Platinum Adult Chicken


Laatst bijgewerkt: 10 augustus, 2023

Ingredienten

Vers kippenvlees (70 %), rijst, maïs, gedroogd kippeneiwit, gehydrolyseerde gevogelteproteïne, gedroogd biergist, gedroogde appelpulp, zalmolie, yucca-extract, koudgeperste lijnzaadolie, koudgeperste olijfolie, groenlipmosselextract, wortels, tomaten, afrikaantje , gedroogde paardenbloem, broccoli, groene thee, kamille, oregano, mariadistelzaad, cranberryzaad, algen, kaliumchloride.

Toegevoegd per kg: Vitamine A 10.000 IE,  vitamine D3 1.600 IE,  vitamine E (alfa-tocoferolacetaat) 150 mg, vitamine B1 6 mg, vitamine B2 10 mg, vitamine B6 3 mg, vitamine C (ascorbylmonofosfaat, calcium-/natriumzout) 70 mg, vitamine B12 40 mcg, niacine 20 mg, pantotheenzuur 20 mg, biotine 200 mcg, foliumzuur 300 mcg, choline 1.500 mg, ijzersulfaat 75 mg, kaliumjodide 1,5 mg,  kobaltcarbonaat 1 mg, kopersulfaat 19 mg, mangaansulfaat 40 mg, zinkoxide 50 mg, zinkchelaat 100 mg, natriumseleniet: 0,4 mg.

Bereidingswijze
Platinum hondenbrokken worden niet geëxtrudeerd of geperst, maar worden zo bereid:

 1. De ingrediënten worden gemeng en worden bij 95°C  in het eigen vocht gegaard
 2. Het mengsel wordt gedroogd
 3. op kamertemperatuur worden er  koudgeperste oliën, kruiden en vitaminen aan toegevoegd
 4. er worden brokjes van gesneden, die daarna direct worden ingepakt

 

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
26% 16% 31.3% 7.9% 2% 18% 1.5% 1% 9644 % % 22%

Beoordeling:

Platinum Adult Chicken is brok met een prima vleesgehalte en geen goedkope plantaardige eiwitbronnen. Wat bijzonder is aan deze brok, is dat alle vlees vers is toegevoegd. Het vlees heeft dus minder hitte en bewerking ondergaan en is niet bewaard met conserveringsmiddelen. Daarnaast is de brok op maximaal 95 graden verhit, terwijl bijna alle geëxtrudeerde brokken (dat zijn de meeste brokken) op hogere temperaturen verhit wordt. Hierdoor is waarschijnlijk het eiwit van betere kwaliteit dan veel andere brokken. Platinum adverteert er zelf mee 70% vlees te bevatten, wat klinkt als een heel hoog vleesgehalte. Door de verhitting van de brok verdwijnt er erg veel vocht en aangezien vlees veel vocht bevat, blijft er veel minder vlees over dan de oorspronkelijke 70%. Dit kun je zien aan het eiwitgehalte, deze is niet erg hoog. Het vleesgehalte is dus niet zo hoog als je zou denken, maar er zit genoeg vlees in.

Er zit rijst en maïs in. Rijst zorgt niet snel voor een vervelende reactie, maïs waarschijnlijk iets sneller. Beide zijn glutenvrije granen.

Een nadeel vind ik dat er gebruik is gemaakt van goedkope mineralen, deze zijn minder goed bruikbaar voor het lichaam.

Pro’s

 • Genoeg kwalitatief eiwit, uit alleen vers toegevoegd vlees
 • mooie balans tussen eiwit, vet en koolhydraten
 • bereid op lagere temperaturen dan de meeste geëxtrudeerde brokken

Con’s

 • waarschijnlijk weinig efficiënte omega 3. Lijnzaadolie vind ik geen goede bron van omega 3 vetzuren, honden kunnen deze vorm van Omega 3 (ALA) namelijk niet effectief omzetten naar bruikbare Omega 3 vetzuren (DHA en EPA). Daarnaast oxideert het snel, wat ongezonde stoffen veroorzaakt.
 • het bevat waarachijnlijk smaakstoffen op basis van vrije glutamaat, namelijk de gehydrolyseerde gevogelteproteïne.  Hier kunnen honden gevoelig voor zijn. Lees meer in Smaakstoffen in brokken.

Verkoop informatie:

Verkrijgbaar bij in zakken van
1,5 kg voor €17,48 (€11,65/kg)
5 kg voor €35,01 (€7/kg)
10 kg (2 x 5 kg) voor €61,02 (€6,10/kg)
15 kg (3 x 5 kg) voor €73,46 (€4,90/kg)
20 kg (4 x 5 kg) voor €96,07 (€4,80/kg)
25 kg (5 x 5 kg) voor €116,43 €3,66/kg

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
adult, kleine brokjes, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking mais, rijst kip, onbekend vee-industrie prebiotica, visolie, vers vlees gist, plantaardige olie, natriumseleniet, vrije glutamaat, visolie www.platinum.com

62 Comments

 1. Onze hond lijkt last te hebben van een tot nu toe milde vorm van SLO waarbij zijn nagels los gaan zitten/ scheuren. Jip wordt in februari 4 jaar en krijgt vanaf pup af aan Platinum voer. Alleen droog voer en met name Adult checken en Adult Iberico. Nu lees ik dat in dit voer weinig tot geen Omega 3/6 zit. Ik lees ook op verschillende forums dat Omega 3 (als supplement) goed zou kunnen helpen tegen SLO.

  Ik ben benieuwd of de klachten van Jip zouden komen door het gebrek van Omega 3/6 in het voer van Platinum. Hoe kijken jullie hier tegenaan?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik ben niet bekend met SLO, en heb dus geen visie op het ontstaan van de ziekte. Over het algemeen kan een tekort bijdragen aan het ontstaan van een aandoening, maar het zal niet de enige reden zijn. Omega 3 en 6 zijn belangrijk voor het immuunsysteem, en als SLO een auto-immuunziekte is, kan dat zeker een relatie hebben. Ik denk dat er niet te weinig omega 6 in deze brok zit, aangezien kippenvet de hoofdbron van het zal zijn. Of er genoeg of te weinig efficiënte omega 3 in zit, is ook niet met zekerheid te zeggen, aangezien de hoeveelheid DHA en EPA onbekend zijn.

   Voor nu is het belangrijkst om de klachten zoveel mogelijk te beperken, en ik zou zeker een goed omega 3-supplement toevoegen (geen lijnzaadolie) om te kijken of dat helpt.

 2. Petra-Lilly

  Hoi Meike,

  Ik heb een cockapoo pup van 17 weken, Lilly. Ze krijgt nu de brokken die ze bij de kennel nog kreeg dat zijn krokante brokken van Puro. Ik wil graag overstappen op ander voer en wil eigenlijk brokken en iets van een complete kvv gaan geven. Ik zag deze brokken van platinum. Kan ik deze met kvv combineren? Ik lees dat je Acana goed vind, kan je acana met kvv combineren? En welke kvv zou je adviseren? Ik hoor het heel graag,

  Groetjes Petra en Lilly

   1. Voerwijzer Meike

    Ik zou een paar weken wachten met de overstap, zodat de stress voor het lichaam van je pup minder groot is. Ja je kunt Acana prima combineren met kvv, en Platinum ook. Voor de meeste honden gaan krokante brokken prima samen met kvv.

    Welke kvv het meest geschikt is hangt af van je wensen en budget, maar je zou bijvoorbeeld in het kvv-overzicht kunnen aanvinken dat je een kvv wilt die compleet is door premix en mixen heeft die voor pups geschikt zijn.

    1. Petra-Lilly

     Bedankt voor je antwoord!

     Toch nog langer wachten met ander voer? Ze is inmiddels bijna 8 weken bij ons.

     En bij overstap geleidelijk overstappen met de krokante brokken die ze nu heeft? Of in 1 keer?

     Iedereen schrijft het al naar je, maar wat een fijne site is dit! Als leek zie je met alle voedingsmogelijkheden door de bomen het bos niet meer 🙂

     Ik zag trouwens ook Renske? Vind je dat beter dan acana of platinum?

     1. Voerwijzer Meike

      Oh nee als je pup al zo lang bij je is, dan kan je wel meteen overstappen 🙂 Vaak gaat het prima als je in één keer overstapt, maar als je het geleidelijk doet verklein je het risico op diarree.

      Renske is ook prima, maar bevat net als Platinum (ik zou dan wel de puppyvariant nemen) wat minder eiwit. Vergelijk mijn beoordelingen maar eens, of kijk zelf naar de samenstelling met dit artikel erbij: https://www.voerwijzer.com/zo-kies-je-goede-puppybrokken/

 3. Irene Verbeek

  Hoi Meike,

  Allereerst : fijn om al je tips en adviezen te lezen. Ik heb 2 berghonden van de Maremmen, reu van 2 jaar en teef van anderhalf. De reu is een zorgenkindje. Lastige eter en niet dik te krijgen. Hij weegt nu 58 kilo maar is echt mager; heupbotten en ruggegraat is duidelijk voelbaar. Door zijn dikke vacht zie je dat niet, maar voor zijn gezondheid zou ik er graag wat extra kilo’s op hebben (ook niet teveel, want zijn heupen zijn niet z’n sterke punt helaas…). Hij krijgt nu Smolke large breed, 900 gram per dag (dus ruim meer dan de voorgeschreven hoeveelheid). Heb hiervoor Pro Plan gegeven maar die liet hij op een gegeven moment staan.
  Is het slim om bijv. te combineren met Smuldier ?
  En zou Platinum iets kunnen zijn voor hem ? Hij is veel buiten en is actief samen met onze teef (die overigens perfect op gewicht blijft met 450 gram Smolke per dag).

 4. R.

  Ik geef mijn honden al lange tijd deze brokjes. Ze vinden het erg lekker en doen het er goed op. Maar zijn deze brokjes nou wel of niet graanvrij?
  Op de website staat dat alle soorten graanvrij zijn, maar vallen rijst en mais ook niet onder granen?
  Is Platinum voeding BHA/BHT/Ethox-vrije en graan- en glutenvrije voeding?
  Alle 3 de smaken?

  1. Voerwijzer Meike

   Platinum is niet graanvrij, want rijst en mais zijn granen. Maar graanvrij betekent niet dat het beter is dan een brok met granen, ik kijk liever naar welke granen of graanvervanger er precies inzit en vooral ook hoeveel. Elke zetmeelbron (zoals graan, peulvruchten of aardappelen) hebben hun eigen nadelen. Afwisselen vind ik daarom altijd een goed idee. Platinum voegt geen BHA, BHT of Ethoxyquine toe, maar gebruikt antioxidanten op vitaminebasis: sterk tocoferolhoudende extracten. Wel kunnen er in de grondstoffen BHA of BHT zitten, dit wordt soms in het vleesmeel of in de olie gebruikt om het te conserveren tot het in de brok terechtkomt.

 5. Marieke

  Ben ik nog een keer. Brokjes zijn binnen, de platinum lamrijst. Ik vind ze behoorlijk heftig ruiken en vroeg mij af hoeveel zout hierin zit. Bij de omschrijving staat…toegevoegd 0,7 mg calcium, natriumzout. Navraag bij platinum levert op, geen toegevoegd zout, alleen zout dat van nature in de grondstoffen zit, 0,4. Kan jij dit verklaren, en is het een te zoute brok voor ons hondje van 5 mnd? Overigens, ze vindt ze lekker, en de kat ook, want die betrapte ik op mee eten. Maar goed, alles wat nieuw is is lekker.

  1. Voerwijzer Meike

   Nee ik weet niet hoeveel zout er inzit. Of geven ze aan dat er 0,4% natrium inzit? Dat is niet te zout. In alle voedingsmiddelen zit een beetje natrium, en in sommige mineraalverbindingen ook. Zo kun je dus toch nog op 0,4% natrium komen. Natrium is een essentiële voedingsstof, dus het moet er ook wel inzitten.

 6. Marieke

  Dag Meike, weer hartelijk dank voor je reactie. Ik heb een zakje platinum lam besteld, nu wordt aangeraden in 1 x over te stappen. Is dat handig? Zou zijn omdat het een ander soort brok is….. alvast weer hartelijk dank voor je reactie. Marieke

  1. Marieke

   Dank je Meike. Ja, de ca en de na, vlgs mij was dat goed in beide brokken, wolfsblut en platinum. Inmiddels de wolfsblut gegeven. Paar brokjes per dag door de nutro, maar, dunne ontlasting, slijmerig, vies groen. Nu 10 dagen gegeven, vandaag weer 100% op de nutro, ben benieuwd. Misschien is platinum minder ,,zwaar,, voor haar. Vind jij platinum lam een goede brok? 70%vlees, daar zit natuulijk veel water in..

   1. Voerwijzer Meike

    Lijkt me prima om te proberen, mijn beoordeling daarvan zal ongeveer dezelfde zal zijn als die van Platinum Adult Chicken. Het vocht uit de 70% vlees is grotendeels verdwenen, dus er zit niet zoveel vlees in als het lijkt, maar nog een prima hoeveelheid.

 7. Monique

  Beste Meike,

  Ik wil overstappen van Hill’s naar een andere brok. Heb van een dierenzaak een proefzakje van Edgard Cooper meegekregen. Is dat bekend bij je en wat kun je erover zeggen?

  Van hill’s krijgt mijn hond geen goede ontlasting.

  Alvast bedankt.
  Monique

  1. Voerwijzer Meike

   Bedankt voor je reactie Ine, ik heb de samenstelling geupdate en zie inderdaad dat er geen bietenpulp meer in zit. Zo te zien hebben ze dit vervangen met alfalfa. Ik weet niet of dit dezelfde positieve eigenschappen voor de darmflora heeft als bietenpulp, ik zou dat eens moeten uitzoeken.

 8. Hallo,

  Ik heb een Dobermann puppy van 8 maanden. Zij stond op Orijen Large Puppy aen dat ging goed. Soms wat dunnere ontlasting, maar vaak,ook gewoon goed. Mijn pup is een risico voor zichzelf in de zin dat ze alles eet wat ze vind. Hoewel we haar constant in de gaten hielden, is het toch ergens misgegaan. Twee weken geleden kreeg ze een darminvaginatie. Door de necrose is jammer genoeg een stuk dunne darm verwijderd en erger nog de poort tussen de dunne en dikke darm. Voorlopgi staat de hond nu op 600gr HIlls ID. Ze woog 27kilo voor de operatie, is tot 22 kilo gezakt en is nu terug geklommen naar 25 kilo. Het risico bestaat dat zij de rest van haar leven dunne ontlasting houdt. En voorlopig is dat idd wat ik zie. De transit is ook sneller als voorheen. Nu denkt de dierenarts dat ze de rest van haar leven op Hills ID moet of toch zeker tijdens haar groei. Ik houd niet zo van die voeding. Eerste bestanddeel zijn granen. Zou ik het aandurven om de hond op vers vlees te zetten? Ik woon in Frankrijk en zou graag de complete maaltijden van Easy Barf geven. Kan u hier eens naar kijken qua samenstelling?

  Alvast bedankt,
  Karen

  1. Voerwijzer Meike

   Oei wat heftig, ik zou eerst met een goede dierenarts bespreken of de darmen geheeld genoeg zijn om veilig rauw te kunnen voeren. Anders is een zelf gekookt menu een betere oplossing. Ik kan Easy Barf niet goed beoordelen. Ik zie dat er geen organen inzitten, maar het zou wel compleet kunnen zijn als er vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. Dat kan ik niet vinden.

   1. De darmen zijn volledig geheeld na 3 weken, dus dat is geen probleem. Ik mag dus overschakelen op een ander voer, alleen houdt mijn dierenarts niet van rauwe voeding, terwijl ik ervan overtuigd ben dat dit ervoor kan zorgen dat mijn hond misschien minder dunne ontlasting zal hebben, omdat haar lichaam de rauwe voeding beter kan verteren. Easy Barf gebruikt wel organen, enkel in het starterspakket voor de eerste 7 dagen nog niet, om de overgang goed te laten verlopen. Normaal 55% vlees, 15% bot, 15% organen en dan 15% groenten/fruit. Zou een hond niet beter barf verteren dan brokken met granen? Ik geloof nl niet echt in de Hills brokken.

    1. Voerwijzer Meike

     Ja gemalen rauwe vleesvoeding is beter en makkelijker verteerbaar dan brokken, met of zonder granen. Als er 2-4% lever inzit, 2-10% hart en het calciumgehalte is hoger dan het fosforgehalte, dan is het waarschijnlijk een prima voeding. En zeker het proberen waard. Laat je weten hoe het gaat?

 9. Aukje

  Dag Meike,

  Graag zou ik je om advies vragen, zo’n anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met mijn hond deze brokken te geven, op een gegeven moment werd zijn ontlasting steeds dunner, ik kreeg ook het gevoel dat het voer te “rich” voor m was ofzo. Hij heeft allergische aanleg, de juiste voeding vinden is altijd wel een dingetje geweest en voor rund lijkt hij iig allergisch.
  Vervolgens overgestapt op Arcana Lam, maar die at hij op een gegeven moment niet meer, mits ik visolie toevoegde, maar ontlasting bleef was ‘lastig’.
  Voeding getest, Arcana bleek niet zo geschikt voor hem, mede door de lam, iets met eend of konijn zou beter zijn.
  Probiotica gegeven en op vers vlees, eend/konijn gezet, dat ging een tijd goed. Platinum was ook als goed getest, dus idee was dat als zijn ontlasting was gestabiliseerd, hij weer deze brokken kon krijgen. Dat ging vervolgens weer een tijd goed, maar nu heeft hij al veel te lang, last van dunne ontlasting en haaruitval over zijn hele lijf, maar duidelijker zichtbaar op de poten omdat hij daar minder haar heeft (kruising boeren/fox/jack)
  Maak me oprecht zorgen en weet niet goed welk voer te geven, ben weer overgestapt op vers vlees konijn, maar ontlasting blijft wisselend dun en zijn haren blijven uitvallen.
  Heb je misschien tips op voeding gebied of ervaring met reden dat haren uitvallen ivm voeding en welke voeding of ingrediënten dan juist wel of niet te geven?
  Alvast bedankt!

  Groetjes, Aukje

  1. Voerwijzer Meike

   Oei lastig! Heb je ook gekeken of het een omgevingsallergie kan zijn? Of stressgerelateerd? Het enige qua voeding waar ik aan denk nu is zinktekort of omega 3-tekort. Dat zijn twee voedingstoffen die in zowel Platinum als Kivo Konijn niet optimaal zijn en die vachtproblemen kunnen geven.

 10. Tessa

  Meike, 

  ben ondertussen de platinum iberico greens aan mijn volwassen honden aan het geven en de pups krijgen puppy kip, moet zeggen dat het hier met zeer veel smaak wordt binnen gespeeld 😉 

  kan u mij ook nog zeggen wat u van vol-bytes vindt en hoe u tegenover geperste brok staat ? 

  Grtjs Tessa 

   1. Tessa

    Zo ondertussen al 2 weken platinum aan het geven, voor de volwassen honden Iberico greens, ze lusten het super graag, blij dat zonder granen is, ben ik toch voorstander van, en heb 1 adult die anders met lange tanden brokken eet en deze gaan goed binnen, vind ze zelf ook lekker ruiken en best goed dat ze zacht zijn voor mijn 12j oude rakker 😉
    aan de pups geef ik puppy chicken spijtig genoeg met een graansoort, de kleinste braakt regelmatig nu 🙁 dus verteerd het toch niet zo goed!!
    ze lusten het super graag !
    de ontlasting is wel meer maar goed, ook grotere Hopen bweikh hahahahaha
    wat me ook opvalt is dat ze wel allemaal veeeeeeel meer drinken………is dat goed ? Weet het niet
    Ga toch ook eens Acana aanraden, bedankt Meike voor alles, je bent Top, blij dat er mensen zijn die zich ook bekommeren over hun honden, wetende dat er zoveel sukkelaars zijn ocharme

    liefs Tessa 

 11. Voerwijzer Meike

  Het is niet erg hoor. De bereidingswijze spreekt mij ook aan, en ik vind het niet een slecht merk. Jammer vind ik wel dat de mineralen in goedkope vorm zijn toegevoegd.

  Er zit 70% vers vlees in, dat kan best kloppen, vóór de bereiding. Stel je gooit 700 gram vers vlees in de oven, en daarbij doe je 270 gram meel (graan) 10 gram gedroogde kruiden en 20 gram vet. Dit verhit je totdat het meeste vocht uit het vlees is. Dan is daar niet zoveel meer van over. Het meel bevatte al geen vocht meer en is dus niet in hoeveelheid geslonken. Uiteindelijk heb je dan misschien 200 gram vlees en 250 gram meel en de 30 gram kruiden en vet. Dan bestaat de brok uit nog maar 40% vlees.

  Het zou anders zijn als ook het graan in gekookte vorm met vocht toegevoegd zou zijn. Maar dit wordt altijd al in droge vorm toegevoegd. 

  Het is geen ramp, want een gezonde hond heeft geen enorme hoeveelheid eiwit nodig. Maar als je graag een brok met veel vlees wilt voeren, kijk dan eens naar het dierlijk eiwitgehalte van de brok. Dit geeft een fabrikant zelf niet aan, maar in de brokkenvergelijker heb ik het wel staan. Ik vind het de meest objectieve manier om het werkelijke vleesgehalte te kunnen vergelijken. Deze brok (Platinum kip) bevat 22% eiwit, maar een merk als Orijen heeft gehaltes van rond de 33% dierlijk eiwit. Het is niet helemaal te vergelijken, omdat Platinum wat meer vocht bevat, maar ook als je dat meerekent bevat bijvoorbeeld Orijen meer vlees.
   

  1. Tessa

   Hoi Meike,
   Is het mogelijk om supplementen van mineralen toe te voegen? En zo ja welke?
   mss goed dat ik af en toe ook een rauw ei door hun eten doe ? 

   Stel dat de platinum toch niet voldoet kan ik dan gewoon op andere brokken overschakelen ? 
   Want denk dat ik nu ook van men vers vlees naar brok overschakel zal moeten mengen zeker tot ze aan de brok wennen ? 
   Kan ik bvb ook verschillende brokken mengen? 
   Dan kan ik Orijen met bvb platinum mixen ? 
   welk vind jij nu echt de topper onder de brokken? En zou jij vooral aanraden als nr 1 ? 

   Ooooh wat een vragen allemaal he, maar wil beste voor mijn woefies 
   warme groet Tessa 

   1. Voerwijzer Meike

    Ja je kan supplementen toevoegen, maar je kunt het ook houden bij natuurlijke supplementatie. Zoals inderdaad rauwe eieren, groenten, gemalen noten/zaden en af en toe rauw vlees of orgaan.

    Je kunt gewoon in één op de brokken overgaan, het zal mogelijk wel even wat slechtere ontlasting geven. Geleidelijk is ook prima. En ja je kunt prima op andere brokken overgaan, en combineren is ook prima. Je kunt het dan beter per zak doen. Dan hoeft de zak minder lang over en afwisseling is over het algemeen beter. Acana is een favoriet merk, dat kan ik je aanraden.

    1. Tessa

     Super bedankt voor al je antwoorden, dit is gewoon top van jou dat je mensen met al hun vragen over honden eten beantwoord….
     Ik weet alvast wat me te doen staat het wordt eerst en vooral platinum want dat is besteld en dan ga ik afwisselen met Acana.
     Kan je me ook zeggen naar welke je voorkeur van smaak voor Acana is ? 
     En van men roedel van 7 zitten 4 puberpups tussen de 6 en 9 maanden zal ik daar puppy variant in nemen ? En zo ja welke? 
     Veel liefs Tessa en keep up THE good work!! Alles voor onze trouwe viervoetertjes 

     1. Voerwijzer Meike

      Dat is leuk om te horen, dankje!

      Acana Adult is gewoon prima voor je volwassen honden. Waarschijnlijk ook geschikt voor pups, maar voor de zekerheid kun je de puppybrokken nemen. Het maakt niet uit welke, zijn allemaal prima.

 12. Voerwijzer Meike

  Samantha, wat is de onderrand van wat je mag voeren? Je mag best 10% minder geven dan de aanbevolen hoeveelheid. Daarnaast raad ik aan om een vorm van probiotica te geven, zoals melkkefir of rauwe pens, of eventueel een supplement. De darmflora heeft veel invloed op het gewicht, en aangezien er niet heel veel calorieën in deze voeding zitten, zou het goed kunnen dat de darmflora een rol speelt in het aangekomen zijn in gewicht.

 13. Samantha

  Ik ben enorm tevreden over dit voer. Zit enorm goed in d’r vacht, fit en goede ontlasting. Helaas wel een minpunt voor onze hond is dat ze er dik van is geworden. Ze krijgt niks tussendoor en ik voer al aan de onderrand van wat ze mag hebben. Tips?

  1. Fredo

   Wij gaven aanvankelijk voor onze labradorkruising brokken van het merk Wolfsblut. Dit ging even goed totdat de ontlasting dunner werd en de appetijt van de hond verdween. Er waren geen andere problemen die dit hebben beïnvloed. Toen zijn wij overgeschakeld naar Platinum. Het bevalt uitstekend. Eerst was er ook sprake van een lichte gewichtstoename. Echter, dit kregen wij snel onder controle door iets minder brokken te geven (dan we gewoon waren met Wolfsblut) en ook de voeding te verdelen over 2 maaltijden, namelijk een klein beetje ‘s morgens en een normale maaltijd ‘s avonds. Het gewicht kregen wij zo binnen de 2 weken perfect op peil. De hond straalt, ontlasting is ongelooflijk goed (beter als met Wolfsblut en Orijen daarvoor) en de ‘shape’ van de hond is prachtig, hij is precies jonger geworden 🙂

     1. Voerwijzer Meike

      Het zou goed kunnen zijn dat ze met gehydroliseerd gevogelte een eiwit hebben genomen met veel glutamine. Dan bevat het inderdaad vrije glutamaat, het mogelijk schadelijke onderdeel wat ook in msg zit. Ik moet je bekennen dat ik niet consequent geweest ben met het noemen van vrijge glutamaat bij de con's. Toen ik de website begon wist ik dit nog niet bijvoorbeeld en daarna bleek dat het in bijna alle brokken zit en ik vermoed dat het niet voor elke hond schadelijk is en ben ik er wat makkelijker in geworden. 

     2. Tessa

      Hallo 
      eerst en vooral wat een leuke website seg! Hier kan je alles echt super goed uitpluizen…..
      ik gaf mijn honden altijd vers voer  al jaren! 
      Zijn ondertussen gaan verhuizen en heb de mogelijkheid honden op te vangen wat maakt dat ik tot op vandaag een roedel van 7 heb die allemaal op vers voer staan en ons budget dat niet meer trekt helaas!!! 
      Vandaar ga ik overschakelen op brok en ben ik op Platinum Iberisch green uitgekomen voor mijn 3 Adults en platinum puppy kip voor de 4 jongeren …..
      vond de bereidingswijze top als ik het las en hoog vlees percentage wat ik de max vind
      1 van de dagen zal hier zijn heb online besteld en hoop ik dat ze het er super op gaan doen.
      Is er nog iets op wat ik moet letten ? Enkele tips? 

      Alvast bedankt groetjes Tessa 
       

     3. Voerwijzer Meike

      Wat voor tips zoek je? Platinum vind ik ook een prima merk, alleen bevat Iberco Greens niet een hoog vleesgehalte. Kijk maar naar het eiwitgehalte (23%). Voor de meeste honden zal het genoeg zijn hoor, maar als je op zoek bent naar een hoog vleesgehalte is dit niet de brok. 

      Misschien kun je nog eenmaal of een paar keer per week Smuldier voeren. Dat is een heel betaalbare kvv. En een andere gezonde toevoeging is groenten. Ook bij brokken.

     4. Tessa

      Ai ai echt waar? Dorie heb ik niet goed nagezien dan!!!! Kip wel dan? En voor de puppy kip? 
      Heb alles al besteld oooooh dat vind ik erg…… 
      Wat vind u van de bereidingswijze ? Want dat spreekt mij wel erg aan daarom koos ik voor deze brok 

 14. Gino

  Hallo, ik heb toch een klein vraagje ivm de voeding van Platinum, ik ben er juist met gestart en tot hier toe lust mijne nogal vieze eter (een Duitse Herder, en heb al verschillende brokken geprobeert die meneer gewoon laat staan) de brokken wel, nu is mijn vraag mag ik afwisselen tussen het natvoer en de brokken, bv s morgens natvoer en s avonds brokken, of omgekeerd?

 15. Voerwijzer Meike

  Het nadeel van niet-gecheleerde mineralen is dat ze niet zo goed worden opgenomen door het lichaam. Het levert dus meer ballast omdat een groot gedeelte weer uit het lichaam wordt gewerkt, en het levert minder bruikbaar mineraal. De reden van minder sterren is dus de premix, maar daarnaast bevat het ook kip uit de bio-industrie en mais. Mais opzich is niet zo’n probleem, maar er schijnen toch af en toe problemen op te ontstaan, en ik vermoed dat dat komt doordat mais relatief vaak en veel aflatoxines bevat.

 16. marijndegeus

  Wat is het nadeel van ongecheleerde mineralen? Waarom heeft dit voer ondanks het hoge vleesgehalte toch één ster minder dan bijvoorbeeld Acana? Wij zijn op zoek naar een alternatief voor KVV omdat onze hond er enorme diaree van krijgt, zou je dan zoiets aanraden?
   

   1. Voerwijzer Meike

    Acana is uniek op meerdere punten:

    1. bijna alle voedingsstoffen zitten er in door de ingrediënten. In bijna alle brokkenmerken zijn de vitamines en mineralen in synthetische vorm toegevoegd, wat minder gezond is.
    2. Ze verwerken het vlees zelf en gebruiken bijna alle onderdelen van het dier, wat ook gespecificeerd wordt in de ingrediëntenopgave.
    3. Alle ingredienten zijn vrij van ongezonde conserveringsmiddelen, meestal zit er BHA en/of BHT in de ingrediënten die de fabrikant aangeleverd krijgt.
    4. Ze gebruiken scharrelvlees, en deels vlees van dieren die buiten konden komen. Dit is niet uniek, maar wel een pluspunt. Het is diervriendelijker en levert gezonder vlees.
    5. Ik ben ook enthousiast over de ingrediënten: Langzame koolhydraten, geen mogelijk ongezonde smaakstoffen, genoeg dierlijke omega 3 vetzuren en de voedingsstoffen zijn mooi in balans.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter