Edgard & Cooper – Vers hert en scharreleend


Laatst bijgewerkt: 22 oktober, 2023

Ingredienten

Verse eend 35%, bataten, erwten, erwteneiwit, vers hert 5%, visolie, eendensaus, lijnzaad, mineralen, mannan-oligosachariden, fructo-oligosachariden, appels 0,04%, rode bieten 0,04%, peer 0,04%, bosbessen 0,04%, vossenbessen 0,04%, goudsbloemblaadjes, brandnetel, braambesblaadjes, venkel, karwij, kamille, melisse

Toegevoegd per kg: vitamine A 20.000 IE, vitamine D3 2.000 IE, vitamine E 350 mg, IJzer sulfaat-monohydraat 75 mg, jodium 3.5 mg, koper sulfaat-pentahydraat 10 mg, mangaan sulfaat-monohydraat 7.5 mg, zink 150 mg, selenium 0.15 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
25% 15% 38.6% 8.4% 3% % 1.1% 0.8% 3760 1.45% 0.8% 17%

Beoordeling:

Edgard en Cooper Vers hert & scharreleend zijn bijzondere brokken, omdat ze alleen vers toegevoegd toegevoegd vlees bevatten en geen vleesmeel. En het verse vlees is alleen spiervlees. Dit klinkt heel goed, maar ook de hoeveelheid en de andere ingredienten zijn belangrijk. Edgard & Cooper bevat ook vrij veel plantaardige eiwitten, en deze zijn minder kwalitatief dan eiwitten uit vlees. Al met al denk ik dat de eiwitten in deze brok niet beter zijn dan in andere brokken.

Duurzaamheid
Waar Edgard & Cooper vrij goed op scoort is de duurzaamheid. Plantaardige eiwitten zijn duurzamer en diervriendelijker dan dierlijke eiwitten, en ook qua verpakking letten ze op duurzaamheid: deze zijn van papier. Of dit ideaal is voor de voedingsstoffen betwijfel ik, want papier laat wel meer lucht door. Deze brok bevat onder andere hert, welke in het wild leefde. Maar er zit vooral eendenvlees in, van scharreleenden. Deze hebben net iets meer ruimte dan eenden uit de intensieve veehouderij.

Allergische honden
Deze brokken kunnen goed geschikt zijn voor honden met een allergie voor veelgebruikte diersoorten (kip, rund, lam) en/of graan.

Visolie
De visolie is zowel een voordeel als een nadeel. De olie oxideert snel, waardoor de omega vetzuren niet meer werkzaam zijn en de vetzuren juist tot ongezonde stoffen worden omgezet. Aan de andere kant is omega 3 heel belangrijk voor een goede gezondheid. Ik raad dus aan om de brokken zo kort mogelijk te bewaren na openen van de zak, liever niet langer dan drie weken

Raad ik deze brok aan?
Qua voedingsstoffen vind ik Edgard en Cooper niet een van de betere merken, en raad deze brok ook niet als eerste aan.

Voordelen
De voordelen van deze brok vind ik:

 • Het is waarschijnlijk iets duurzamer dan veel andere brokkenmerken, doordat ze weinig vlees gebruiken en wat meer plantaardige ingredienten. En door de papieren verpakking.
 • Van alle Edgard & Cooper hondenbrokken lijkt deze de hoogste hoeveelheid efficiënt omega 3 te bevatten.

Nadelen
De nadelen van deze brok, vind ik:

 • Een relatief groot deel van het eiwitgehalte is afkomstig uit plantaardig eiwit. Hoeveel plantaardig eiwit er in zit is onbekend, maar dit is in ieder geval meer dan 5%. Plantaardige eiwitten zijn minder kwalitatief dan eiwitten uit vlees.
 • Er zit een smaakmaker in waar sommige honden mogelijk niet goed op reageren
 • De mineralen zijn toegevoegd in een vorm die niet heel goed opneembaar zijn.  Dit geldt voor de meeste brokken, en is niet erg, maar minder ideaal.

Verkoop informatie:

Edgard en Cooper – Vers hert & scharreleend is verkrijgbaar in zakken van
700 gram voor €7,50
2,5 kg voor €22,50 (€9/kg)
7 kg voor €49,99 (€7,14/kg)
12 kg voor €79,99 (€6,67/kg)

De 12 kilo brokken zijn groter van formaat dan de brokjes die in de andere formaten verpakking zitten.

Edgard & Cooper online bestellen
Edgard & Cooper hondenbrokken kun je online bestellen bij The Doggy Shop. Voor een zak van 12 kg betaal je geen verzendkosten en voor kleinere zakken betaal je €5 verzendkosten in Nederland en België.

Edgard & Cooper hondenvoer bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking bataat, peulvruchten hert, eend, plantaardig eiwit scharrelvlees prebiotica, visolie, vers vlees natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie, geïsoleerd plant. eiwit nl.edgardcooper.com

6 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Hoeveel eiwit er precies overblijft na drogen verschilt per product.

   Zelf geven ze aan:
   “het % vers vlees is gemeten NA bewerking. We vertrekken dus vanaf een hoger % vers vlees en houden uiteindelijk ongeveer 40% over na het bakken”.

 1. sopje0201

  Ik heb met de klantenservice van edgard Cooper gesproken en hun wisten mij te vertellen dat het percentage vlees na het bewerkings proces is. De 35% is dus ook echt 35%. Ik voer mijn hond (erg kieskeurig en snel overgeven) nu al een klein jaar edgard Cooper, en ben er meer dan tevreden over. Overgeven is opgehouden, zit mooi in zijn vacht, heeft meer energie en is mooi op gewicht! Voor mij nooit meer een ander merk!

  1. Voerwijzer Meike

   Fijn dat de brok goed bevalt en goed om te weten dat de brok lekker gevonden en goed verdragen wordt door een kieskeurige hond met maagproblemen. Wat voerde je hiervoor?

   Wat betreft het vleesgehalte, met mijn eigen berekening kom ik anders uit. Mijn berekening gaat zo:

   Edgard & Cooper schreef dat 100g vers spiervlees 23g proteïne bevat. Dan bevat 100 gram droog spiervlees (als je uitgaat van 35% droge massa in het verse product ) 66 gram proteïne. En dan bevat 40 gram gedroogd vlees 26,4 gram eiwit. Dus als er 40 gram droog vlees in de droge massa zou zitten, zit er dus 26,4% eiwit uit vlees in de brok op droge basis. Hierbij komt nog het eiwit uit het graan/aardappel en het geïsoleerde plantaardige eiwit. Het totale eiwitgehalte moet dan dus hoger uitkomen dan 25% eiwit.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter