Carnibest Kat

Datum: 22 juli, 2011
Laatst bijgewerkt: 4 maart, 2024

Analyse, ingrediënten en prijzen Carnibest voor de kat

Ingredienten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Natuurvoer kippenvlees, rijst, koudgeperste zonnebloemolie 18% 12% 0.52% 0.45% €8,40
Vleesmix rundvlees, kippenvlees, rijst, koudgeperste zonnebloemolie 20% 14% 0.55% 0.48% €8,40
Vleesmix Bio biologisch kippenvlees, biologisch rundvlees, biologische rijst, biologische plantaardige olie 20% 14% 0.55% 0.48% €9,10
Natuurvoer Diabetes kippenvlees, koudgeperste zonnebloemolie 19% 12% 0.54% 0.47% €7,95
Lam-mix lamsvlees, kippenvlees, rijst, koudgeperste zonnebloemolie 18% 12% 0.52% 0.45% €8,50
Eend-mix eendenvlees, koudgeperste zonnebloemolie 20% 15% 0.40% 0.30% €9,60
Kalkoen-mix kalkoenvlees, koudgeperste zonnebloemolie 20% 15% 0.40% 0.30% €9,60
Kitten (extra fijn gemalen) 18% 14% 0.55% 0.48% €8,40

Is Carnibest compleet?
Al deze mixen zijn compleet door de premix. Er hoeft dus niet noodzakelijk afgewisseld te worden, maar dit is wel beter. Ook ís aanvulling met vette vis aanbevolen, voor een betere balans tussen omega 3 en 6 vetzuren.

Verpakking
Verkrijgbaar in verpakking van 1000 gram en 500 gram

Beoordeling:

Carnibest lijkt me een prima merk voor de kat. Het is erg jammer dat de fabrikant niks wil vertellen over de samenstelling (hoeveel en welke organen, hoe fijn is het gemalen), maar de analyse ziet er prima uit en het merk bestaat al lang en er zijn veel goede ervaringen mee. Door de premix hoef je je geen zorgen te maken over tekorten


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot kat www.carnibest.nl

17 Comments

 1. Mokshi

  Ik heb mijn diabeteskat nu van weken op carnibest diabetic, maar hij raakt erop verstopt. We mengen het nu al met of isogel, of psylyumvezels. Ik weet niet of ik die twee naast elkaar mag gebruiken. Ook verdun ik het nu met kippenhartjes of kippenlever, maar het botgehalte erin is nog steeds aan de hoge kant. Probleem is dat ik nog met 15 kilo zit. En tot overmaat van ramp heeft ie het nu tegengegeten. Ik denk erover het fiftyfifty te gaan mengen met spier- en orgaanvlees van de slager, zo kan ik dan ook variatie maken met smaken. Iemand hier ervaring mee? Want ik ben al aardig wanhopig…

  1. Voerwijzer Meike

   Wat vervelend zeg! Wat ik zou doen is een ander merk proberen. Als je een rauwe voeding zonder graan of aardappel of erwten (of andere zetmeelrijke groente) kiest, is het geschikt voor een kat. Probeer eens Buddy’s Diervoeding of Smuldier Vlees Kompleet. Het kan zijn dat je kat bot überhaupt niet goed verteert, een voeding zonder bot (met calciumsupplement) zal dan beter gaan. Zoals Smuldier.

   De lading Carnibest diabetes kun je proberen door te verkopen.

   1. Mokshi

    Dank je wel! Ik ga me erin verdiepen. Moks heeft in zijn jonge jaren veel muizen en hagedisjes gevangen en gegeten, hap slik weg! Met dat in het achterhoofd, denk ik dat ie wel wat aan moet kunnen, anders zou ie die beestjes toch niet zo lekker gevonden hebben… maar een overstap is sowieso onvermijdelijk. Kan zo’n intolerantie van de darmen met de jaren ontstaan?

    Groetjes en alvast bedankt!
    Chiara.

    1. Voerwijzer Meike

     Een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen kan inderdaad met de jaren ontstaan. Wat we zien bij sommige oude honden, en ik vermoed dat hetzelfde bij katten kan ontstaan, is dat ze bot niet meer goed kunnen verteren. Zelfs in gemalen vorm kan dat problemen geven. Ook kunnen de darmen trager worden, waardoor de ontlasting droger wordt. De vezels die je toevoegt zouden dit kunnen verhelpen, maar kennelijk is die aanpassing alleen niet genoeg.

  2. Jose

   Dacht toen mijn kat suiker had ook dat ik alleen maar Carnibest diabetes kon geven maar dat is dus niet het geval. Hij kreeg hele harde ontlasting.
   Ben over gegaan op Barfmenu maar wat het belangrijkste is, is dat er geen koolhydraten inzitten en kun je dus alle smaken KVV geven.
   Mijn Senior kat heeft geen suiker meer en hopelijk gebruik je Lantus dat werkt heel goed bij suikerkatten en een veel betere kans dat je kat ook suikervrij wordt.
   Betreft de harde ontlasting kreeg mijn kater ( bijna 17 jaar ) ook weer last van en geef nu BARF2go kat, doe daar wat afgekoeld gekookt water doorheen en de ontlasting is eindelijk goed hij hoeft niet meer hard te persen wat behoorlijk pijnlijk voor ze is.
   Succes.
   Ooh ja, ik heb de Carnibest rollen aan het dierenasiel gegeven.

 2. Sanne

  Ik heb sinds ik mijn katten heb, 6 verschillende merken vers vlees geprobeerd maar Carnibest blijft er toch bovenuit springen.
  1 van mijn 2 katten eet alleen de Carnibest met smaak op, erg moeilijke eter. Ze doen het er ook heel goed op.

  Vis kan ik helaas niet bijvoeren want 1 van de 2 kan daar op een of andere manier niet tegen en spuugt al zijn maaginhoud bij het kleinste stukje vis (welk soort dan ook) al uit.

 3. Tabby

  Carnibest vindt Tabby toch wel de top. Er zijn ook Carnibest voedingen zonder rijst. En gelukkig geen vlijmscherpe stukjes bot wat ik bij andere merken wel vond. Tabby vond dit ook niet fijn.
  Dus Bibi en Carnibest voorlopig.
  Vanavond Carnibest bio gegeven, hij vloog er op af en smulde van zijn vleesje.

 4. Tabby

  Mijn britskorthaar katertje is een echte rauw vlees eter. Hij is afgespeend op Carnibest kitten. Thuis bij mij heb ik carnibest bio gevoerd. Hij vindt dit top. Lastig vind ik wel die grote worsten die je moet zagen. En dat valt niet mee. Voor mensen met één kat in huis dus. Ik geef momenteel 4 vers vleesmaaltijden van 25 a 30 gram per dag. Dan heeft hij nog orijenbrokjes, maar daar eet hij er in de nacht maar 5 van op.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter