BF Puppy (voorheen Biofood)


Laatst bijgewerkt: 17 augustus, 2023

Ingredienten

Maïs, gedroogde kip (21%), dierlijk eiwitextract* (16% rund en kalkoen), gevogeltevet, rijst, gedroogde kippenlever (4%), zalmolie, biergist, cellulose, eipoeder, lijnzaadolie, mineralen, glucosamine, chondroïtine.

Toegevoegd per kg: vitamine A 18.000 IE, vitamine D3 1400 IE, vitamine E 500 IE, vitamine C 70 mg/kg, ijzer 50 mg, jodium 1,5 mg, koper 5 mg, mangaan 35 mg, zink (als chelaat en sulfaat) 65 mg, taurine 200 mg, carnitine 300 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
32% 18% 33% 6% 2.5% % 1.2% 1% 4200 % % 0.2% 0.2% 1300mg/kg 800mg/kg 30%

Beoordeling:

BF Puppy (voorheen Biofood Puppy) heeft een prima samenstelling, met een paar opvallende eigenschappen.

Weinig calcium en fosfor
Volgens de analyse die op de website staat (en waarschijnlijk op de verpakking), zit er weinig calcium en weinig fosfor in BF Puppy. Zelfs te weinig voor pups volgens de Fediaf-richtlijnen. Per email liet BF Petfood weten dat de berekende hoeveelheid echter iets hoger is. In dit artikel staan deze berekende hoeveelheden. De hoeveelheid is volgens deze nieuwe cijfers niet meer te laag, maar nog steeds laag. Dit is een voordeel voor pups met groepijn of een vergroot risico hier op.

Pro’s

 • Genoeg kwalitatief eiwit, door genoeg vlees
 • Bevat mineralen deels in best opneembare vorm (chelaten)
 • Bevat genoeg omega 3 in de vorm van EPA en DHA voor pups
 • BF Petfood zegt vooral scharrelvlees te gebruiken en daarnaast ook biologisch vlees.

Kan beter

 • Er zit vrij weinig prebiotica in. Prebiotica is voer voor gezonde darmbacteriën. Je kunt zelf groentes (fijngemalen en/of gekookt) toevoegen voor extra prebiotica .
 • Er zit geen vers toegevoegd vlees in, alleen vleesmeel. Dit is niet erg, maar vind ik minder ideaal.

Om op te letten 

 • De hoeveelheid calorieën in dit voer is vrij hoog, let er daarom extra goed op dat je niet meer voert dan je pup nodig heeft. Voor een pup is het gezonder om mager te zijn dan om te snel te groeien

Verkoop informatie:

BF Puppy is verkrijgbaar in zakken van
3 kg voor €21,95 (€7,32/kg)
12,5 kg voor €43,95 (€3,52/kg)

Je kunt BF Puppy het voordeligst online bestellen bij Brekz.nl (12.5 kg) en Medpets.nl (3 kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, puppy, puppy groot ras, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking mais, rijst kip, rund, ei, kalkoen scharrelvlees prebiotica, taurine, l-carnitine, visolie, glucosamine & chondroitine, chelaten gist, natriumseleniet, visolie www.bfpetfood.nl

8 Comments

 1. nickmh

  Hallo Meike,

  Onze golden retriever pup van 7 maand zit nu op de Opti life puppy maxi. De ontlasting is wisselend. Nu zat ik te kijken naar andere brok.
  Nu kwam ik de Dog lovers gold original formula tegen en de Bf puppy op je site.
  Vind je een van deze 2 een aanrader voor een pup, beter dan de Opti life of zit er geen verschil in?

 2. KristyG

  Hoi Meike,

  Ik hoop heel erg dat je advies voor me hebt. Mijn Oud duitse herder van 6 maanden krijgt op dit moment Biofood Puppy alleen merk ik dat hij wat mager is. Nu is het natuurlijk alleen maar goed dat hij wat schraler opgroeit, dat advies heb ik ook van de fokker en de dierenarts gekregen maar ik vind dat zijn ribben nu wel heel erg voelbaar zijn. Ik geef hem al een paar weken nog meer extra maar hij komt maar niet aan (hij zit al boven de aanbevolen hoeveelheid volgens de tabel). Tevens heeft hij regelmatig wat brijige stoelgang maar ik heb de indruk dat dit ook verergerd wanneer hij extra zalmolie heeft gehad of wanneer hij erg enthousiast/druk is geweest. Hiervoor gaf ik hem Marcus Muhle black Angus junior maar daar was zijn ontlasting nog brijiger van ook had hij toen erg veel ontlasting dat is nu met Biofood minder. Tevens kreeg hij toen na een tijdje ook last van groeipijnen en dat is over gegaan zodra ik ben overgestapt op Biofood. Ik heb voordat ik deze merken heb geprobeerd me heel erg verdiept in de samenstelling maar weet nu verder niet goed wat ik nu het beste kan proberen. Ik zoek ook een brok die niet duur is i.v.m. mijn huidige privé situatie en o.a. daarom is KVV geen optie. Ik hoop dat je wat suggesties voor me hebt want ik wil erg graag dat mijn hond goed en gezond opgroeit. Verder doet hij het super 🙂 Alvast heel erg bedankt!

 3. Anvanda

  Hallo,

  mijn pup van 3 maand (groot ras) krijgt deze (geperst) maar doet het er niet goed op, ze krijgt platte stoelgang, zelfs een deel waterachtig.
  Als ik haar volledig op KVV zet is er geen probleem met de stoelgang maar ik geef het liefst toch brok bij (50/50) en al zeker tijdens de groei.
  De pup heeft giardia gehad, kan hier het probleem zitten?
  Of zou het eiwitgehalte toch te hoog zijn voor haar in deze brok?
  Mijn grote honden krijgen het ook en zelfs mijn overgevoelige hond doet het er prima op.
  Waar moet ik voor haar op letten bij de zoektocht naar een geschiktere brok?
  Ik voer liever geen Acana en consoorten aangezien mijn ras gevoelig is aan DCM. Ik weet dat er al andere studies zijn maar ik neem het risico toch liever niet.
  Kan jij mij helpen?

  1. Voerwijzer Meike

   Het kan zijn dat ze het bewerkte eiwit niet goed verteert en daardoor een wat lager eiwitgehalte beter zou gaan. Het kan zijn dat de darmwand nog beschadigd is van de giardia en daardoor brokken uberhaupt niet goed verteerd worden of de darmflora uit balans is. Het kan zijn dat je pup uberhaupt brokken niet goed verdraagt. Als ik je verhaal lees, is mijn eerste gedachte om nu eerst even alleen kvv te geven. Als je bang bent voor tekorten, geef dan een merk waar vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. Het risico op tekorten door verkeerde brokvoeding is waarschijnlijk groter dan tekorten op kvv, zeker als je een goed merk voert. Ook het risico op skeletproblemen bij pups van grote rassen acht ik groter op brokken dan op goede rauwe voeding. Je zou dan eventueel na een paar weken voorzichtig andere brokken kunnen proberen. Hopelijk is de darmwand dan wat geheeld en de darmflora herstelt, als dag het probleem was. (Je kunt de kans vergroten door bijvoorbeeld een goed probiotica-supplement te geven) Waar je bij het uitzoeken op kunt letten… Ik zou inderdaad een wat lager eiwitgehalte proberen, bijvoorbeeld 28% a 30%. Maar er zijn meer factoren die de oorzaak kunnen zijn, dus het blijft een kwestie van uitproberen.

   1. Anvanda

    Bedankt! Hier kan ik iets mee..
    Ik geef enkel goeie merken KVV (Barfmenu, Haaksbarf, Kivo, Farmfood, Energique enz) en ik wissel zoveel mogelijk af van merken en diersoorten.
    Ik heb gelukkig redelijk wat jaartjes ervaring met rauw voeren maar met een pup vind ik het altijd spannend..

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter