Duck Compleet

Duck is een Belgische kvv, dat in de meeste dierenspeciaalzaken in Nederland en België verkrijgbaar is. Ze bieden producten in 3 verpakkingsvormen:

 • Plakken (zie hieronder)
 • Worsten (zie onderste tabel)
 • Nuggets (zie Duck Nuggets)
Analyse, ingrediënten en prijzen Duck
Ingrediënten Eiwit Vet Vezel Koolh. €/kg
Duck Excellent Compleet Runderpens, kip (inclusief  karkas), runderhart, runderlever, rundernier, mais, tarwevlokken, tarwezemelgrint en zonnebloemolie. 11.2% 10.6% 1.2% 13% €3,69
Duck Dynamiek Compleet Runderpens, kip en kipkarkas, runderhart, runderlever, rundsnier, zeealgen, erwten- en wortelvlokken. (graanvrij) 13,1% 6,7% 1,4% 8% €4,22
Duck Lam&Rijst Compleet Lamspens 37,3%, 20% rijst, 19% kip en kipkarkas, 15,2% Lamslever, 2,6% lamshart, 1,9% lamsnieren, zonnebloemolie 9.5% 9,7% 1,2% 17% €4,22
Duck Rund Compleet Rundvlees 47 %, kraakbeen 16% ,rundslever 10% , runderhart 8%, wortelen 6%, rijst 9% 13,1% 9% 1,6% 10% €4,10
Duck Rund Lever Kip Compleet Kip en kipkarkas 30%, rundvlees 30%, rundslever 12%, rundshart 10% rundernieren, wortelen 8%, rijst 6% 13% 7% 3.7% 10% €3,39
Duck Pens Compleet Runderpens 50%, kip en kippenkarkas, maïsvlokken en tarwekiemen. 9.5% 6.5% 1.2% 13.9% €3,55
Duck Therapy Compleet Kip en kippenkarkas, maïsmeel en wortel 9.5% 9,8% 1.4% 22% €4,92
Pancreas Compleet Rundspancreas 24%, rundspens , kip en kipkarkas , rundshart, rundslever, rundsnier ,ontsloten mais, tarwevlokken en tarwezemel , rijst. 11,2% 10,6% 1,2% 13% €5,29

Toegevoegd per kilo
koper: (3b4.10) 7,2 mg, vitamine A: 17000 IE/kg, vitamine D3: 2000 IE /Kg, vitamine E: 100 mg/Kg, ijzer (Fe): 100mg ,mangaan: (E5) 44mg, zink: (E6) 50mg, jodium: (E2) 1,89 mg, selenium: (E8) 0,2mg , selenomethionine: ( 3b8.11) 0,1mg

Worsten

Ingrediënten Eiwit Vet Vezel Koolh. €/kg
Duck Complete
Beef & Vegetables
Rundvlees 45%, Hart-lever-nier-long van rund 15%, Kalfskeelkrop 30%, Wortel 5%, Erwtenvlokken 5%. 13,3% 10.2% 0,7% 5% €3,05
Duck Complete
Chicken Rice & Apple
Kip en kipkarkas 65%, Kippenhart 7%, Kippenlever 8%, Rijst 14%, Appel 6% 13,6% 11,2% 1,4% 9% €2,95

Enkelvoudige varianten
Duck heeft ook een paar enkelvoudige varianten, deze zijn niet als compleet te voeren, maar kunnen wel als afwisseling gevoerd worden.
– Duck Rund
– Duck Pens
– Duck Kip

Geschikt voor pups?
Om te weten of het geschikt is voor pups van grote rassen, is het belangrijk het calciumgehalte te weten. Op de website van Duck is het calciumgehalte niet te vinden, dus heb ik dit per email nagevraagd. Het antwoord was:”We hebben geen calciumanalyses van onze verschillende voeders.” Hiermee raad ik deze voeding af voor pups, temeer omdat ervaren is dat op deze voeding groeipijn kan ontstaan.

Duck online bestellen 
Duck is online te bestellen bij Tims.nl. Het is het goedkoopst om Duck te bestellen per 8 pakjes van een kilo, de breederverpakkingen. Deze zijn vanaf €3,36/kg verkrijgbaar.

Verpakking
Duck is verkrijgbaar in doosjes van 1 kg, waarin 10 plakken van 100 gram zitten. De worsten zijn per 900 gram.

    

Beoordeling:


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot, supplement hond www.duck-food.com/nl/

21 Comments

 1. Jaime

  Vraagje,

  Ik zie staan dat er in Rund Compleet granen zouden zitten. Echter op de verpakking staat expliciet vermeld dat het glutenvrij is. Kan iemand duidelijkheid verschaffen?

  Bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zie dat er vanalles veranderd is bij Duck. Er is een nieuwe website, nieuwe verpakkingen en nieuwe samenstelling… althans, dat denk ik, want er staat dit op de website bij Duck Rund Compleet: "Samenstelling

   rundvlees, ?????, wortel, rijst."

   Er zitten dus nog wel granen in, maar het is geen tarwe meer, maar is nu rijst.

 2. Claudia

  Hoi hoi,
  ik wil graag KVV afwisselen met brokken. We hebben nu Purina Pro Plan puppy robuust. Kan dit gecombineerd worden met KVV? En kan dat dan op dezelfde dag, zoals smorgens KVV en dan ’s middags brok bijvoorbeeld of is het beter om ene dag brok te doen, dan weer paar dagen KVV, etc.?

  1. Voerwijzer Meike

   Ja je kunt brokken combineren met kvv, ook Purina Pro Plan. Sommige honden reageren niet goed op de combinatie, maar als je het in aparte maaltijden voert, is dat risico kleiner. Als je kvv gaat voeren, kan dat de eerste dagen wel voor diarree zorgen, dat is heel normaal.

   1. Joery

    cobineren is niet goed Mieke de darmen van de hond kunnen die omschakeling slecht maken. Beter is of de ene of de andere. En uit die 2 is vlees altijd veruit het best! Maar een combie is sneu voor de hond!

    1. Hugo

     Onzin, onze hond krijgt 2 dagen kvv en dan 1 dag brokken van Acana graanvrij. Soms in de ochtend kvv en in de middag brokken. Ze doet het er uitstekend op. Afwisseling lijkt ons juist goed voor de hond zo lang je maar goede brokken geeft.

 3. Tanja Spoelder

  mijn hond heeft ongeveer 4 maanden vlees van Lotgering gekregen en is in die periode 2 kilo aangekomen, ik zie dat het vetpercentage ook vrij hoog is. Nu zoek ik vlees met minder ver en denk aan Duck Dunamiek, weet u wat daar het vetpercentage van is, helaas kan ik in de buurt alleen maar excellent en lam/rijst krijgen, een tip misschien hoe ik aan Dynamiek kan komen?

 4. Voerwijzer Meike

  Het vetpercentage van Duck Dynamiek weet ik ook niet. Het zou op de verpakking moeten staan. Misschien is Carnibest anders een optie voor je, dat is ook niet vet en op heel veel plekken verkrijgbaar.

 5. Anoniem

  Hebben jullie al ervaring met de nieuwe Duck nuggets. Ik heb een doos van de Kalkoen laten meenemen, om te kijken hoe het bevalt. 
  Het ziet er goed uit, is in de vorm van een botje. De oude heer (15,5 jaar) vind ze lekker, door een darmoperatie enkele jaren geleden kan hij niet zoveel meer verdragen. 
  Mijn vraag is dan ook, is het wel voledig als ik zou blijven geven. 

  Bedankt alvast voor jullie reacties.

   

  1. Voerwijzer Meike

   Er zitten bacteriën in rauw vlees, maar dit zijn gezonde bacteriën voor de hond. Helaas zitten er ook regelmatig minder gezonde bacteriën in vlees, zoals salmonella. Volgens mij worden de voedingen van Duck hierop gecontroleerd. Bovendien worden honden hier over het algemeen niet ziek van, alleen is het wel een risico voor jezelf. Hygiënisch omgaan met rauw vlees is dan ook belangrijk om het risico voor jezelf te beperken.

   Of het gemaakt wordt van slachtafval, hangt er vanaf wat je als slachtafval ziet. Alle vleesvoedingen voor honden mogen alleen van vlees gemaakt worden van dieren die goedgekeurd zijn voor humane consumptie. In principe kun je zeggen dat het gemaakt wordt van slachtafval, maar wel gezond slachtafval. Runderhart is voor sommige mensen slachtafval, omdat ze alleen het spiervlees willen eten, maar het is wel heel gezond voor honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *