Carnilove Reindeer (Rendier)


Laatst bijgewerkt: 31 mei, 2021

Ingredienten

Rendiervleesmeel (28%), Wild zwijn-vleesmeel (22%), gele erwten (20%), kippenvet (geconserveerd tocopherolen, 9%), eendenmeel (6%), gehydrolyseerde kippenlever (3%), appels (3%), tapiocazetmeel (3%), zalmolie (2%), wortel (1%), lijnzaad (1%), kikkererwten (1%), gehydrolyseerde schaaldier-schalen (bron van glucosamine, 0,026%), kraakbeenextract (bron van chondroitine, 0,016%), biergist (bron van mannan-oligosaccharides, 0,015%), chicorei (bron van fructo-oligosaccharides, 0,01%), yucca schidigera (0,01%), algen (0,01%), psyllium (0,01%), tijm (0,01%), rozemarijn (0,01%), oregano (0,01%), cranberry’s (0,0008%), blauwe bessen (0,0008%), frambozen (0,0008%).

Toegevoegd per kg
Vitamine A 20.000 IU
Vitamine D3 1500 IU
Vitamin E (α-tocopherol) 400 mg
Zink 85 mg
IJzer 70 mg
Mangaan 35 mg
Jodium 0,65 mg
Koper 15 mg
Selenium 0,25 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Dierlijk eiwit
38% 18% 23% 8.2% 2.5% 10% 1.8% 1.5% 3900 2.1% 0.3% 0.1% 0.08% 34%

Beoordeling:

Carnilove Rendier vind ik een prima hondenbrok.

Hoog vleesgehalte
Deze brok heeft een hoog vleesgehalte, en bevat bijzondere diersoorten: rendier en wild zwijn. Deze dieren hebben buiten kunnen leven, wat diervriendelijkheid en gezonder is dan ‘gewoon’ vlees (intensieve veehouderij).

Geschikt bij voedselallergie?
Deze brok zou geschikt moeten zijn voor de meeste honden met een voedselallergie. De gehydroliseerde kippenlever en het kippenvet zouden geen intacte kippeneiwitten mogen bevatten. Toch is er een (klein) risico dat er wel een allergische reactie op komt. Daarnaast zit er ook gist in, waar een hond ook allergisch voor kan zijn/worden.

Koolhydraten
Als koolhydraatbronnen bevat Carnilove Into the Wild Reindeer gele erwten en een klein beetje tapioca (zetmeel van cassave) en kikkererwten. Hiermee is de brok geschikt bij graan-allergie.

Toevoegingen
De brok wordt op natuurlijke wijze geconserveerd, en ook het vet bevat geen synthetische conserveringsmiddelen. De gebruikte mineralen zijn deels organisch en deels inorganisch. Daarnaast bevat Carnilove Into the Wild Reindeer geen natriumseleniet, maar een organische vorm van selenium.

Weinig Omega 3-vetzuren
Carnilove Reindeer bevat weinig omega 3- vetzuren. Je kunt zelf bijvoorbeeld  krillolie of verse vette vis aan het menu toevoegen. Een bijkomend voordeel van vette vis is dat hier ook vitamine D inzit, waardoor de balans tussen vitamine A en D ook verbetert. Vooral bij honden met gezondheidsklachten of problemen met huid en vacht is dit aan te raden.

Pro’s

 • Genoeg eiwit van goede kwaliteit
 • Weinig koolhydraten
 • Deels gecheleerde mineralen (beter bruikbaar voor lichaam)
 • Vlees van dieren die in het wild hebben geleefd

Con’s

 • Bevat vrije glutamaat (gehydrolyseerde kippenlever), waar mogelijk negatieve gezondheidseffecten op kunnen komen. Zie het artikel Smaakstoffen in brokken.

Kan beter

 • Bevat weinig Omega 3-vetzuren. Eventueel visolie, krillolie of vette vis supplementeren compenseert dit.
 • Deels goedkope mineralen (minder bruikbaar voor lichaam )

Verkoop informatie:

Carnilove Rendier is verkrijgbaar in zakken van

1,5 kilo voor €11,95
12 kilo voor €69,95 (€5,83/kg)

Carnilove bestellen
Carnilove hondenbrokken kun je online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Carnilove hondenvoer Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking tapioca, peulvruchten eend, rendier, wild zwijn vrije uitloop prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, chelaten gist, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie www.carnilove.cz/en

10 Comments

 1. katrien verhoeven

  Hey Meike, mijn cocker stond op acana met volle enthousiasme! Tot zaterdag. Hij wou plots niets meer eten omwille van een loopse teef in de buurt. Al het eten weigerde hij! Andere smaken acana aangeboden, taste of the wild zonder resultaat. Ben vandaag deze carnilove rendier gaan halen als laatste poging en raar maar waar hij at alles op! Is deze ook zo een goede brok als acana? Zou ik deze blijven geven of terug binnen enkele dagen naar acana gaan als zijn driftbuien over zijn? Graag raad

 2. M. Tiebosch

  Mijn hondje is zeer gevoelig op haar darmen. Zij blijkt tegen geen èèn blikvoer te kunnen. Hoe beter deze is, hoe heftiger de reactie..hoog aantal eiwit? Echter bij hoog aantal eiwit in brok, heeft zij geen last! Wat kan dit toch betekenen? Canagan blik en later Hermann ‘s bio paard gaf een heftige reactie tot zelfs ‘leaking gut’ (eiwitverlies vanuit darmen). Lange tijd bij dierenarts gelopen en dit is nu goed. Nu op royal canin gastro intestinal, maar nooit harde ontlasting, wel mooie vorm! Dus ook last anaalklieren..eet gras, krijgt jeuk (zitten meerdere diersoorten in en ik vermoed jeuk v.varkrnsvlees, omdat ze dit ook als pup had op de medium adult van royal canin.. Nu is dit nooit mijn keus faan voer geweest..na de medium adult stapte ik over op Acana heritage free run chicken. Maar ook hier reageerde ze niet goed op; veel moe, inactief.. Ik denk dat ze op de Hermann ‘s blikken, reageerde op de courgette omdat ze ook niet tegen aardappel kan (courgette is vd aardappelfamilie). Nu net dus begonnen met carnilove reindier/wild boar (zie eerder bericht), maar denk ook om Riverwood rendier/hert/ wild zwijn te proberen, echter twijfel nu over zwijn, omdat varken haar jeuk geeft..? Erg moeilijk. Darmklachten houden in: buikpijnen, niet eten, misselijk, echter nooit diarree en/of braken, wel gras eten, heel stil en ernstig rommelende darmen.. Lijkt op een soort van IBS.., ze kan ook niet tegen gluten en lactose..

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou inderdaad zwijn ook vermijden, de eiwitten zullen lijken op die van varken.

   Voor mij is het ook mysterieus waarom je hond wel goed brok kan, ook met een hoger eiwitgehalte, en niet tegen natvoeding. Zou het kunnen liggen aan vetfractie? Misschien bevatten de natvoedingen meer vet op caloriebasis, dan de brokken? Of misschien heeft je hond meer vezels nodig dan in natvoer zitten?

   1. M. Tiebosch

    Oh..erg bedankt! Jij bent echt goed zeg! Ik heb er ook aan zitten denken..als het voer langer in de darmen blijft, lijkt ze veel minder last te hebben, dus dacht ik ook aan de vezels..ik zou anders niet kunnen bedenken wat het is.. Ze is ernstig ziek geweest en de enige aanwijzing was een ietsje mindere vet vertering..maar dit was eigenlijk te verwaarlozen (ze was zo ziek dat ze bilirubine in haar bloed had en urobilinogeen in haar urine)..en dit allemaal na wijziging Canagan blik/brok (wat ook niet zo goed ging, maar ontlasting was perfect! Ik denk reactie op aardappel..sloom..niet spelen..dooie mus), naar Hermann ‘s blikvoer omdat ik zo een zogenaamd eliminatiedieet wilde opstarten.. Vòòr de Canagan stond ze op hypo allergenic van Royal Canin, maar ik kwam er steeds meer achter dat het geen echte allergie is, maar meer een overgevoeligheid beïnvloed door meerdere factoren. Een bio industrie ei, betekent ziek..een ei van een vrije kip nìet! Daarmee kom je er meteen achter wat er ìn een ei zit èn wat stress doet, met een dier.., het mòet effect hebben op het zgn. ‘product’. Er moet een afwijking zijn in vertering, maar endoscopie maag, bovenste deel darm, gaf geen uitsluitsel.. Een endoscopie op 2 plaatsen van de dunne darm onder narcose, zag ik niet zitten..(ook ivm complicaties..). Ook omdat ik zeker weet dat er een voer moet zijn dat haar leven beter maakt, want al speelt ze nu wel beter..oprispen, anaalklieren, te zachte ontlasting wel met vorm en toch regelmatig rommelen buik/stil zijn, en gras eten..mòet te verbeteren zijn! Ze kon wel Ziwipeak rund goed verteren, maar ontlasting blijft dan nog steeds te zacht.., buiten dat het erg prijzig is.. Ik zoek een voer zonder vulstoffen als rijst en andere granen, geen aardappel, geen kip, geen gekke dingen zoals teveel fruit en tòch genoeg vezels! Of zou ik bij de Ziwipeak iets bij kunnen geven?? Een vertegenwoordiger van Purina zei me dat het ook met korte en lange vetketrnzuren te maken kan hebben..maar ik snap dit niet zo.. Erg bedankt, want het zijn blijkbaar vezels die het hem moeten doen! Maar om nu vegetarisch te gaan..terwijl ze dit ook hekelt (proefzakjes besteld bij Eko4petz..)..enigste was de insecten..die vond ze lekker en ze had gern klacht, maar kort gegeven en er zitten ook behoorlijk wat granen in weer… Pffff! Moeilijk hoor! Dank je zo veel, Meike! ♡

    1. M. Tiebosch

     Oh ja..en Canagan was ook de kip..dus kon de sloomheid ook van zijn..sorry voor de uitgebreidheid.. maar anders begrijp je het verhaal erachter misschien niet.. Ze had naast bilirubine in bloed ook eiwitten in haar bloed..gelukkig is dit alles, geheel weg!

     1. Voerwijzer Meike

      Heel interessant dat je hond wel tegen biologische eieren kan en niet tegen “gewone” eieren! Er is niet zo lang geleden ook wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit bleek dat klachten bij honden verdwenen door ze over te zetten op biologische voeding. Dit werd ongeveer tegelijk gepubliceerd met een onderzoek waaruit bleek dat de hoeveelheden antibiotica in het vleesmeel dat in brokken gaat klachten kunnen veroorzaken bij honden.

      Fijn dat je wat meer aangrijpingspunten hebt om de juiste voeding te vinden. Ik raad je aan om eens verteringsenzymen toe te voegen aan de Ziwi Peak-maaltijden. Ik denk dat dat wel moet helpen. Langeketenvetzuren zitten in alle natuurlijke vetten en als deze problemen geven zou het toevoegen van verteringsenzymen kunnen helpen.

      Als de prijs van Ziwi Peak te hoog voor je is, kun je kijken of Fresco ook goed gaat en beide merken afwisselen.

 3. M. Tiebosch

  Op de verpakking staat niet dat de kippenlever gehydroliseerd is. Op juist uw info dat het gehydroliseerd zou zijn, gekocht. Mijn hond is allergisch voor kip en ik hoopte dat dit met het ‘gehydroliseerde’ deel kip, de allergische reactie tegen te gaan..

  1. Voerwijzer Meike

   Kennelijk is het niet verplicht om op de verpakking te zetten of het ingrediënt gehydroliseerde is of niet. De fabrikant liet mij weten dat de kip in deze voeding wel gehydroliseerd is. Als je twijfelt kun je altijd zelf contact opnemen met de fabrikant. Overigens is het niet zo dat een reactie op gehydroliseerd kippeneiwit is uitgesloten, maar wel heel veel kleiner, bij een overgevoeligheid op kip.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter