Alpha Spirit Multi Protein


Laatst bijgewerkt: 8 juni, 2022

Ingredienten

35% vers kippenvlees, 20% verse hele vis (sardinella, makreel, horsmakreel, sardine), 15% vers varkensvlees, 10% verse eend, 5% verse varkenslever, gehydrolyseerd zetmeel, plantaardige glycerine, eieren, bietenpulp, biergist, pompoen, banaan, ananas, komijn, salie , gember, kurkuma.

Volgens de fabrikant bevat dit product geen additieven.

De manier van fabriceren
Alpha Spirit wordt op een bijzondere manier gemaakt: door te garen in het eigen vocht en daarna wordt het gedroogd. Er zit twee keer zoveel vocht in als in gewone brokken. De hoogste temperatuur die wordt gebruikt is 95-100ºC voor 15-20 minuten. Omdat de brok vrij veel vocht bevat, moet je het bakje na openen in de koelkast bewaren voor maximaal 4 dagen.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Dierlijk eiwit
29% 15% 22% 7% 2% 25% 1.3% 1.1% 3307 % % 3930mg/kg 29%

Gehaltes per kilo
(gemeten waardes, niet toegevoegde waardes)
0,17% magnesium
10 mg koper
80 mg zink
110,6 mg ijzer
41 ug selenium
17000 IU vitamine A
560 IU vitamine D3
770 IU vitamine E
170 ug vitamine K

Beoordeling:

Alpha Spirit Multi Protein is lastig te beoordelen, doordat het niet openbaar is hoeveel van elke essentiële voedingsstof de voeding bevat. Dit is extra belangrijk om te weten, aangezien er geen vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn.

Alpha Spirit Multi Protein is een bijzondere brok door:

1. De bijzondere manier van fabriceren. Dit lijkt me een betere manier dan extruderen en, want ik denk dat de ingrediënten vollediger en makkelijker verteerbaar zijn.

2.Weinig koolhydraten, en de koolhydraten die er inzitten, zijn gehydroliseerd. Wat het voordeel hiervan is weet ik niet, het nadeel ervan is dat er volgens mij geen vitamines meer in de koolhydraatbron zitten.

3. Alleen vers vlees en verse vis, geen vleesmeel. Dit is goed voor de verteerbaarheid en bruikbaarheid van de eiwitten.

4. Geen toegevoegde vitamines en bijna geen toegevoegde mineralen. Volgens de fabrikant zit alles in de grondstoffen en blijven de voedingsstoffen grotendeels bewaard door de manier van fabriceren.

5. Veel vocht, meer dan twee keer zoveel als in een gewone brok. De brok is dus niet krokant en je kunt de brok niet langer dan een week bewaren na openen van de verpakking.

7. De toevoeging van glycerine. Glycerine is een suiker, die volgens de informatie op internet wordt toegevoegd om de brok ‘chewable’ te maken. Het kan geen kwaad volgens de info die ik kan vinden.

Pro’s

  • de manier van produceren.
  • genoeg kwalitatief eiwit
  • alleen natuurlijke voedingsstoffen

Con’s

  • Onbekend of het genoeg van alle essentiële voedingsstoffen bevat

Verkoop informatie:

Verkrijgbaar in een doos van 9 kg met bakjes met ongeveer 210 gram brokjes. Deze kost €56,49 (€6,28/kg)

Alpha Spirit Multi Protein is verkrijgbaar bij Zooplus.

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
adult, kleine brokjes, < 1 kg verpakking kip, vis, varken, ei, eend reguliere veehouderij prebiotica, taurine, glucosamine & chondroitine, vers vlees gist, bietenpulp www.aspiritpetfood.com

4 Comments

    1. Voerwijzer Meike

      Oh dat ben ik vergeten aan te passen. Eerst bevatte deze voeding volgens de analyse een te hoog gehalte aan vitamine A. De fabrikant liet weten dat de analyses verkeerd waren en de hoeveelheid die nu wordt aangegeven is wel ok. Toch vind ik dat er wel erg veel lever inzit, en zou ik dit niet voor langere tijf als enige voer geven.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter