Edgard en Cooper Verse scharrelkip


Laatst bijgewerkt: 22 november, 2022

Ingredienten

verse kip 41%, aardappelen, erwten, erwteneiwit, kippenvet, lijnzaad, kippensaus, mineralen, visolie, mannan-oligosachariden, fructo-oligosachariden, mango 0,04%, bosbessen 0,04%, appels 0,04%, aardbeien 0,04%, wortels 0,04%, tomaten 0,04%, goudsbloemblaadjes, brandnetel, braambesblaadjes, venkel, karwij, kamille, melisse.

Toegevoegd per kg: vitamine A 20.000 IE, vitamine D3 2.000 IE, vitamine E 350 mg, ijzer 75 mg, jodium 3,5 mg, koper 10 mg, mangaan 7,5 mg, zink 150 mg, selenium 0,15 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
25% 18% 36% 6.9% 4.5% % 1.1% 0.8% 3800 2.2% 0.8% 16%

Beoordeling:

Edgard & Cooper Verse scharrelkip vind ik vrij gemiddelde brokken. Het bevat wat weinig vlees, waardoor er wat minder kwalitatief eiwit inzit.

Alleen vers toegevoegd vlees
Edgard & Cooper Verse scharreljip zijn bijzondere brokken, omdat ze alleen vers toegevoegd toegevoegd vlees bevatten en geen vleesmeel. En het verse vlees is alleen spiervlees. Dit klinkt heel goed, maar de brok bevat ook vrij veel plantaardige eiwitten, en deze zijn minder kwalitatief dan eiwitten uit vlees. Al met al denk ik dat de eiwitten in deze brok niet beter zijn dan in andere brokken. Ik zou de plantaardige eiwittten liever vervangen door vleesmeel.

Duurzaamheid en diervriendelijkheid
Waar Edgard & Cooper vrij goed op scoort is de duurzaamheid. Plantaardige eiwitten zijn duurzamer en diervriendelijker dan dierlijke eiwitten, en ook qua verpakking letten ze op duurzaamheid: deze zijn van papier. Deze brok bevat scharrelkip, die iets meer ruimte hadden dan  kippen uit de intensieve veehouderij.

Visolie
De visolie is zowel een voordeel als een nadeel. De olie oxideert snel, waardoor de omega vetzuren niet meer werkzaam zijn en de vetzuren juist tot ongezonde stoffen worden omgezet. Aan de andere kant is omega 3 heel belangrijk voor een goede gezondheid. Ik raad dus aan om de brokken zo kort mogelijk te bewaren na openen van de zak, liever niet langer dan drie weken

Raad ik deze brok aan?
Qua voedingsstoffen vind ik Edgard en Cooper niet een van de betere merken, en raad deze brok ook niet als eerste aan.

Voordelen
De voordelen van deze brok vind ik:

 • Het is waarschijnlijk iets duurzamer dan veel andere brokkenmerken, doordat ze weinig vlees gebruiken en wat meer plantaardige ingredienten en door de papieren verpakking.
 • Er lijkt een goede hoeveelheid omega 3 in te zitten. Helaas is het onbekend hoeveel hiervan efficiënt omega 3 is (DHA en EPA) en hoeveel ervan minder efficiënt is (ALA). Aangezien er meer lijnzaad (bevat ALA)in zit dan visolie (bevat DHA en EPA), is de kans er dat er toch niet zoveel efficiënt omega 3 inzit

Nadelen
De nadelen van deze brok, vind ik:

 • Er zit geïsoleerd plantaardig eiwit in. Plantaardige eiwitten zijn over het algemeen minder kwalitatief dan eiwitten uit vlees.
 • Er zit een smaakmaker in waar sommige honden mogelijk niet goed op reageren
 • De mineralen zijn toegevoegd in een vorm die niet heel goed opneembaar zijn.  Dit geldt voor de meeste brokken, en is niet erg, maar minder ideaal.

Verkoop informatie:

Edgard en Cooper Verse scharrelkip is verkrijgbaar in zakken van

700 gram voor €7,50
2,5 kg voor €22,50 (€9/kg)
7 kg voor €49,99 (€7,14/kg)
12 kg voor €79,99 (€6,67/kg)

De brokken in de 12 kilo-zak zijn groter van formaat dan de brokken in de andere verpakkingen.

Edgard & Cooper online bestellen
Edgard & Cooper kun je online bestellen bij The Doggy Shop. Voor een zak van 12 kg betaal je geen verzendkosten en voor kleinere zakken betaal je €5 verzendkosten in Nederland en België.

Edgard & Cooper hondenvoer bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, grote brokken, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, peulvruchten kip, plantaardig eiwit scharrelvlees prebiotica, visolie, vers vlees natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie, geïsoleerd plant. eiwit Edgardcooper.com

5 Comments

 1. hilde.vermeeren@gmail.com

  Dag Meike,
  Ik heb diverse soorten brokken van Edgard Cooper geprobeerd, maar mijn hond verdikt er erg van en drinkt heel veel. Voorheen gaf ik Smolke, maar dat vond ik zelf niet zo’n goede brok en hij lustte het ook niet meer. Ik denk er nu over om over te stappen naar Renske Super Premium. Weet jij of dit het vele drinken en verdikken kan verhelpen ?

   1. hilde.vermeeren@gmail.com

    Dag Meike,
    Mijn hond staat nu 3 maanden op Renske Super Premium brokken en hij doet het veel beter. Hij blijft mooi op gewicht en, belangrijk, hij drinkt weer normaal. met Edgard Cooper dronk hij zich echt te pletter. Hij lust de brokken ook erg graag, dus ik blijf bij Renske. Ik heb ook 2 poezen en ben voor hen ook overgeschakeld naar Renske.
    Vriendelijke groeten,
    Hilde

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter