Ziwipeak Luchtgedroogd Hondenvoer

Datum: 6 januari, 2013
Laatst bijgewerkt: 22 november, 2023

Ziwi Peak is luchtgedroogde voeding voor honden van alle leeftijden. Doordat de voeding op lage temperaturen is gedroogd, zijn de eiwitten en enzymen nog intact. Ziwi Peak is op dit moment de enige luchtgedroogde hondenvoeding waar vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn om de voeding compleet te maken. De mineralen zijn in optimaal opneembare vorm toegevoegd (chelaten).  Er zijn natuurlijke antioxidanten gebruikt om de vetten te conserveren.

Het vlees dat in de brok verwerkt zijn, is van dieren die buiten konden grazen. Dit vind ik een voordeel qua diervriendelijkheid en qua gezondheid van het vlees.

Wat vind ik van Ziwi Peak?

De samenstellingen zien er goed uit. Er zit vooral vlees in, en een klein gedeelte organen. De voeding is graanvrij, en er zit ook geen graanvervanger in. Het vetgehalte vind ik in sommige smaken wel aan de hoge kant, maar dit zal niet tot tekorten moeten leiden omdat alle essentiële voedingsstoffen er in voldoende hoeveelheden inzitten. Voor pups en honden met (neiging) tot overgewicht kun je kiezen voor de minder vette smaken.

Wat ik jammer vind, is dat er in de meeste smaken zoveel vitamine A in zit. Dat doet vermoeden dat er veel lever in zit. Er zit in de smaak Ziwi Peak Pens & Lam bijvoorbeeld 174 keer zoveel vitamine A als D, en ik zou zelf voor de lange termijn kiezen voor maximaal 15 keer zoveel. Het risico van zoveel vitamine A is onbalans met andere vitamines en mineralen. De hoeveelheid vitamine A opzichzelf is geen probleem. De smaak met de beste hoeveelheid vitamine A vind ik Ziwi Peak Kip (32x zoveel vitamine A als vitamine D).

Welke smaak kiezen?

Alle smaken zijn in principe prima. Ook voor pups zijn alle smaken geschikt. De smaak Rund bevat alleen voor pups van grote rassen vrij veel calcium. Wat betreft vitamine A en D vind ik Ziwi Peak Chicken het best in balans.

Prijzen en bestellen

ZiwiPeak is verkrijgbaar in zakken van

1 kg voor €44,90
2,5 kg voor €99,90 (€39,96/kg)
4 kg voor €155,90 (€38,98/kg)

Sommige smaken zijn wat duurder.

 Ziwi Peak is online te bestellen bij Cool4pets

2 Comments

  1. Voerwijzer Meike

    Hallo, ik verkoop zelf niets. Schoonderwoerd BV heeft rauwe lamshart uit Nieuw Zeeland en Oervoer verkoopt gedroogde stukjes lamshart uit Nieuw Zeeland.