Profine Chicken & Potatoes

Ingredienten

40 % kip (20% gedroogde kip, 20% kippenmeel), maïs, 20% aardappelen, 8% kippenvet (geconserveerd met tocoferolen), gedroogde appels, brouwersgist, gehydrolyseerde kippenlever (2%), garnalen (1,5%), zalmolie (1%), zeealgen (0,5%), glucosaminesulfaat (0,02%), cichoreiwortels (een bron van mannan-oligosachariden 0,018%), kruidenmengsel (venkel, basilicum, salie 0,018%), fructo-oligosachariden (0,012%), Yucca schidigera-extract (0,01%), chondroïtinesulfaat (0,012%).

 

Toegevoegd per kg

vitamine A (3a672a) 18.000 IE, vitamine E (alfatocopherol) (3a700) 500 mg, vitamine D3 (E671) 1.600 IE, cholinechloride (3a890) 700 mg, biotine (3a880) 0,7 mg, niacine (3a314) 15 mg, calciumpantothenaat (3a841) 12 mg, vitamine B12 (cyanocobalamine) 0,05 mg, vitamine B2 (riboflavine) 4 mg, vitamine B1 (3a820) 1 mg, vitamine B6 (3a831) 1,5 mg, foliumzuur (3a316) 0,6 mg, ijzer (E1) 90 mg, jodium (3b201) 0,7 mg, organisch koper (E4) 18 mg, organisch zink (E6) 100 mg, organisch mangaan (E5) 45 mg, organisch selenium (3b8.10) 0,2 mg, DL-methionine (3c301) 15 mg, L-lysine (3.2.3) 3 mg.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
26% 16% 38% 7.2% 2.8% 10% 1.6% 1.2% 3800 1.9% 0.25% 200mg/kg 120mg/kg 21%

Beoordeling:

Pro’s

 • Prima vleesaandeel
 • Mineralen zijn in gecheleerde vorm
 • De vetten zijn geconserveerd met tocopherolen

Con’s

 • Bevat maïs,  een graansoort die relatief vaak problemen geeft. Ik vermoed doordat maïs vaak hogere hoeveelheden aflatoxines bevat (gifstoffen door schimmels)
 • Te weinig Omega 3 in verhouding met omega 6. Je kunt zelf visolie, krillolie of verse vis toevoegen.
 • De gehydroliseerde kippenlever bevat vrije glutamaat, een wat bij sommige honden mogelijk problemen geeft. Lees het artikel MSG in brokken voor meer informatie.

Verkoop informatie:

Goedkoopst verkrijgbaar bij Discount4pets
3 kg voor €14,95 (€4,98/kg)
15 kg voor €46,95 (€3,13/kg)

Als je bestelt via bovenstaande link, krijgt Voerwijzer een percentage van de omzet. Hierdoor kan ik zoveel tijd blijven steken in het up to date houden en aanvullen van de website. Het heeft geen invloed op mijn beoordeling van de brok.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
mais, aardappel kip vee-industrie prebiotica, visolie, chelaten gist, bietenpulp, vrije glutamaat, visolie www.profinepet.com/

40 Comments

 1. Anoniem

  Zou deze brok ook geschikt zijn voor mijn Chihuahua`s?
  Ze krijgen altijd Royal Canin chihuahua adult ,maar vind dat ze best veel ontlasting hebben en de kleinste vaak harde drollen
  De dierenwinkel medewerker adviseerde mij de zalm dan te nemen .die kon ik ook aaan mijn labardor geven
  Ik zoek dus een brok die ik aan alle 3 me hondjes kan geven en niet 2 verschillende soorten voer

  Mvg Jolanda

  1. admin

   Rasspecifiek voer is niet nodig. In principe zijn alle merken voor alle rassen evengeschikt. De rasspecifieke voeding is vooral een marketingstrategie voor zover ik nu kan zien, er zijn natuurlijk wel rasgebonden afwijkingen waar je op in zou kunnen spelen, maar als je gewoon goed voer neemt is dat voor alle rassen prima. Bij een chihuahua zou ik nog kunnen bedenken dat de brokjes wat kleiner zijn, maar volgens mij krijgen ze grotere brokken met hun tandjes ook wel klein.

   Ja, dus ook deze brok is voor een chihuahua geschikt. Als je zoekt naar voeding waarbij minder ontlasting wordt geproduceerd, kijk dan even onder het kopje Vers vlees. Harde drollen zijn niet erg, zolang je hond er geen last van heeft tenminste. Een groter probleem zijn vaak de zachte drollen, die de anaalklieren niet leegdrukken.

 2. Anoniem

  De Profine is een uitstekende brok, ik verkoop dit nu ruim 2 maanden en de reacties zijn enkel en alleen maar positief. Zelfs honden met huidproblemen , darmproblemen knapten na een paar weken helemaal op. Ook kieskeurige honden gaven een goede voorkeur aan dit merk. En veel goedkoper dan bijvoorbeeld een merk als Royal Canin.

  Groeten,
  Stefan Voesenek

 3. Anoniem

  Profine zalm aan het uitproberen sinds twee dagen. Onze hond 9 maanden zat op vers carnibest lams-rijst maar is reuze gek op de brokken. Tot zover dus een prima brok, nog even wachten wat de ontlasting doet etc. Na 3 tot 4 weken zullen we wel weten hoe het helemaal bevalt.

 4. Anoniem

  Ik voer mijn pup Profine large breed, en hij doet het er erg goed op,
  Hij kreeg eerder Royal canin maxi maar hij was steeds in de dunne hiervan,
  nu ik Profine voer is het goed.
  wel vraag ik me steeds af of ik nu ook echt goed voer geef ik wil absoluut niet dat hij voer krijgt wat
  van dezelfde kwaliteit is al bonzo en pedigree.
  groetjes Yvonne

 5. Anoniem

  Denk je dat Dog lovers gold beter is dan profine? Die fokker zit bij mij 3 huizen verder kwam ik achter hahaha.Wat ik wel vind maar weet niet of dat ligt aan vers vlees geven, maar ik vind dat de honden op vers vlees altijd zo vettig en dof zijn en dus ook beetje ruiken.of heeft dat ergens anders mee temaken?

  1. admin

   Ik denk dat het ongeveer van dezelfde kwaliteit is, het is erg vergelijkbaar. Het verschilt alleen per hond waar die het beter op doet. Als je tevreden bent zou ik gewoon Profine blijven geven. Mijn ervaring is niet dat honden op vers vlees vettig en dof zijn, dus daar kan ik geen antwoord op geven. Je kunt altijd eens gaan kijken bij de 'buren' die Berner Sennenhonden fokken, ze geven daar Dog Lovers Gold in combinatie met vers vlees. Het zijn aardige mensen, die zich ook verdiept hebben in het beste voer voor hun honden, ze willen je vast te woord staan. Volgens mij zijn ze erg tevreden over het voeren van deels vers vlees.

  1. admin

   Maar in Profine zit misschien wel weer minder graan dan in DLG. En hierdoor ook minder plantaardig eiwit. Helaas kan Profine me dit niet vertellen. Bietenpulp is geen slechtere vezelbron dan rijstvezels volgens de onderzoeken, lees maar eens wat ik er over schrijf in het forumtopic over bietenpulp.

   Tomaat, daar moet ik nog wat meer over uitzoeken. Het is van de nachtschadefamilie, wat inderdaad slechte reacties kan veroorzaken.

   Dus met zekerheid kan ik niet zeggen dat Dog Lovers Gold beter is dan Profine, maar daar lijkt het wel op. Ben ik met je eens.

  1. admin

   Waarom heeft DLG eigenlijk geen pup brok? vreemd vind ik dat. Een pup heeft toch andere behoeftes dan een adult hond?
   De voedingseisen voor een pup zijn 'strenger' dan voor een volwassen hond. Een volwassen hond kan met minder kwaliteit toe. De brokken van Dog Lovers Gold voldoen ook aan de 'strengere' eisen voor pups en is dus voor zowel pups als volwassen honden geschikt.

 6. Anoniem

  waarom is een pup brok nodig ?oit al in de natuur een pup kip of pup hert gezien
  claimen dat je brok 60% vlees en groente in je brok doet en dan zie je enkel tomaat en bietenppulpafval vind ik toch wel heel mager dus de vergelijking met orijen gaat al niet op want zij gebruiken ook oa wortel pompoen,spinazi enz + heb toch ook niet gezegd dat tomaat slecht is wel dat de groente die profine gebruikt nogal schaars zijn ze brengen het wel veel mooier dan het werkelijk is

 7. Anoniem

  Denk dat in profine meer graan bevatdan dlg want mais is ook graan in dlg zit bruine rijst is een hee lpak beter voor een hond dan mais,gerst die profine gebruikt staar je niet blind op die 60 % vlees/groente want dit is voor het bakproces

 8. Anoniem

  dacht dat een pup andere behoeftes had dan een volwassen hond (calcium verhouding?)
  De meeste voedingen bestaan toch uit pupvoeding? Ik staar mij niet blind op het vleesaandeel in Profine,
  het leek mij een prima brok voor een prima prijs.
  Maar begin nu weer te twijfelen iedereen wil toch het beste voor zijn haar hond.
  Ben op de paasshow geweest en met energique gesproken en deze zeggen weer het is niet goed om te barfen ivm dat je zit met het calcium verhouding vooral voor pups is dat slecht.
  dan ga je weer twijfelen doe ik er goed aan om over te gaan op Darf weet dat dit geen Barf is, maar hoe weet ik dat de verhoudingen van Darf wel goed zijn.
  pfff jemig haha hier word je lekker onzeker van.
  Ik ga inelkgeval Orijen proberen, 3dagen brok en ik wil 4 dagen vers compleet vlees gaan geven, maarja welke.

  1. admin

   dacht dat een pup andere behoeftes had dan een volwassen hond (calcium verhouding?) De meeste voedingen bestaan toch uit pupvoeding? Ik staar mij niet blind op het vleesaandeel in Profine, het leek mij een prima brok voor een prima prijs. Maar begin nu weer te twijfelen iedereen wil toch het beste voor zijn haar hond. Ben op de paasshow geweest en met energique gesproken en deze zeggen weer het is niet goed om te barfen ivm dat je zit met het calcium verhouding vooral voor pups is dat slecht. dan ga je weer twijfelen doe ik er goed aan om over te gaan op Darf weet dat dit geen Barf is, maar hoe weet ik dat de verhoudingen van Darf wel goed zijn. pfff jemig haha hier word je lekker onzeker van. Ik ga inelkgeval Orijen proberen, 3dagen brok en ik wil 4 dagen vers compleet vlees gaan geven, maarja welke.

   De calciumverhouding die een pup nodig heeft is niet anders dan die een volwassen hond nodig heeft, maar belangrijker. Een pup kan een verkeerde hoeveelheid calcium in brok niet goed 'opvangen', gelukkig geldt dit niet voor calcium in de natuurlijke vorm: uit rauwe botten.

   De calciumverhouding (de verhouding met fosfor en de hoeveelheid) is bij Barf prima, mits je een goed menu hebt natuurlijk. Zolang je minimaal 15% bot voert, zit je goed, en op barfplaats raden ze 25% bot aan. Darf is een prima merk, ook voor pups, bevat 25% bot en genoeg calcium en een goede fosfor/calcium-verhouding.

 9. Anoniem

  wat zou een hond in de natuur eten,juist prooidieren met barf/nrv is het de bedoeling dat je voert zodat je hond een menu krijgt waar alles inzit wat ook in dat prooidier zou zitten
  de ca/p toch ook in orde in de natuur dus waarom zou dit niet met een barf of nrv menu zijn
  feit is wel barfen,nrv doe je niet even gauw zonder enige kennis want je kan je hond dus wel de vernieling in voeden,best kan je daar om ook eens een kijkje gaan nemen op diverse barf,nrv forums die je kan vinden in de sectie zelf samenstellen zo heb je bv barfplaats of voernatuurlijk

  over het al dan niet geven van pup voer sommige merken hun adult voer is ook geschikt qua samenstelling voor pups andere merken weer niet zo zou ik bv nooit pedigree adult aan een opgroeiende pup geven maar wel bv orijen adult vanaf 12 weken in de veronderstelling dat ik brok zou voeren,
  je hebt ook all life stage’s brokken dus voor alle leeftijden bv Dlg,Taste of the wild in verhouding geef je een pup meer van deze brok dan aan een volwassenen,
  die van energique zal je ongetwijfeld ook wel verteld hebben dat zijn puppy kvv wel geschikt is voor pups…

  1. admin

   Ja klopt maar energique zegt alleen hun vlees geven en geen brok omdat je daar de hond teveel mee belast omdat de vertering van vlees anders is dan van brok. Ok dus Dlg Is echt een goede brok? en beter dan Profine?

   De vertering van brok en rauw vlees is inderdaad anders. Aangeraden wordt dan ook om het niet tegelijk te voeren, alhoewel dit in maar enkele gevallen problemen geeft. Met het voeren van brok belast je inderdaad het lichaam meer dan met het voeren van rauw vlees, dat is de reden waarom veel mensen alleen maar rauwe vleesvoeding geven. 

   Ik vind Dog Lovers Gold een redelijk goede brok en ja, voor zover ik kan zien beter dan Profine. Aan de sterren die ik geef, kun je zien dat er brokken zijn die ik beter vind qua ingredienten. Acana heeft evenveel sterren als Dog Lovers Gold, maar zit helemaal bovenin het vier-sterren-segment wat mij betreft en Dog Lovers Gold meer onderin. 

 10. Anoniem

  Ik ga toch nog even een vraag doen.
  Ik hoor ook wel is dingen over Cavom of krijgt iedereen hier nu de kriebels van? haha.
  Ben bang dat mijn hond maagkanteling krijgt van geperst brok of is dit een fabel?
  Hij kan nog wel is ineens druk worden na het eten.

  1. Voerwijzer Meike

   Er wordt wel gezegd dat een maagkanteling juist eerder voorkomt bij een geexpandeerde en geextrudeerde brok en dat bij een geperste brok het risico kleiner zou zijn. Of dit waar is weet ik niet. Heb je een hond waarbij het risico groot is (diepe borstkas)? 

   1. Anoniem

    Ik las ook: Vanaf een standaard eten (110% meer risico) op een maagtorsie. Ik dacht altijd dat het voor een grote hond beter was om vanaf een standaard te eten. Weet jij hoe dit nu echt zit?
    Ik heb een groenendaeler van bijna 10 maanden.
    Gr. Diana

 11. Anoniem

  hallo,

  wij hebben een tosa inu en een groendaeler, de groenendaeler eet goed, maar de tosa, sinds zij op het volwassenvoer zit van profine eet ze heel slecht, ze zou twe bekers op x op moeten maar ze haalt er nauwelijks 1, ik zit er nu dus aan het denken om over te stappen op vers, wat zijn jullie tips??

  mvg melany

 12. marillion

  Nou ik weet het allemaal niet meer, Ik begon met hills dit wou hij niet eten toen Royal canin dat wou hij ook niet goed eten, toen dacht ik Profine daar was hij blij mee hmzzz 2weken. Toen in dit forum gehad over Profine en Dog lovers nou ik Do lovers opgehaald bij de buren hij vloog mij bijna in mijn nek ik dacht ok we hebben het gevonden, inmiddels ben ik 1 maand verder en ja hoor hij eet weer slecht hij moet 350 gram ongeveer per dag hebben en hij eet misschien net 200gram soms 170 gram ben er niet blij mee hij is nu 9mnd en nog in de groei. van vlees gaat hij aan de sjees dus wil echt brok geven.
  iemand nog een idee

  1. admin

   Je kunt proberen om brokken af te wisselen. Als je voor een merk kiest dat meerdere 'smaken' heeft, zoals Wolfsblut, Taste of the Wild of Acana, kun je vaak goed afwisselen zonder problemen.

   Wat je ook kunt proberen is een ander soort voer, zoals gepasteuriseerde vleesworsten of gestoomd voer. Maar ook dan zou ik 'smaken' afwisselen.

 13. Sanne

  Tijdje geleden hebben wij een zak Profine (puppy large breed) aangeschaft, nadat we een proefverpakking van de dierenspeciaalzaak mee hadden gekregen. Na een week de brok gevoerd te hebben raakte mijn hond het niet meer aan. Consequent de brok op haar vaste eettijdstip aangeboden en na 10 minuten weer weggehaald. Dit hebben we een week volgehouden, daarna hebben we haar weer haar oude brok gegeven (Prins) en die at ze direct op.
  Kan ik nog iets proberen om haar de brok te laten eten of kan ik het beter laten? Ze krijgt over het algemeen vers vlees, maar voor zo af en toe (weekendje weg, een keer geen ontdooid vlees) is het wel fijn om een zak brokken in huis te hebben. We hebben een zak van 15 kilo in huis en het is wel zonde om die weg te gooien, zeker omdat ze de brok de eerste drie dagen wel at. Als we de brok nu af en toe aanbieden knabbelt ze er even op, spuugt de brok dan uit en loopt weg.

  Mvg,

  Sanne

 14. R

  Naast dat ik mijn hond (net 1 jaar en 38KG) KVV geef wil ik Profine junior Large Breed (C&P) voeren op de momenten dat ik geen KVV voor handen heb. Eerder heb ik Applaws Puppy Large breed en Orijen Puppy Large Breed gevoerd. Applaws wil hij echter niet meer eten en tevens wilde ik een goedkoper alternatief hebben.

  Weet iemand tot welke leeftijd ik dit Profine junior Large Breed kan geven? Ik kan dit namelijk nergens vinden. Graag zou ik ook andere alternatieven van jullie willen horen.

  Dank jullie wel.

  1. Voerwijzer Meike

   Deze brok is ook geschikt voor volwassen honden zo te zien, maar waarschijnlijk wel wat duurder dan de brok voor volwassen honden, omdat er meer vlees in zit. Acana Adult vind ik een hele goede brok voor volwassen honden, die voor de kwaliteit een goede prijs heeft.

Geef een reactie