Nature Dog Food Kalkoen & Cranberry

Ingredienten

Kalkoen 50% (28% verse kalkoen, 12% gedroogde kalkoen & 2% kalkoenbouillon), Zoete aardappel, Erwten, Aardappel, Bietenpulp, Lijnzaad, Omega 3 supplement, Vitaminen & mineralen, Groentebouillon, Cranberry/ Veenbes (gelijk aan 7,5g per Kg product), FOS (92 mg/kg), MOS (23 mg/kg), Kruiden (o.a. Rozemarijn), Natuurlijke tocopherolen

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
26% 14% 41% 3% 8% 8% 1.62% 1.07% 3540 2.04% 1.11% 20%

Beoordeling:

Ik vind dat Nature Dog Food Kalkoen & Cranberry een prima samenstelling heeft. Het is geschikt voor honden met voedselallergie en als eliminatiedieet, doordat kalkoen de enige dierlijke eiwitbron is.

Wat vind ik goed aan Nature Dog Food Kalkoen & Cranberry

  • De kwaliteit van het eiwit lijkt me prima, met als grootste eiwitbronnen vers toegevoegd vlees en gedroogd vlees.
  • De koolhydraten komen voornamelijk uit zoete aardappel, wat ik een prima koolhydraatbron vind. Het heeft een lage glycemische waarde (zorgt niet voor een sterke suikerspiegelschommeling) en ik heb nog geen honden meegemaakt die er allergisch voor zijn.
  • Goede balans tussen omega 3 en 6,  alhoewel deels door lijnzaad. Lijnzaad levert een vorm van omega 3 vetzuren (ALA) die in het lichaam nog omgezet moet worden in lichaamseigen omega 3 vetzuren (EPA en DHA) en dit gebeurt niet zo effectief. Hoe goed de balans werkelijk is, weten we daardoor niet.
  • Er zit een mooie balans tussen eiwit, koolhydraten en vetten in de brokken en ze zullen dan ook voor de meeste honden geschikt zijn.

Wat vind ik minder goed aan Nature Dog Food Kalkoen & Cranberry?

Ingrediënten waar ik niet zo enthousiast over ben:

  • Bouillon. Dit zijn gehydroliseerde eiwitten die als smaakmaker gebruikt worden. Deze bevatten meestal veel vrije glutamaat, waar negatieve gezondheidseffecten aan worden toegeschreven. Zie ook het artikel MSG in brokken.
  • Lijnzaad. Lijnzaad bevat veel onstabiele vetten, wat betekent dat ze snel oxideren, wat ongezonde stoffen oplevert. Om die reden vind ik dat lijnzaad niet in brokken thuishoort. Bovendien levert lijnzaad een vorm van omega 3 vetzuren (ALA) die in het lichaam nog omgezet moet worden in lichaamseigen omega 3 vetzuren (EPA en DHA) en dit gebeurt niet zo effectief.
  • Het gebruik van sulfaten als mineraalverbindingen, en selenium in de vorm van natriumselenaat. Deze mineraalverbindingen zijn minder goed bruikbaar voor het lichaam dan gecheleerde mineralen.

Verkoop informatie:

Nature Dog Food Kalkoen & Cranberry is verkrijgbaar per
1,4 kg voor €11,75 (€8,39/kg)
12 kg voor €65,99 (€5,50/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
aardappel, bataat kalkoen scharrelvlees prebiotica, visolie, vers vlees bietenpulp, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie www.naturedogfood.nl

Geef een reactie