Carnilove True Fresh – Fresh Turkey

Ingredienten

Verse kalkoen (60%), erwten, kippenvet (geconserveerd met tocoferolen), kikkererwten, gedroogde appels, rode linzen (4%), pompoen, natuurlijke aroma’s, zalmolie (2%), wortel, gedroogde eierschalen, Lemna-eiwit ( 0,5%), spirulina (0,3%), gedroogde duindoorn (0,2%), gedroogde gemberwortel (0,1%), gedroogde bosbessen (0,1%), gedroogde rozemarijn (0,1%), gedroogde veenbessen (0,1%), gedroogde tijm (0,1%), glucosamine (0,026%), groenlipmossel (0,025%), chondroïtinesulfaat (0,016%), biergist (bron van mannan-oligosachariden, 0,015%), cichoreiwortel (bron van fructo-oligosachariden, 0,01%), Mojave-yucca (0,01%)

Toegevoegd per kg: Vitamine A 20.000 IE, vitamine D3 1.500 IE, vitamine E (all-rac-alfa-tocoferylacetaat) 400 mg, vitamine C 250 mg, taurine 1.500 mg, L-carnitine 50 mg, cholinechloride 1800 mg, niacinamide (vit B3) 20 mg, biotine 0,5 mg, zink (als chelaat) 80 mg, ijzer (als chelaat) 80 mg, mangaan (als chelaat) 35 mg, jodium (als kaliumjodaat) 0,65 mg, koper (als chelaat) 15 mg, selenium (als seleniumgist) 0,2 mg.  Natuurlijke antioxidanten: tocoferolextracten uit plantaardige olie (1b306(i)), ascorbylpalmitaat (1b304) en rozemarijnextract.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
26% 18% 32.5% 9.5% 4% 10% 1.3% 0.9% 3720 1.7% 0.25% 0.15% 0.1% 260mg/kg 160mg/kg 20%

Dierlijk eiwitgehalte is geschat

Beoordeling:

Carnilove True Fresh Turkey heeft een goede samenstelling. Er zit een goede hoeveelheid kwalitatief eiwit in, genoeg efficiënte omega 3 en de brokken zijn goed in balans qua voedingsstoffen.

Een opvallend ingrediënt is lemna-eiwit, dit is eiwit uit eendenkroos. Dit wordt gezien als een nieuwe kwalitatieve plantaardige eiwitbron voor mensen. Voor honden en katten is er nog weinig onderzoek naar gedaan. Kwaad zal het niet kunnen, zeker niet in de lage hoeveelheid van 0,5%. Carnilove noemt het zelf een goede bron van omega 3 en eiwit.

Alleen vers toegevoegd vlees
Carnilove True Fresh bevat alleen vers toegevoegd vlees en geen gedroogd vlees of vleesmeel. Is dat beter? Het heeft wel mijn voorkeur, omdat ik vermoed dat er minder belastende stoffen in zitten en het lijkt beter verteerbaar (onderzoeken hebben verschillende resultaten, geen duidelijke conclusie). Gedroogd vlees of vleesmeel wordt flink bewerkt: door middel van verhitting wordt een groot deel van het vet eruit gehaald en daarna wordt het gedroogd. Bij het zo sterk verhitten van vlees ontstaan er stoffen die schadelijk voor de gezondheid zijn. Die zijn ook aangetoond in hondenbrokken. En er verdwijnen gezonde stoffen. Het vers toegevoegde vlees ondergaat ook hitte tijdens het maken van de brok, maar in totaal minder dan vleesmeel.

Het verschil met Carnilove Fresh en Carnilove
Carnilove True Fresh onderscheidt zich door het niet bevatten van vleesmeel. Alle vlees in Carnilove True Fresh is vers toegevoegd. Carnilove Fresh bevat deels vers en deels gedroogd vlees. De “gewone” Carnilove brokken bevatten geen vers toegevoegd vlees. Het gevolg van alleen vers toegevoegd vlees, is dat het totale gehalte vlees in de brok wat lager is. Dat komt doordat vers vlees veel vocht bevat, daar blijft niet veel van over na het bereiden en drogen. Er zit nog steeds een prima hoeveelheid vlees in, maar minder dan in de andere Carnilove hondenbrokken.

Pro’s

 • Genoeg kwalitatief eiwit, uit vers toegevoegd vlees
 • Genoeg efficiënte omega 3 uit zalmolie
 • Alleen gecheleerde mineralen, dit is de best opneembare vorm.

Houd er rekening mee 

 • Er zit waarschijnlijk vrije glutamaat in de “natuurlijke smaakstoffen”. Hier kunnen honden overgevoelig voor zijn. Zie ook het artikel Smaakmakers in brokken.

Verkoop informatie:

Carnilove True Fresh Turkey is verkrijgbaar in zakken van
1,4 kg voor €13,95
4 kg voor €36,95 (€9,24/kg)
11,4 kg voor €79,95 (€7.01/kg)

Carnilove True Fresh kun je online bestellen bij Pawz Deli. Voor een zak van 11,4 kg betaal je geen verzendkosten en voor kleinere zakken betaal je €4,50 verzendkosten in Nederland en België.

Carnilove True Fresh bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
peulvruchten kalkoen scharrelvlees prebiotica, taurine, l-carnitine, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten vrije glutamaat carnilove.cz

5 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   De DCM-problemen leken vooral merkgerelateerd. Het bevatten van hoge hoeveelheden peulvruchten speelt daarbij mogelijk een rol, maar is niet de enige factor. Er is taurine en carnitine aan de brok toegevoegd, wat mogelijk een beschermende factor is. Ik heb geen DCM-meldingen op dit merk gehad. Het lijkt me veilig wat dat betreft. Al is afwisseling altijd beter, ongeacht of het een graanvrije brok is of niet.

 1. Ellabella

  Hoi Meike,

  Toen mijn hond deze brokken een maand lang kreeg (ik switch elke maand van brokken), gooide ze haar ochtendmaaltijd er soms uit. Was nieuw voor haar, en nu ze alweer een maand op andere brokken zit (Acana Classic), heeft ze er geen last meer van. Kan het aan de brokken liggen? Brok zelf is behoorlijk aan de maat, kan dat het ‘probleem’ zijn geweest (ze is wel een grote hond, 28 kg, dus zou geen probleem moeten zijn). Of heb je een idee wat anders de reden kan zijn geweest?

  Groet!

  1. Voerwijzer Meike

   Ja het klinkt aannemelijk dat het aan de brok zou kunnen liggen. Misschien een smaakje wat haar niet bevalt? Of misschien had er een gaatje in de verpakking gezeten waardoor het vet ranzig was geworden? De grootte van de brok klinkt voor mij niet als een goede reden, tenzij ze pijn aan haar gebit heeft en de andere brokken zonder kauwen doorslikt.

   1. Ellabella

    Dank voor je antwoord! Nu je ’t zegt: er zat een scheurtje in de zak, toen ie aankwam! Daar heb ik de webshop toen over gemaild. Ze zeiden dat ze de zakken altijd checken voor het verzenden, maar wellicht zat het er toch al langer. Dat is toch een nadeel aan online bestellen. Ga ik alerter op zijn!

Geef een antwoord