Edgard & Cooper Verse Graslam


Laatst bijgewerkt: 22 november, 2022

Ingredienten

vers lam 41%, aardappelen, erwten, erwteneiwit, lijnzaad, lamssaus, zonnebloemolie, mineralen, aardappeleiwit, visolie, mannan-oligosachariden, fructo-oligosachariden, wortels 0,04%, appels 0,04%, peer 0,04%, broccoli 0,04%, banaan 0,04%, boerenkool 0,04%, spinazie 0,04%, rode bieten 0,04%, bosbessen 0,04%, goudsbloemblaadjes, brandnetel, braambesblaadjes, venkel, karwij, kamille, melisse.

Toegevoegd per kg: vitamine A 20.000 IE, vitamine D3 2.000 IE, vitamine E 350 mg, ijzer 75 mg, jodium 3,5 mg, koper 10 mg, mangaan 7,5 mg, zink 150 mg, selenium 0,15 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
25% 15% 40% 7.3% 2.5% % 1.1% 0.7% 3820 1.7% 0.6% 15%

Dierlijk eiwitgehalte heb ik geschat

Beoordeling:

Edgard & Cooper Verse Graslam vind ik vrij gemiddelde brokken. Het bevat wat weinig vlees, waardoor er wat minder kwalitatief eiwit inzit.

Alleen vers toegevoegd vlees
Edgard & Cooper Verse Graslam zijn bijzondere brokken, omdat ze alleen vers toegevoegd toegevoegd vlees bevatten en geen vleesmeel. En het verse vlees is alleen spiervlees. Dit klinkt heel goed, maar de brok bevat ook vrij veel plantaardige eiwitten, en deze zijn minder kwalitatief dan eiwitten uit vlees. Al met al denk ik dat de eiwitten in deze brok niet beter zijn dan in andere brokken. Ik zou de plantaardige eiwittten liever vervangen door vleesmeel.

Duurzaamheid en diervriendelijkheid
Waar Edgard & Cooper vrij goed op scoort is de duurzaamheid. Plantaardige eiwitten zijn duurzamer en diervriendelijker dan dierlijke eiwitten, en ook qua verpakking letten ze op duurzaamheid: deze zijn van papier. Of dit ideaal is voor de voedingsstoffen betwijfel ik, want papier laat wel meer lucht door. Deze brok bevat lammeren die volgens het merk buiten in de weide konden lopen. Dit is diervriendelijker en duurzamer dan vlees uit de intensieve veehouderij.

Visolie
De visolie is zowel een voordeel als een nadeel. De olie oxideert snel, waardoor de omega vetzuren niet meer werkzaam zijn en de vetzuren juist tot ongezonde stoffen worden omgezet. Aan de andere kant is omega 3 heel belangrijk voor een goede gezondheid. Ik raad dus aan om de brokken zo kort mogelijk te bewaren na openen van de zak, liever niet langer dan drie weken

Raad ik deze brok aan?
Qua voedingsstoffen vind ik Edgard en Cooper niet een van de betere merken, en raad deze brok ook niet als eerste aan.

Voordelen
De voordelen van deze brok vind ik:

  • Het is waarschijnlijk iets duurzamer dan veel andere brokkenmerken, doordat ze weinig vlees gebruiken en wat meer plantaardige ingredienten, doordat ze vlees van graslammeren gebruiken, en door de papieren verpakking.
  • Er lijkt een goede hoeveelheid omega 3 in te zitten. Helaas is het onbekend hoeveel hiervan efficiënt omega 3 is (DHA en EPA) en hoeveel ervan minder efficiënt is (ALA). Aangezien er meer lijnzaad (bevat ALA)in zit dan visolie (bevat DHA en EPA), is de kans er dat er toch niet zoveel efficiënt omega 3 inzit

Nadelen
De nadelen van deze brok, vind ik:

  • Een relatief groot deel van het eiwitgehalte lijkt afkomstig is uit plantaardig eiwit. Hoeveel plantaardig eiwit er precies in zit is onbekend, maar er zit geïsoleerd erwteneiwit en aardappeleiwit in  Plantaardige eiwitten zijn minder kwalitatief dan eiwitten uit vlees.
  • Er zit een smaakmaker in waar sommige honden mogelijk niet goed op reageren
  • De mineralen zijn toegevoegd in een vorm die niet heel goed opneembaar zijn.  Dit geldt voor de meeste brokken, en is niet erg, maar minder ideaal.

Verkoop informatie:

Edgard en Cooper Verse Graslam is verkrijgbaar in zakken van
700 gram voor €7,50
2,5 kg voor €22,50 (€9/kg)
7 kg voor €49,99 (€7,14/kg)
12 kg voor €79,99 (€6,67/kg)

De 12 kilo brokken zijn groter van formaat dan de brokjes die in de andere formaten verpakking zitten.

Edgard & Cooper online bestellen
Edgard & Cooper hondenbrokken kun je online bestellen bij The Doggy Shop. Voor een zak van 12 kg betaal je geen verzendkosten en voor kleinere zakken betaal je €5 verzendkosten in Nederland en België.

Edgard & Cooper hondenvoer bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, peulvruchten lam/schaap, plantaardig eiwit vrije uitloop prebiotica, visolie, vers vlees plantaardige olie, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie, geïsoleerd plant. eiwit edgardcooper.com

Eén reactie

  1. Voerwijzer Meike

    Ik kreeg deze review toegestuurd:
    “Wilde nog doorgeven dat ik Edgard&Cooper de zalmvariant en lamvariant heb gegeven aan Rex, maar dat z’n ontlasting behoorlijk geel was, dus bevat weinig vlees en breierig, dus voor Rex niet de goede brok. food4pets.be verkoopt om die reden de brok ook niet meer, veel honden kregen er diarree van.”

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter