Nieuw: Duck Cubes

Datum: 17 april, 2024
Laatst bijgewerkt: 30 april, 2024

Duck Cubes is een nieuw product van het merk Duck, dit zijn handige blokjes van 10 gram. Ze noemen het zelf handig om mee te trainen of om in de Kong te doen, maar je kunt het prima voeren als complete voeding.

Het merk Duck heeft ook

Duck cubes
Ingrediënten Eiwit Vet Ruw as Koolh. €/kg
Duck Excellent Cubes Rund 55,6% (spiervlees, pens, lever, hart, long, nier, milt), kip 18,4% (bevleesd rugdeel, spiervlees), vlokkenmix, zonnebloemolie, vitaminen, mineralen. 11.2% 10.6% 2.1% 13% €6,25
Duck Dynamic Cubes Rund 67,26% (spiervlees, pens, lever, hart, long, nier, milt), kip 21,55% (bevleesd rugdeel, spiervlees), zeewier, erwten, wortelen. 13.1% 6.7% 3.6% 8.2% €6,74
Duck Lamb Cubes  Lam 80% (lamspens, bevleesde lamsribben, lever, hart, longen) rijst, zeewier, erwtenvlokken, lijnzaadolie, zonnebloemolie, vitaminen, mineralen 9.5% 6.5% 1.9% 17% €6,74
Duck Chicken Cubes Kip 85% (onderrug, maag) rijst, wortel, vitaminen, mineralen. 23.7% 27.2% 6.3% 8.8% €5,86

Toegevoegd per kilo:
koper 7,2 mg, vitamine A 17000 IE, vitamine D3 2000 IE, vitamine E 100 mg, ijzer 100mg, mangaan 44mg, zink 50mg, jodium 1,89 mg, selenium 0,2mg, selenomethionine 0,1mg

Is Duck Nature Box complete voeding?
Ja, deze voeding is compleet gemaakt door de toevoeging van vitamines en mineralen.

Geschikt voor pups?
Ik raad niet aan om deze voeding als hoofdvoeding aan pups te voeren, omdat de hoeveelheden calcium en fosfor onbekend zijn. Zie meer hierover in de beoordeling.

Verpakking
Duck Cubes is verkrijgbaar in zakjes van 800 gram, met vlees-blokjes van 10 gram zitten.

 

Beoordeling:

Het is lastig om de Duck Cubes goed te beoordelen, omdat ik niet weet in welke hoeveelheden de verschillende ingrediënten er in zitten. Van bepaalde organen is het belangrijk dat er juist niet zoveel van inzit, om overdosering van vitamines te voorkomen.

Deze voeding bevat geen omega 3-bron, of lijnzaadolie als omega 3-bron, en dat vind ik een nadeel. De vorm van omega 3 in lijnzaad (ALA), moet nog omgezet worden naar bruikbare vormen van omega 3 (EPA en DHA), en dat gebeurt in het hondenlichaam niet zo efficiënt. Je zou zelf de voeding kunnen aanvullen met vette vis of goede visolie of krillolie.

Ik vind dat Duck Cubes vrij veel graan of erwten bevatten. Voor sommige honden is dit geen probleem, maar ideaal vind ik het niet.

Opvallend is de hoge hoeveelheid eiwit en nog hogere hoeveelheid vet in Duck Cubes Chicken. Dit komt doordat er weinig vocht in zit, als de analyse op de website van Duck klopt. Houdt er rekening mee dat je van deze voeding veel minder moet voeren om dezelfde hoeveelheid calorieën te voeren als normaal (gemiddelde rauwe vleesvoeding).

Duck Cubes goed of niet?

Twijfel je of Duck wel goed is voor je hond? Vergeleken met brokken vind ik dit goede voeding, dus als dat het alternatief is, zou ik de voorkeur geven aan Duck Cubes. Maar vergeleken met andere rauwvoer-merken vind ik het niet één van de betere. Ben je op zoek naar hele kleine rauwvoer-brokjes, dan is Smuldier vers vlees brokjes ook een optie.

Welke variant kiezen?
Dat hangt af van de voedingsbehoeftes van je hond, maar voor de gemiddelde volwassen hond vind ik Dynamix Cubes er het meest gebalanceerd uit zien.

Waarom ik het niet durf aan te raden aan pups
Voor pups is het heel belangrijk dat er genoeg en niet teveel calcium in de voeding zit. Pups kunnen een teveel aan calcium niet goed het lichaam uitwerken, voor volwassen honden is dat geen probleem. Ik heb eens voor een eerdere voeding van Duck de calciumgehaltes opgevraagd, maar kreeg toen te horen dat ze deze niet lieten analyseren.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond www.duck-food.com

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter