wat zou eventueel een alternatief zijn voor een middelgrote hond van 11 maanden met groeipijn?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb niet vernomen dat het uit het assortiment is gehaald, ik zal navraag doen bij Bandit en laat het antwoord hier weten zodra ik het heb.

   Voor zover ik weet zijn er geen andere merken speciaal voor pups met groeipijn. Afhankelijk van welk calciumgehalte je voerde, is Carnibest mogelijk geschikt. Dit bevat iets minder dan 0,5% calcium, wat niet hoog is, maar voor sommige honden met groeipijn wel te hoog kan zijn.

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij is het inderdaad geschikt voor pups. Je kunt voor de zekerheid Bandit zelf ook even benaderen. Ze hebben er veel verstand van voeding voor honden, dus ik kan me niet voorstellen dat het niet geschikt zou zijn voor pups.

 19. Eugène

  Goede middag Meike,
  Allereerst wil ik je bedanken voor de uitgebreide analyses over hondenvoer. Ik heb twee energieke honden met een schofthoogte van 60 cm. Sinds een paar dagen ben ik overgestapt op Bandit. Ik merk dat 2% van het lichaamsgewicht niet voldoende is. Concluse wij zijn meer dan 40 bakjes van 935 gram kwijt. De vraag is nu: wat kan ik naast Bandit toevoegen (groente, evt droogvoer)?

  Alvast bedankt voor de moeite!

  Met vriendelijke groeten,
  Eugène

  1. Voerwijzer Meike

   Het lijkt mij een goed idee om af te wisselen met een minder duur merk. Groente voegt geen calorieën toe, dus dat zal wat dat betreft niet helpen. Brokken zou ik niet voor kiezen, omdat ik dit de minst gezonde aanvulling vind.

 20. Carina

  Onze 6 jaar oude Frans Bulldog heeft niet te opereren mastceltumoren (kanker)
  in zijn lichaam. We willen graag zijn leven nog wat op een aangename manier verlengen en hopen dat een aangepaste voeding hierbij kan helpen.
  Welke voeding zou dat kunnen zijn ?

  1. Voerwijzer Meike

   Dan is een ketogeen dieet het meest geschikt, dat werkt anti-kanker. Lees de ervaringen van Ketopet maar eens. Ik help je daar graag bij. Als je interesse hebt, stuur me dan een email via info@voerwijzer.com. Als alleen kant en klaar voeren een optie is, dan lijkt me Bandit de beste keuze. Compleet zonder synthetische toevoegingen, en biologisch.

 21. Esmee

  Ben onlangs overgestapt op KVV . Heb een intacte reu 9jr oud met vertraagde schildklier werking. Momenteel zijn het nog grenswaarden en wil de DA nog niet beginnen met medicatie. Klopt het dat als er strottenhoofd verwerkt wordt je schildklierhormoon toevoegd? Zit deze in alle Kvv’s of wordt het specifiek vermeld? Kan dit mijn hond helpen en indien ja hoeveel geef ik dan?

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt, en het zou in inderdaad moeten kunnen helpen bij een vertraagde schildklier. Kies dan mixen met nekken en strotten. Houd wel de bloedwaarden bij, om te kijken of het goed gaat. Ik heb geen overzicht van merken die nekken en strotten gebruiken. Het wordt door het merk meestal niet specifiek vermeld, maar ik vraag het meestal wel na en noem het dan ook in de samenstelling op Voerwijzer.

 22. Do

  Hallo,

  Wat een super informatieve website!

  Over enige tijd hopen wij een nieuw gezinslid te verwelkomen: een Toller-pup. Nu ben ik mij alvast aan het oriënteren en de kans is groot dat wij de pup KVV willen voeren. Nu las ik de hoeveelheden voer dat dagelijks gegeven zou moeten worden en heb ik daarover een vraag: Het voer wordt verstrekt in bakjes van ongeveer een halve kilo en nagenoeg een kilo. Dit is veel meer dan op een dag gegeven mag worden. Hoe lang blijft het voer gekoeld goed? Hoe kan dit voer makkelijk gedoseerd worden?

  Alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Zodra je de voeding in huis hebt, kun je het in de gewenste grootte snijden en apart weer invriezen. Doe dit zo bevroren mogelijk, je kunt de buitenkant licht laten ontdooien in de koelkast als het te hard is.

  1. Voerwijzer Meike

   De waardes die ik eens gezien heb zijn prima geschikt voor alle honden van alle leeftijden. Ik weet niet of die inmiddels veranderd zijn, maar aangezien de maker een nutritionist is voor honden en zijn vrouw dierenarts met een specialisatie in honden- en kattenvoeding denk ik dat het wel goed zit. Je zou als je het zeker wilt weten een email kunnen sturen naar de fabrikant zelf.

 23. Ton

  Best Meike, ik wil je graag iets voorleggen. Ik heb een Chihuahua van 7 jaar oud en 6 jaar geleden ben ik overgestapt op Bandit. Dat is goed bevallen, tot een half jaar geleden. Destijds heeft zij voor het eerst overgegeven en diarree-aanvallen gehad. Is dit mogelijk veroorzaakt door de KVV? Het is nu dus de derde keer in zes maanden De dierenarts heeft mij geadviseerd de komende week tot 10 dagen Hills Prescription Diet i/d voor honden te geven. Dit zou het maag en darmkanaal tot rust brengen. Zij is niet tegen het geven van KVV, maar sluit niet uit dat het bacteriën kan bevatten die tijdens een verlaagde weerstand deze klachten kan veroorzaken. Dit is voor zowel het hondje als voor ons geen pretje. Hoe denk jij hierover? Kan ik misschien beter overstappen op Orijen brokken?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk niet dat het met Bandit te maken heeft, maar het is natuurlijk wel mogelijk. Het zou een bacteriële infectie kunnen zijn, maar ook een virale, en hoeft niet uit het vlees te komen. Als je onzeker bent over het voeren van rauwe vleesvoeding, kun je ook tijdelijk natvoer geven. Dat vind ik een beter alternatief dan brokken. Of gevriesdroogde of luchtgedroogde voeding. Bandit heeft ook biologisch natvoer.

 24. mark

  beste Meike, wij krijgen over 5 weken onze eerste hond! een kruising berner senner en koningspoedel. ik ben dus in het voeroerwoud gedoken en vind het erg lastig wat ik hem straks moet gaan voeren, een combinatie van kvv en brok of alleen kvv…. wat is volgens jou het beste????

  1. Voerwijzer Meike

   Dit verschilt per hond (gewicht, metabolisme, activiteit etc) en per voeding, en is ook afhankelijk van de leeftijd. Begin voor een volwassen hond van midden of groot formaat met gezind gewicht, met 20 gram per kg lichaamsgewicht en houd in de gaten of dit aangepast moet worden.

   1. Carmen

    Dank! Ik heb echter een pup (3mnd) van een klein ras (shih tzu). Zou hij gewoon die 50 gram per kilo lichaamsgewicht moeten?

    Bandit leek mij het duurst maar tevens beste KVV, maar omdat ze een voedingsadvies met minder grammen per kilo lichaamsgewicht aangeven (dan 50voor pup en 25 volwassen), is het wellicht goedkoper dan bijvoorbeeld carnibest. Maar dat begreep ik dus verkeerd?

    1. Voerwijzer Meike

     Ja dan zou je inderdaad 50 gram per kg lichaamsgewicht kunnen geven, wat je naar boven mag afronden aangezien je pup van een klein ras is. Houdt alsnog de lichaamscompositie in de gaten, een vetlaagje is ongewenst.

     Bandit geeft een lagere aanbevolen hoeveelheid aan omdat ze uitgaan van een hond die vrij weinig beweging krijgt, wat volgens hun helaas geldt voor de meeste honden. Maar op basis van de hoeveelheid calorieën, hoef je van Carnibest niet meer te voeren dan van Bandit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *