Grandorf Witte vis & bruine rijst


Laatst bijgewerkt: 15 februari, 2023

Ingredienten

Gedehydrateerde kabeljauw, Gedehydrateerde haring, Volkoren bruine rijst, Kalkoenvet, Gedroogde cichorei (bron van prebiotica), Johannesbroodmeel, Gedroogde zoete aardappel, Gedroogde spinazie, Verse zalmolie, Johannesbroodmeel, Gedroogde appel, Gedroogde Antarctische krill, Biergist, L-carnitine, Glucosamine, Chondroitine, MSM (Methylsulfonylmethane), Mix van natuurlijke antioxidanten (rozemarijn, grapefruit, sinaasappels, kurkuma en syzygium )

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
25% 14% 41.5% 7.5% 3% 9% 1.4% 1.2% 4050 3.5% 1.6% 1500mg/kg 1000mg/kg 19%

Beoordeling:

Grandorf White fish & brown rice heeft een prima samenstelling. Ik raad niet aan om langdurig visbrokken als hoofdvoeding te geven zonder goede reden,  maar kan prima gebruikt worden om mee af te wisselen. Waarom dit zo is lees je in het artikel Zijn visbrokken gezond?

Geschikt bij voedselallergie
Grandorf White fish & brown rice kan een oplossing zijn voor honden met voedingsallergie. Houd er wel rekening mee dat er kalkoenvet inzit. De meeste allergische honden reageren alleen op eiwitten en niet op vetten, maar in enkele gevallen is dit wel zo.

Pro’s

 • Goede balans tussen eiwit, vet en koolhydraten
 • Prima eiwitkwaliteit, het eiwit is afkomstig uit vis
 • Goede omega 3-bronnen voor genoeg bruikbare omega 3-vetzuren (DHA en EPA)
 • Bevat stoffen ter ondersteuning van de gewrichten

Con’s

Grandorf hondenbrokken bevatten eerst vitamine K3, maar tegenwoordig niet meer.

Zie ook de Review Grandorf Hondenbrokken

Verkoop informatie:

Grandorf witte vis en rijst is verkrijgbaar in zakken van
1 kg voor €12,95
3 kg voor €28,95 (€9,65/kg)
12 kg voor €83,95 (€7/kg)

Grandorf online bestellenGrandorf kun je online bestellen bij The Doggy Shop.Voor een zak van 12 kg betaal je geen verzendkosten en voor een zak van 3 kg betaal je €5 verzendkosten in Nederland en België.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking rijst, bataat vis gekweekt (vis) prebiotica, l-carnitine, visolie, glucosamine & chondroitine, chelaten gist, visolie grandorf.eu

3 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Dat is een interessante bevinding! Het zou fijn zijn als dat aan de voeding ligt, dan is het makkelijk verholpen. Maar dan zou er ook iets mis zijn aan de voeding, wat aan de ingrediënten en analyse niet te zien is.

  Rauwvoer heeft geen negatieve gevolgen voor het gebit, tenzij je te harde botten gaat voeren. (Zie ook de vleesbottenlijst: https://www.voerwijzer.com/vleesbottenlijst-hond). Het veiligst is om gemalen rauwvoer te geven. Hier is een lijst met merken die ik vertrouw op hun kwaliteit en (smaken hebben) die voor pups geschikt zijn, en daarmee ook voor voortplantende teven: https://www.voerwijzer.com/goed-rauwvoer-kvv-voor-pups/

  1. Hartelijk dank voor jouw snelle reactie. Hier kunnen we mee verder. Marc zal nog eens overwegen om eventueel naar rauwvoer over te stappen. Fijn weekend en wij zijn al jaren fan van jouw website. Adoptanten verwijzen wij steeds door naar voerwijzer als ze van plan zijn om voeding aan te passen. Goede informatie is goud waard.

 2. Goeiemorgen! Marc, mijn partner, is meer dan 20 jaar hobby fokker van Beagletjes. Wij zijn vorig jaar overgestapt van RC naar Grandorf en zeer tevreden van hoe onze lieverds hierop reageren. Mooie vacht, minder jeuk, mest super, ze eten het super graag maaaar de vruchtbaarheid is precies ook verdwenen. Ik denk dat het toeval is maar Marc denkt dat het te maken heeft met het nieuw voer. Geen idee hoe dit te achterhalen. We hebben BARF ook overwogen maar DA vreest voor de gezondheid van de tandjes van onze lieverds. Alvast bedankt voor uw antwoord.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter