Bandit Kat

Datum: 22 juli, 2011
Laatst bijgewerkt: 7 april, 2023

Bandit heeft de volgende mixen voor de kat:

Ingrediënten Eiwit Vet As €/kg
Biologische katmix Biologische kip, biologisch rundvlees en -organen, >3% verse vis (niet biologisch), 0,5% bio zilvervliesrijst 21% 12% 0,5% €9,06
Biologische Hanenmix Biologisch hanenvlees en -bot, biologisch schapenvlees en- organen, verse vis (niet bio) 20% 9% 3% €13,83
Wildmix voor de kat Wild (diersoorten varieren per seizoen), zilvervliesrijst 21% 12% 2,1% €15,17
Speciaalmix suiker/blaas/nier Kip, rund, vis 17% 16% 0.5% €13,83

Bandit bevat geen slokdarm, nekken, strotten of luchtpijp en is dus ook geschikt voor katten met schildklierproblemen.

Is Bandit voor de kat Compleet? 
Ja, je kunt Bandit als complete voeding voeren. Het is wel goed om smaken af te wisselen.

Verpakking
Bandit is verkrijgbaar in doosjes van 300 gram. Bandit Biologische Katmix is ook verkrijgbaar in doosjes van 480 gram.

Milieubewust thuisbezorgd door The Pet Food Express. Bezorgregio: Zuid-Holland, Utrecht
en West-Gelderland.

 

Beoordeling:

Ik vind de samenstelling en kwaliteit van Bandit goed. De makers zijn deskundig: nutritionist Huub van de Lang in samenwerking met dierenarts Tannetje Koning. Ze hebben er voor gezorgd dat alle nodige voedingsstoffen in de voeding zit, en hebben dit gecontroleerd met analyses uit het laboratorium. Het spiervlees dat ze gebruiken is biologisch en van goede kwaliteit.

Ik vind Bandit een van de beste merken, in het artikel De beste kvv leg ik uit waarom


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
zelf aanvullen bot kat www.banditvoeding.nl/

18 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Ik dacht van niet, maar zie bij de verkooppunten wel zilvervliesrijst als ingrediënt bij de wildmix staan. Ik zou er dus van uit gaan dat het er wel in zit. Bandit gebruikt vaak zo’n 0,5% (voor katten) of 2% (voor honden) rijst als vitamine B1-bron. Voor gezonde katten geen probleem, maar bij suikerziekte of graanallergie kun je het beter vermijden.

 1. Ik wilde bandit toevoegen aan het dieet van mij kat, maar voeg mij af wat het calcium gehalte (en de fosfor) is van hun mixen (voornamelijk de wildmix)? Ik kan het nergens vinden. Ik heb geprobeerd contact met hen te zoeken en dit te vragen, maar helaas reageren ze niet.
  Weten jullie dat toevallig?

  1. Voerwijzer Meike

   Goeie vraag Daphne, ik denk dat het inderdaad goed is om deze voedingsstoffen te suppleren. Volgens mij heeft Bandit geen analyse op voedingsstoffen gedaan voor het nierdieet voor katten, en op basis van de ingrediënten zou je kunnen concluderen dat deze voedingsstoffen er nooit in voldoende hoeveelheden in de voeding kunnen zitten (volgens de Fediaf-richtlijnen). Het kan sowieso niet kwaad. Voor de vitamine E zou je eventueel tarwekiemolie kunnen gebruiken, voor de mangaan pens (als je kat dat lust) en voor de jodium knotswier of kelp (met gemeten hoeveelheden jodium), als je het zoveel mogelijk op een natuurlijke manier wil doen.

   Voor de meelezers: dit geldt ook voor de andere smaken, ik ga hier nog eens berekeningen op loslaten om een goed advies te kunnen geven qua toevoegingen.

 2. Regine de Potter

  Heb je een idee hoeveel calorieën in Bandit katmix zit? Ik heb enkele katten die moeten vermageren daarom dat ik het wil berekenen zodat ze toch niet te weinig of teveel krijgen. Ze zijn veel verzwaard doordat ik overgegaan ben op DARF. Op Bandit zaten ze vroeger goed op gewicht.

 3. Chris

  Mijn 2 katten krijgen nu al 4 dagen alleen nog maar rauw vlees en ze vinden het heerlijk. Ik vraag mij alleen af of het normaal is dat ze nu zo weinig poepen, de ragdoll kater heeft in die 4 dagen nog geen een keer gepoept en mijn Europese korthaar maar een paar keutels.

  1. Voerwijzer Meike

   Ze gaan van rauwe vleesvoeding minder poepen, maar 4 dagen geen ontlasting is teveel. Je kunt tijdelijk wat psylliumvezels toevoegen en kijken of je dat kunt afbouwen en het vervangen met vezels uit groenten. Je kan ook altijd Bandit om advies vragen, ze hebben veel kennis en een goede klantenservice.

   1. Chris

    Dankjewel voor deze snelle reactie, fijn om te zien dat je je met iedereen bezighoudt.

    Ik heb 5x 300 gram vlees mix en 5x 300 gram wildmix besteld. Ik heb daarbij nog orijen cat and kitten erbij en thrive complete natvoer voor als de overgang naar rauw niet helemaal goed.

    Is dit een goed idee, en heb je eventueel nog tips?

    Ik heb een ragdoll kater van 1,5 jaar en een Noorse boskat kitten van 3 maanden oud.

    Alvast bedankt.

    1. Voerwijzer Meike

     Ik zou de overgang naar rauw inderdaad rustig aan doen, met de voeding die ze al kregen. Je kunt misschien nog iets toevoegen voor het gebit, kijken of er iets is waar ze op willen kauwen, zoals gedroogde vleesstrips of rauwe eendagskuikens.

     1. Chris

      Ze krijgen van mij thrive vries gedroogde kip snackies. Alleen de kip omdat ik jouw verhaal zag over tonijn en ik ergens anders gelezen had dat witvis soorten zorgen voor een vitamine b afbreuk bij katten, ik weet alleen niet meer waar ik dat gelezen had.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter