O’canis Hert met knolselderij


Laatst bijgewerkt: 18 januari, 2023

Ingredienten

Vers hertenvlees 65%, gedroogde knolselderij 16%, rode biet 8%, erwtenvezel 3%, peterselie 2%, wortel 2%, pompoen 2%, appel 1%, yucca schidigera 1%.

Toegevoegd per kg: Vitamine A 10.000 IE, vitamine D³ 1.000 IE, vitamine E 200 mg, vitamine B1 3,6 mg, riboflavine 7,5 mg, vitamine B6 4,4 mg, vitamine B12 44 mcg, biotine 220 mcg, foliumzuur 0,36 mg, niacine 21 mg, vitamine C (als L-ascorbinezuur) 144 mg, panthotheenzuur 7,2 mg, mangaan (als oxide) 49 mg, zink (als oxide) 64 mg, jodium 1,5 mg, selenium (als natriumseleniet) 0,05 mg, ijzergehalte (niet toegevoegd) 180 mg/kg.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
29.6% 11.7% 39% 6% 4.1% % 1.3% 1% 3560 % % 24%

Beoordeling:

O’Canis Hert is een brok die een uitkomst kan bieden voor honden met voedselovergevoeligheid. De samenstelling ziet er prima uit. Opvallend is dat er geen graan, aardappel of peulvruchten inzitten, maar knolselderij en biet als koolhydraatbron.

Voor honden voedselallergie
Deze brok bevat alleen hert als eiwitbron en is daarmee geschikt voor veel honden die een voedselovergevoeligheid hebben.

Bijna geen prebiotica
Deze brok bevat bijna geen prebiotica. Prebiotica zijn vezels die als voer voor de darmflora dienen. Vaak zit er prebiotica in brokken, zoals cichorei of MOS en FOS. In appel zit een heel klein beetje prebiotica. Voor gezonde honden vind ik het een nadeel als er geen prebiotica in zit. Voor sommige honden is het een voordeel. Bij sommige maagdarmklachten speelt namelijk een overgevoeligheid voor prebiotica (fodmaps) mee, en kan een prebiotica-arme voeding beter zijn.

Pro’s

 • Genoeg kwalitatief eiwit, uit vers hertenvlees
 • Bevat alleen hert als eiwitbron, wat een voordeel is voor honden met voedselovergevoeligheid
 • Bevat geen graan, aardappel of peulvruchten, waardoor het voor veel honden met voedselovergevoeligheid geschikt is.

Con’s

 

Verkoop informatie:

O’canis Hert met knolselderij is verkrijgbaar in zakken van

1.2 kg voor €18,50
5 kg voor €51,50 (€10,30/kg)
10 kg voor €84,50 (€8,45/kg)

O’canis Online bestellen
O’canis hondenbrokken kun je bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en verzendkostenvrij bij een bestelwaarde vanaf €39.

O'canis Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking hert vrije uitloop vers vlees natriumseleniet ocanis.de

11 Comments

 1. alex156

  Samenstelling blijkt te zijn verandert. Nu 65% vers hert. Het gedroogde vlees zit er niet meer in. 65%, hier moet het vocht nog vanaf…Dan zit er 16% GEDROOGDE knolselder in. Het aandeel knolselder is wel erg gestegen. Waarschijnlijk heeft dit gevolgen voor de beoordeling?

  1. Voerwijzer Meike

   De hoeveelheid eiwit en koolhydraten zijn niet veranderd, wat betekent dat op de droge stof (in de uiteindelijke brok) nog steeds net zoveel vlees en nog net zoveel knolselderij zit. De 16% knolselderij was denk ik al in gedroogde vorm, ook in de vorige ingredienten-opgave.

 2. Anoukje

  Hallo Meike,

  Wat een super fijne site heb er al zo veel informatie vanaf kunnen halen en kunnen toepassen!
  Ben in bezit van een jonge rashond van nog geen 2 jaar, heel veel ellende gehad de eerste anderhalf jaar mbt darmen. Ook zo veel geprobeerd o.a. holistische dierenarts, orthomoleculair voedingsadvies enz enz. Hij had ook heel verkeerd gedrag maar dat kwam achteraf door de pijn die hij had. 4 maanden geleden scopie gehad in dierenziekenhuis en daar bleek dat de dunnedarm chronisch ontstoken was, ziekte v Crohn. Inmiddels 2 mnd Prednison gehad.
  Laatste maanden heb ik Britt Care hert met aardappel gegeven en verder uitsluitend af en toe een 100% hert product om op te kauwen b.v. hertenpees.
  Dat ging een tijd goed, 10 weken, maar nu weer steeds meer oplopende breiige ontlasting in de middag en avond.
  Wil dan nu graag de O’Canis hert met knolselderij gaan proberen want daar zit geen gist, visolie en prebiotica en misschien kan hij tegen 1 soort niet?
  Moet ik de 2 Britt Care met de O’canis mengen of kan ik gelijk overgaan?
  Zal dan ook de Elvitum Algenolie erbij gaan geven. De link van Elvitaal werkt trouwens niet meer ivm wijzigen naam product. Hoop op goed resultaat want wordt steeds lastiger. Ben benieuwd of er meer goede ervaringen zijn op de O’Canis hert. Alvast bedankt! Gr. Anoukje

