Nieuwe Fediaf-Richtlijnen

Datum: 18 juli, 2012
Laatst bijgewerkt: 18 juli, 2012

Fediaf, The European Petfood Industry Federation heeft de bestaande richtlijnen voor de aanbevolen minimum en maximum hoeveelheden voedingsstoffen in honden- en kattenvoer aangepast.

De Fediaf werkt sinds 1980 aan richtlijnen voor hoeveelheden voedingsstoffen in honden- en kattenvoer, deze richtlijnen worden door voerfabrikanten gebruikt bij het bepalen van de samenstelling van het voer. Samen met The Scientific Advisory Board (een netwerk van biowetenschappers) wordt continu gekeken hoe de richtlijnen verbeterd kunnen worden.

Volgens de website van Fediaf is de aanbevolen ratio voor calcium/fosfor veranderd. Deze waren vorig jaar ook al veranderd, zoals te lezen is in dit nieuwsbericht.De nieuwe richtlijnen van de Fediaf zijn hier als pdf te downloaden. 
 

4 Comments

   1. Amber

    Dank voor je reactie.
    Ik vraag me alleen af of alle KVV’s met premix wel aan de FEDIAF richtlijnen voldoen. Als dat zo zou zijn, lijkt me dat ze dit wel ergens zouden vermelden op hun verpakkingen, of in ieder geval op hun website? Het moet toch iets zijn waar ze “mee te koop” zouden moeten lopen? Ik weet bijvoorbeeld van Natures menu dat ze volgens die guidelines werken, maar heb dit van weinig andere merken (die in NL goed te krijgen zijn) gezien.
    Weet jij welke merken dit specifiek benoemen en dus zouden kunnen aantonen?
    Alvast bedankt! 🙂

    1. Voerwijzer Meike

     Alle merken die het woord “compleet” gebruiken moeten voldoen aan de Fediaf-richtlijnen. Anders mag de voeding niet compleet genoemd worden. Niet alle merken gebruiken dit volgens die regel en zetten er “compleet” op terwijl er geen premix in zit of zonder dat ze met een analyse kunnen aantonen dat de voeding compleet is. Maar als er een premix inzit, kun je er van uit gaan dat deze aan de Fediaf-richtlijnen voldoet, want dat is de reden om een premix toe te voegen.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter