Cavom Compleet


Laatst bijgewerkt: 17 augustus, 2023

Ingredienten

Granen (tarwe, maïs, rijst), vlees en dierlijke bijproducten (rund, schaap), oliën en vetten (rundervet), plantaardige bijproducten

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
24% 16.5% 44% 6.5% 1.9% 7% 1% 0.8% 4210 % % 17%

Dierlijk eiwitgehalte heb ik geschat op 17%.

Beoordeling:

Cavom Compleet is een hele goedkope hondenbrok. Ik raad deze brok niet aan, maar voor de prijs zijn ze prima. Ze zijn een goed alternatief voor supermarktbrokken. In deze prijsklasse vind je waarschijnlijk geen kwalitatieve brokken, want vlees is voedzamer maar ook een duurder ingrediënt dan graan en graanproducten.

Pro’s

 • Voor de prijs een prima brok, dus als je heel goedkoop wilt voeren is dit een betere optie dan supermarktbrokken.

Cons

 • Bevat niet zoveel vlees, het eiwitgehalte is mogelijk wat omhoog gehaald met plantaardige eiwitten
 • Bevat goedkope toegevoegde vitaminen en mineralen. Deze zijn minder bruikbaar voor het lichaam.
 • Bevat menadion, een synthetische vorm van vitamine K. Dit is ongezond.
 • Het bevat tarwe, één van de ingrediënten die het snelst problemen kunnen veroorzaken door de tarwegluten en de relatief grote bloedsuikerschommeling dat het tarwe veroorzaakt.
 • Bevat veel koolhydraten, wat voor relatief grote bloedsuikerschommeling kan veroorzaken.
 • Het is onbekend hoeveel Omega 3 vetzuren de brok bevat, maar aan de ingrediënten te zien zal dit niet veel zijn. Aanvullen met visolie is aanbevolen
 • Het is onduidelijk welke ingrediënten er precies inzitten, alleen de ingrediënt-groepen worden gedeclareerd.

 

Verkoop informatie:

Cavom Compleet is verkrijgbaar in zakken van
5 kg voor €16,95 (€3,39/kg)
20 kg voor €53,95 (€2,70/kg)

Cavom is te bestellen bij Brekz.nl

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geperst, adult, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking tarwe, mais, rijst lam/schaap, rund reguliere veehouderij - menadion, natriumseleniet www.cavom.nl

6 Comments

 1. leon81

  Bedankt voor je review. Jammer dat het maar matige brok is. Wellicht dat wij daarom toch eens verder kijken
  Onze labrador van 1,5 jaar doet het er perfect op, mooie glanzende huid, totaal en mooi figuur. We hadden de brok gekozen op aanraden van fokker, die honden doen het er al jaren goed op.

  1. Voerwijzer Meike

   Niet elke hond heeft perse het beste van het beste nodig. Je kunt het op twee manieren bekijken:
   1. Als het goed bevalt, blijf het dan gewoon geven
   2. Als je betere voeding kunt geven (qua budget bijvoorbeeld), dan kun je daarmee mogelijk het risico op toekomstige aandoeningen verkleinen.

   Soms is het ook zo dat er toch kwaaltjes oplossen met betere voeding, die de eigenaren zelf niet aan voeding hadden gerelateerd. Zoals traanogen, terugkomende ontstekingen, regelmatig volle anaalklieren, druk gedrag of regelmatig wat mankig lopen.

 2. ik zie dat u deze brok best slecht beoordeeld ik heb een megelse heder met een slank postuur die ik na 4 jaar eindelijk op 30 kilo heb altijd te dun geweest ik heb heel veel soorten geperste brik geprobeerd ma bij geen enkele kwam hij aan nu heb ik calvon wel de groene zak en heb ik hem op 30 kilo gekregen ik vin het een hele goeie brok vooraal omdat mij heder ook nog mogelijke darmen heeft werkt deze perfect deze is niet te vergelijken met een supermarkt brok en is vele malen beter o ja en aan geraden door dierenarts

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt voor het delen van je ervaring Claudia, en fijn dat de brokken goed bevallen! Ik heb wel vaker gehoord dat honden er van aankomen, wat soms wel en soms juist niet gewenst is. Ik ben het met je eens dat het beter is dan een supermarktbrok.

 3. Cobiee

  Hi Meike,

  Ik heb vraagje over bovenstaande. Ik zie dat je menadion benoemd, oftewel k3. In de productomschrijving zie ik echter alleen vitamine K staan. Nou heb ik cavom een bericht gestuurd welke vit.K betreft. Zij geven aan dat zij K2 gebruiken.. Dat zou dan betekenen dat het nu wel een gezonde vitamine betreft, toch?

  1. Voerwijzer Meike

   Als dat waar is dan is dat inderdaad wel goed. En uniek, want er is geen ander merk die vitamine K2 gebruikt in hondenvoer. In de folder van Cavom die ik zag stond wel gewoon vitamine K3 genoemd, maar misschien is dit recentelijk veranderd. Staat het misschien ook op de verpakking?

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter