Hoeveel voer mag mijn hond – bereken met voercalculator

Datum: 27 mei, 2021
Laatst bijgewerkt: 27 mei, 2021

Wil je weten hoeveel hondenbrokken je moet voeren aan je hond? Met deze calculator kan je makkelijk berekenen hoeveel gram voer je kan voeren volgens de richtlijnen van de Fediaf.

Houd er rekening mee dat het een richtlijn is; elke hond is anders en de hoeveelheid die je hond echt nodig heeft kan afwijken van de richtlijn.

Heb je een pup? Ga dan naar de puppybrokken-calculator.

Voer je natvoer of rauwvoer? Dan kun je onderstaande calculator ook gebruiken, alleen de berekening van het aantal kcal/kg komt lager uit bij rauwvoer doordat het beter verteerbaar is. Je kunt de aanbevolen hoeveelheid dan zelf naar beneden afronden.

Calculator – hoeveel gram brokken per dag?

kg


ME kcal/kg (kan je dit niet vinden? Klik dan hier)

Bereken ME kcal/kg


Jouw hond heeft ongeveer kcal kcal per dag nodig


Jouw hond heeft ongeveer kcal per dag nodig, dat is gram per dag (voor een voeding met deze hoeveelheid kcal/kg). Voer wat minder als je ook tussendoortjes geeft.


4 Comments

    1. Voerwijzer Meike

      Dag Erik, Ik vermoed dat je de hoeveelheid kcal/kg voer niet goed hebt ingevoerd. Als ik terugreken, heb je ingevuld dat de voeding 200 kcal/kg bevat. Dit kan niet kloppen. Een hondenbrok bevat meestal rond de 3600 a 4000 kcal per kg en natvoer zo rond de 1000 a 1400 kcal per kg.

      1410 kcal per dag is een heel aannemelijke hoeveelheid voor een hond van 30 kg. Stel je voert een brok met 3700 kcal, dan kom je op 380 gram brokken per dag.

Geef een antwoord