Farmina N&D Pumpkin – Lam & Bosbes


Laatst bijgewerkt: 24 april, 2023

Ingredienten

Lamsvlees (22%), gedehydrateerde lamproteïne (20%), erwtenzetmeel, kippenvet, gedroogd pompoen (5%), gedroogde eieren, haring, gedehydrateerde haringproteïne, visolie (van haring), erwtenvezel, gedroogde wortelen, luzernemeel, inuline, fructo-oligosachariden, gistextract (bron van manno-oligo-sacchariden), gedroogde bosbessen (0.5%), gedroogde appel, gedroogde granaatappel, gedroogde zoete sinaasappel, gedroogde spinazie, psylliumschillen en zaden (0.3%), natriumchloride, gedroogde biergist, kurkuma (0.2%), aloë vera-extract, glucosamine, chondroïtinesulfaat.

Toegevoegd per kg: Vitamine A 15000 IU, Vitamine D3 1500 IU, Vitamine E 600 mg, Vitamine C 150 mg, Niacine 37.5 mg, Calcium-D-pantothenaat 15 mg, Vitamine B2 7.5 mg, Vitamine B6 6 mg, Vitamine B1 4.5 mg, Biotine 0.38 mg, Foliumzuur 0.45 mg, Vitamine B12 0.1 mg, Cholinechloride 2500 mg, Bètacaroteen 1.5 mg, Zink (zinkchelaat) 163.8 mg, Mangaan (mangaanchelaat) 64.6 mg, IJzer (ijzerchelaat) 58.3 mg, Koper (koperchelaat) 15.8 mg, Selenium (seleniumgist), 0.00088 mg, DL-methionine 4000 mg, taurine 1000 mg, L-carnitine 300 mg. groene thee-extract 100 mg, rozemarijnextract.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
28% 18% 33.5% 8.6% 2.9% 9% 1.1% 0.8% 3926 3.3% 0.9% 0.5% 0.3% 1200mg/kg 900mg/kg 27%

Beoordeling:

Farmina N&D Pumpkin Lam & Bosbes heeft een goede samenstelling. Het bevat een goede balans tussen eiwit, vet en koolhydraten en gezondheidsondersteunende supplementen.

Pro’s

 • goede hoeveelheid kwalitatief eiwit (96% van het eiwit is dierlijk)
 • goede balans tussen eiwit, vet en koolhydraten
 • genoeg efficiënte omega 3
 • alle toegevoegde mineralen zijn in gecheleerde vorm toegevoegd, dit is de best opneembare vorm
 • bevat goede hoeveelheden toegevoegde glucosamine en chondroitine, wat een positief effect op de darmgezondheid en de gewrichten kan hebben
 • het lamsvlees is van lam uit Nieuw Zeeland. Dit is diervriendelijker vlees, omdat de lammeren buiten leven. (Qua duurzaamheid scoort het minder, omdat het vlees vanuit de andere kant van de wereld hierheen gehaald wordt)

Verschil met de andere Farmina N&D Pumpkin-smaken 
Farmina N&D heeft voor volwassen honden ook de smaken

Het enige verschil tussen deze smaken is de eiwitbron/het diersoort.

Verschil met andere Farmina-lijnen
Farmina heeft meerdere lijnen. Een overzicht hiervan is te zien in de Review Farmina hondenbrokken. Farmina N&D Pumpkin bevat:

 • meer vlees dan gemiddeld (alleen N&D Prime bevat iets meer vlees)
 • erwtenzetmeel als koolhydraatbron
 • 10% pompoen

Verkoop informatie:

Farmina N&D Pumpkin Lam & Bosbes is verkrijgbaar in zakken van
2,5 kg voor €30,90 (€12,36/kg)
12 kg voor €82,90 (€6,91/kg)

De brokken in de 2,5kg-zakken zijn klein en de brokken in de grote zakken zijn ‘normaal’.

Farmina hondenbrokken zijn online te bestellen bij Cool4pets

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, kleine brokjes, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking peulvruchten vis, lam/schaap, ei vrije uitloop prebiotica, taurine, l-carnitine, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten gist, vrije glutamaat, visolie www.farmina.com/nl

18 Comments

 1. Caeleste

  Mijn reu van 1 jaar heeft terugkerend last van struviet. Hij krijgt dit voer en gaat hier verder goed op. Mijn dierenarts kraakt dit voer af zonder goede onderbouwing en raadt aan ander voer te geven. Ze reageert erg defensief als ik haar vraag welk voer en waarom Farmina niet goed is. Ze gaf me het standaard antwoord dat ik Hills/Royal Canin/Trovet moest proberen en zei dat ze me niet perse een blaasdieet aanbeveelt, maar dat Farmina simpelweg niet goed is. Welke brokken zou jij in mijn situatie aanbevelen? Rauwvoer is in mijn situatie lastig omdat ik geen vriezer heb.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou ook niet weten aan welk criterium van de dierenarts Farmina niet voldoet, dus daar kan ik lastig bij helpen. Het komt over als een dierenartsen die zich niet in voeding verdiept heeft en afgaat op de lesstof in de opleiding, die vaak door merken zoals Royal Canin beïnvloed is. Sommige dierenartsen vertrouwen vooral/alleen merken waarvan een vertegenwoordiger ze heeft overtuigd dat het betrouwbaar is. Dus daar vallen ze dan altijd op terug. Zonder argumenten op het gebied van voeding of gezondheid. Als Farmina goed bevalt, zie ik geen reden om te switchen.

 2. Mona

  Hallo Meike,
  Ik zou wel eens een Farmina variant willen proberen voor mijn Dwergschnauzer
  Is dit te combineren met Celtic Connection .
  Ze word gesteriliseerd dus ook met het oog op kans op gewichtstoename, zag ik dat hun een variant hebben voor gesteriliseerde honden. Is dit perse nodig of is een andere smaak ook goed.
  Of heb je nog een ander voorstel. Ze is is nogal kieskeurig.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja je kunt beide merken combineren. Ik zou eerst “gewone” voeding proberen, en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid naar beneden afronden. Let ook op de extraatjes, houd deze calorie-arm. Houdt het gewicht van de hond goed in de gaten, als dit te hoog wordt, kun je alsnog een brok met een lager vetgehalte proberen, of het voer gaan combineren met calorie-armer voer zoals natvoer bijvoorbeeld

 3. Rianneke

  Hoi Meike,

  Allereerst wil ik je bedanken voor je uitgebreide site echt heel fijn! Ik heb een vraag voor mijn pup Luke… Hij stond op Edgar Cooper maar had daar ineens een hele slechte reactie op. Hij staat nu op Virbac Gastro (van dierenarts) en zijn ontlasting is goed, maar hij blijft veel jeuk houden. Ik heb nu net deze brokken binnen gekregen, ik wil graag af van rund en kip. Nu zie ik wel kippenvet staan in de ingrediëntenlijst. Zou dit uitmaken? Lam, paard en hert gaat wel goed. Wat zou ik anders nog kunnen proberen voor hem? 😅

 4. Joep22

  Hoi Meike,
  Het vrije glutamaat in deze brok is het gistextract bron van manno oligo sacchariden? Maar als hier vrij veel van in zit volgens de lijst waarom dan toch 5 sterren?
  Brok wordt hier goed verdragen en afgewisseld met andere smaken en Celtic Connection… Grote voordeel van Farmina is dat er taurine aan toegevoegd is…

  1. Voerwijzer Meike

   Er zit volgens mij niet zoveel gistextract in (het staat in de ingredienten-opgave na FOS en dat is nooit veel) en ik heb geen goede informatie kunnen vinden over de vrije glutamaat in gistextract. Ik zelf denk dus dat de hoeveelheid niet hoog is.

 5. Truffel

  Hi Meike,
  Wij hebben deze brok sinds juli voor onze Australian Labradoodle van 9 maanden. Hij eet het niet erg enthousiast. Eigenlijk alleen aan t einde van de dag of snachts, omdat hij niets anders krijgt. Daarnaast vinden we zijn ontlasting veel en zacht. Hij vindt de Ocean nog minder aantrekkelijk. De puppy variant kreeg hij hele dunne ontlasting van. Eerder hebben we Acana Red geprobeerd, maar ook daarvan kreeg hij dunne ontlasting. Hij at ook dat eerst heel enthousiast, maar in de loop der tijd steeds minder.
  Edgard &Cooper ging ook niet goed, met als resultaat dunne ontlasting.
  Hij kreeg van de fokker CarniBest. Dit ging hij vanaf 5 maanden steeds vaker laten staan. Ook kreeg hij vezelige ontlasting hiervan.
  Graag willen we hem een biologische brok geven. We reizen veel en kunnen vers vlees niet makkelijk meenemen en goed houden. Heb je nog andere suggesties?
  We horen het graag, bedankt voor je hulp alvast. Pootje van Truffel.

  1. Voerwijzer Meike

   Je zou biologisch blikvoer kunnen proberen. Als reizen echt het enige is wat je tegenhoudt om rauwvoer te voeren, en je wilt het wel graag voeren:
   – je kunt sowieso rauwvoer voeren wanneer je niet op reis bent, en eventueel houdbaar voer voeren als je onderweg bent
   – in elke supermarkt is wel vlees te koop. Door er Alphamix van Dogocook bij te geven maak je er een complete maaltijd van. In een koelbox met ijsblokjes kun je vlees prima 24 uur bewaren, je hoeft dan maar 1x per 2 dagen naar winkel.

   Voor ons is vlees+Alphamix( plus groenten van onze eigen maaltijd) en houdbaar voer voor de dagen dat we niet naar een winkel gaan de beste oplossing tijdens het reizen.

   1. Truffel

    Wij oriënteren ons zo breed mogelijk, maar CarniBest ging ook niet goed. Daarnaast reizen we veel en willen we daarom geen vers veld geven. We zijn niet in de gelegenheid om regelmatig naar de winkel te gaan.We willen graag alles aan boord hebben.

    We kijken nu naar Renske, maar we zien dat je het natvoer van Renske niet hebt beoordeeld. Heb je daar al ervaring mee?
    Ook kijken we naar Carnilove, zodat we een combinatie van natvoer en brokken kunnen geven.

  1. Voerwijzer Meike

   Deze brok is wel geschikt als je hond tegen lam, ei en haring kan. Omdat dat drie eiwitbronnen zijn, is het niet één van de eersten die ik aanraad bij allergie, omdat
   – het risico op een allergische reactie kleiner is als er maar één eiwitbron in de brok zit
   – als de hond op deze brok een allergie ontwikkelt, je vervolgens die eiwitbronnen moet vermijden (in plaats van 1)

   Kortom, de brok kan geschikt zijn, maar meerdere eiwitbronnen heeft wat nadelen tegenover één eiwitbron.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter