Platinum Iberico en Greens


Laatst bijgewerkt: 10 augustus, 2023

Ingredienten

Vers varkensvlees (70 %, uitsluitend van het Iberisch varken), gedroogde aardappel, gedroogde vis, gedroogd biergist, gedroogde appelpulp, alfalfa, zalmolie, yucca extract, koudgeperste lijnzaadolie, koudgeperste olijfolie, groenlipmosselextract, wortel, tomaat, grote afrikaantjes (Targetes Erecta), paardebloem, broccoli, groene thee, kamille, oregano mariadistelzaad, cranberryzaad, zeewier, kaliumchloride.

Toegevoegd per kilo: vitamine A 10.000 IE, vitamine D3 1.600 IE,, vitamine E (alfa-tocoferolacetaat) 150 mg, vitamine K1 2 mg, vitamine B1 6 mg, vitamine B2 10 mg, vitamine B6 3 mg, vitamine C (ascorbylmonofosfaat, calcium-/natriumzout) 70 mg, vitamine B12:40 mcg, niacine 20 mg, pantotheenzuur 20 mg, biotine 200 mcg, foliumzuur: 300 mcg, choline 1.500 mg, ijzersulfaat 75 mg, kaliumjodide 1,5 mg, kopersulfaat 19 mg, mangaansulfaat 40 mg, zinkchelaat 100 mg, zinkoxide 50 mg, natriumseleniet 0,4 mg.

Bereidingswijze
Platinum hondenbrokken worden niet geëxtrudeerd of geperst, maar worden zo bereid:

 1. De ingrediënten worden gemeng en worden bij 95°C  in het eigen vocht gegaard
 2. Het mengsel wordt gedroogd
 3. op kamertemperatuur worden er  koudgeperste oliën, kruiden en vitaminen aan toegevoegd
 4. er worden brokjes van gesneden, die daarna direct worden ingepakt

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
23% 14% 35% 7.8% 2% 18% 1.6% 1% 3548 % % 19%

Ongeveer 19% dierlijk eiwit (geschat)

Beoordeling:

Platinum Adult Iberico & Greens is een brok met een redelijk vleesgehalte, en het eiwit is van goede kwaliteit. Wat bijzonder is aan deze brok, is dat alle vlees vers is toegevoegd. Het vlees heeft dus minder hitte en bewerking ondergaan en is niet bewaard met conserveringsmiddelen. Daarnaast is de brok op maximaal 95 graden verhit, terwijl bijna alle geëxtrudeerde brokken (dat zijn de meeste brokken) op hogere temperaturen verhit wordt. Hierdoor is het eiwit mogelijk van betere kwaliteit dan veel andere brokken.

Het lijkt wat weinig, 23% eiwit, maar er zit 18% vocht in. Als we het omrekenen naar een brok met 10% vocht (normaal vochtgehalte) is het ongeveer 25% eiwit. Voor de meeste honden genoeg.

Ibericovarken is een dier dat in relatieve vrijheid opgroeit en voornamelijk eikels eet van de kurkeik. Dit vind ik een groot voordeel, het is diervriendelijker en gezonder dan dieren die weinig bewegingsvrijheid hebben, binnen in kunstlicht leven (dat te lang aanstaat) en onnatuurlijke voeding krijgen. Ik weet niet of de Iberico-varkens worden bijgevoerd.

Geschikt bij voedselallergie
Platinum Adult Iberico & Greens is geschikt bij voedselallergie, als de hond niet (mogelijk) allergisch is voor varken of vis. Als je hond geen varken of vis at in de periode dat de klachten onstonden, dan kun je het zeker proberen. Er zit wel gist in, wat ook een allergische reactie kan geven

Pro’s

 • Waarschijnlijk genoeg kwalitatief eiwit, uit alleen alle vers toegevoegd vlees
 • vlees van vrije uitloop varkens
 • bevat relatief veel vocht (wat wel een nadeel is wat betreft bewaren)
 • op relatief lage temperatuur bereid

Con’s

 • de meeste mineralen zijn niet gecheleerd en daardoor minder bruikbaar voor het lichaam
 • het bevat weinig efficiente omega 3-vetzuren. Er zit lijnzaadolie in als omega 3-bron, maar de omega 3 vetzuren in lijnzaadolie (ALA) moeten nog omgezet moeten naar lichaamseigen omega 3 vetzuren (DHA en EPA) en dit gebeurt niet efficient in een hondenlichaam. Je kunt zelf bijvoorbeeld vette vis of krillolie toevoegen aan het menu.

Verkoop informatie:

Verkrijgbaar bij Platinum Natural in zakken van
1,5 kg voor €19,18 (€12,79/kg)
5 kg voor €38,41 (€7,68/kg)
10 kg (2 x 5 kg) voor €67,81 (€6,78/kg)
15 kg (3 x 5 kg) voor €90,42 (€6,03/kg)
20 kg (4 x 5 kg) voor €117,56 (€5,88/kg)
30 kg (6 x 5 kg) voor €140,18 (€5,61/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
adult, bij allergie, kleine brokjes, < 1 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel vis, varken vrije uitloop visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees gist, plantaardige olie, natriumseleniet, visolie www.platinum-natural.com/nl

2 Comments

 1. Annet

  Wij geven op dit moment Acana ranchlands. En overwegen om over te stappen op platinum.
  Onze Podenco lust de acana niet altijd. Maar ook de platinum rund lust ze niet. Wel de iberico en lam. En de vispakjes (nat voer) van platinum.
  Wat ons wel opvalt is dat als ze acana krijgen ze zelf vragen om aanvullend magnesium te krijgen en mineralen in de vorm van Schüssler-zouten. En als ze platinum krijgen dan willen ze die aanvulling niet.
  In jouw reviews lees ik dat acana mineralen bevat vanuit de samenstelling en niet toegevoegd. Is dat bepaald vóór of na verhitting? Kan het zijn dat er na verhitting minder van over is en er toch tekorten ontstaan?

  1. Voerwijzer Meike

   De analyse van voedingsstoffen zal na verhitting zijn, maar tijdens het bewaren (zeker na openen van de zak) gaan er ook voedingsstoffen verloren. Magnesium gaat niet verloren, maar wat wel kan is dat er in Acana meer stoffen zitten die de absorptie van magnesium beperken. Bijvoorbeeld oxalaten in de peulvruchten.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter