Alpha Spirit Multi Protein

Ingredienten

85% vers vlees en verse vis (25% kip, 20% varken, 20% varkenslever, 20% vis), peulvrucht-kiemen (erwtenkiemen, witte bonenkiemen, linzenkiemen), bietenpulp, glycerine-extract van Yucca Schidigera, tijm, rozemarijn, gist-extract, taurine, glucosamine, chondroitinesulfaat

De manier van fabriceren
Alpha Spirit wordt op een bijzondere manier gemaakt: door te garen in het eigen vocht en daarna wordt het gedroogd. Er zit twee keer zoveel vocht in als in gewone brokken. De hoogste temperatuur die wordt gebruikt is 95-100ºC voor 15-20 minuten. Omdat de brok vrij veel vocht bevat, moet je het bakje na openen in de koelkast bewaren voor maximaal 4 dagen.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
34% 15% 17% 7% 1% 26% 1.52% 1.11% 3907 3.7% 2% 33%

Gehaltes per kilo
(gemeten waardes, niet toegevoegde waardes)
0,17% magnesium
10 mg koper
80 mg zink
110,6 mg ijzer
41 ug selenium
17000 IU vitamine A
560 IU vitamine D3
770 IU vitamine E
170 ug vitamine K

Beoordeling:

In het kort: Prima brok, maar bevat wel erg veel varkenslever. Dit is in zulke grote hoeveelheden geen gezond ingrediënt, onder andere doordat de lever meer afvalstoffen zitten dan in vlees.

Niet aan te raden voor pups, door te weinig koper en zink.

Dit is een bijzondere brok door
1. De bijzondere manier van fabriceren. Dit lijkt me een betere manier dan extruderen en expanderen, want ik denk dat de ingredienten vollediger en makkelijker verteerbaar zijn.

2.Weinig koolhydraten en heel weinig zetmeel. In kiemen van peulvruchten zit volgens de fabrikant wel een beetje zetmeel, maar het grootste deel van het zetmeel is omgezet tot minder complexe koolhydraten, die makkelijker verteerbaar zijn.

3. Alleen vers vlees en verse vis, geen vis- of vleesmeel. Dit is goed voor de verteerbaarheid en bruikbaarheid van de eiwitten.

4. Geen toegevoegde vitamines en bijna geen toegevoegde mineralen. Volgens de fabrikant zit alles in de grondstoffen en blijven de voedingsstoffen grotendeels bewaard door de manier van fabriceren.

5. Veel vocht, meer dan twee keer zoveel als in een gewone brok. De brok is dus niet krokant en je kunt de brok niet langer dan een week bewaren na openen van de verpakking.

6. De eiwitten zijn gehydroliseerd, zegt de fabrikant. Dit betekent dat de eiwitten al afgebroken zijn en geen allergische reactie kunnen veroorzaken. Ik weet niet zeker of echt alle eiwitten gehydrolyseerd zijn, en kan dus niet garanderen dat een allergische reactie niet kan ontstaan.

7. De toevoeging van glycerine. Glycerine is een suiker, die volgens de fabrikant wordt toegevoegd om de structuur van de ingrediënten te verdichten en de smakelijkheid te vergroten. Het kan geen kwaad volgens de info op internet.

8. De grote hoeveelheid varkenslever. Het wordt afgeraden om veel lever te voeren, in verband met de hoge hoeveelheden vitamine A en afvalstoffen in de lever. De hoge hoeveelheid vitamine A kan leiden tot een tekort aan Vitamine D.

Pro’s
– de manier van produceren.
– goed vleesgehalte, bestaande uit alleen vers toegevoegd vlees.
– alleen natuurlijke voedingsstoffen
– goede verhouding omega 3/6

Con’s
– erg veel lever
– erg veel Vitamine A in relatie tot vitamine D

Verkoop informatie:

Verkrijgbaar in doosjes met daarin bakjes van ongeveer 210 gram.
Alpha Spirit Multi Protein is het goedkoopst bij

Proefbakje voor €0,01 bij Food4pets
1,5 kilo voor €19,95 bij Food4pets
5,6 kilo voor €49,95 (€8,92/kg) bij Food4pets
9,5 kg voor €50,11 (€5,27/kg) bij Zooplus.d

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
overige peulvruchten kip, vis, varken reguliere veehouderij prebiotica, taurine, visolie, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees bietenpulp www.aspiritpetfood.com/web/en/

4 Comments

    1. Voerwijzer Meike

      Oh dat ben ik vergeten aan te passen. Eerst bevatte deze voeding volgens de analyse een te hoog gehalte aan vitamine A. De fabrikant liet weten dat de analyses verkeerd waren en de hoeveelheid die nu wordt aangegeven is wel ok. Toch vind ik dat er wel erg veel lever inzit, en zou ik dit niet voor langere tijf als enige voer geven.

Geef een reactie