Applaws Adult Small & Medium Breed Kip met lam


Laatst bijgewerkt: 22 mei, 2022

Ingredienten

66% gedroogde kip, 8% kippengehakt, 6% aardappelzetmeel, 8% erwten, 5% lamvleesmeel, 2,5% gevogeltevet, bietenpulp, pluimveejus, gedroogde eieren, cellulose (plantvezels), mineralen, vitamine, zalmolie (Omega-3-vetzuren, EPA & DHA), gedroogde tomaten, gedroogde wortel, cichorei-extract (FOS), alfalfa, kelp/zeewier, gistextract (ten minste 0,1% Beta-Glucan), glucosamine, MSM, chondroitine, wortel, pepermunt, paprikapoeder, kurkuma, tijmextract, citrus-extract, taurine (1.000 mg/kg), yucca-extract, cranberry’s, venkel-extract, johannesbrood-extract, gember, rozenbottel-extract, paardenbloem-extract, rozemarijnolie-extract, oregano, E1705 Enterococcus faecium cernelle 68 (SF68: NCIMB 10415) 1,000,000 cfu/kg (probiotica)

Toegevoegd per kg: Vitamine A 19,000 IU, vitamine D3 2,000 IU, vitamine E (alpha-tocopherol acetaat) 640 mg, natriumseleniet 0.33 mg, calciumjodaat 3.26 mg, ijzersulfaat 233 mg, kopersulfaat 40 mg, mangaansulfaat  94 mg, zinksulfaat 444 mg. Probiotica: E1705 Enterococcus faecium cernelle 68 (SF68; NCIMB 10415) 1,000,000,000 cfu/kg.

 

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
37% 20% 18.5% 8.5% 4.5% % 1.8% 1.3% 4100 % % 37%

Beoordeling:

Applaws Adult Kip small & medium vind ik een prima brok. De brokken bevatten veel vlees en de samenstelling ziet er goed uit.

Pro’s

 • Goede hoeveelheid dierlijke eiwitten.
 • Enkel dierlijke vetten (gevogelte, vis)
 • Bevat prebiotica en probiotica (alhoewel het onbekend of de probiotica nog actief is)

Con’s

 • Bevat pluimveejus. Dit bevat meestal vrije glutamaat, wat bij sommige honden mogelijk problemen kan veroorzaken. Lees ook het artikel Smaakstoffen in brokken.

Kan beter

 • De hoeveelheden Omega 3 en Omega 6 vetzuren zijn onbekend. Omdat er zalmolie aan toegevoegd is, zouden de hoeveelheden prima kunnen zijn.
 • Het bevat geen gecheleerde mineralen, maar een goedkopere vorm van mineralen. Dit is niet erg, maar minder optimaal.

Verkoop informatie:

Applaws Adult Kip en lam is het goedkoopst verkrijgbaar bij
2 kg voor €16,95 bij Medpets
7,5 kg voor €38,99 (€5,20/kg) bij Zooplus
15 kg voor €67,99 (€4,53/kg) bij Zooplus
2x 15 kg voor €132,99 (€4,43/kg) bij Zooplus

Als je bestelt via een link of banner op Voerwijzer ondersteun je de website, doordat Voerwijzer een klein percentage van de omzet krijgt. Op deze manier kan ik tijd blijven steken in het updaten en aanvullen van Voerwijzer.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, peulvruchten kip, lam/schaap, ei vee-industrie probiotica, prebiotica, taurine, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees gist, natriumseleniet, vrije glutamaat, visolie www.applaws.co.uk

9 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Hoi Maike,

  Als Applaws goed gaat, kun je dat prima blijven voeren. Afwisselen met een ander merk is ook altijd goed, om het risico op tekorten, excessen en allergieën te verkleinen.

  Als je een brok zoekt die niet heel duur is, is Acana Adult ook een goede brok. Het voordeel daarvan is dat ze garanderen dat de ingrediënten ‘schoon’ zijn, dus dat in de ingrediënten zoals het vleesmeel ook geen chemische stoffen zitten. Alleen er zit wel haver in, dus als je hond een allergie voor granen heeft is dat niet handig. Acana heeft ook graanvrije varianten, maar die zijn wel duurder. Wolfsblut heeft ook varianten die goed zijn.

  Heb je ook overwogen de voeding te combineren met een goed natvoer of rauwe vleesvoeding? Dit is nog minder belastend voor het lichaam.

  Hoe een hond last kan krijgen voor een hoog eiwitgehalte… Sommige honden blijken niet goed te reageren op een hoog eiwitgehalte in brokken. Waardoor dit zo is weet ik niet. Je merkt dat voornamelijk aan slechte ontlasting, en soms ook symptomen als vieze geur, winden laten.

 2. Voerwijzer Meike

  Voor een volwassen hond maakt het niet veel uit of er 1.6% of 1.8% calcium inzit.

  Ja er zit zeker verschil binnen een hoeveelheid sterren. Bij Appaws twijfel ik of het niet vier sterren moet hebben, omdat niet alle gegevens bekend zijn. En bijvoorbeeld Ziwi Peak zou ik wel 6 sterren willen geven. Maar dat is puur op samenstelling en bereidingswijze gebaseerd. Het verschilt erg per hond wat beter bevalt. Er zijn bijvoorbeeld vast honden die zich gezonder voelen op Applaws dan op Ziwi Peak. Bijvoorbeeld door gevoeligheid voor een ingrediënt, gevoeligheid voor veel eiwit, gevoeligheid voor rauw eiwit. Maar meestal is het andersom.

 3. Veerle Baekelandt

  Er bestaat blijkbaar ook Applaws Kip, en die heeft 1.6% calcium. Is die dan beter, of maakt dat niet veel verschil?
  Een algemeen vraagje : zijn de brokken met bv 5 sterren ook nog gerangschikt (dus de beste hoogst in de rij), of zijn die allemaal even goed? Ik vind het namelijk moeilijk om een keuze te maken, ik wil graag betere brokken kopen voor mijn hondjes (1 volwassen kleine kruising en 1 pup Border Collie van 4 maand, ze krijgen nu Hills, zonder problemen). Raadt u trouwens aan om puppy-brokken te geven, of gewoon dezelfde als voor mijn volwassen hondje?

 4. Voerwijzer Meike

  Hoi Maike,

  Dat klopt. Maar de sterren zijn vrij algemeen. Het verschilt echt per hond waar die het meest gezond op is en blijft. Renske is ook een prima brok, bevat alleen wat minder vlees en meet zetmeel. Voor sommige honden lijkt dat juist een betere keuze te zijn, omdat ze niet goed tegen zoveel eiwit kunnen. Maar ook andersom natuurlijk, sommige honden kunnen niet goed tegen veel zetmeel. Let dus goed op je hond, de ontlasting, de vacht, de geur, en kijk of deze brok werkelijk beter bevalt. Ik moet er wel bij zeggen dat ik hij Applaws twijfel tussen vier en vijf sterren (relatief veel onduidelijk, vergeleken met de andere 5 sterren-brokken), maar hoe dan ook een prima brok.

  1. maike

   beste meike,

   Als pup kreeg hij nutro chioce, maar kreeg hij dan wel eens wat anders (kauwbot, vlees enz) was hij meteen aan diarree, op aanraden daar toe mee gestopt, toe op renske brok overgegaan onze hond leek op renske de laatste tijd te reageren. Na jaren dit voer in brok vorm te hebben gebruikt, afgewisseld met vers van renske af en toe, met ineens veel op poten likken/bijten, krabben en echt het wit van de vacht werd rood. Wij hebben een engelse stafford van 7,5 jaar. Ook heeft hij medicatie voor epilepsie sinds kort. Op royal canin kreeg hij een allegische reactie. Vandaar nu de keuze voor een brok met hoog vlees gehalte en geen graan. Hoe kan een hond gaan reageren op het hoog eiwit gehalte? En zou jij misschien iets anders adviseren dan applaws? Wij voeren applaws kip/lam nu sinds maandag, en het lijkt tot nu toe goed te gaan? Ik hoor graag je reactie, want ik zie door de bomen het bos bijna niet meer in al die voerkeuzes.

   mvgr maike

  1. Voerwijzer Meike

   Omdat volgens mijn informatie bietenpulp geen ongewenst ingredient is en biergist, dat zou ik nog eens beter moeten uitzoeken inderdaad. Biergist wordt ook door mensen gebruikt, het bevat natuurlijke vitamines en mineralen en het zou helpen bij het reguleren de bloedsuikerspiegel. Echter zijn er ook negatieve verhalen over het voeren van gist, o.a. omdat het candida zou voeden. Als bekend is dat de hond candida heeft, zou ik het in ieder geval vermijden.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter