Wolfsblut Green Valley

Ingredienten

Lam en Zalm (15% vers lamsvlees, 15% zalm, 12% gedroogd lamsvlees, 12% gedroogde zalm), 8% lamsvet, 2% lamsbouillon, 1% zalmolie), aardappel, kikkererwten, lucerne, mineralen, topinamboer, tomaten, tijm, marjoraan, oregano, peterselie, salie, bramen, frambozen, bosbessen, zwarte bessen, vlierbes, appelbes, duindoorn, appel, wortel, spinazie, lavas, kamille, mariadistel, munt, rozenbottels, goudsbloem, brandnetels, meidoorn, paardenbloem, ginseng, anijs, fenegriek, MOS, FOS, Yucca Schidigera Extract

Toegevoegd per kg
Vitamine A (als Retinylacetat) 21.871 IU
Vitamine D3 (als Cholecalciferol) 1.471 IU
Vitamine E (als Alpha Tocopherol Acetaat) 710 IU
Calciumjodaat 1,58 mg
Koper 23,05 mg
Mangaan 40,93 mg
Zink 159,86 mg
Selenium 0,23 mg
DL-Methionine 2.126 mg
L-Carnitine 82 mg
Taurine 1.000 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
30% 18% 31% 10% 3% 8% 2.3% 1.58% 3780 % % 29%

Beoordeling:

Wolfsblut Green Valley ziet er uit als een prima brok, met een prima balans tussen eiwit (van vlees en vis), vet en koolhydraten, alleen bevat de brok wel erg veel calcium en fosfor.

Pro’s

 • Goed vleesgehalte, waarschijnlijk prima kwaliteit eiwit
 • Lamsvlees van weidelammeren
 • Deels gecheleerde mineralen

Con’s

 • Hoog calciumgehalte
 • Erg hoog fosforgehalte, mogelijk hoger dan de aanbevolen maximumhoeveelheid. Omdat het aantal calorieën in deze brok onbekend is kan ik het niet exact berekenen. Ik schat het aantal kcal op 3720 en daarmee is het fosforgehalte te hoog, namelijk 4,25 gram per 1000 kcal. Fediaf zet het maximum op 4 gram per 1000 kcal.

Verkoop informatie:

Wolfsblut Green Valley is verkrijgbaar in zakken van

2 kg voor €21,90
4 kg voor €35,90
15 kg voor €69,99 (€4,67/kg)
Onder andere verkrijgbaar bij Topdierenshop

Wolfsblut Green Valley bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel vis, lam/schaap vrije uitloop probiotica, prebiotica, taurine, l-carnitine, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten natriumseleniet, visolie www.wolfsblut.com

4 Comments

 1. Berry Bolink

  Hoi Meike,

  Het klinkt allemaal geweldig: schoon vlees (antibioticavrij), lamsvlees uit Nieuw-Zeeland, rendiervlees uit Lapland , een medicinale kruidenmix etc.. Ik geef mijn honden naast KVV ook brokken van Wolfsblut tot volle tevredenheid hoor, maar ik vraag mij wel af in hoeverre je er op kunt vertrouwen dat de informatie die Wolfsblut verstrekt met betrekking tot de ingrediënten van het voer ook correct is. Komt het vlees inderdaad van dieren die een leven in het wild hebben geleefd op groene grazige bergweiden ? Weet jij in hoeverre dit wordt gecontroleerd?

  Groeten,
  Berry Bolink

  1. Voerwijzer Meike

   Dat is lastig te zeggen, ik kan me niet voorstellen dat dit gecontroleerd wordt. Bij dit soort uitspraken moet je de fabrikant dus vertrouwen (of niet). Ik heb eens gemaild hierover met ze, in hoeverre het biologisch was en dergelijke, maar ik heb hier geen antwoord op gekregen.

 2. Daniëla Schmeets

  Hoi meike

  Ik geef deze brok sinds kort, ben er tot nu tevreden over. Mijn hond heeft juist baat bij hoger calcium ivm betere ontlasting, kan dat?
  Ik las in een andere beoordeling van jou, dat bij te hoog calcium en fosfor ervoor kon zorgen dat zink en selenium(?) dan minder goed opgenomen werden. Kan ik dan die mineralen beter los erbij geven?

  1. Voerwijzer Meike

   Ja qua ontlasting kan calcium helpen als de ontlasting anders te zacht is. Het calcium dat niet wordt opgenomen (omdat het meer is dan je hond nodig heeft), wordt via de ontlasting uitgescheiden en dat zorgt voor hardere ontlasting. Maar inderdaad de nutritionele nadelen blijven. Ik vind het lastig om advies te geven over het toevoegen van zink en selenium, omdat we niet weten hoeveel er “verloren” gaat door de hoge hoeveelheid calcium en teveel zink en selenium geven is ook niet de bedoeling. Je kunt overwegen of (deels) rauw voeren een idee is en bij je hond past, dat zorgt meestal ook voor stevigere ontlasting, zonder de nadelen.

Geef een reactie