Hoeveel voer mag mijn hond – bereken met voercalculator

Datum: 27 mei, 2021
Laatst bijgewerkt: 27 mei, 2021

Wil je weten hoeveel hondenbrokken je moet voeren aan je hond? Met deze calculator kan je makkelijk berekenen hoeveel gram voer je kan voeren volgens de richtlijnen van de Fediaf.

Houd er rekening mee dat het een richtlijn is; elke hond is anders en de hoeveelheid die je hond echt nodig heeft kan afwijken van de richtlijn.

Heb je een pup? Ga dan naar de puppybrokken-calculator.

Voer je natvoer of rauwvoer? Dan kun je onderstaande calculator ook gebruiken, alleen de berekening van het aantal kcal/kg komt lager uit bij rauwvoer doordat het beter verteerbaar is. Je kunt de aanbevolen hoeveelheid dan zelf naar beneden afronden.

Calculator – hoeveel gram brokken per dag?

kg


ME kcal/kg (kan je dit niet vinden? Klik dan hier)

Bereken ME kcal/kg


Jouw hond heeft ongeveer kcal kcal per dag nodig


Jouw hond heeft ongeveer kcal per dag nodig, dat is gram per dag (voor een voeding met deze hoeveelheid kcal/kg). Voer wat minder als je ook tussendoortjes geeft.


10 Comments

 1. Annet

  Hoi,
  Ik combineer Darf KVV met Darf Vol bites.
  Kan ik in deze calculator ook Darf KVV invoeren wat betreft ME energie? En dan berekenen hoeveel ze van de KVV krijgen, en hoeveel er dan overblijft voor de vol bites om aan hun totale energie behoefte te komen?

  1. Voerwijzer Meike

   De calculator is ook te gebruiken voor rauwvoer, zeker als je de hoeveelheid ME calorieën per kg weet.

   Voor de mensen die het willen gebruiken voor rauwvoer en niet de ME calorieën per kg weten kan het ook. Omdat de voedingsstoffen in rauwvoer beter verteerbaar zijn, mag je de aanbevolen hoeveelheid naar beneden afronden.

 2. monkie

  Goedemiddag Meike,

  tot welke leeftijd moet je de puppybrokken calculator aanhouden? mijn hond is 1 maar groeit zeker nog door (eindgewicht rond 50/55kg) Hij krijgt nu wel volwassenbrok omdat deze betere verhoudingen heeft dan de puppybrok van dat merk(Darf vol). (was een zoektocht omdat hij niks lekker vond)
  Alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt de puppybrokken calculator gebruiken tot de hond zo ongeveer is uitgegroeid. Daarna kun je over naar de “gewone” calculator en aanvinken dat het om een jonge hond gaat (1-2 jaar). Het is geen hele precieze berekening, omdat elke hond anders is. Pas het dus aan als dat nodig is.

 3. Ritch

  Hallo Voerwijzer,

  Ik twijfel ergens over en jullie kunnen mij vast het correcte antwoord geven!

  Bij het invullen bij “Mijn hond weegt…KG” moet ik hier dan het verwachte gewicht van de hond invullen of moet ik hier het huidige gewicht van de hond invullen?

  Ik gebruik nu nog de pup calculator maar als hij straks 12 maanden is wil ik de volwassen calculator gaan gebruiken en het verwachte gewicht is 28kilo zei de dierenarts.. vandaar de vraag of ik dan al vanaf het begin gewoon 28kilo moet invullen.

  Alvast dank!

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Erik, Ik vermoed dat je de hoeveelheid kcal/kg voer niet goed hebt ingevoerd. Als ik terugreken, heb je ingevuld dat de voeding 200 kcal/kg bevat. Dit kan niet kloppen. Een hondenbrok bevat meestal rond de 3600 a 4000 kcal per kg en natvoer zo rond de 1000 a 1400 kcal per kg.

   1410 kcal per dag is een heel aannemelijke hoeveelheid voor een hond van 30 kg. Stel je voert een brok met 3700 kcal, dan kom je op 380 gram brokken per dag.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een antwoord