  1. Voerwijzer Meike

   Als ik dit zo lees, zou ik een ander diersoort dan hert kiezen. Door tien weken hetzelfde voer te geven, is het namelijk heel goed mogelijk dat er nu ook een overgevoeligheid voor hert is ontstaan. Ik zou dus hert even vermijden, ook snacks, en bijvorbeeld paard of konijn proberen. Misschien is gekookt voer een optie?

   1. Anoukje

    Hartelijk dank Meike!
    Konijn is al eerder mis gegaan, zo ook: rund, soya, ei, lam, granen en kip. Paard wil ik dan zeker gaan proberen is de O’canis paard/zalm wellicht een optie? Dan
    niet langer dan 2 weken bewaren ivm de vlugge oxidatie?
    Voorlopig toch een brok ivm komende operatie van mij.
    Is best lastig om goede brok met paard te vinden ook in de zoekfunctie weinig, zo ook met struisvogel.
    Ben benieuwd,
    Gr. Anoukje

    1. Voerwijzer Meike

     Ja paard en zalm is zeker een optie. Het punt is dat hoe langer het immuunsysteem met hetzelfde eiwit wordt geconfronteerd, doordat de darmbarriere beschadigd is, hoe groter het risico dat het immuunsysteem ook op dit eiwit gaat reageren. Ik zou maximaal 6 weken dit voeren en dan een ander eiwit kiezen. Als je twee smaken hebt gevonden die goed gaan, kun je dat blijven afwisselen. Met gekookt voer is het makkelijker om de darmen weer te helen, maar ik neem aan dat de orthomoleculair therapeut dat soort dingen wel met je heeft besproken. Gekookt voer is trouwens niet ingewikkeld, want Dog Chef en Butternut Box leveren porties op maat, maar je moet er nog wel aan denken om elke dag een maaltijd te ontdooien.

     Inderdaad is het een goed idee om de zak binnen twee a drie weken op te krijgen in verband met de snel oxiderende vetzuren in O’canis Paard en Zalm.

     Succes en beterschap voor jullie allebei!

    2. Anoukje

     Dank je wel!

     Is die 6 weken dan inclusief het mengen van de oude met nieuwe brok want doe het altijd zeer rustig aan voor hem wel zeker 2 weken mengen.

     Zal later ook het gekookte voer gaan proberen neem aan dat ook steeds voor 6 weken per soort?

     Heb eerder het advies gekregen om gestoomd vlees te geven, zoals Meatlove en van Escapure maar wel 1x pd brok en 1x pd gestoomd. Dat ging op gegeven moment mis maar lees dat ook op jouw site dat dat niet bij allen honden goed gaat. Kwestie van proberen wat het beste past en is waarschijnlijk ook langer dan 6 weken gegeven.

     In ieder geval is nu veel duidelijker en ga er mee aan de slag! Zal ook laten weten hoe het met de paard/ zalm is gegaan!

     1. Voerwijzer Meike

      Ja dat is inclusief mengen. Misschien kun je zelf goed inschatten hoelang eenzelfde eiwit geven goed gaat, aan de hand van na hoeveel weken op hert de klachten begonnen. Dat geldt ook voor gekookt voer. Als het lukt de darmbarriere en de darmflora te verbeteren, gaat afwisselen ook beter. Succes!

 3. micje

  Hoi Meike,

  Onze hond heeft IBD. Hij verdraagt hert en ik overweeg om over te stappen naar een brok omdat ik er aan twijfel of hij alles wel binnen krijgt.

  Nu overweeg ik Oçanis Hert met knolselderij te gaan geven. Ik lees hierboven dat het mogelijk weinig efficiente omega 3-vetzuren bevat. Nu heb ik het artikel gelezen waarop geattendeerd werd.

  Zalmolie is een no go voor onze hond en vis mag hij ook niet hebben. Heb je een tip hoe we dit mogelijk te kort kunnen aanvullen met supplementen?

  Groetjes, Michelle

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter