Essential Foods Superior Living

Ingredienten

Verse kip en eend, gedroogde kip en eend, zoete aardappel,erwten, verse zalm en forel, haver, lijnzaad, verse hele eieren, kippenvet, aardappel, leverbouillon, alfalfakiemen, vitaminen, mineralen, MOS, FOS, glucosamine*, chondroïtine*, MSM* (*allemaal uit natuurlijke bronnen), cranberry, açaí-bessen, bosbes, moerbes, appel, tomaat, sinaasappel, peer, wortel, spinazie, bloemkool, zeewier, goudsbloem, ginseng, groene thee, gember.

Toegevoegd o.a.: Zinkchelaat, mangaanchelaat, koperchelaat, natriumseleniet

 

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
30% 18% 32% 8% 3.5% 8.5% 1.6% 1.3% 3700 2.8% 1.6% 25%

Verteerbaarheid: 88-90%
Dierlijk eiwitgehalte schat ik op 25%

Beoordeling:

Essential Foods Superior Living vind ik een goede brok. Het bevat genoeg vlees, deels vers, wat zorgt voor goede kwaliteit eiwitten. De koolhydraten komen uit zoete aardappel, erwten en een beetje gewone aardappel, wat prima koolhydraatbronen zijn.

Scharrelkip en vrije uitloop eend
Ik vind het een pluspunt dat de eenden buiten konden komen, ze hadden vrije uitloop. De kip is scharrelkip, wat betekent dat ze iets meer ruimte hebben dan de kippen in de intensieve veehouderij, maar ze kunnen niet naar buiten. De vis is deels gevangen en deels gekweekt.

Gemaakt op 90°C
Essential foods extrudeert de brokken op 90°C. De meeste brokken worden op hogere temperaturen gemaakt. Op lagere temperaturen bereiden hoeft niet perse beter te zijn want het ontstaan van ongezonde stoffen en de kwaliteit van de ingrediënten zijn ook afhankelijk van andere factoren, maar schadelijker is het niet.

Pro’s

 • Goede balans tussen eiwit, vet en koolhydraten
 • Goede kwaliteit eiwit, namelijk uit vers en gedroogd vlees van dieren die meer bewegingsruimte hadden dan in de intensieve veehouderij
 • Diervriendelijker vlees
 • De brok is gemaakt op 90°C.
 • Bevat grotendeels gecheleerde mineralen, deze zijn beter opneembare dan de “normale” goedkopere vormen
 • Goede balans tussen omega 3 en omega 6 vetzuren

Con’s

 • Bevat deels minder goed opneembare mineralen zoals natriumseleniet

Het bevat ook leverbouillon. Dit is meestal gehydrolyseerde lever, wat vrije glutamaat bevat. (Lees ook het artikel Smaakstoffen in brokken.) Echter geven ze aan dat het hier om leverpulp met water gaat.

Verkoop informatie:

Essential Foods is verkrijgbaar in zakken van:
3 kg voor €25,50 (€8,50/kg)
12,5 kg voor €67,50 (€5,40/kg)

De brokjes in de 3 kg-zakken zijn van klein formaat.

Essential Foods is online te bestellen bij Cool4pets.be

K9 Natural Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel, bataat, peulvruchten kip, vis, ei vrije uitloop, scharrelvlees, wild (vis), gekweekt (vis) prebiotica, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten natriumseleniet, lijnzaad www.essentialfoodsgb.co.uk/

2 Comments

 1. Nim

  Hoi, ik ben opzoek naar nieuwe brokken voor mijn hond van 15mnd. en Kwam dit tegen op je site. je zegt:
  “Het bevat ook leverbouillon. Dit is meestal gehydrolyseerde lever, wat dezelfde smaakstof bevat als MSG. (Lees ook het artikel MSG in brokken.) Echter geven ze aan dat het hier om leverpulp met water gaat.”

  Bedoel je dat je het oneens bent met de leverancier? of dat leverpulp beter is dan leverbouillon? ik begrijp je laatste zin niet helemaal.
  Dank voor je uitleg.

Geef een reactie