Smølke Sensitive Duck


Laatst bijgewerkt: 4 november, 2023

Ingredienten

Eendenmeel (26%), rijst, groene erwten, aardappelmeel, kippenvet (gestabiliseerd met natuurlijke tocoferolen), bietenpulp, gehydrolyseerde gist, biergist, cellulose (1,3%), MSC-gecertificeerde visolie (0,8%), cichorei (0,7%), vitamine en mineralen mix (bevat natriumhexametafosfaat 0,1%).

Toegevoegd per kg:

Vitamine A 22.000 IE/kg
Vitamine D3 (Cholecalciferol) 1.300 IE/kg
Vitamine E (DL-α-tocopheryl acetaat) 450 mg/kg
bIoitine 300 μg/kg
IJzer 60 mg/kg
Iodine 1,5 mg/kg
Koper 10 mg/kg
Mangaan 20 mg/kg
Zink 100 mg/kg
Selenium 0,2 mg/kg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
25% 13% 41.5% 7% 3.5% % 1.5% 1% 3630 1.8% 0.8% 19%

Beoordeling:

Smølke Sensitive Eend vind ik een prima brok voor honden met gevoelige darmen. Het is een vrij simpele brok, zonder toevoeging van groenten, kruiden en supplementen zoals glucosamine en chondroitine. Hierdoor is de brok niet zo duur.

Geschikt bij voedselallergie?

Het zal voor de meeste honden met een voedsel-intolerantie of -allergie geschikt zijn, tenzij ze overgevoelig zijn voor eend. Hoe zit het met het kippenvet bij een kippenallergie? Doordat in kippenvet geen eiwit zit, wordt dit meestal goed verdragen door honden met een kippenallergie. Maar er zijn wel honden die ook reageren op kippenvet.

Pro’s

  • Waarschijnlijk genoeg kwalitatief eiwit (uit eendenvlees)
  • Genoeg efficiënte  omega 3, uit duurzaam verkregen visolie
  • Het toegevoegde kippenvet is geconserveerd met natuurlijke antioxidanten (vaak wordt dit met synthetische antioxidanten geconserveerd)

Om over na te denken

  • Het koolhydraatgehalte vind ik aan de hoge kant. Dit is een gevolg van het wat lagere vet-gehalte. Om deze reden zou ik deze brok vooral aanraden als je hond specifiek behoefte heeft aan een (licht) verlaagd vetgehalte.
  • Hoe zit het met het ingrediënt natriumhexametafosfaat? Dit is een mineraalverbinding die tandsteen tegengaat. Het wordt door de FDA als veilige stof gezien en het is ook toegestaan in voeding voor mensen (en zelfs kinderen). Over het algemeen zijn anorganische fosfaat-verbindingen niet heel gezond op de lange termijn, maar ik heb te weinig kennis van deze stof specifiek om er goed advies over te geven. Je zult zelf moeten afwegen hoe risicovol je dit stofje vind op de lange termijn en hoe goed je zelf het gebit kunt schoonhouden (als dat nodig is). Tandsteen leidt tot ontstekingen en dat is ook belastend voor het lichaam.

Verkoop informatie:

Smølke Sensitive Eend is verkrijgbaar bij Brekz.nl in zakken van

3 kg voor €17,95 (€5,98/kg)
12 kg voor €56,95 (€4,75/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking rijst, aardappel, peulvruchten eend vee-industrie prebiotica, visolie gist, bietenpulp, natriumseleniet, vrije glutamaat, visolie www.smolke.nl

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter