BF Puppy (voorheen Biofood)

Ingredienten

Maïs, gedroogde kip (21%), dierlijk eiwitextract* (16% rund en kalkoen), gevogeltevet, rijst, gedroogde kippenlever (4%), zalmolie, biergist, cellulose, eipoeder, lijnzaadolie, mineralen, glucosamine, chondroïtine.

Toegevoegd per kg: vitamine A 18.000 IE, vitamine D3 1400 IE, vitamine E 500 IE, vitamine C 70 mg/kg, ijzer 50 mg, jodium 1,5 mg, koper 5 mg, mangaan 35 mg, zink (als chelaat en sulfaat) 65 mg, taurine 200 mg, carnitine 300 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
32% 18% 33% 6% 2.5% % 1.2% 1% 4200 % % 0.2% 0.2% 1300mg/kg 800mg/kg 30%

Beoordeling:

BF Puppy (voorheen Biofood Puppy) heeft een prima samenstelling, met een paar opvallende eigenschappen.

Weinig calcium en fosfor
Volgens de analyse die op de website staat (en waarschijnlijk op de verpakking), zit er weinig calcium en weinig fosfor in BF Puppy. Zelfs te weinig voor pups volgens de Fediaf-richtlijnen. Per email liet BF Petfood weten dat de berekende hoeveelheid echter iets hoger is. In dit artikel staan deze berekende hoeveelheden. De hoeveelheid is volgens deze nieuwe cijfers niet meer te laag, maar nog steeds laag. Dit is een voordeel voor pups met groepijn of een vergroot risico hier op.

Pro’s

 • Genoeg kwalitatief eiwit, door genoeg vlees
 • Bevat mineralen deels in best opneembare vorm (chelaten)
 • Bevat genoeg omega 3 in de vorm van EPA en DHA voor pups
 • BF Petfood zegt vooral scharrelvlees te gebruiken en daarnaast ook biologisch vlees.

Kan beter

 • Er zit vrij weinig prebiotica in. Prebiotica is voer voor gezonde darmbacteriën. Je kunt zelf groentes (fijngemalen en/of gekookt) toevoegen voor extra prebiotica .
 • Er zit geen vers toegevoegd vlees in, alleen vleesmeel. Dit is niet erg, maar vind ik minder ideaal.

Om op te letten 

 • De hoeveelheid calorieën in dit voer is vrij hoog, let er daarom extra goed op dat je niet meer voert dan je pup nodig heeft. Voor een pup is het gezonder om mager te zijn dan om te snel te groeien

Verkoop informatie:

BF Puppy is verkrijgbaar in zakken van
3 kg voor €21,95 (€7,32/kg)
12,5 kg voor €47,95 (€3,84/kg)

Je kunt BF Puppy online bestellen, onder andere bij Petsplace.nl

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
mais, rijst kip, rund, ei, kalkoen scharrelvlees prebiotica, taurine, l-carnitine, visolie, glucosamine & chondroitine, chelaten gist, natriumseleniet, visolie www.bfpetfood.nl

4 Comments

 1. Anvanda

  Hallo,

  mijn pup van 3 maand (groot ras) krijgt deze (geperst) maar doet het er niet goed op, ze krijgt platte stoelgang, zelfs een deel waterachtig.
  Als ik haar volledig op KVV zet is er geen probleem met de stoelgang maar ik geef het liefst toch brok bij (50/50) en al zeker tijdens de groei.
  De pup heeft giardia gehad, kan hier het probleem zitten?
  Of zou het eiwitgehalte toch te hoog zijn voor haar in deze brok?
  Mijn grote honden krijgen het ook en zelfs mijn overgevoelige hond doet het er prima op.
  Waar moet ik voor haar op letten bij de zoektocht naar een geschiktere brok?
  Ik voer liever geen Acana en consoorten aangezien mijn ras gevoelig is aan DCM. Ik weet dat er al andere studies zijn maar ik neem het risico toch liever niet.
  Kan jij mij helpen?

  1. Voerwijzer Meike

   Het kan zijn dat ze het bewerkte eiwit niet goed verteert en daardoor een wat lager eiwitgehalte beter zou gaan. Het kan zijn dat de darmwand nog beschadigd is van de giardia en daardoor brokken uberhaupt niet goed verteerd worden of de darmflora uit balans is. Het kan zijn dat je pup uberhaupt brokken niet goed verdraagt. Als ik je verhaal lees, is mijn eerste gedachte om nu eerst even alleen kvv te geven. Als je bang bent voor tekorten, geef dan een merk waar vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. Het risico op tekorten door verkeerde brokvoeding is waarschijnlijk groter dan tekorten op kvv, zeker als je een goed merk voert. Ook het risico op skeletproblemen bij pups van grote rassen acht ik groter op brokken dan op goede rauwe voeding. Je zou dan eventueel na een paar weken voorzichtig andere brokken kunnen proberen. Hopelijk is de darmwand dan wat geheeld en de darmflora herstelt, als dag het probleem was. (Je kunt de kans vergroten door bijvoorbeeld een goed probiotica-supplement te geven) Waar je bij het uitzoeken op kunt letten… Ik zou inderdaad een wat lager eiwitgehalte proberen, bijvoorbeeld 28% a 30%. Maar er zijn meer factoren die de oorzaak kunnen zijn, dus het blijft een kwestie van uitproberen.

   1. Anvanda

    Bedankt! Hier kan ik iets mee..
    Ik geef enkel goeie merken KVV (Barfmenu, Haaksbarf, Kivo, Farmfood, Energique enz) en ik wissel zoveel mogelijk af van merken en diersoorten.
    Ik heb gelukkig redelijk wat jaartjes ervaring met rauw voeren maar met een pup vind ik het altijd spannend..

Geef een antwoord