Essential Foods Contour


Laatst bijgewerkt: 15 november, 2022

Ingredienten

Verse kip en eend, gedroogde kip en eend, zoete aardappel, aardappel, erwten, verse zalm en forel, vers heel ei, lijnzaad, alfalfa, leverbouillon, erwtenvezel, vitamines, mineralen, MOS(mannan-oligosachariden), FOS (fructo-oligosachariden), glucosamine, chondroïtine, MSM (methylsulfonylmethaan) cranberry, acai, bosbes, moerbei, appel, tomaat, sinaasappel, peer, wortel, spinazie, bloemkool, zeewier, goudsbloem, ginseng, groene thee, gember.

Toegevoegd per kg: Vitamine A 15.000 IE, vitamine D3 2.000 IE, taurine 1.500 mg, ijzer 333 mg, mangaan 233 mg, zink 233 mg, koper 15 mg, jodium 1,6 mg, selenium 0,67 mg. 

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
33% 13% 33% 8% 4.5% 8.5% 1.8% 1.4% 3452 2.2% 1.4% 900mg/kg 700mg/kg 26%

Beoordeling:

Essential Foods Contour is een prima light-brok. Het enige nadeel is het hoge fosforgehalte, deze is hoger dan het aanbevolen maximum voor volwassen honden.

Scharrelkip en vrije uitloop eend
Ik vind het een pluspunt dat de eenden buiten konden komen, ze hadden vrije uitloop. De kip is scharrelkip, wat betekent dat ze iets meer ruimte hebben dan de kippen in de intensieve veehouderij, maar ze kunnen niet naar buiten. De vis is deels gevangen en deels gekweekt.

Gemaakt op 90°C
Essential foods extrudeert de brokken op 90°C. De meeste brokken worden op hogere temperaturen gemaakt. Op lagere temperaturen bereiden hoeft niet perse beter te zijn want het ontstaan van ongezonde stoffen en de kwaliteit van de ingrediënten zijn ook afhankelijk van andere factoren, maar schadelijker is het niet.

Pro’s

  • Goede kwaliteit eiwit, namelijk uit vers en gedroogd vlees
  • Diervriendelijker vlees
  • De brok is gemaakt op 90°C.
  • Bevat grotendeels gecheleerde mineralen, deze zijn beter opneembare dan de “normale” goedkopere vormen

Con’s

  • Bevat erg veel fosfor. Het fosforgehalte lijkt met 1.4% niet zo hoog, maar het bevat meer dan de Fediaf als maximum aanbeveelt. In Essential Foods Contour zit namelijk 4.1 gram fosfor per 1000 kcal en de maximum aanbevolen hoeveelheid is 4 gram per 1000 kcal. Ik verwacht niet direct schadelijke effecten, tenzij de nieren niet meer goed functioneren.

Kan beter

  • Het is onbekend hoeveel efficiënte omega 3 (DHA en EPA) er in de brok zit. Er zit verse vis in, wat voor genoeg DHA en EPA zou kunnen zorgen
  • Het ingrediënt ginseng is niet ideaal om langdurig te geven. Ik zou dit maximaal twee maanden lang dagelijks geven. Een oplossing is om dit voer af te wisselen met andere voeding.

Het bevat ook leverbouillon. Dit is meestal gehydrolyseerde lever, wat vrije glutamaat bevat. (Lees ook het artikel Smaakstoffen in brokken.) Echter geven ze aan dat het hier om leverpulp met water gaat.

Verkoop informatie:

Essential Foods Contour is verkrijgbaar in zakken van
100 gram voor €0,95
3 kg voor €26,90 (€8,97/kg)
3×3 kg voor €76,70 (€8,52/kg)
12 kg voor €84,95 (€7,08/kg)

Essential Foods  is online te bestellen bij The Nose Stamp

Essential Foods bestellen bij The Nose Stamp

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, light brok, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, bataat, peulvruchten kip, vis, ei, eend scharrelvlees prebiotica, taurine, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten lijnzaad essentialfoods.com

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter