Het beste blikvoer voor de hond

Datum: 23 december, 2013
Laatst bijgewerkt: 14 februari, 2021

Goed blikvoer met gedetailleerde samenstelling 
Deze merken hebben alle ingrediënten gespecificeerd en gebruiken voornamelijk vlees en voedzame organen. Voor meer details over deze merken, zie het overzicht onderaan de pagina.

De volgende merken zien er qua samenstelling goed uit, alleen zijn de hoeveelheden van de ingrediënten niet gespecificeerd.

Goedkoper blikvoer met prima samenstelling voor de prijs  

 • Dog Lovers Gold (5% rijst) -€3,50
 • Animonda Gran Carno – €2,50
 • Bozita (helaas alleen ongespecificeerde vleesingrediënten) – €3,15
 • Lukullus Natuurkost (66% vlees, ook graan) – €2,50
 • Greenwoods – (65% vlees, 5,5% graan) – €3,33
 • Happy Dog Puur – (100% vlees en vocht, niet compleet, helaas ongespecificeerd vlees) – €4,58
 • Rocco (ongespecificeerde bijproducten, graanvrij) -€2,08
 • Pet Fit (wel redelijk veel orgaan)

8 Comments

 1. 4ke

  Wat ik aan m’n hondjes geef staat niet in het lijstje.
  Toen ik mijn (2e) hond adopteerde kreeg hij “brolvoer” (zoals ik het noem) mee. Hij had minstens 4 keer per dag diarree, maar volgens z’n vorige baas was dit ‘normaal’. Vond ik niet dus en heb de boel direct weggekieperd.
  Ik ben hem dan NatureDiet beginnen geven (wat ik m’n 1ste hondje ook gaf omdat zij bij gewoon voer huidproblemen had en ook enorm mager stond, en met ND heb ik dat volledig kunnen oplossen).
  Nu was dit ineens niet meer verkrijgbaar (waar ik m’n voeding koop) en ben ik overgestapt naar een alternatief : Rocco. Super content mee!!!
  Mijn 2e hondje viel er mooi mee af, z’n diarree-probleem opgelost en z’n pels is superzacht geworden.  
  Daar ben ik dus wel heel tevreden mee. Mijn reden om dit te proberen was dat ik heel goede commentaren ivm de stoelgang van andere dieren las, en ik veronderstel dat mijn hondje toch wel zeer gevoelige darmen heeft.

 2. Voerwijzer Meike

  Dat is zeker goed om te weten, wat fijn dat het zo goed bevalt. Terwijl het niet een hele dure is, mooie bijkomstigheid. Weet je nog wat dat “brolvoer” was? Brok, of ook natvoer?

 3. Patrick en Bella

  Hoi Meike,

  Ik heb een vraagje over Greenwoods natvoer. Ik zag die op de lijst van redelijke natvoer staan en heb er 60 dozen van besteld, zijn inmiddels bijna op. Maar naar nader onderzoek zag ik dat er natriumseleniet aan het voer  is toegevoegd en over natriumseleniet zijn de meningen nogal verdeeld. Wat is jou mening hier over?

  Ik wil mijn duitse herder nu ipv Greenwoods Renske vers vlees gaan voeren in combo met Acana brok en Kivo kvv, Kvv uiteraard apart. Denk je dat dit een goede combo is voor lange termijn?
   

 4. Voerwijzer Meike

  Natriumseleniet vind ik geen goede toevoeging, maar bijna alle merken gebruiken het als seleniumbron. Gelukkig Acana niet en in Kivo zit geen premix, dus daar zit het ook niet in. Renske weet ik niet. Hele goede combi hoor, ook voor lange termijn.

 5. Voerwijzer Meike

  Beste Mattia,

  Helaas lukt het me niet meer alle vragen te beantwoorden. Niet alleen via de website, maar ook via email en Facebook krijg ik veel vragen. Om toch de mensen die het echt nodig hebben wel van advies te kunnen voorzien, heb ik nu deze pagina: http://www.voerwijzer.com/advies-over-hondenvoeding-kattenvoeding. Op simpele vragen geef ik natuurlijk nog wel antwoord, maar als het om een individueel geval gaat en niet om een algemene vraag, besteed ik er liever wat meer tijd aan om goed advies te kunnen geven.

  Als je er echt niet uitkomt, stel de vraag dan via die pagina. Een geperste brok is niet perse nodig als je met kvv wilt combineren. Het is echt uitzoeken wat per individu het beste bevalt.
   

 6. Nancy

  Ik heb hele goede ervaring met Rocco sensible en dan de lam-rijst. Heb 2 honden waarvan 1 zeer gevoelige darmen heeft. Giardia en Ehrlichia gehad. Veel voer geprobeerd. Na eindeloos veel soorten brok en kvv (diepvries vers vlees) uiteindelijk bij Bandit lam uitgekomen. Duur maar helaas het enige waar hij goed op reageert. Maar…in een Kong krijgt hij dagelijks Rocco lam-rijst omdat ik rauw vlees daarin niet hygiënisch vind. En hij reageert er super op! Echt geweldig voor een hond die op 99% van alle kvv en broksoorten fout reageerde door diarree. Ik kan het dus aanbevelen voor gevoelige honden. Ik Koop het bij zooplus. Gr. Nancy 

 7. Chrunky

  Mijn Silken Windhound heeft opeens last can diarree als hij blikvoer eet. Hij is nu 11 maanden. De eerste maanden ging het goed,  nergens last van. Ik voer meradog puppy 2 brok en Lukullus of Wolf of Wildernes: 
   

  • 100 % graan- en glutenvrij
  • Mono-eiwit
  • Hoog vleesaandeel met minstens 66 %
  • Verfijnd met bosbessen, wortels en wilde kruiden
  • Laag aandeel koolhydraten
  • Ook geschikt voor honden met graanintoleranties
  • Geproduceerd in Duitsland
  • Zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen