Sam’s Field Adult Medium

Ingredienten

Gedroogde kip, 4% gedroogde kippenlever, aardappel, maïs, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocopherolen), zalmolie, natuurlijke smaakstoffen (gehydrolyseerde lever), gedroogde appel, biergist, tomaten, Yucca Schidigera extract, wortels, DL-methionine, L-Lysine, Mannanoligosaccharides, Fructo-oligosaccharides, Probiotica (Enterococcus sp. DSM 7134)

Toegevoegd per kg: Vitamine A 20.000 IU, Vitamine D3 1.900 IU, Vitamine E 500 mg, Vitamine B1 4,5 mg, Vitamine B2 6,0 mg, Vitamine B6 5,0 mg, Vitamine B12 0,05 mg, Niacine 26 mg, Calcium Panthotenaat 13 mg, Biotine 0,78 mg, foliumzuur 0,65 mg, Cholinechloride 780 mg, Zink (als chelaat) 107 mg, koper (als chelaat) 18 mg, jodium 0,84 mg, Selenium (organisch) 0,2 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
26% 15% 40% 6.6% 2.5% 10% 1.5% 1% 4000 2.5% 0.5% 22%

Beoordeling:

Sam’s Field Adult Medium vind ik een prima brok, met een mooie prijs.

Er zit een mooie hoeveelheid vlees in als eiwitbron, en er zijn geen plantaardige eiwitten bijgestopt. De fabrikant liet weten dat de kip in gedroogde vorm is toegevoegd.

Er zit genoeg vet in, wat deels afkomstig is uit visolie. Dit zorgt voor genoeg Omega 3.

De toegevoegde mineralen en vitamines
De toegevoegde mineralen zijn in optimale vorm toegevoegd. Er zijn weinig brokken die geen natriumseleniet bevatten, maar dit is er één van.

Pro’s

 • Prima vleesgehalte
 • Waarschijnlijk genoeg omega 3 
 • Mineralen als chelaten toegevoegd, deze zijn beter opneembaar dan de standaard premix met oxides en sulfaten.
 • Er is probiotica aan toegevoegd. Het is onduidelijk of deze nog actief is na de verwerking. De fabrikant gaf aan dat ze de hoeveelheid levende probiotica gemeten hebben, maar hoeveel kve er dan in zit liet hij niet weten. Als de probiotica niet meer actief is, is het onduidelijk of deze nog positieve gezondheidseffecten heeft.

Con’s 

 • De brok bevat gehydroliseerde kippenlever. Dit is een smaakstof op basis van vrije glutamaat Dit kan problemen kan veroorzaken bij sommige dieren. Lees het artikel Smaakstoffen in brokken voor meer informatie.

Verkoop informatie:

Online te bestellen bij Pets Place
2,5 kg voor €15,39 (€6,16/kg)
13 kg voor €50,99 (€3,92/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
aardappel kip vee-industrie probiotica, prebiotica, visolie, chelaten gist, vrije glutamaat www.samsfield.com

14 Comments

 1. Chantal Govaarts

  Vanmiddag de Lam & Rijst Light en Senior van Sam’s field gekocht. Zag er wel goed uit vond ik. Kent u deze brok en ishet ook een goede brok. Boeddha moet wat afvallen en kan niet goed tegen veel kip, dus kwam eigenlijk automatisch bij deze brok uit.

  Maar 2,5 kilo gekocht om uit te proberen. Hij vind het in elk geval lekker!

  1. Voerwijzer Meike

   Om te bepalen hoe goed de brok voor hem is, kun je deels bepalen door te kijken hoe hij er op reageert. Dus is hij afgevallen, hoe is zijn vacht, zijn er dingen veranderd na een paar weken? Qua samenstelling vind ik de Senior en Light niet zo denderend, veel koolhydraten en weinig eiwit (zeker voor senior honden). Ik heb ook mijn twijfels bij lam en rijst als hoofdingredienten, omdat dit in het verleden voor taurine-tekort zorgde bij sommige honden. Je kunt afwisselen met een visbrok, sowieso is het ook voor het afvallen belangrijk om genoeg omega 3 te voeren.

   1. 12SLP04

    Ik zag deze reactie staan en heb daarop een vraag. Ik voer nu al een tijdje Sam’s Field en tot nu toe de enige brok die ze blijft eten (ik wissel wel af in smaken of meng 2 smaken met elkaar). Maar ze heeft altijd moeite met der gewicht (zeker na der sterilisatie) dus wilde ik toch eens die lam en rijst uitproberen. Ik zie dat je er niet enthousiast over bent vanwege hoge koolhydraten en lage eiwitten maar wat betekent dit in de praktijk? Niet afvallen? En die taurine, is dat hetzelfde als die omega 3? Dus als ik visolie geef, voorkom ik een eventueel tekort? Of zijn het 2 verschillende dingen? Mijn hond houdt helaas niet zo van visbrokken… What to do?

    1. Voerwijzer Meike

     Een nadeel van een laag eiwitgehalte is dat de hond spiermassa verliest, en dit risico is groter bij senior-honden. Als je de aanbevolen hoeveelheid geeft (en niet minder dan dat) is het risico hierop bij een gezonde hond niet zo groot.

     Taurinetekort zorgt voor onder andere hartproblemen. Dat staat los van omega 3. Als je afwisselt met andere brokken is het risico al een stuk minder groot. Omega 3 kun je ook toevoegen als supplement. Dat hoeft niet in de vorm van visolie, maar kan ook in de vorm van algenolie. Misschien dat die smaak meer wordt gewaardeerd, als je hond vis niet lust.

     Je kunt dus prima de Light brok aan de afwissel-mix toevoegen en het kan geen kwaad om ook een goed omega 3-supplement toe te voegen. Bijvoorbeeld in de vorm van algenolie-capsules, of krillolie-capsules.

  1. C. Noor

   Samenstelling:
   gedroogd rund 26%, gedroogd kalf 20%, aardappelen 16%, rijst, pluimveevet (geconserveerd met tocoferolen, een bron van vitamine E), gedroogde appels 3%, groene erwten 2,5%, bakkersgist (een bron van mannan-oligosachariden), zalmolie 2%, kippenlever, gedroogde spinazie 1%, gedroogde pompoen 0,8%, gedroogde bietenpulp 0,5%, gedroogde broccoli 0,2%, glucosamine (300 mg/kg), chondroïtinesulfaat (180 mg/kg), Yucca schidigera-extract (100 mg/kg), kamille.

   Analytische bestanddelen:
   ruw eiwit 26,0%, vetgehalte, 14,0%, ruwe celstof 2,5%, ruwe as 5,2%, vochtgehalte 10,0%, calcium 1,1%, fosfor 0,8%, lysine 1,0%, methionine 0,3%, threonine 0,8%, tryptofaan 0,3%, arginine 1,3%.
   Metaboliseerbare energie: 3800 kcal/kg

 2. Ingrid Leidekker

  Mijn Rottweiler heeft een eiwittekort, hoeft niet perse aan de brok te liggen die ik voer (Eukanuba), want ze heeft 2 x een ernstige diarree gehad. Nu heb ik Sam’s Field grainfree beef gekocht om uit te proberen. Heeft iemand hier ervaring mee of advies voor een andere, betere keuze brok?

Geef een antwoord